Задържаха 1658 л алкохол на Черноморието

1658 л алкохол, търгуван и съхраняван в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове, задържаха митничари при проверки в района на Черноморието.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха 1658 л алкохол на Черноморието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цитат: "Извършени са две отделни проверки - в хотел, както и в ресторант и данъчен склад. ". Аз ги броя 3 (три) - 1. Хотел (пише се отделен протокол), 2. Ресторант (пише се отделен протокол), 3.Данъчен склад (пише се отделен протокол). Това са ТРИ проверки. 1-2-3 (ТРИ), не 2 (ДВЕ). Сега и драскачът и редактора да заминават в детската градина и да започват да се учат да броят до 10 (десет) като за начало.

Колкото по-високи са акцизите на алкохола и цигарите, толкова по-мотивирани ще са хората да не ги плащат, а това води до процъфтяване на черния пазар.

А къде е хвърковатият Валери?!;) И като питам това, съвсем не иронизирам вицето, а само искам да му напомня, че е важно институциите да си вършат работата( както в случая), за която им плащаме, а не вицето да покрива всички дупки - и хвърковат да е, не може ги покри всичките!

Няма ли сега да излязат защитници и да се провикнат, че проверките вредят на лицето на туризма в България!? Няма ли да кажат, че производителите на алкохол в света са свързани и като разберат, че в България се конфискува алкохол и ще откажат да внасят уиски в България!? Няма ли да кажат, че тези проверки ще доведат до милиарди загуби? (За кого ли?) Защо против онези проверки скачат, а против тези не? С какво онези проверки за по-различни от тези? Само за онези ли можаха да съчинят опашати лъжи родните "бизнесмени"? Да очакваме ли и за тези проверки подобни абсурдни заплахи че удряли по туризма в България?

добре дошли на българското черноморие

Очаквам сега някой висш държавен чиновник да излезе с изявление с което се разграничава и се извинява на засегнатите за причинените загуби и неудобството.

d4

това не е новина. новина ще бъде, ако митничарите и данъчните вместо алкохол-менте намерят "минерална" или "трапезна" вода бутилирана направо от чешмата в гаража...