Светло бъдеще, но и тежки предизвикателства пред Китай

Бъдещето пред Китай е светло, но предизвикателствата, в частност икономическите, са тежки.

Обратно в новината

Коментари - Светло бъдеще, но и тежки предизвикателства пред Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се забранят милиардерите, човечеството ще бъде различно.

Дирчета, много сте смешни: понеже днес е задължително компартиите и въобще комунизма да е нещо отвратително, вас ви е страх да напишете в заглавието, че става дума за конгрес на ККП и цитираният от вас президент на Китай е генерален секретар на ККП. И че под ръководството на ККП икономиката на Китай е първа в света (изпреварва САЩ), че целия свят е залят с китайски (качествени) стоки, че там имат върхови постижения в науката, техниката, културата и образованието. И всичко това е под ръководството на комунистическата им партия. О, какъв ужас.

Шапка им свалям. И на него, и въобще на Китай. Страна с бъдеще са-дума няма. На фона на чернееща Европа, на губещи скорост САЩ, на непревъзмогналата проблемите на Елциновото време Русия-са си глобален икономически, скоро и политически, а защо не и военен лидер! На фона също на огромния си индустриален потенциал военният бюджет, който афишират е далеч под възможностите им... Обаче водят умна миролюбива политика, и погледнато реално са превзели чрез пазарите голяма част от света икономически... Няма уважаващ себе си производител,който да няма завод там! Казах ли, че шапка им свалям?

Китай са живо доказателство за предимствата на комунизма! Който не му се вярва, нека се разходи из дома си и да преброи колко неща има от Китай и колко от друго място! Най-вероятно, от долните ви гащи, до телевизори, телефони и компютри, всичко е китайско!! А ние, с нашата измислена "демокрация" дори типично български продукти, като картофи, боб, домати, краставици и т.н., се налага да внасяме от вън! А, на едно място бях срещнал "смядовски боб, внос от Китай"!

Посмали манго, китайските стоки у нас са евтини но некачествени.

Бате, много си неосведомен. Нали не си мислиш, че китайските космически ракети са евтини и некачествени.

Китай са живо доказателство за предимствата на комунизма със китайска специфика за разлика от този които беше в бившия СССР и страните от източна Европа който се провали с гръм и трясък.

ли имаш пред вид или предимствата на капитализма,защото съвременен Китай съществува благодарение на неговите технологии и неговият пазар (разбирай САЩ).

ти си живо доказателство за тъпо.тията на комунделите! в китай няма пенсии, и здравеопазване , бе иди.от!

цитат :"пазарът да играе решаваща роля" в Китай, къв комунизъм, червени феодали - реалността!

ОТ ЗАПАДЕН И КИТАЙСКИ КОМП, АКО ИМАШ ПАРИ, КОЙ ЩЕ ИЗБЕРЕШ? А КОЛА? ВИЖ, ЧЕ ПРОДАЖНИЦИТЕ ПУСКАТ С НИСКИ МИТА ТУК КИТАЙСКИ СТОКИ И КОНТРАБАНДА, Е ДРУГА ТЕМА...

ба.си тъпото парче!! срещнал смядовски боб от китай!! можеш да срещнеш смядовска луканка, ама боба дето си срещнал ще да е бил смилянски, а не смядовски, тъ.пако!

Започнаха да осъзнават, че икономическият бум (наложен им от глобалистите!) си има своята цена: унищожаване на природата и изчерване на ресурсите. Високият стандарт, на който се радват в момента китайчетата, ще им изиграе лоша шега. Уж си имат Конфуций, Лао Дзъ и т.н., които да ги напътстват, но явно с/у всеобщото безумие няма лек.

Обикновеният китаец не се радва още на висок стандарт, на глава от населението БВП им е все още 1/4 от тоя на Щатите например. Но планът им е за 100годишнината от победата на Мао над Гоминдана(2049) да са се изравнили.

Това за средния китаец е доста изкривено. Южните китайци в индустриалните райони са ни минали нас като стандарт още преди 10 години. Говоря от личен опит. Има и дива провинция и по-пустинни райони. Там мизерията е смразяваща. Страната е огромна.

Най-големият проблем на Китай е, че за да избегнат ефектите на кризата от 2008, ЦК на ККП заповяда на местните банки да отпускат масово кредити за изграждане на жилища и инфраструктура. Лошото е, че средната цена на едно жилище в по-големите градове се равнява на 50-100 години бачкане, което остави в наследство т.нар. "градове призраци", оттам и огромно количество лоши кредити за банките, много от които са си на практика фалирали. От тук пътищата са два: или рекапитализиране на банките, което ще срине юана в момент, в който ККП се опитва да го наложи като световна резервна валута, или надуването на балона да продължи, като проблема се измести с времето напред. Иначе Китайската приказка е наистина впечатляваща - за има-няма 30 години БВП им нарастна от 2-3% от световния до 18-19 в момента. За всеки 2 години расте с толкова колкото е индийският в момента - окло 2 трилиона долара.

ДА ИМ ПРАТИМ МЮСЛИМАНИ В ГРАДОВЕТЕ ПРИЗРАЦИ .... ... :))

да им пратим ама че ги утепат одма.

valentor

Ябълката произвежда айфон в Чайната , като около седем процента от цената остават там , а останалите , до 100, отиват при ябълката .Кой дава технологията +компонентиете , и кой колко печели ?

ГЕЙПЪЛ КУПУВАТ ПОЛУПРОВОДНИЦИТЕ ОТ САМСУНГ - ТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПОЛУПРОВОДНИЦИ В СВЕТА .... ЗАРАДИ ТОВА Е И ЦЯЛОТО ДРЪНКАНЕ НА ОРЪЗИЕ В КОРЕИТЕ :))

И после, тъй като ябълката е регистрирана в Ирландия и плаща нищожни данъци там, американската хазна го духа(разбирай обикновения гринго) и на власт идва бай Тръмп, който като добър търговец още издалече ги заплаши с мита от сорта на 45%.

127 мрлрд.долара е инвестирал комунистически Китай в ЕС. Закупили с основополагащи предприятия в Англия ,Франция и Германия. ЕС ще търси начин да не го изкупят целия, въпреки че се разпада като изгнила кочина. Компартията на Китайъ не търпи корупция-разстрел

Фалирали комунисти, казвате?

24 ЧАСА ДОСТАВКИ ДО ВСИЧКИ ПО-ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ РУСИЯ :)) 3 ДНИ ДО ПО-МАЛКИТЕ ... СКОРО И В ЧЕХИЯ , ПОЛША И ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕС :)) ... АЛИ БАБА - ФАЛИРАЛИ КОМУНИСТИ :))

ПРЕЗ УИКЕНДА ИМАШЕ СТАТИЯ ЧЕ БЪЛГАТИН Е ИЗОБРЕТИЛ ЛУННИЯ МОДОЛ НА АППОЛО-ТАТА .... И МНОГО БЪЛГАРИ ГО ПЛЮЕХА .... КАТО ЧЕ ЛИ ИМ НЕЩО ЛОШО БЪЛГАРИН ДА Е ИЗОБРЕТИЛ НЕЩО ... ... УПС - ЗАБРАВИХ САМО СУДЖУК АГА БАНКЯНЛИЯТА МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ НЕЩО :)) ... ВЪОБЩЕ ГЯУРИТЕ СА ХЕМ КРАДЛИВИ , ХЕМ ЗАВИСТЛИВИ :))

китайските стоки са САЩ.Ако те го затворят за тях,Китай го чака тежка криза от нереализирано свръх производство на тези стоки.Така че светлото бъдеше на Китай зависи от Чичо Сам.Същото важи и за Русия в битката и за оцеляване в енергийната газова конкуренция със САЩ.Или с една дума и от Китай и от Русия се иска послушание,още повече,че двете държави имат сериозни проблеми с изхранването на тяхното население.

valentor

Произвеждани от щатски корп. и елементи и контрол

Това къде ви намират такива, бе? То поне малко истина ако няма стават свободни съчинения и не за този форум! Русия вече е лидер в износа на храни точно благодарение на санкциите, а най-големият пазар на Китай се казва Евразия, бе гламав.

Косподин Кукавелов прочети вчерашната статия "38% от руснаците едва се изхранват".

Проблемът на китайската мафия, уфф исках да кажа партия, е че рано или късно обикновения китаец ще поиска малко повече от два долара на месец заплата и тогава ще настане един комунизъм.....

"38% от руснаците едва се изхранват" и след това думайте,що имате да думате.

от американците нямат ПУКНАТ долар, въпреки че се работи на по 2-3 работи.

Ее, така е. Цената да догониш Америка с всички средства, без да мислиш, че унижожаваш собствената си природа е такава. Тепърва ще го осъзнават. Омазаха реки, изсекоха гори и всичко, сега вай, вай...

на китайските комунисти ! Днес всички ние пишем на модерни 64 битови компютри, произведени в комунистически Китай. Спомняме си и времето, когато американците произвеждаха примитивни 8 битови компютри, от ония с зеления екран, абсолютно изостанали сравнение с днешните китайски компютри ! Добре, че ги няма вече, че си бяха мъка да работиш с тях !

jingiby

По времето на Мао, когато в Китай се практикуваше ортодоксалния сталинизъм, милиони измряха от глад и мизерия, а страната беше изостанала в научно-технически аспект. След смъртта на Мао, Дън Сяо Пин зачеркна комунизма, а страната се насочи към дивергиран социален експеримент, съчетаващ пазарна икономика и държавен капитализъм. Това сработи доста добре и е на път да изведе страната начело на световната научно-техническа револяция...

Обаче ако питаш някой китаец - са си комунисти.

Имаш предвид пазарна икономика, НО държавен комунизъм!Защото политико-държавното устройство на Китай е комунистическо по дефиниция, а и на практика...

Ние пък всички предизвикателства сме разрешили под мъдрото ръководство на Бойко и Цецо.

Да им се свети и името и маслото амин!

Ако сичкити китайци фърлят по едно яйце в България цялата ни държава ши стане на омлет

Сега ли ще фърлят долара?

ако можеше да разменим цецу за едно китайче, за една година Китай ще заприлича на БГ, а БГ на Китай. Даже вече си имаме китайска стеничкъ.

Благодарение на залпа на Аврора преди 100 години ,чието ехо достигна и България в 1944г , българският народ успя да си вземе глътка въздух за 45 години след което отново беше натикан в капиталистическото блато на мизерията !?

Ами защо не си го държахте комунизма ( социализма ), като е бил толкова хубав? Защото фалира, чуждите пари свършиха. Аман от зомбирани цървули!

Тоно тия 45 години унищожиха държавата и задържаха развитието на цяла източна европа с десетилетия.

Надявам се ,че китайските другари няма да се отклонят от верния път и още повече ще укрепят социализъма !

Такова животно нЕма - държавен капитализъм. Скоро ще трябва да избират - или социализъм или капитализъм.По-вероятно е да избират капитализма, защото другарЕте са се налапали и няма да изпуснат пара'та.

Надеждата крепи ахмака.

Напред Китай!