Млад британец се самоуби в Сирия, избегна джихадистки плен

Млад герой, който се сражавал заедно с кюрдските сили в Сирия, се е самоубил, за да не стане заложник на джихадистите от "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - Млад британец се самоуби в Сирия, избегна джихадистки плен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодарност и поклон пред момчето-Европа се нуждае отново от свои защитници, за жалост предателите и либерално-примиренческите философи всред нейния елит са доста.

Браво на момчето, смел е бил човека...Но не е ли могъл да постъпи като руснаците, да изчака да се приближи врага, и да избие колкото се може повече от тях? Да се самовзриви с граната, убивайки колкото се може повече от тях.... или да ги пусне близо, след което ги разстреля и да ги накара те да го убият... Поне така е щял да прати на оня свят, още няколко краварски ебачи на кози-Джихади Джота!

не защото не е руснак

и защото просто са го застреляли а не се е самоубил

Има държави - като Великобритания, Германия, Китай, Сингапур; има и държавици - като нашата, където са важни суджуците...

бреей, ама ти си много знаел бе :Д има и други хубави държави - швейцария, норвегия, люксембург, лихтенщайн....каквото и общо да има това с поредния пасквил които са сътворили и пробутват на люлински капацитети като теб

бреей, ама ти си много знаел бе :Д има и други хубави държави - швейцария, норвегия, люксембург, лихтенщайн....каквото и общо да има това с поредния пасквил, който са сътворили и пробутват на люлински капацитети като теб

.

по-добре да се гръмнеш, отколкото да те развяват като показно животно и да ти отрежат накрая главата с трион.

Не смятам, че е лесно, но жив или мъртъв все могат да се погаврят с тялото. С тази разлика, че все още имаш шанс, дори и минимален, да направиш още нещо в пъврият вариант.

Не си прав, ако алтернативата е да те изгорят жив, да те дерат жив, да те колят с тъп трион или какво ли още не, куршума си е за предпочитане.

Млад герой...Ако е католик папата да го канонизира като светец. Стига да се намерят 3-ма свидели и да разкажат за чудесата му.

Гордея се с теб? Наистина? Колко важни са едни отношения пред перспективата да не се върне? Съвсем по холивудски заживяха западняците, ей! Два шамара от бащата, рев и молби от майката, приятели, които да говорят откровено с него - и току-виж момчето остане вкъщи! Пък и... сигурно ли е, че се е бил на страната на кюрдите? Голям разбирач на близкоизточния батак ще да е бил! 90% от европейците хабер си нямат кои са кюрдите и за какво се борят!

Подвигът му бледнее пред подвига на Матросов.Или пред подвига на хилядите доброволци поканени от законното избраното правителство на Башар от династията Асад!И безмилостно изтребвани от американскоарабскоевроГЕЙската опозиция коато не е поканена официално от законно избраното правителство на Башар от династията Асад! P.P.И да не забравя действията на ционистите от Израел които мине не мине ден два или по точно нощ или две и току разнесат на съставните им молекули я някой ирански мюсулмански революционен гвардеец,я някоя революционна мюсулманско гвардейска колона със гвардейско мюсулманско оръжие за абсолютно,ама апсолютно незаконно окупираните от Израел територии! Още повече,че голяма част от израелските нападения се извършват със F-35 който е абсолютен провол и не може да лети ие много по изостанал технологично от ПАК-ФА който ще бъде построен в близко бъдеще

Бихте ли ми обяснили, какво е общото между Матросов и този британец? Единия закрива с тялото си амбразурата, за да защити другарите си, а другия се самоубива, за да не попадне в плен.

в Брекзит- тва е общото.

Все едно чета пропагандно романче за руски солдатин от Втората световна. Новите ни господари надминаха предишните и ни заливат с пропагандна помия не само в петък (както беше преди 89), а 24/7. Гнусно е.

руските солдати поне са се били за разлика от тия народни артисти

виждам тук има защитници на храбрите британски войници които са яли пердах във всяка война в която винаги или са имали символично участие или с дипломация са карали други да се бият вместо тях. че са хитри хитри са...но във военно отношение са най-бездарната нация - дойран, галиполи, дюнкерк, южна африка и списъкът продължава....

Това момче както и руското воиниче което привлече върху себе си огъня за да не попадне ръцете на джихадистите залужват уважение. Тези млади мъже дадоха живота си срещу чумата на 21-век тероризма и заслужават уважение. Дано почиват в мир.

много удобно. чуха за случая с руснака и веднага си скалъпиха "героична" история с техен....лека им пръст

това заключение е на база на "следа/остатък (trace) от рана от куршум под брадичката"....как като се самоубива човек после има "следа" :Д или има рана от куршум или не....да не говорим че по същия начин може и да е екзекуриран и няма нито един свидетел защото и 5мата с които е бил са убити...англичанин, готвач без военна подготовка....големи герои са докато не ги подпука някой като ние при дойран...

а това разследване е още от началото на годината и никой не казваше че имал "рана в главата" но сега 8 месеца по късно се е появила....

Заради тоя Дойран ни се намали територията наполовина... другото е ясно!

тва не променя факта че сме избили 47,000 британци срещу загуби от 500 души. естествено ако попиташ обикновения англичанин нищо няма да знае и в най-дорбия случай ще цитира уикипедия където пише 10,000 на 2,000 за да е по-малко позорно:) другото е ясно да

Какво му геройството , по скоро е ГЕЙрой дето е нямал кураж да се бори и затова се е самоубил

jingiby

Според мен си обикновен педераст.

направо са си го убили но сега ни го продават като "героична" история...а тя дори в този си вариант не е ;д

Странно че името му не е арабско. Ако бе кюрд имигрант в Англия, щеше да е по-нормално. Вярно че и Джон Джихадиста бе британец. Иначе разни отиват в Сирия или за пари или за да могат да убиват. Вероятно и гонят цел. Огромната част от ИДИЛ, подобни на Ал-Кайда и "опозиции" изобщо не са сирийци, а стичащи се отвън. Финансирани от страни като СА.

човекът се е бил срещу ислямска държава! кво въртите и сучите само и само да го изкарате глупак или империалист или глобалист или квото и да е само защото е от запада????? е много сте гнусни!

Не сме гнусни, а демократично обективни ! Демокрацията повелява да уважаваш Моето мнение ! Така че - клякай и уважаеай !

Аз

Щото нормалните хора по цял свят, вкл. и тия - от запад, се отвращават от Запада и не приемат нищо на доверие - не можеш да имаш доверие на Запада, дори и когато живееш в него.

Само за протокола. Ти на кой имаш доверие? Ако мислиш, че лицемерието не е издигнато в култ, както на запад, така и на изток, то си пълен глупак. Нищо лично.

И какво го прави герой? Защо го описват като такъв? По какъв начин това трябва да ни вълнува? Дали е герой или не зависи от гледната точка. Войната не е геройство. Винаги съм казвал, че светът трябва да се раздели на зони на културно влияние - кои сме ние, че да налагаме "демократични ценности" на хора, които живеят още в средновековието? Да, можем да им покажем докъде сме стигнали но до там. А нека те се избиват с коли бомби, да си режат главите, да си режат ръце, крака или да си избождат очи, щом им харесва. Не, че ние не сме правили подобни неща преди 400 години. Просто трябва да ги оставим да си живеят собствения живот по собствените правила. А после историята да покаже кой е по-добър. Но в никакъв случай не биваше да се месим. Всеки убит от американска или руска бомба генерира семейство и близки с ненавист към западната или руската цивилизации. Това е дяволски кръг, започнат от НАС. Да, ние се намесихме в делата на тези хора, унищожихме Либия, Ирак, Сирия, Афганистан и продължаваме. И генерираме все повече и повече омраза към себе си. Трябва да има край и всеки да се ориентира. Ако аз искам да ида в Дубай и ме карат да си сложа тарамбука ще си сложа. Те са домакините. Ще спазвам техните правила. Ако арабина дойде тук и му кажа ще се молиш на закрито никой да не те гледа и ще се държиш по западните правила - длъжен е да го направи! Това е! Толкова е просто. Налагане на различен мироглед ще доведе само до повече жертви. А зверствата, които западните държави извършват спрямо семитските народи(тук не включвам хазарите, оп ... така де) ще се върнат рано или късно като бумеранг при тях. Вижте Англия, Франция, Белгия - все бивши колониални държави, извършвали зверства над колониалното население. Новите варвари ги превзеха отвътре. Германия, не знам от какъв зор сама се предаде. САЩ - севера е по-добре от юга, сетете се защо. Всеки трябва да си живее в собствения свят и според културните си разбирания, това е!

Съгласен съм почти напълно с теб. Почти, защото не сме започнали НИЕ, а управниците ни. За съжаление тях яко ги охраняват от народната и световната любов...

Инженерче

Разбира се, за това споменах и глобализма като основна причина за нещастията, които се случват на тези хора. За някои, включително и за създателите на тази статия този може да се нарече герой, а за мен е просто един заблуден човек. Играта винаги е една и съща, просто играчите се сменят. Да стъпиш на чужда земя и да насочиш оръжие срещу местен не може да бъде оправдано. Мястото ти не е там. Точка по въпроса. Но докато се толерират такива статии и не си спомним от къде сме дошли и защо сме тук, сме лесна плячка за хора като Сорос, например. ... герой ... за мен героиня е самотна майка с три деца, работеща на две работи и успяваща да ги възпита. Колкото за този ... или добро или нищо! Тоя има работа да защитава която и да е страна точно толкова, колкото аз имам моралното право да воювам в конфликта Израел-Палестина на която и да е страна. Толкова е просто.

Аз

Общо взето и по принцип е така. Обаче по повечето морални кодекси, вкл. и по НАШия, е добро да се помага на слабия, който не може да си помогне сам. И какво трябва да направим НИЕ, когато ТЕ ТАМ, по ТЕХНИТЕ СИ КУЛТУРНИ ЦЕННОСТИ, на ТЕХНИТЕ си дъщери, режат клиторите с консервени кутии? Трябва ли да помогнем на 3-5-16-18 годишните момичета? А на момчетата?

Инженерче

Добра логика, но нека да предположим, че извънземна раса направи пръв контакт с нас. Какво трябва да направят - да ни ударят един здрав кютек, за дето се трепем помежду си, защото една хилядна от човечеството има толкова ресурс колкото останалата, или за това, че разхищаваме природни ресурси? Или може би за това, че не произвеждаме ваксини против малария и оставяме всяка година милиони в Африка да умрат я от глад я от болести? Та, според мен и за това още те не са се обадили, не защото не знаят къде сме, а защото просто не сме узрели. Ако някоя друга цивилизация направи целенасочен контакт с нас най-възможния вариант е да последваме съдбата на индианците. Та ... ако сме по-разумни ще оставим тези хора сами да извършат своя ренесанс, а не да индуцираме цветни пролети. И ние сме имали вартоломеевите си нощи, принудителните покръствания, инквизицията, католици срещу протестанти (шиити срещу сунити?!?) ... както казах - играта е една, само играчите се сменят.

Какво го прави герой ли? Същото, което прави други чудовища. ПРОПАГАНДАТА. В случая излиза, че САЩ и Европа подпомагат кюрдите в битката с ИД. А нали умерената опозиция излезе част от ИД, което много обърка плановете на запада и сега се опитват да измият срама и що годе да пооправят положението. Геройски дела по бойните полета колкото искаш, но в медиите нещата са съвсем друго нещо.

моля да не се забравя това, че първия джихадис, както казваше по американските новини се оказа джон джихадиста

И говореше английски със силен британски акцент.

моля да не се забравя това, че първия джихадис, както казваше по американските новини се оказа джон джихадиста

колко ли зелени гущера са налели американците да въоръжат и двете групировки?

Те сега могат да го изкарат всякакъв а той може да си е бил обикновен джихадист.

Аз

Чудя се какво щеше да се пише, ако беше направил същото, но се беше бил на противната страна. Дали щеше да е герой или идиот...

"Горе от ума", Грибоедов. Преведено на български означава "от ума си пати". На 20 да жертваш живота си заради нещо, което по никакъв начин не е част от личния ти свят, в който живееш... Може да е егоистично, но аз не го разбирам.

Не е така.... Товае лично решение на всеки ... Казваш "на 20" а на 30 друго ли е? Тогава имаш жена и деца.. на 40? на 80? Коя възраст според теб е подходяща за да жертваш живота си за нещо, в което вярваш? Сигурен съм, че е вярвал, че прави най-правилното нещо заминавайки. Знаеш ли , казвайки това се замислям "а сподвижниците на ИДИЛ... те също вярват, че постъпват правилно".... но немога да ги защитя... просто защото начина ни на мислене е различен... аз не мисля, че е правилно да се унищожава история, да се избиват цивилни, само защото не вярват в същото като теб... Едните налагат вярванията си с пистолет, а другия защитава вярванията си с пистолет....

В такъв случай ТИ какво направи, за да спреш ислямизацията на България?

Да, на война се умира и осакатява... Жалко за похабения живот. Жалко е, че е похабен за следствието а не за причината за тероризма... Разните там ислямски държави и демократични фондове са нищо повече от малоумни кукли на конци на имперските амбиции на САЩ и Сие. Дано наистина спрат да ги финансират, както на скоро обявиха!

Де да беше така... Даже на малките деца вече е пределно ясно, че ислямска държава се финансира и снабдява с хора от Империята на Злото - Русия.

Иван Петров

;-)

това цялото смърди на лъжа. Като начало, няма кюрди а само джихад в 'опозицията'. И няма избягали 'англичани', който да не са минали към 'правоверните'.

Ясно осъзнавайки че пиша от удобния стол, и не с рана в крака... но не мисля, че е направил правилния избор... щом е бил ранен, значи е бил на позиция и дори да не е можел да сменя позицията си е можел поне да се ... грубо казано минира.... във всички случаи умира, но поне да вземе колкото може повече от тях.... Помня случката с руския офицер край Палмира... Нима той не е имал пистолет.. имал е .. можел ли да се самоубие.. можел е.... но е дал на авиацията си собствените си координати. При попадението са убити над 30 джихадисти... Англичанина едва ли е можел да убие толкова джихадисти самоубивайки се (все пак не е имал подръжка от авиацията), но все е можел да отнесе поне 2-3-ма. Пак казвам не го съдя.... все пак буквално никой от нас не е бил в такава ситуация .. просто сравнявам две .... аналогични ситуации....

не е ясно каква е била ситуацията, а и разполагал ли е с взривни материали, не е ясно и до колко е достоверно разследването и така ли е било

Всеки пехотинец влизайки в бой влиза минимум с 3 нападателни и 2 отбранителни гранати, и ако предположим че нападателните ги е изхабил (в бой), то отбранителните са именно за такива случаи (не случайно са с по-голям ефективен периметър). С първата директно поразяваш настъпваща пехота с втората поразяваш собствената си позиция. Ако не съумееш да използваш и двете гранати (бъдеш убит междувременно) то тогава си загинал в бой. Лично аз мисля, че е възможно при отстъпление просто "другарите" му да са го изоставили.. дотежал им е и си е останал с един пистолет просто.. Но ако е бил на бойното поле.. на огнева позиция....

Героична постъпка на млад човек, който е дал живота си, спасявайки и нашите задници. Истински боец. В случая е направил най-правилното. Поклон пред паметта му!

И кои са "вашите" задници? Ти в Сирия или Турция живееш? Само ще ти кажа, че след гражданската война в Ангола средата на 20-ти век, се оказало, че ЦРУ финансирало и двете воюващи страни.

Кво майка си търси в Сирия, тоя герой на съвременната демокрация.....?

Ами обратното на Джихади Джон. Иска жените да не са закачулени на пълна нинджа и да не си вири задника пет пъти на ден.

Отишъл е да трепе семействата на джихадистите. Сега те пък ще отидат в Лондон да утрепят неговото. И в двата случая печелим ние ! сенатор Маккейн

Отишъл да се бие против законното правителство на Сирия....

За бога братя, не купувайте..

Човека е взел правилното решение, че е по-добре да воюва той и в пустините на сирия с ислямистите, отколкото децата му в една гражданска война в самата Британия.

чакай да направи деца, че тогава да мисли за тях.. А и малко е изпуснал момента - в UK вече е страшно, също като във Франция и Белгия, белите хора са рядкост..

Прав си Алекс, но тукашните баламурници не могат да проумеят това.Той поне англичанин, а на противната страна при идил са " британски граждани". А нашите висши баламурници не дават информация колко от нашите "български граждани" се бият за т.н. ислямска д-ва.

Това не е моя мисъл. В началото на 90-те, когато се биеха из Босна и Херцеговина, едни дезертирали от Френския чуждестранен легион и отишли да се бият на страната на сърбите я казаха.