Минималните прагове скачат служебно с 3.9%

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще предложи административно увеличение на минималните осигурителни доходи с 3,9 на сто.

Обратно в новината

Коментари - Минималните прагове скачат служебно с 3.9% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да доите частния бизнес, крайно време е държавните служители да започнат да внасят сами осигуровките си!

Значи - първо увеличение на осигуровките/заложено от миналата година/, второ увеличение на праговете и трето увеличение на осигуровките от повишаване на праговете - супер , тройно доене

Кога ще възстановят намацените наполовина пенсии по времето на И.Костов вече останахме малко живи поне да има с какво да ни погребат безработните ни близки

С по 3.9% на година ще стигнем европейските доходи след 80 години и то ако техните са замръзени.

Този откак е станал социален министър гледа да удря трудовите хора и работилите пенсионери за сметка на бедните, ромите, чиновниците, господарите от ГЕРБ.

Репресия расте

АЗ съм съгласен с тоя мазник!!!Ама първо да ни направят европейски заплатите!!!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Да вдигнат на майка ви п....та вече. Вдигайте бе, вдигайте, еб..е мамицата на микро фирмите. Не се издържа на тия данаци осигуровки и търговци, китайски стоки сдъмпингови цени и некадърни работници. Вдигайте, аз ви гарантирам, че лично с тия 4% ще ви пратя 4работника мои на борсата безравотни! Просто микропредприятията ги смазвате отвскъде. Тук не може да се развива производство в нормална среда в тая държава. Писна мигодини наред да драпам сзъби и нокти да съществувам и храня и други хора с реално производство а не търговия!!!!!!!

То това е идеята. Да закрият самонаетите за да се принудят да работят за без пари на олигарсите. За какво мислите са гонките за кеша и касовите наличности? Да не би някой да провери лукойла и шиши?? Има да се надате!!

Не 4, а 3,9 % !!! БРАВО БЕ ГЕРБЕР! АМИ ЗАЩО ДА Е 3,9 , дайте напрово 39 %. тя вашта лапачка няма свършване. ДОКАТО НЕ ИЗГОНИТЕ И ПОСЛЕДНИЯ МЪРДАЩ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯМА ДА СПРЕТЕ!

Много акъл в ГЕРБ бе...Много, ама много!Да ги дигнем възоснова на какво?На ... забележете..... прогноза?!?Ами дай първо да го направим и ако прогнозата се изпълни -тогава да ги вдигаме....Да, ама не...драги зрители....Тя прогнозата и да не се изпълни -веднъж вдигнати вноските -няма да се върнат назад!Вервайте ми!

Отстранете циганите, политиците и синдикатите от кацата с мед и гарантирам на останалите нормални хора доходите ще се повишат поне двойно! А пък когато и видят, че парите им се харчат наистина по предназначение, внасянето и събираемостта на данъци и осигуровки ще се увеличи и без административни измишльотини.

пенсия поучаваш при едновременно изпълнение на 2 условия - възраст и осигурителен стаж. Ако имаш късмет да доживееш възраст мноооооого се съмнявам дали ще имаш осигурителен стаж, защото за да имаш осигурителния стаж необходим за пенсиониране при достигане на възрастта трябва да си работил без прекъсване от 18 годишен, което в днешните условия няма как да се случи. Всичко е прах в очите, освен това натрупаната пенсионна маса не се наследява.

УПРАВЛЯВАХА НЕКАДЪРНО И СЕГА ТЪРСЯТ НЕПОПУЛЯРНИ МЕТОДИ ЗА РЕКЕТ!!!

Айде не се оплаквай, те са си ваши хора. Търпете си ги и си ги обслужвйте. Следващия път на копринка цунете по-добре задните им части!

Важно е някой бойковист да се похвали с нещо, останалото е бош лаф!

Ти първо се запитай при тази солидарна система и липса на желание за работа от къде ще ти дойде пенсията. А другото е пир при чума. Ако няма икономически причини за вдигане на доходите, работодателите ще прибягнат до увеличаване цените на крайния продукт. Това ще означава че с повече пари ще купиш същото. Само че правителството не обещава покупателна способност с увеличението на пенсиите, а едно число ,което в крайна сметка може да се окаже по-лошо от предишното.

Вдигайте ги да ви таковам мамата вдигайте осигуровките, от 4 часа ще минат хората на 3 часа и това е положението. Утре пак да гласуват за вас ако не са доволни, аз пари излишни нямам при тоя корумпиран и сив та чак черен пазар, съжалявам.

Така, Хайде сега г-н министър да увеличите административно и доходите на фирмите с 3.9%. Плановата икономика умря преди 28г., но учениците и още я прилагат. Странно нещо е икономическите правила да се определят административно. Но в икономиката има логика и правила и те периодично си вземат своето с мини или макси икономически кризи.

от голямо значение за определяне на размера на бъдещата пенсия. колкото по-ниско сме осигурявани, толкова по-малка е пенсията. Не случайно работодателите са против.

ако обаче направиш 37 години осигурителен стаж, ха ха ха. иначе няма пенсия и никакво значение че 36,5 години си на висок осигурителен праг, следиш ли ми мисълта?

Това са пълни глупости. Бъдещите пенсии зависят от доходите, които ще генерират бъдещите осигуряващи се. Всички осигуровки днес отиват за пенсиите на пенсионерите работили през социализма. И това е така, защото техните пенсии ги открадна БКП. При първа възможност ще откраднат и от текущите мизерни натрупвания в частните фондове.

Минималните прагове скачат служебно с 3.9% Разбира се , че за да има по-високи пенсии е необходимо и по-високи вноски. Проблемът е , че с увеличението на разходите за труд , че доведе и до увеличение на цените на стоките.

Премахнете в КСО принципа на РАВНОПОСТАВЕНОСТ!! Той така и не се спазва!!!До кога няма дасе вдига максималният осигурителен доход??? Къде са пропорциите:години трудов стаж, осигурителни вноски, реална пенсия??? До кога ще има таван на пенсиите??? Правилата важат за всички!!! Договорът с държавата е найголямата измама!!

?

концепция за критериите, по който се определят осигурителните прагове. Те трябва да отразяват сложността на труда. Не може осигурителния праг на продавачка, която не изисква специални знания е два пъти по-висок от автомонтьор, или пък държавен служител да има осигурителен праг на продавачка. Просто запазвайки порочно определените осигурителни прагове и увеличавайки ги с еднакъв процент се генерира една и съща тъпня ката ден!!! Може ли да обясни някой членоразделно на каква база са определени осигурителните прагове и кой е основният признак приложен спрямо всяка професия?!?

Естествено е че има концепция - и тя е, днес ни трябват ХХХХ пари за кражба, това са YY процента увеличение. Смятат с калкулатора и спускат.

осигурителните прагове са лобистки. нали е ясно, че като отидете на автомонтьор то той трябва да има известни знания и умения които не се равняват на това да ви подадат стоката или просто да ви я маркират

още 100 години напред,мърши и измекяри от котилото на ДС

уж вдигнахте заплатите на учителите, апък сега ще вдигнете осигуровките. и при бай тошо беше тъй. дадат ти премии апък ти ги вземат като данъци. научете се малко как с еправи държава.

е против всичко, което би подобрило финансовото състояние на раята. Настояват за премахване на минималните осигурителни прагове. Робовладелците и сега осигуряват работниците на минимум, но ако праговете се премахнат те съвсем законно няма да ни осигуряват

Увеличават данъците да храним циганите и бюджетните хрантутници, някои от тях не заплащат и осигуровки. Стригането и доенето при ГРОБ расте. Болен здрав носи. Разпределение от работещите към цигани, "бедни", на държавна хранилка.

АМАН..АМАН...АМАН... никой от тези тиквеници никога през живота си не е изкарал 5лв и не е платил на някой от джоба си и 1лв...камо ли осигуровки

Увеличаване дела на сивата икономика с 3.9 %.

Не е вярно. Просто работещите в светлата икономика ще вземат с 3,9% по-малко!

В голяма грешка си. Или поне за мен. Аз се изнесох да си плащам в чужбина, където не се краде. А за вас остава само голия ми к!

Покачването на"праговете"означава покачване на осигуровките.Т.е.,тупането на чувала продължава с пълна сила спрямо тези от нас,които сме на"светло". От ЧНГ 18 предстои поредното увеличаване на редица акцизи.А у нас,формирането на цените за краен потребител е-акциз,върху него ДДС.Ако и парите за покупката вече да са обложени с преки данъци. Очаквам с"нетърпение"да гласуват цени на енергоносителите за бита. Няма как след всичко това,Правителството на Тупанбаши да не е стабилно и да харчи излишъци.Особено по Коледа-тогава хвърчат стотици милиони,като за последно,бонуси един вид. За справка на"финансовият гений"Горанов-по критерии на водещи одитори,балансиран фиск не предвижда огромни излишъци или липси.Излишъците хранят непазарното преразпределение от Държавата към неясни бевефициенти,най-вече партийно и корупционно.

майката,договаряне по региони. Тия живеещи в Силистра по малко българи ли са от софиянци.

Софиянци пак ще плащат повече , за да хранят такива умници , като тебе, циганите и политиците.

100% са против увеличаването на осигурителните прагове. Едновременно с това 100% са недоволни от размерите на пенсиите и обезщетенията. ..мила родна КЪРТИнка..! Най-умните хора на света!

Мил роден език- кЪртинка. Иначе ръси мозАк по всякакви теми.

Докато се краде ще е така!