Възможна ли е война между Индия и Китай

Пограничната престрелка преди седмица между индийски и китайски гранични части на общата им граница остана встрани от медийния интерес.

Обратно в новината

Коментари - Възможна ли е война между Индия и Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЖЕЛАНИЯТА НА АНГЛО САКСИТЕ,ТОЗИ ПЪТ НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧАТ!!!КИТАЙ И ИНДИЯ ПОДХОЖДАТ КЪМ ДРЕБНИТЕ ПРОБЛЕМИ С ОГРОМНА ДОЗА МЪДРОСТ!!!

...единствените ,които разпалват конфликти ,които често прерастват вав воини по целiя свят са американците !....провокират конфликт и после се намесват да насаждат тяхната демонокрацiя !...няма нищо по- лошо от американска демонокрацiя !...за това и по цял свят им горят знамето !...аман от "американски интереси" вав всяка точка на света !

войната ще е между китай и россия за сибир!

Ама дека че ги ровиме! Три милиарда калабалък! Ако ги не заровим че осмърдът орталъка!

Удар ще има,но от друго място.Правото ви на съществуване,ще бъде оспорено.

Фалшива американска димка ... Индия е държава с 8 000 години история, Китай - на 6 000 години. Живели и преживели ХИЛЯДОЛЕТИЯ В СЪСЕДСТВО. За историческото бебе САЩ е много пожелателен един индийско-китайски конфликт и възможност да се намеси в подходящ момент. Както са го правили винаги ... Но този пьт трябва да се допитат до северния съсед на Китай.

Т.е. арбитър на конфликта между мъдрите хилядолетници ще бъде 25 годишната пияна пройдоха от север :)))

Гладна кокошка/пуйка/ просо сънува..

Отвличат ни вниманието от подготвяната от НАТО война срещу Русия !

лошо е ако се сбият. Трябва да пазим мира. Чичо Сам трябва да им изпрати оръжия за да поддържа мира. Колкото се може повече оръжия.

Ще им се на краварите! Една война там ще им дойде дюсе, но Русия няма да го допусне! Слава Богу, че Лавров е най-добрият дипломат на Земята и ще обиколи района с кашонче маркови пури ;)

Най добър на 3 х 100 с кисели краставички

Абсолютно невярна информация за състоянието на китайските ВВС. Китайците имат превъзходство по всички показатели. От над 200 сглобени в Индия Су-30МКИ половината са със изтекъл ресурс или се нуждаят от ремонт. Индия не може да сглоби и един двигател без руска помощ. Китай внасят по 200 руски двигателя годишно за военните си самолети, но произвеждат и собствени без руска помощ, но с два пъти по-малък ресурс от руските оригинали.

Индийските Су-та поне са 'оригинал', докато китайските J11 са незаконни ментета с 3кратно по-малък ресурс. Добрата Рашка поне няма проблем че я крадат - коленичила е милата и цалива.

Стана въпрос за 400 изтребителя J-10, които са копие на израелските Лави с руски двигатели. Срещу последните 150 от тях J-10В и J-10С треперят дори руските циркаджии от пилотажните групи.

Ще бъде интересно.Та в тия 2 държави живее половината човеци на света....

Пуканките и биричката ще поскъпнат- като при световно по футбол ;)

Да дарим на братска Индия няколко батальона роми, ако им дадат гражданство заедно със семействата. Ловко ще отмъкнат на китайците всичката бойна техника и ето- победа.

Напълно подкрепям ! В бонус им давам и съборетините в които живеят(на части ) да си сглобят колиби в Индия :)

Аз съм за Китай, тия индийците са много нагли и противни.

Специален музикален поздрав за 'специален' като теб: 'Мongoloid he was a mongoloid happier than you and me mongoloid he was a mongoloid and it determined what he could see' Нищо че в гледалото виждаш по-скоро индиец ;)

отговорът е лесен: възможна е още повече че вече е имало войни между индия и китай до ядрена война трудно ще се стигне но китай притиска всичките си съседи те с виетнам бяха пред война преди 3 години имаше смъртни случаи китайците се изнесоха от виетнам виетнам много мрази китай били са под тяхно робство 1000 години сега им спират водата и крадат територии китай имат сериозен проблем с водата с общия външен дълг нещата там далече не са рай което се опитва да ни снуши комунистическата пропаганда за да кажат - ето комунизма работи някъде

И в Индия мразят Китай. Бях преди 2 месеца в Делхи - няма ни една китайска стока, ресторант, дюкян и т.н. Не ги щат, бойкотират ги. Китайците като цяло са неприятен народ.

ще ви се да има война, ама другия път. Комунистите в Китай направиха икономика номер едно, за което също ви е яд.

как им се иска една войничка и особено между Индия и Китай - членки на БРИКС. Да ама не, защото и двете страни виждат в лицето на САЩ по-големия враг и дори да имат някакви търкания между тях, ще намерят начин да си потраят поне за сега.

Не само, забрави майдан и гейпарад на Червения площад, Навални в Кремъл...О, миг поспри!

Гейпарад има - вътре в Кремъл..

Всъщност заслужава си да се прочете оригиналът на статията, опасенията са че такава война ще има пагубни последици за световната икономика и особено за САЩ, защото те заедно с Япония трябва да застанат на страната на Индия и да наложат санкции на Китай от които ще пострадат и техните икономики. Всъщност самия автор се надява да не се стига до такава война, но другия момент е че ако се стигне Китай ще трябва да я завърши войната за 77 дни защото за толкова дни има петролен резерв а аз все си мислех че би трябвало Китай да може да внася петрол и от Русия ама явно има сериозни пречки!

Няма по-заменяема световна икономика от китайската. Няма абсолютно нищо което Китай произвежда което да не може да се прави във Виетнам, Индия или Индонезия.

до война между Китай и Индия няма да се стигне.Всяко чудо за три дни.Ще пострелят ,колкото да изпуснат парата и ще мирнат на масата на преговорите.Тя па една територия?

а в статията не се споменава войната от 1967г. в която индия печели

Бо Бо

Война м/у Индия и Китай е възможна, когато събражението за водещото място на Атлантиците излезе на преден план. Да не забравяме за провокациите в Индия и гражданската война там разпалена именно от тях.

А сега да обсъдим хипотетичната възможност какви са шансовете белите мечки от Северния Полюс да преплуват до Южния, където има изобилие от пингвини за храна. Или какви биха били последиците за риболова при една евентуална война между Исландия и Гренландия. Нещо май сме кът откъм идеи, а?

просто трябва да приемете че не съществува брикс по начина по който ви лъжат че съществува между бразилия южна африка и русия няма нищо общо а индия и китай са врагове много ви лъгаха последните години но и вие сте си виновни че вярвате на глупости

Ти май не си схванал какво е написал Поручика. Я пак пробвай.

Изсмукана от пръстите си поръчкова статия в стил "ако беше баба мъжка и имаше дръжка"

Как Индия и Китай няма да направят услуга на "Цивилизования свят, като се гръмнат. Ще ви се. А що "цивилизования свят" не стане наистина цивилизован и започне да възприема парите като инструмент, а не култ?

Начиии, ако ще избухва война, моля експертите да работят в посока атомна такава. Жертви в порядъка на 500-600 млн от двете страни ще облекчат временно ресурсната натовареност на планетата.

Тъпо. Стига с тия простотии за пренаселената планета и въглеродните емисии. Може да въздействаме на климатичните промени колкото, като си топнеш пръста в леген със студена вода и да чакаш тя да се стопли от твоята топлина.

БРИКС е изпреварил Г-7 по Вътрешен брутен продукт. Значението на Запада намалява. Отново сме на страната на губещите! Любителите на суджуци започнаха със слузестите си оплювания.

брикс е една аморфна маса от неразвити държави няма нищо общо между русия и южна африка а китай и индия са едни от основните врагове в света затова китай подпомага пакистан само защото са врагове на индия

Основни врагове, по скоро твои мокри сънища! Германия - Франция, Франция - Британия, Британия - Германия, Китай - Британия, Британия - Испания, САЩ - Испания са воювали много повече отколкото Китай - Индия.

Ха стана ми забавно и си направих труда да ги сметна БВП-ти за 2016 г. БРИКС - 16,97 млрд $ /като на Китай са 11,4 млрд/ А само САЩ са с 18,56 млрд. ЕС са с 16,52 млрд ако ги сложим и Канада и Япония и Южна Корея твърдението ти става комично като сблъсъка на руския военен кораб с овцевоза от Танзания!

това е конфликт за който говоря от време на време и русофилите не знаят че съществува колкото повече се увеличава богатството на двете изостанали и бедни държави толкова повече ще се увеличава апетита им към земя това се подпомага и от намаляването на влиянието на запада китай е спяща империя която вече си показва рогата почти във война е с повечето си съседи като виетнам а поне за мен индия е една голяма каша и отворена рана от нищета и повсеместен расизъм но туй като пропагандата тук се опитва да ги изкара приятели на путин си затваряме очите за проблемите там брикс е просто съвкупност от неразвити държави

Това много ми хареса: "колкото повече се увеличава богатството на двете изостанали и бедни държави". Най-лесното нещо за изостаналите и бедни държави е точно увеличаването на богатството.

няма противоречие китай и индия са бедни и изостанали държави които обаче имат ръст на икономиката китай вече може би е над това ниво но до скоро беше най-бедната в света сега индия има голям ръст и се наблюдава изместване на производства от китай за виетнам и индия

Иво Некитов, колко суджука ти дадоха, за да пишеш тези партенки? За неграмотните, партенка значи факе нюз. За още по-инфатилните, факе нюз значи Fake News. Капиши?

и конецът му стърчи от сещаш се кое твое отверстие)))) Щом не отговаря на кефа на русофилски маЛОУМНИ ТИКВИ, ЗНАЧИ Е НЕМА ТАКОА ЖИВОТНО! Има гугъл, дебил, намери оригиналната статия.

Aаа, Пушков и сега е там : NI>masthead>Advisory Council но като 'съветник :))) НА ПЕНТАГОНА! Как е времето на твоята планета?

Има някаква грешка, не е възможно държавите членки на великия БРИКС да се стрелят помежду си, още повече че специално тези две велики сили са членки и на Шанхайската организация! Явно много са се уплашили краварите за водещото си място щом раздухват такива дребни гранични дрязги до локален конфликт! Както и да е поне научих още едно нещо че войната в Тибет не е единствената война спечелена от Китай, победили са даже и индийските цигани сега могат да натрупат самочувствие и пак да погледнат на север към амурския сибир, където са преобладаваща част от населението! Дори да не са забравили изпепеляването на войските им на остров Дамаски, факт е че сега този остров е китайски, та и за Сибир могат така ако не успеят с оръжие с пари и стоки ще могат още повече че руснаците в момента имат жълтите измамници за братски народ!

Не бери грижа за Сибир, там се живее трудно. Погледни през зимата, какви са температурите във Верхоянск примерно. Колкото до острова, там беше поправено едно недомислие на Сталин и Мао, които бяха прекарали границата вместо по талвега на реката, по китайският и бряг. СССР показа на КНР, че този въпрос не може да се реши с военни действия, двете страни седнаха и се договориха да поправят недоразумението. Тука ще отбележа, че на Дунав има няколко островчета, които периодично преминават от българско в румънско владение и обратно, според изменението на талвега на реката. Но си прав за едно - китайците зад граница могат и да са опасни - например т.н. Чайнатаун в американските мегаполиси са територии, в които американската юрисдикция не важи. Относно спечелените войни има и друга - кой наби американците в Корея, а?

Значи ако вярваме на историята амурския сибир става руски след като Китай загуби опиумните войни с Британската империя, но там населението и предприемачите и капиталите в момента са китайски! В Корейската война основни подръжници на севера освен китайците бяха и руснаците, а и целия източен блок, дори сестрата на баба ми е била в Корея като лекар и то не в Южна. Колкото до "победители" в това безумие достатъчно е да се види че войната свършва на позициите на които я започна севера!

Индия и Китай вместо да се бият помежду си,да обединят сили и да превземат Русия и да си я поделят - ето по този начин за света ще има едно зло по малко(другите са Иран и С.Корея) така светът ще стане по спокоен

dobrin

мозе и да си поделят нещо продадено им от нея,кактом до сега.а нашите работи още дори не са започнали че да има какво да поделяме(написаното вув вестник)

Не, вероятност от такава война няма! Макар, че на някои среди на Запад много да им се иска. Господ (евентуално Буда, Шива или някой друг) знае, какво е предизвикало престрелката. Най-вероятно едните граничари са се заблудили и навлезли в територията на другата държава. Или пък са се заблудили, че другите граничари са навлезли в тяхна територия. Пак повтарям - хич не се надявайте на война между Китай и Индия!

ми щом трябва.. са няма да им се месим я..

'Многооминик', До миналата година Пушков си беше листнат съвсем официално като редактор, но евентуално махнат. NI е един от най-цитираните в Русия 'западни' източни и редовно публикува оди за невероятно великите руски оръжия. Defence editor? Пакистанеца D. Majumdar - абсолютен аматьор фантазьор (виж му само биографията).

Прекалено стари и мъдри са и двете държави, за да се надявате да си спретнат пълномащабна война. Мечтайте си...

хахах.. тва за мъдрите не знам кой те излъга

"Войната е продължение на политиката с други средства" - Карл фон Клаузевиц. Докато световния жандарм не спихне окончателно, две такива големи страни никога не биха водили война помежду си. Общия враг е известен. Спомнете си Китай и Русия и претенциите за остров Дамански. След революцията руснаците го завземат и точка. Дън Сяо Пин при посещение в Москва при Сталин поставя въпроса за територии които при Царя са били китайски и да им се върнат. Сталин хладно отговаря, че царете сега са други и няма намерение въобще да коментира темата. Знаете как се развиха събитията, но двете страни освен един локален конфликт с доста жертви друго не предприеха. Пак заради общия враг. В днешно време всички тези територии бяха върнати на Китай. Путин, колкото и да е неприятен на някои, има коментари по този въпрос и показва, че разбира повече от политика отколкото някои дървени глави. Ако имате интерес, това го има в нета! :)) И те така ....................... !!!

Точно на дамаски китайската армия избива цялата гранична застава около 300 човека и след това никой китаец не се завръща! Министърът на отбраната на СССР на въпроса за китайските жертви отговаря на западния журналист да пита китайския министър защото колкото китайци са били там толкова са загинали! Но сега този остров заедно с доста други спорни територии са предадени на Китай!

Подробно съм запознат човече. Няма 300 руснака убити. 60 са жертвите от руска/СССР страна. И от страна на Китай не са 20 000 хиляди. Всичко това са легенди. С ГРАД-овете тогава руснаците "изпаряват" между 1000 и 1500 човека. Но териториите които са върнати на Китай от Хрушчов до Путин са си китайски от царско време. И те така ..................... !!!

впк се е пребърнал в частен впк за сигурността пари се наливат в частни компании рисковете от поръчани войни нарастват с качването на частни интереси ако светът иска да се отърве от войните забраната на частни услуги в голям спектър е задължителна държавите раздават на аутсорсинг сигурността си - това гарантира военните конфликти за да се смучат повече ресурси наместа и трансформацията на функциите на ООН е належаща

Ами то между Индия и Ирак вече започна. В мюнхенското метро...

Най-добре всички конкуренти, врагове, инакомислещи на сащ, да направят една война помежду си. Пък сащ да ги омиротворят и демократизират.

Ма какво стана със СЕТА ? Много се притеснявам , кога ще влезе в сила , много ми се яде ГМО , от Канада /САЩ/.

Трябва малко да се поизчистят мънките, глад, болести, замърсяват планетата. Като се множат скоро и от глад ще вземат да правят бели на света.

Засега, като гледам, други ги правят белите. Едни оядени. Ама ненаситни.

Ма най-хубаво една война Китай-Русия. Пък ний да им помагаме.

Ма , на кой ще помагаме , на Китай , или на САЩ ?

Твойта е лесна - ти си прост.

И помагачите накрая ще се хванете за палците,като едни други такива помагачи в средата на 20 век.

Китайските и индийските управляващи трябва да са тъпи,за да си правят локален конфликт в полза на колонизаторите. Да се поучат от балканската история където тези сценарии винаги успяват,и не водят до нищо добро.

бреи тия краварчета само за воини мечтаят, че даже и сценария вече са написали, ама точно тия 2 държави (на по 4000 години) няма да им се вържат

След двегодишни преговори през миналия месец Индия и Пакистан бяха приети в Шанхайската организация за сътрудничество... И отогава американците, кой ги знае защо, честичко взеха да ни припомнят за войните между Пакистан и Индия и съдбата на Тибет, а днес гадаят дали Китай отново ще влезе и излезе от Индия използвайки старите си самолети базирани по общата им граница, пропускайки че напоследък е много по-евтино да си купиш една държава отколкото да завладяваш територията и;)

Китай и Индия , срещу САЩ /НАТО/. Китай срина икономиката на САЩ , докато САЩ срина ЕС .

Ох, котьоууу!

Ако не се намесят американците,война няма да има!

NI е 'Неофициалният орган на Пентагона' само в кухите руски кратуни. До миналата година главен редактор беше видния 'пентагонец' Алексей Пушков.

То и за ЦРУ се твърди, че е създадено от руснаците и дори първоначално ръководено от уж английски агент, който всъщност бил руски.

с всичката тая агентура, пък вечно вдерме ..

А възможна ли е война между Австралия и Нова Зеландия?

това ще е повод Индия да си купи едно С-400 за защита... явно кгб са помислили за всичко