Удължаваме експлоатацията на АЕЦ ”Козлодуй” с 20 г.

Пети блок на АЕЦ „Козлодуй“ има ресурс за експлоатация до 2017 г., а шести до 2021 година. Плановете са срокът им на експлоатацията да бъде удължен поне с 20 г.

Обратно в новината

Коментари - Удължаваме експлоатацията на АЕЦ ”Козлодуй” с 20 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българската атомна енергетика беше разрушена от новите колонизатори. Закриха АЕЦ, сътвориха димящ ТЕЦ с гарантирано изкупуване на произведената ел-енергия. Ролята българският народ в цялата тая комбинация е да плаща безропотно. Ама пък ние сме свикнали още от времето на "османското присъствие".

че удължавайки срока с още 20 г. се увличаме така, щото г-жа Т.Петкова ни гарантира злополучния край на Чернобил в Български вариант??? Кой ще гарантира 100-те %-та сигурност?? Или рискът от такава авария е 0,00%?? Ако гръмне и нацията отиде по дяволите - със сигурност НЯМА ДА ИМА ЕНЕРГИЕН ПРОБЛЕМ!!

Трябва да се поеме този минимален риск, а и блока в Чернобил беше 3600 Мегаватов и с друг вид контрол. Дори и да гръмне някой от нашите, което като вероятност клони към нула, няма да засегне нищо на повече от 30 км

Това, хубаво! Но, дали с 10 или 20 години удължаване, изобщо не решават енергийния проблем!!! Питам аз: какво стана с двата платени за 1,4 милиарда атомни реактора!? Кога на "Козлодуй" ще се изградят 7-ми и 8-ми блок? Ще ме контрират, няма пари! Хубаво, ами ония 20 милиарда кредити, къде отидоха, а г-жо Петкова????

Тлеещата руска атомна бомба АЕЦ Козлодуй трябва да бъде закрита колкото е възможно по-скоро!

Българските русофилите са ебати и обърканите хора. Хем се сърдят, че ЕС ни бил затворил 4 блока на козлодуй, хем искат Русия да затвори другите 2. Абе комуноидни смотаняци - лош матрял.

Холандците ще ни оправят вместо руснаците в ремонтните дейности не само на АЕЦ -те , но и на МАРИЦИТЕ. СДЕЛКАТА Е БИЛА ПОДПИСАНА ПОД ЧАРШАВ СНОЩИ! Какво ще се случи след това ще наблюдаваме.

ИМАТ ДРУГО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА. В АЕЦ Аккую изграждат четири нови блока с мощност 4800 мв. Те ще заменят 5 и 6 -ти блок на АЕЦ Козлодуй. Енергийният център се измества от БЪЛГАРИЯ в ТУРЦИЯ. Така стоят нещата НУШЕ. НЕ ЧАКАЙ ЛИЦЕНЗ И УДЪЛЖАВАНЕ СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ЦЕНТРАЛИТЕ.

Акую ще е готов след 20 години, тъпунгер. Тъкмо когато се вземе решение за закриване на всички АЕЦ

ПЪРВИ БЛОК на АЕЦ Аккую ще завърши през 2023 г Всеки следващ ще е с година разлика! АКО ДО 2023 ГОДИНА БРОИШ 20 Г ЗНАЧИ СИ СБЪРКАЛА.

Те, тези планове, трябва да се одобрят от "Атомстрой". Ако са на кеф, може и да ни разрешат...

Ако са на кеф може и да не им се плати за "свършената" работа.

Руснаците ,като нищо можеха да откажат удължаване на сроковете и да ни оставят на режим на тока ,но с техните славянски души ни прощават всичко ! Иначе е сигурно ,че след 20 години България ще се прости окончателно с атомната енергетика ,както и с повечето мощности строени през "лошия" социализъм и ще внася ток от "братска" Турция под чиято зависимост ще попаднем ..

Това удължаване на срока не е безплатно бе тъпако. И после на кой ще си продават ядреното гориво руснаците ако не на такива като нас. Това е точно монопола - кеф им на руснаците спират ни тока и газа, кеф им вдигат ни цената двойно. Нали точно това се мъчим да избягаме.

Ако не си разбрал - дори и в русия отдавна няма социализъм, там дори комунистическата партия е забранена. Тук не е. Не, че има нещо комунистическо в БСП, Овчаров, Гергов и курнелия. Само вие дъртите селски комунистчета още сте излъгани.

За да откажат трябва да плюят на всички свои реактори и най вече на тези в строеж или предвидени за такъв. Едва ли са толкова тъпи, колкото вас безродниците путлерасти.

преди няколко години боеко борисов обясняваше каква невероятна технология е AP1000 на уестингхаус и как ще строим такъв реактор на площадката на Козлодуй. Междувременно, уестингхаус фалира тъкмо заради AP1000 защото никой не го купува. Кой ще е поредния енергийен "експерт" да ръси мозък?

..май говорите за Пелтека от БСП - той доведе Уестингхаус ;)

Путлерастки тъпотии. Точно обратното е - Уестигхаус е в процедура по защита от кредиторите, защото има много поръчки за AP1000 и всичките са забавени, а оттам и плащане на неустойки и то най-вече към двете американски фирми строящи такива реактори.

Г-жо Петкова, а какво стана с план "А" за енергийния комплекс "Марица Изток"? На 27 юли трябваше да бъде обжалван документа по ОНАЯ Директива на ЕС, за големите горивни инсталации. Бяхте обещали да направите всичко което зависи от вас и опозицията, но като гледам, силите ви не са стигнали. Хубаво е, че правите всичко за удължаването на експлоатацията на Атомната, но това са два блока по 1 000 MW, а "Марица Изток" дава 3 400 MW. Като затворят централите след 3-4 години ( краен срок 2021 г по Директивата) как ще се оправите с режима на тока зимата? Или тогава вече няма да сте на власт,м?

тогава ще внасяме ток от руската АЕЦ която е в процес на изграждане!

При разход от 7 000 МВ през зимните месеци и при положение че тогава няма възобновяеми източници, ще издухаме супата, заради тези недостигащи мощности.

Мотайте се, мотайте се още с Белене. ТЕЦ-овете, до един строени при Т.Живков са вечни, сигурно ? И ще осъмнем един ден с режим на тока, за срамота !

Ми мотаят се. щото това са по 2000е на калпак от всеки българин - куц, кьорав, сакат. Ти твоите даде ли ги?

да си има централа вместо да изплащаме като е вътре в сметката петорно.

Мариците вече нямат нищо общо с Живковите. Едната Марица е чисто нова, дори традиционни комини няма.

СТИГА С ТЕЗИ АТОМНИ САМОВАРИ. С такива остарели технологии и допотопно руско оборудване ще си останем вечно бедни. Трябва да купим съвременна модерна технология от нашите партньори от ЕС И НАТО

Я, по подробно ,обясни къде НАТО произвежда атомни реактори. Единственото което съм чул да произвежда НАТО е напрежение ,закани и бутафорни учения. И тук там пускат и бомби ,но внимателно криейки се зад разни измислени "миротворчески" мисии.

НАТО да произвежда реактори? Ти тъп ли си? Все едно да кажеш, че руските космически войски произвеждат реактори.

уестингхаус фалира. Арева има сериозни проблеми. Германците спряха да строят реактори от много време. Я кажи от кой натовски съюзник точно ще дойдат реакторите? От Канада?

Тава вашето са мръсни долни инсинуации. Да не би да искате да кажете, че страната бензиностанция притежава най съвременните технологии в ядрената енергетика.

Уестингхаус не е фалирал буквално, а е поискал защита от кредиторите и я получи. Сега продължава да си работи.