В. ”Ханделсблат”: Вилите в Гърция са сред най-евтините

Непрестанният ръст на туризма в Гърция дава тласък и на пазара на недвижимости, където все по-търсени са евтините вили.

Обратно в новината

Коментари - В. ”Ханделсблат”: Вилите в Гърция са сред най-евтините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не казват за космическите данъци за чужденци ,които искат да купят имот там .

П. Дънов: "Българите не трябва да скърбят за Беломорието, защото морето ще дойде до Родопите", то нещата си идват на мястото и стават разбираеми.

Ханделсблат ни пропуска като невидими...елате в Банско и купете от 150 до 250/кв.м - два ,три пъти под себестойност. Очакването ,че пазара няма да се насити доведе до фалит много предприемачи.

Намецът не вярва много, много, че няма да го измамят в България и, че съдът ще бъде честен и независим, когато това се случи. И затова вместо да си купи ваканционен имот в планински курорт за 250 евро на квадрат купува в морски за 2500 евро на квадрат. Няколко мутри измамиха няколко чужденци, държавата застана зад тях и сега и за жълти стотинки трудно се продава. Отгоре на всичко и се цепим, че ще забраним на европейци да купуват земеделски земи, ще ограничим възможността да се отдават под наем апартаменти на хотелски принцип... Нарича се риск. В Гърция рискът е нищожен, в България огромен. Според немеца. А за съжаление и според мен. Та не ще ни подминава, ами и няма и да си помисли да ни вкарва в статистиката.

Пропусккат, защото се говори за нормални вили до морето, а не второкачествени апартаменти строени от мутри както е в Банско.

Има си хора, на които им харесва и купуват за 250 е/кв.м. второкачествени апартаменти, има си и такива, които купуват по 2500 първокачествени. ... Свят голям, п... хора разни :)

Се усетите, че България в межд. медии се споменава предимно в отрицателна светлина, или не се говори нищо, все едно България не съществува. Това съвсем не е случайно и нашите журналя би трябвало да реагират, а не да се правят на бити дупета (извинявам се, но не виждам по-подходяща дума).

Имало краѝ на кризата... Я питаѝте защо разпродават имоти гърците! Защото данъците са непосилно високи! Купете си и ще ви излезе през носа!

Имате пълното ми съгласие с изказаното мнение.Данъците на недвижимите имоти в Гърция са непосилни и като се вземе предвид и годишния доход,положението става неудържимо.

А, тук са далеч по-евтини - 400-500 евра/квадрата

Ако сега са евтини, до година като удари кризата, която ще е по-дълбока от 2008, ще им дойдат направо без пари. Въпросът е ще иска ли някой тогава да живее в Гърция... или Европа изобщо.

Да вярно е но след това данъка за 10г ще я платиш още един път нищо евтино няма само на пръв поглед.