79 сигнала в прокуратурата за двойни аренди

Подадени са 79 сигнала до прокуратурата за сключени договори за наем на земи от несобственици. Хора се оплакват, че фирми буквално им отнемат земята.

Обратно в новината

Коментари - 79 сигнала в прокуратурата за двойни аренди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а да не говорим че служителите в общинските служби по земеделие са в по-голямата част корумпирани и некадърни

повечето рендатори са алчни свине готови са за субсидия да продадат и майка си.

"Хора се оплакват, че фирми буквално им отнемат земята." Тази практика продължава вече толкова години и така е направена, че собственика на земята да няма никакви права...само усвоителите на субсидии са богопомазани...а уж собствеността е неприкосновена...

При демократизма частната собственост не беше ли "СВЕЩЕННА". АЛАБАЛИЗМИ.

Само да припонмим, че Борисов и Бориславова са окновни арендатори в СЕВЕРОЗАПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ от около 2006 година!!???!?? И този михлюзин Борисов още лъ ж е ???!!!

Че и може да се докаже по регистрите!!!!!!

кажете кои са фирмите грабителки и ще лъснат посраните гащи на мутренските фирми в земеделието които винаги са свързани със сегашни или минали управници

Вижте какво на Борисов щерката е вече в Америка.Значи взима мерки мерзавеца защото знае какво ще се случи със тая страна.То вече се случва.Всичко идва от МРЪСНИКА БОРИСОВ.

За им е пък и толкоз земя на хората ?.. Като 2 по 1 и на два им стигат напълно?...А?

на ви я, хайде работете я

Да бачкат, ама абдалите като мене веке измреха. .!

Защо никой не споменава имената на тези фирми? Защо кметове и кметски наместници не реагират когато тези фирми разорават пътищата и лишават местните хора до техните имоти? Какво ще стане при горски пожар когато за пожарните няма път до горите!

Всяка измислена тъпотия от рода на "бели петна" и подобни се прави целенасочено за обогатяване на хитреците и тихомълком вземане земята на хората. Зад тези неправомерни действия стоят заинтересовани хора от върхушката които вземат своя пай под масата. Кой разбрал недоразбрал и сключва договори с чужда земя. Незнам как ще се хване началото и края на тези далавери и обикновения човечец пак ще бъде тотално изигран. Защото тук нямаме закони, стане ли такова нещо не да доказват с допълнителни документи каквото и да било, а направо да бъдат изправяни пред съда з неправомерни действия. Но това е България без съд и правосъдие, затова се шири това своеволие и ако мине мине, ако не пак ще опитат...

ГОВЕЖДО МЕСО В СВИНСКО ЧЕРВО :)))

ако някой каже че съдиите във ВАС са добри? неграмотни и подкупни калинки са!!!

Държава на мутри и тотално беззаконие и отсъстващо правосъдие! Мутра - премиер, партия-рекетьор... така ще е.

Първото изречение добре го започна. Ама второто те издаде, троле.

Би ли ме светнал кое съждение във второто изречение не е вярно? Факти за доказване има бол. Да не излезе, че тролът си ти...

Интересно ми е какво ще предприемат държавните органи ? Дали пък няма да се обогатят...............

link

големи права са дадени на общинските служби относно обработването на "бели петна" , а явно контролът не е ефективен . Изискването за ежегодна регистрация на собствениците на земята в конкретен срок създава неудобство за тези, които не живеят в същото землище. Така общинските служби имат възможност да се разпореждат (законно) с чуждата собственост . Като се прибави текучеството на чиновниците в тези служби и честата смяна на политическото управление на общините става лесно за някои личности с мафиотски наклонности да се възползват от законно дадени права.

В страната на мутрите и крадците какво друго да очакваме?! Премиера си е изкарвал цял живот хляба като... "охранител", рекета, заплахите, грабежа и изнудването са национален спорт. Новина би било ако някой министър от настоящия кабинет е похарчил поне един лев без да има лична изгода от това. Освен това не обичат да четат... освен това не обичат и суджук... няма да се оправим, нито ще ги настигнем... румънците.

---Някоя бивша земеделска минетстерка наскоро роди.Ама нейната "умна главичка " какво роди:1.Да замени думата производител с думата стопанин в закона за земеделските производители, макър че тези не са равнозначни- и това които са го позволили са малоумници.И така елиминира дребните с до 60 декара да не вземат субсидии защото трябва да платят повече за данъци отколкото ще получат така евросубсидиите остава да се делят само между едрите с по висока цена на декар.2.Изкара закон(или нещо такова) че собствениците които не искат отдават земите си на големите, а искат да ги обработват сами без евросубсидии трябва да отидат в службите по земеделие и да кажат че не искат да ги включват в блок за да ги дадът на някои "арендатор за субсидии".Те това го нема никъде в света , нормалното е арендатора да пита собственика дали ще му даде земята си под аренда. така подсигури на нашите хора до земята на обикновените. Но тая тъпа минетстерка дори не е прочела конституцията Чл. 17. (3) Частната собственост е неприкосновена.Е-ти и тапунгерката.Мога да я съдя че ми отнема правото на собственост- и ще го направя нека я боли

Според това излиза, че трябва да ида в общината да декларирам че следващата година ще си живея в къщата, иначе ще я дадът под наем на някой си!

Този див, див, запад...

Днес земята казват била в ръцете на 800 едри мутрака - не сте доволни. Преди 10ти ноември беше общонародна и общодържавна - не щете. Преди 9ти септември беше частна - и това не харесахте. Гладни ще ходите тогава за да разберете какво искате, щото тази помия дето днес я наричат демокрация направо ще върне комунизъма.

КОЙ разтури новообразуваните кооперации ? По времето на Желев и Петър Стоянов ?

Не беше ли Иван Костов?

Мутродемократи от псевдодесница управляват в антиправова държава с набедена за демокрация щуробаджанашка държавна система. За кви по-големи далавери няма виновни като крадливата приватизация, КТБ, а да не говоря, че стана 20 години от предната банкова далавера и няма още виновни. За връщането на земата да говорим ли. Що лозя, земи и градини и фабрики дадоха на връзкари и свои хора, които от голтаци преди 1944та днес станаха буржоазия изведнъж.

Se taia

В БГ никога не е имало десни и леви. Всички са от едно котило и вече дори и не го крият толкова. След като Доган наскоро излъга публично, че не е бил консултант по Цанков камък, и никой не се сезира от това, няма какво да очакваме за обикновените хора...

А кои са фирмите и кой стои зад тях ? Защо не кажете и това ? И този сценарий не е от вчера .

Ами чуждестранни са фирмите, от посолството не разрешават да се кажат имената им ! Ако бяха български фирми - с дни ще ги разнасят по вестниците. Ама къде има българска фирма - едър арендатор !? ЕС дава субсидии само на техните хора. Е, всичко е по закон, разбира се, ама как, но накрая - чужднците получават стипендиите. И по няколко трохи и за българи с по 200-300 дка.

stan_posta@

Корекция - не стипендиите, а субсидиите. Но пак е същото - парите на ЕС отиват при западните фирми, не при българските.

Това са пълни глупости ...! Фирмите са си български ,сценарият -също. Много си далече от истината ...!

Както писах вчера. Мазнягите ща платят с кожата си. Накрая.

Кооперациите отдавна се изхитриха и не сключват договори за аренда (които се регистрират), а сключват едногодишни самоподновяващи се договори за наем на земезелска земя (за които не се изисква регистрация) и така заобикалят закона. И всичко това се знае, но нищо не се прави...

земя, фирми, активи, недвижимо имущество....даже капитала на една банка така ''изчезна''

Некой хубав ден да прочета ,че имало виновни и ще влезнат у дрънголнико. Те това че е новина.

ВОЙНА ВОЙНА само това е управията

Леле, мани, мани, не думай! Как война бе??? Ше те фанат от ДАНС да даваш обяснения на батко ти Бойко! И да подписваш декларации. Че нямаш сестра от Китай!

Аз мислим да дам Народното Събрание под наем на шведски туристи! Ко ши кажете?

На "нашту швед" от Факултето да го дадем, 'що на шведски туристи?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

"министърът на земеделието, храните и горите е наредил на областните дирекции "Земеделие" всички договори, представяни в общинските служби по земеделие за регистрация да бъдат проверени за връзката на наемодателя със собствеността на имота или наличието на пълномощно от собственик." ha ha ha (на развален европейски:) Та това им е задължение! А СЛУЧАЙНО да "разпореди" уволнение на допусналите "нарушения"?

Навремето Боце като главен секретар на МВР беше издал инструкция във всички патрулки да се използват предпазни колани...което им е задължение по закон...

Никой на на никого не отнема земята. Несобственикът е сключил договор за наем, но това не прехвърля собствеността, нито пък дава право на наемателя да ползва имота. Всъщност проблемът е, че наемателят се опитва да получи субсидии вместо собственика. Но като се опитва не значи нито че има право, нито че държавата, като направи нужните проверки, ще му ги даде.

Не си ясен. Поясни. Аз съм дребен. Не ми е просто. Крадат ме. Гледам да е по малко. Зная какво трябва да бъде ЗАДЪЛЖИТЕЛНО включено в договор за наем/аренда. 95% от договорите са глупост, дори колеги казват не уточнявай кое ти е пълномощното с номер и дата - дай ни свобода на действие. Ако не си наясно с моето изказване, поясни своето.

Кмета на Галиче Ценко Чоков се занимава точно с това,краде земите на хората и държавата нехае,абсолютно нищо не му правят!!!! Дори Цацаров съвсем скоро награди прокурорите,които успяха да опазят Чоков от затвора!!!! Това ни е проклетата мафиотска държава!!!

Българска работа. Крадливи, мързеливи, обаче устати.

Не ти се получава, смръдльо !

Това си е циганска работа...в северозапада има ли още българи?

AbuTalib

Байгън от далавери.БАЙГЪН.

БАЙ с GUN...!!! Това е спасението...!!! Дааа...!!!

колко далавери станаха с тези бели петна, колко земя беше присвоена по тоя начин. Хората след 90-те се бореха да си върнат земята, сега им я крадат под носа. Това беше и идеята-хората да имат земя, да стартират дребно и средно производство. Сега останаха алчните и мастити крупни бизнесмени, в по-голямата си част нищо неразбиращи от земеделие, но заграбващи земи по престъпен начин и непрекъснато окрупняващи парцелите си.

Е и?????някой да очаква нещо цацаратурата да направи??????След като един куп хрантутници при администрацията не са ''засекли'' това как едни и същи земи си ги менкат едни и същи хора и им отпускат средства как си мислите че цацата ще направи нещо..

Това не може да е вярно!!! Ние живеем в правова държава........ на думи. Чак сега ли се усетихте за тази схема??? Още Алексей Петров (негови поставени хора) преди около 10 години работеше по тази схема да описва и подава чужда земя, че все едно е негова под аренда и вземаше евро субсидии. Зърнената мафия от такива недоглеждания печели милиони. Ама нали сме правова държава....... Със силна и не-корумпирана съдебна система.......

Намирата фирмата и унищожавате всичкото им имущество - движимо и недвижимо. Не разчитайте на съд, прокуратура и полиция.

Ей с'я шъ ти потропат на вратата двама от МИМАНС...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Няма страшно. Те и без това ни знаят всички, които пишем тук...:))

Това може да се случи в държавата на Борисов.Нещо хубаво да се случи Едва ли?Имаме премиер който се занимава със всякакви глупости и идиотий но не и да работи и служи на своя народ.Ама какъв свой за бога.....!Той ги мрази и ненавижда тези които случайно имат земя и живеят скромно.Имаме ПАЙНАР а не ПРЕМИЕР.

Каква държава на Борисов бе........Да не би да я е купил...Тоя мафиот трябва да гние в затвора и то за дълго а не да ми се прави на премиер.

Държ се все едно е негова - а дали не я е купил е съвсем друг въпрос

В това си абсолютно прав но той се държи така все едно е негова.Нали все той давал парите за това и онова Нали всеки ден се хвали и реже ленти.