Пхенян забрани продажбите на бензин

От края на септември са забранени продажбите на бензин по търговските бензиностанции в Северна Корея.

Обратно в новината

Коментари - Пхенян забрани продажбите на бензин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Червени тролове, грабвайте тубите и напред към Северна Корея!

момченце,не се бъзикай с хората защото аз и хора на моята възраст го преживяхме и оживяхме.

Ха такаа, сега в Китай се появява Муртигруп и борчетата.Справка-ембаргото над Югославия.

Сутрин, обед, вечер, комунизъм, тъп и болен организъм!

Абре чекеджия, краварски, я иди се еби с контингента на Щерев на околовръстното!!!

Твоят сутеньор няма да е съгласен да те конкурирам.

Да почва да дърдори като каПутин че санкциите не вършат работа.

го премести в другия крачол,същото ще направи и Ким. Какви санкции когато С.Корея граничи и с Русия и Китай....ако до сега са получавали Х литра петрол от утре ще получават Х - един литър.

Заради този литър ли спряха продажбите?

Време си е вече да натъпчат 200 човека в един Боинг и да го пуснат над корейското ПВО Там да го взривят и да обвинят корейците И ако Ким не се яви сам на съд да тръгнат да го арестуват

Заменям бомби за бензин.

как ги пинуждават и тласкат към война -те са достатъчно зле та да няма какво да губят и са ядрена сила право не ми се мисли.

А какво? Да им ръкопляскат и потупват по рамото ли?

И с кого ще воюват, че да му вземат бензина?

В Северна корея има изрична забрана на частниците да притежават коли. Такова животно нЕма.

Западна пропаганда... Нали преди САЩ да нахлуят в Ирак, всеки човек бе убеден, че по улиците, по кръстовищата в Багдад има струпани на огромни камари оръжия за масово поразяване. И въпреки че такива изобщо не бяха открити, когато бесеха Садам (уж иракски народен съд) пак беше внушавано на човечеството да празнува че се отървава от един кръвожаден и смъртно опасен диктатор. И пак после се оказа, че далеч не е бил такъв. Та... вярвайте как в КНДР пасат корени и живеят без ток в землянки.

Абе те не вярват, ама пишат - за грантове.

Копейкаджията вика дръжте платените.

Имаше ли химически атаки срещу кюрдите - имаше. Саддам нападна ли Кувейт - нападна го. не с химия де. Имаше ли един иракски генерал с прозвището Али Химика - имаше. Е?

... тиква ли е нашийо премирер - тиква е ( даже куха ) . Факти какво да ги правиш.

Садам нямаше атомна бомба и ракета иначе познай дали нямаше да я изстреля срещу неверниците! А с тези запаси от петрол и с технологичния напредък в последните 10г сега Ирак щяха да са въоръжени до зъби с какво ли не. Там играта беше да се обърка и раздели исляма и по този начин да се разкъсат държавите на части а от там и тяхната слабост. В Корея е съвсем друго. Китай играеше с Америка и Русия двойна игра като помогна на с. Корея да създаде ракета и атомна бомба в замяна на дестабилизация на региона и Китай да завземе острови и "китайско море". война там няма да има само се перчат и Китай ще завземе Северна Кореа с пазар и монопол на търговия.

Грешиш - не Китай,а Русия снабди Корея с ядрени технологии.

Отворяте googlemap, намирате Пхенян, включвате на сателитен изглед и виждате колко автомобили имат.

колко?

Два. Камиони.

Въпрос към всички "специалисти" по Северна Корея - нали там нямаше лични автомобили, защо забраняват продажбата на бензин? Явно имат, и то много, за да се налага тази забрана. Това показва каква е "демократичната" пропаганда - няма коли, няма ток, ядът корени, нямат дрехи и т.н. Между другото, едно време така говореха и за България.

Е лъжа ли е, че в БГ имаше режим на тока и за автомобил се чакаше по 10 години? И че хората си прибираха чистачките за да не им ги крадат комшиите. Не за друго, ами щото после нямаше откъде да си купиш. И имаше няколко бензинови кризи в НРБ, когато шофьорите спяха по бензиностанциите.

Мурзилка

Поправка - бензиновите кризи бяха не по време на НРБ, а на РБ след 1989 г. (помня много добре, защото и аз съм чакал).

Такова унизително положение, каквото имахме гражданите на НРБ и останалия съветски блок не се дължеше на Запада, а на управляващите у нас. Разбери, че това беше унижение.

Мурзилка

Съгласен съм, но тук коментираме пропагандата. А тя включваше освен реални неща (липса на граждански свободи, цензура, репресии по политически причини и др.) и много измислици. Вярвай ми, слушал съм радио "Свободна Европа" на вефа (по-старите помнят). Сега, когато има свобода на информацията, виждам как го правят с други страни.

27 години демоСрация не е ли унижение за българския народ.....не ми се говори за последните тиквени години. За 100 лв. злоупотреба по татово време обличаш пижамата....сега за 100 000 000 потупване по рамото. Никога не съм членувал в някаква партия,моралът ми е друг.

Много се извинявам, ама защо тези умиращите от глад се возят на такъв хубав тролей? Пък аз, жителят на проспериращата под тиквена власт европейска столица, членка на ЕС, се возя в едни смрадливи подобия на тролеи?

Абе я се возят, я е само за снимка. То и снимка на корейските космонавти кацнали на Слънцето сигурно има.

Тогава чехльо с планините какво е имал в предвид ?

Не съм ходил там, не споря. Може и картонен макет да е. Архитектурата и чистотата обаче трудно могат да се имитират, за тях европейската София може само да мечтае, под вещото ръководство на картофената учителница па руский... От друга страна пък, може да сме пълни мизерници дори сравнени с тях, ама пък сме демократични евроатлантици и като се изкажеш по адрес на вожда, само те прибират в милицията и даже не те бият!

какви драскачи драскат небивалици в тоя форум! Два пъти съм бил в Северна Корея, прекарал съм там 3 месеца в Пхенян, Анджу, Сукчон. Как не видях такива простотии, които тука доморасляците - глупендери, ташаклии драскат, та се раздират от слоба и зелена пяна излиза от мутрите ви. Не казвам, че обществото им е добро, а че вие сте тъпаци и си вервате на простотията.

Та да попушиш конопец на свободно ли ходи? Защото чак май сега те хваща да пишеш такива излияния против сънародниците си ? Или не си българче със същите навици?

хаха класика другите са простаци и глупендъри, пък ти си много хубав. Това мама ли ти го каза?

Не знаех, че 25 милиона севернокорейци имат толкова лични автомобили, че бензинът за тях да може съществено да повлияе на енергийния баланс, включващ обществен транспорт, топлоцентрали, военни, милиция и т.н. И как става така, че при почти същата по площ територия, както и България, Северна Корея има три пъти повече население?

Това ограничение на бензина ми напомня нещо. Ама не мога да се сетя, 1997 ли беше или преди това...

Малко си в грешка. Населението на С. Корея е около 9,5 млн. души.

В уикипедия (английската) пише 25 милиона. Аз лично не съм ги броил.

Отвори googlemap включи на сателитен изглед и виж колко автомобили имат. После напиши тук.

Ако вярвам на Google Maps, улицата пред блока ми е пустинна и проходима и в двете посоки, от край до край. Да, ама вече, като се прибирам, често дори не мога да си стигна до гаража, заради някой паркирал във втора редица. Ако пък се вярва на няколкото туристически репортажи, дори в столицата им колите са по-малко, отколкото в София, по времето на социализма, когато уграехме футбол по малките улички.

Ограничаването н агоривата ще доведе до невъзможност за снабзинидяване с хранителни стоки, за придвижване на селскостопанската продукция към местата за преработка и оттам към складове и магазини. Дори един заводски стол няма как да се зареди без автотранспорт. Май ще впрягат хора в каруците.

Всеки момент корейската трудова партия ще научи хората да не ядат... Ние се подиграваме на малоумните туитове на Тръмп, ама високият рус май ще затрие цял народ с туит спам.

Имам едни хубави електромобили за продаване.

То и за доставката на ток за батериите пак има нужда от горива.......:)

солари

На мен все повече започва да ми става интересно. Какво щеше да е развитието на много страни по света, ако не бяха подложени на американският терор. Ако американците не "побеждаваха" всички с фалшивата си икономика, с неограниченото печатане на пари за една по-силна армия с която да малтретират и тероризират голяма част от света. Дали Куба щеше да е така изостанала? Дали Венецуела щеше да колабира финансово.Дали Северна Корея щеше да е толкова изостанала в гражданско отношение. Дали ?

Има и други държави - Германия, Япония, Южна Корея. И те са били победени от САЩ, но се развиват повече от добре. Разликата е, че в тях комунисти не са се добирали до властта.

Разликата при тях е, че са били развити и преди да бъдат победени от САЩ. Бившите соц-страни са били пълна сиромашия. Комунистите са ги доближили до развития свят.

Германия, Япония, Южна Корея са би окупирани и са окупирани и до днес! Те са станали протекторати на САЩ и са нещо като васални държави. Не са добър пример.

А дали Германия, Япония, Южна Корея и Тайван щяха да са толкова напреднали?

Ще се ръчкат със старите си волги и лади..или пешачката..и до днес....както е в Куба и С.Корея

Е, забранили са преките продажби. На черно се продават купони.

им е пендзин, они немат коли ;)

дкми

Какви коли на какви хора бе? Нали там по принцип нямало коли, и хората пасат трева, иначе ще умрат от глад?

пропаганда, то там е концлагер и хората мрат от глад, болести, държавен тормоз, лагери, затвори и какво се сетиш античовешко. Ама все пак живеят и се плодят 22 милиона.

Всеизвестен факт е, че колкото са по-бедни и изостанали едни хора, толкова повече се плодят, понеже се отдават на секс и насилие-няма какво друго да правят.

то едното не пречи на другото - из сталинският СССР в единият край на Украйна хората са мрели от глад с милиони, а в другият край металургичните и машиностроителни заводи са работели 24-часа на ден. Така е и в гладна Корея - работа има за целият китайски народ, а хляб-а е само за висшите партийци, военните и спец-службите.

Ама ти ходил ли си там? Или така казаха по телевизията?

мани мани комунизма дойде

опазва околната среда. Сега, според международното споразумение за емисиите, могат да продадат своята квота въглероден двуокис на някой нуждаещ се замърсител като САЩ

сега севернокорейците като минат на електромобили натовците ще трява да обявяват и тока за недемократичен...

Какви електромобили, бе! Направо на летящи чинии с фотонни двигатели ще минат.

може, но тогава и тях ще трябва да обявявате за недемократични...

ми да минават... тамън няма да ги засегне петролното ембарго. Ама нещо не минават.. може би защото няма кой да прави ракети за дебелият Ким.

Да минат на каруци.

ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ ПРИБЛИЖАВАТ КЪМ РАЗВИТИЯ СОЦИАЛИЗЪМ;)