АRD: Ваксините – пазят или тровят?

Има хора, които отказват да ваксинират своите деца и самите себе си. Нужни ли са задължителни имунизации?

Обратно в новината

Коментари - АRD: Ваксините – пазят или тровят? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ваксините са полезни и необходими за обществото, за да изчезнат смъртоносни болести, НО АКО СА КАЧЕСТВЕНИ, ГОДНИ, ПРОВЕРЕНИ, а не да ни пробутват с изтекъл срок ваксини и такива, които в Европа не се ползват, да ни третират като хора втора ръка. Трябва да се работи по въпроса с ваксините, при тази толкова напреднала и блестяща медицина на 21 век, като се търсят, миниминизират и изкореняват причините за страничните ефекти и уврежданията. Но...

Моля за едно обяснение! Приемаме, че груповият имунитет предпазва от заразни болести, предавани от човек на човек. Ваксинирането в този случай е, така да се каже, обществено полезно. Synflorix обаче, не е такава ваксина. Защо е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА?

Масовия стерилитет сред по-младото поколение се дължи на ваксините ! Това е оръжието на еврейската мафия , която управлява света и използува СЗО като инструмент за редуциране на населението на Земята !

Моля Ви - хранете бебетата си с киноа и овес( млякото е вредно), раждайте си вкъщи( или още по-добре - въобще не раждайте!), не слагайте ваксини на отрочетата си! Отървете ни от кретенските си гени! Много се навъдихте - затлачвате естествения отбор и еволцията!

Ваксините против тетанус, коклюш, дифтерит, туберкулоза са абсолютно необходими( тези, които са против и не ги поставят на децата си ни правят любезната услуга да освободят човешката популация гените си, носители на умствена непълноценност). От изброените болести са мрели милиони деца, включително и на короновани величия само допреди 100 години. Но разните 12 и 15-валентни ваксини определено са печалбарство на фармацевтичните фирми.

Щом DW подкрепя ваксините, значи нещата са наистина съмнителни и опасни. Щях да се успокоя, ако бяха против ваксинирането.

Аз имам един прост въпрос - защо се бият ваксини на пеленачета и деца до 3 години, след като те нямат изградена имунна система, която именно изгражда имунитет срещу дадена болест получавайки някаква впръскана минимална доза ваксина?!? С други думи, ваксината на току-що родено пеленаче не може да бъде полезна, след като не може да активира защитни сили у него чрез изграждане на антитела. А ваксината има трайност в организма му само няколко дни. Е, какъв е смисълът от нея тогава? След 3-годишна възраст във ваксината има смисъл да създава имунитет, но до 3 годинки?! И освен това, Чак след много години и експерименти стана ясно, че само вкасините с убити антитела се понасят и могат да не предизвикат странични ефекти или да докарат на детето ти точно тая болест срещу която се бие ваксината, като детския паралич, например. Та ваксините сигурно са полезни, но зависи кои и кога и как се слагат!

Ами запиши медицина, учи 6 години и ще разбереш защо. И аз не мога да разбера защо самолетите, които са от метал и не махат с криле не падат ама - на, хвърчат си и туйто :)

Има много странни и необясними неща във ваксинирането. Но ако приемем, че ваксините се използват само за тровене, всички въпроси отпадат...

Ами , прочети за другите държави в Европа , ваксина която я поставят първите 24 часа след раждането у нас , в другите държави я постаавят съ'ата ваксина на 3,5 или 10година .Не съм доктор но това ме кара доста да се замисля.

Ваксините и изобщо инжекциите не се бият, те се поставят! Бият се глупаците защото не разбират от друго.

Интересно, интересно! Всички, които се гордеят, че са безбожници, яростно и безапелационно защитават ваксините! Само, че да твърдиш, че всичко ти е известно не е ли мъничко ......... Думата да си я избере всеки според вкуса му.

две училища в София, пълни с аутисти от ваксината за хепатит В, имунизирани са само тези в парламента - крадат си на воля и ни прокурор, ни ДАНС ги хващат - ето, това е истинска имунизация

Приятел от Канада, след 3-тата година ми вика вече сам богат мога да си позволя ваксини каквито си слагат белите хора, не да ме ваксинират с подарени ваксини от Турция. И си сложи всички препоръчани ваксини за зимата - наистина зимата ние - без ваксините: сополи, той огнъ ;) - ваксините действат! Другата година вика .. тази ще пропусна да не се тъпча с химикали дето .. я се разболея, я не. Другата зима ... ние само сополи .. тоз не може да излезе от вкъщи .. мине се 20 дни.. и на легло нямаше грип да не го мине!!! Сами си правете изводите! Поздрави и със здраве!

Боя се, че тук дискутираме друг вид ваксини, а не тези за сезонните заболявания, които пък са съвсем измислени. А приятелят Ви, за съжаление, ако това което пишете е вярно/малко съмнително/ , е кръгъл идиот!

четох и ето какво мисля да съм за накои ваксини не за всички.Обаче и аз не вярвам на фармацевтичния бранш.То там се въртят милиарди и всеки скандален случай бързо се потулва.Не знам защо наскоро за бцж ваксината пак скриха информацията изнесена от служител в БАН. Даже на жената са и забранили изобщо да коментира темата,дори е била заплашвана.Тя е направила изледване според което поставянето на повече от една такава ваксина може да е много опасно дори има риск от развитието на рак

с качествени и добре контролирани ваксини, нищо такова не може да се каже за сегашните, правени незнайно къде и от кого.

Не съм ваксинирана въобще. И не боледувам от нищо.

Не боледуваш, защото околните са ваксинирани и не ти носят нищо. Я иди за две седмици в централна Африка или в Индия и да те видим.

Не разбирам, защо трябва да ходя в Африка или Индия? Какви са тези глупости. Ходи сам там.

ти на колко години си

Боледувате само от хронична енцефалопатия, но няма страшно - най-много да заблеете след някоя година. Пък и голяма част от българската популация е засегната от тази Ендемична Балканска Енцефалопатия. И помнете- Земята е плоска, рептилиите( това значи "влечугите", ама карай) управляват Света,а Елвис Пресли е жив!

Ясно е защо Минздрав така агитира за ваксинирането - получават големи рушвети. А парите идват от бюджета, а за тях -рушвети.

Разбира се хората с висок озразователен ценз знаят, кой иска ваксинирането - СЗО. И кой основно финансира тази сатанинска организация - Федералния резерв. Бил Гейтс. Рокфелер и др. Които целят да намалят населението на планетата, зашото имат болни глави. В Украйна след няколко смъртни случаи след ваксинирането от морбили ваксините са забранени. Ну а нашите прости хора правят това, което "каже доктора". От векове свикнали да се подчиняват на властите и едва ли четат нещо.

толкова десетки години живеем с ваксини - моите родители, аз, децата и внуците ми сме живи и здрави. Абе който иска да се ваксинира, ама когато се разбОлее да не легне на здравната каса - да плаща за лечението си сам. Дилема е как да се ваксинират малките деца, на които родителите са против.

всеки родител сам трябва да има правото да избере дали да ваксинира детето си! вие ваксинираните спете спокойно. само да ви обясня че и това не е така защото щамовете са менят а парадокса е, че тези щамове в обръщение в момента са точно ваксинните. ваксините сами по себе си са спасили много животи, но проблема идва от алчността на хората. за да се произведе една ваксина много точно трябва да се следи как растат вирусите в нея и колко са латентни. такъв контрол няма напоследък защото се гонят срокове и обороти. аз лично няма да бия турската отрова на москов на детето си и ще си понеса последствията детето ми да не е в детската градина, макар това да не е правилно от моя гледна точка. плюс че има лечение срещу всички болести срещу които се бият ваксините. а е неоспорим факт че се осакатяват децата ни и ще се разбере след години.

Ваксините не увреждат здравето-това е пропагандна лъжа! Нашето поколение всички сме ваксинирани, децата и внуците също, и никой не е болен от ваксиниране! То ТРЯБВА ДА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, А БЕЗОТГОВОРНИТЕ РОДИТЕЛИ, КОИТО ПОСТВЯТ ДЕЦЕТА СИ В РИСКОВО ПОЛОЖЕНИЕ, КАТО НЕ ГИ ВАКСИНИРАТ ДА БЪДАТ ОСЪЖДАНИ И ГЛОБЯВАНИ!!

Разстрел! Който се съмнява в божествения произход на лекарите - разстрел! Който се съмнява в някое тяхно твърдение - разстрел! Който не пие със шепи лекарства и не се ваксинира за всичко възможно - разстрел! Няма да си играем на шикалки, я!

На времето, когато са били под държавен контрол- да. Сега могат да ти добавят всякакви бонуси и никой няма да разбере.

Хайде сега кажи, че вярваш, че ваксините от соц. време са абсолютно същите като сегашните. Няма как да са различни нали. Ако един хляб не е отровен, не е възможно да съществува отровен хляб - така ли?

FuckTheEU

Докато мултинационални фармацевтични корпорации въртят бизнес за стотици милиарди годишно, не може и не трябва да им се има вяра за абсолютно нищо! Те нямат изгода от здрави хора, на тях им трябват болни, ако не се разболяваме сами, ще ни разболяват те! Както планираното остаряване на битовите стоки и факт, така е и факт планираното разболяване! Фармацевтиката трябва да не е в частни ръце, а да е дело на държавата, тогава един аспирин няма да струва 10 лева, а петдесет стотинки, а хората ще са много по-здрави, защото лекарствата няма да ги разболяват. Може да бъде победен и ракът, и спинът и още куп страшни болести, но това не може да стане, докато лекарствата се произвеждат от частни корпорации.

Съгласявам се с теб, и даже мислим, че има още много за добавяне и описване на пълната картинка. Даже меко си се изразил. И плусче ти давам, ше зема да се обаждам кога давам плусчета, че гледам как мистериозно биват изтривани и изчезват. Мислим че тъпите дираджии мрът да манипулират и редактират , психично болни малоумници с комплекси за малоценност.

Съгласна съм, че някои ваксини са задължителни - особено от първите, които са били измислени - срещу най-едрата шарка Вариола, срещу полиото, първата противодифтеритна, против тетануса, против хепатита ... Но - дотам! Модерните комбинирани - тривалентни, четиривалентни - са пълен боклук, и произволното им смесване води наистина до сериозни увреждания, защото се получава такава сериозна атака срещу неукрепналия, особено детски, организъм, че не всички се справят и като резултат имаме не само аутизъм, но и силни поражения по черния дроб, жлезите, психиката, понякога дори до будна кома и какви ли не, даже летални, развития! ... Веднъж ми се наложи да си сложа една ваксина заради предстояща работа в опасна чужбина - беше комбинирана за 4 болести, френска, с големите приказки и препоръки - и едва оживях, толкова силна реакция се появи след една седмица, че два дни лежах като умряла, бях като отровена, едвам се вдигнах, колегите се изпоплашиха ... И това с мен, която съм здрава жена, прекарала като дете всичките шарки и паротит, със силен изграден имунитет ... Ами горките днешни дечица, които ядат боклуци - те как се справят?!

За съжаление, почти цялата действаща в момента медицина е фалшификация и измама, в интерес на целите на Новия световен ред. Какви интереси на НСР обслужва медицината? 1. Намаляване на населението. Това се случва навсякъде, където традиционната медицина действа - висок жизнен стандарт, но населението намалява. И обратно, където все още не може да огрее - бум на населението. 2. Тези, които проповядват атеизъм за другите, са религиозни фанатици. Те смятат себе си за богоизбрани, а другите - за животни (гои), родени за да им работят и да им бъдат роби. Ваксините, съдържат бавно и в повечето случаи незабележимо действащи на централната нервна система и умственото развитие невро-токсини, на основата на живака, алуминия и бог знае какви други дяволски отрови и органични боклуци. Така богоизбраните си осигуряват робите. (Спомнете си от Библията как цар Ирод заповядва избиването на цяло поколение деца, за да запази властта си) 3. Съществуването на вирусите никога не е било научно и безспорно доказано. Теорията за ваксините се базира на фалшифицирани експерименти на Луи Пастьор, от които той се отрича преди смъртта си. 4. Преди повече от 30 години един истински германски лекар-учен, по случайно стечение на обстоятелствата разкрива истинските причини за т.нар. "болести". Той открива и формулира 5 универсални биологични закона, валидни за всички живи същества, подобно на законите на физиката в неживата природа. Така д-р Рике Хамер, с неговата "Германска нова медицина(R)" поставя началото на действително научния (а не псевдонаучен) подход в медицината и я издига на нивото на точните науки. Разбира се, заради своите еретични твърдения, в началото на 80-те, той е заклеймен от своите правоверни колеги, като шарлатанин, луд и всички грехове, за които се сетите, отнети са му лекарските права и е подложен на съдебни преследвания, опити за убийство, а около 2005-6 г. е хвърлен за 18 месеца във френски затвор по обвинение, че практикува собствената си медицина. Представете си каква плътна информационна завеса е спусната от медицинския картел, щом и най-върлите противници на ваксините не са чували за него! С няколко думи, според ГНМ, т.нар. "болести" са смислени биологични специални програми (СБС), които се задействат в критични за живия организъм ситуации, с цел оцеляването му. Ако присъстват в определен момент вируси (ако съществуват) или бактерии, те са там по команда на мозъка, с цел подопомагане на самовъзстановяването на организма. В основата на ГНМ е връзката психика-мозък-орган. Тук няма място за пространно изложение, затова който иска, може да се запознае подробно с откритията на д-р Хамер в българския сайт и няколко други достоверни англо- и немско-езични сайтове.

Щом и DW се е заел да брани ваксините, нещата с тях наистина не са читави. Досега само го подозирах, сега вече съм сигурна.

Абсолютно. Хората отказват да им вярват на простотиите и назрява паника.

за сички заинтересовани, изчетете си декарт и разбирането му за бог. сащо, информираiте се за спора между нилс бор и аинщаин относно бог и как е заваршил. без разбиране какво е бог и защо е толкова важен, вие ше останете завинаги едно лаiно изсрано по недоразумение.

Dimi

Такива като теб са твърдяли, че земята е плоска и са изгаряли всички, които твърдят обратното... защото така е повелявал БОГ... а сега църквата твърди други неща... след още 50 години нещата ще се променят още повече... просто колкото по-малко човек разбира от света около него толкова повече се уповава на Бог и твърди че всичко което не разбира е Негово дело...

И на тебе верващите какво ти пречат та ходиш по мене и ме обстрелваш като лайномет? немаш доказателства, че нема бог, ама си сигурен че го нема, ерго, ти си особено тъп, не просто тъп. Най-болния и тегобен момент за дофтурското съсловие е факта, че има духовно лечение и че случаи на чудотворни излекувания са документирани и доказани безспорно. Бърка им в джигера, направо получеват натравяне, като се види, че да, има текова нещу. Особено ного ги боли, като се споменат лечителските способности на Христос, потвърдени от очевидци и случили се публично. Там веке легат да ритат на земята и почват да серът кръф, че не можело значи тека. Полвината китайска медицина работи с биополетата на човешкото тело, и китайците са си живи и здрави, ама не, западната конвенционална медицина мре и отриче основни факти, които между другото са доказани и по маниера на конвенционалната медицина. Ма не, щом конвенционалните медици казват, че не можело, значи и ние сме биле длъжни да го верваме, нищо че цел Китай се лекува и живее на тези практики. Лайна! нищо не може да се очеква от хора, които имат очи, но не знаят как да гледат с тех, и не искат дори да се научат как да си отварят клепачите! Който иска да стои слеп, да си стои слеп. Който иска да вижда, ше требе да си отвори клепачите.

да поясни дали "имунизация" и "ваксинация" са едно и също нещо, защото за автора са синоними, а в аптеките имуностимулантите се продават отделно от ваксините.

Имуностимулантите имунизират срещу какво? Хепатит?

Подръжниците на алопатичната медицина все повече изтъпяват. Липсват идеи и причината е проста - почти всеки лекар в БГ при реална нужда за решаване на сложен случай в семейството прибягва до консултация от хомеопат.

всяка зима се ваксинирам против грип. още ходя по белия свят.

Не съм компетентен по въпроса. Но не вярвам немска организация да посмее да се обърне срещу фармацефтичният картел между компании в Германия, Австрия и Швейцария. Това си е вид мафия, макар и не във вида дето се трепат по улиците. Не случайно произведено в Германия лекарство струва там 2 пъти по-скъпо от същото продавано във Великобритания. Няма никаква пазарна логика, освен наложеният картел. Там се заплашва и пазара, тип или не продаваш това или не ти продаваме и нашите.

симо

Разбира се, че ВАКСИНАЦИЯТА е велико и гениално откритие на ЧОВЕЧЕСТВОТО и истинските лекари....Разбира се , че ИНДУСТРИЯТА може да осере и изроди всичко заради ПЕЧАЛБАТА/както и става,има толкова филми и инфо за злоупотреби,измами,груби манипулации и жестоки похват за отстраняване на неудобните/...За да се ВЪРНЕ ДОВЕРИЕТО----вън индустрията от този сектор.Друг начин няма.

По принцип си прав, но създаването на ваксини струва пари. Малцина дават без користни цели и следващите разработки биха се забавили доста.

Първо- не лъжете хората, че има ваксина за рак на маточната шийка! Това е ваксина против някои щамове на човешкия папилома вирус, за които се ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ МОГАТ СЕ ЯВЯВЯТ ОТКЛЮЧВАЩ ФАКТОР. Разбира се, има още много отключващи фактори. Това обаче ще се разбере най-рано след 10ина години.

Luna0102

Моите деца са имунизирани с всички задължителни плюс някои екстра ваксини. Кой прав, кой крив не знам, знам обаче че навремето децата са мрели като мухи, докато не са създадени ваксините.

Нивото на хигиена, обработката на питейна вода и на отпадни води, почти стерилната храна, която ядем е причина за значителното намаляване на заболяванията.

Конвенционалната медицина далеч не е на предела си, дори напротив - развива се с непозната до сега скорост - и това е обусловено от развитието на технологиите и науката през последните години, например управление на данни, изкуствен интелект за правене на изводи върху тези данни, обмен на информация, роботи в помощ на хирургията, включително за дистанционно провеждане на операцията и какво ли още не - неща които до преди 15 години бяха немислими. От друга страна "алтернативен подход" който не е научно обоснован (като хомеопатията) си е шарлатания и капан за "просветени" да им се изпразват портфейлите.

О, не ,грешите- резултатите на т.нар. алтернатина медицина са повече от впечатляващи. Вие удобно слагате под един знаменател добри професионалисти и шарлатани- но същото може да се приложи и към конвенционалната медицина! И пак остава въпросът- защо населението на земята и основно в т.нар- развити държави е толкова болно?! Говорми за резултатите на медицината, не за претенциите й. Да, има резултати, но те са в явна диспропорция с огромните вложения.

"алтернативна медицина" без научна обосновка е какво? правилно - шарлатания. В краен случай може да се приеме например билколечение, без да е напълно познат механизмът на действие на билката, но с приложени ясни статистически данни, т.е. пак научна обосновка. В развитите държави, с развита и достъпна медицина има повече хронично болни, защото иначе те щяха да са умрели. А не защото ваксините разболяват, както "просветените" се опитват да доказват.

на последна страница в един вестник с много дребен шрифт пишеше за едно разследване в Италия, което установява, че група хора са внесли в Италия щама на т.нар. свински грип с цел да заразят част от населението, за да се предизвика психоза у населението и да се окаже натиск върху правителството да закупи ваксини. Тази престъпна група се оказва оглавявана от една жена - международно признат учен вирусолог, професор, депутат в сената им и т.н.

Впечатляващо е как толкова много хора които могат да четат и пишат (горе-долу) вярват в такива глупости от световна величина. "Най-интелигентния" народ в света пък толкова много "просветени" които "знаят" че ваксините причиняват аутизъм, хомеопатията лекува, а лошите корпорации ни разболяват за да им купуваме лекарствата... Най-лесно да контролираш един глупав човек, е да му кажеш, че е умен.

Ама тука изобщо не става дума за илюминати или конспирации- а за егоистичната, инатлива назадничавост на част от добре платените съвременни медици! Такова животно като алтернативен подход съществува! Никой не оспорва досегашните успехи на конвенционалната медицина, но тя вече е на границите на своите възможности и би трябвало да не си затваря очите за новите неща! Иначе-защо непрекъснато нарастват разходите за лечение в световен мащаб, а голяма част населението , в това число и на развитите държави е все така болно!

Защото никой няма интерес да го излекува. Зашо да излекуваш някой и да му вземеш еднократно някакви пари, ако можеш да му вземаш тия пари през два месеца.

Вижте сега, проблемът е, че тия дето са си ваксинирали децата, сега не могат да си намерят място от мисълта, че са се прецакали! И затова завиждат и злобеят срещу тези, които могат да мислят и НЕ си ваксинират децата. Толкова е просто. Хем треперят дали нещо ще им стане на децата от ваксините, хем треперят, дали децата ще се разболеят от нещо. А те разбира се са перманентно болни заради бъгнатата им от ваксините имунна система. Еми сори хора, да сте мислили навреме!

мдаа... точно казано.

Сега да попитам: неваксинирането как става в България? Ще ти кажа - чрез фалшифициране на имунизационния картон от педиатъра на детето. И така, питам: колко педиатри са склонни да си сложат главата в торбата, за да ти направят тази услуга? Изобщо давате ли си сметка, че само с "мислене", както се изразявате, нещата не могат да станат. Трябва си и престъпление за целта - и то от двете страни (родителя и педиатъра)

Престъпление по буква или по дух? Предполагам, Хипократовата клетва освобождава истинския лекар от буквоядщина- в името на доброто на пациента.

Ваксините трябва да са задължителни, щом здравеопазването е солидарно. На многознайковците, дето не вярвали на специалистите, децата им после ще се лекуват с пари от общия кюп!

ама то здравеопазването не е солидарно- никак даже!

ами увредените от ваксини деца защо не се лекуват от общите пари, ами родителите им се обръщат на просяци да молят кого ли не за пари за лечение?

Само глупостта не се лекува с глад!

Тъкмо си научих магарето да не яде... И то .... пукна от глад!

Цялата работа е чисто икономическа - ако не се ваксинирате от повечето заболявания ще се разболеят 10% от населението - това ще са най-недагавите и неприспособими хора! Останалите 90% ще са ок но именно тези 10% трябва да бъдат лекувани от държавата за която това като бюджет е огромна сума - цялата простотия с задължителното ваксиниране по целия свят е заради пустите държави и парите

Всъщност, идеята за задължителните ваксини е изграждането на т.нар. стаден имунитет. Когато имаш стаден имунитет, дори да имаш хора, които не са ваксинирани, няма как да пламне епидемия. Колкото по-малко хора се ваксинират, толкова е по-голяма вероятността от епидемия.

През 14-ти век от бубонна чума е измряло 1/3 или 1/2 от населението на Европа (не може да се определи точно). Сега не се ваксинираме за нея, защото се смята, че щама е изчезнал. Лекува се с антибиотици (евентуално) или превенция с ваксини. Смъртността при заразените е била 95%. Ако тази бактерия се появи сега, дали така смело ще останете неваксиниран?

Ако баба ти беше мъжка, дали щеше да има дръжка? И още един въпрос. Как така е изчезнал щама без фармафията и без ваксини?

тоi не е чувал понятието естествен отбор, нищо че е куманяга и се калне в дарвин.

А защо се лекува след като е "изчезнала"?!? И как така да "се появи отново"??? Как е изчезнала болестта алед като през Средновековието е нямало вкасинация или просто е отминала (за момента) до следващата епидемия?

Дали ваксините тровят - не знам. Но от личен опит мога да Ви кажа че няма никаква гаранция че пазят :). Като малък (и голям) съм имал всички ваксини. Преди доста време имах инфекция на белите дробове, диагноза - туберкулоза. Ама как така туберкулоза, нали имах ваксини? Ами.. ей така. Почти две години бях на антибиотици.

е защо пък на антибиотици? тях нали ги правят пак злите фармацевтични фирми и повече вредят, отколкото помагат? нали уж фармацевтичните гиганти крият данни и проучванията им са измислени? що не отиде да те излекува някой хомеопат? а относно ваксините- никоя не дава 100% гаранция. Специално за БЦЖ-то- кога ти правиха за последно реимунизация?

Между другото, хомеопатията наистина лекува туберкулоза. Като правило лекува без грешка вирусните заболевания. Точно с хомеопатия, от 15 години немам и една кашлица, и един грип, и една настинка, и едно болно гърло, исъм забравила какво е да бършеш течащ нос. Нещу да каеш? един курс хомеопатия за детокс и два още, за безсъние, нерви и имунитет..... и съм бетон!

Не виждам връзката между антибиотиците и ваксините. Или хвърляш всичкото в една торба за да ти е по-лесно да опровергаеш това което съм казал? След тази случка с ТБ не съм си правил реимунизация, защото... извинявай.. но някак си изгубих вяра в това което ми казват. За други не знам, казвам за себе си.

Едно време бяха добри, въпреки че родителите ни умряха от рак. Сега и ние ще мрем от рак, но ваксините са направени, за да разболяват. Нали англ.кралица иска намаляване на населението на Земята, а и не само тя, но и другите илюминати.

кралицата се лекува почти изключително с хомеопатия

Един въпрос: след като ми твърдите, че ваксините били безопасни ЗАЩО м*ма ви не оставите хората САМИ да избират и да си носят отговорност за избора си? След като ви е страх - ваксинирайте си се. И да, аз съм от образованите, нямащи обаче нищо на представа от естествени науки. Нищо че съм завършил средно специализирано в областта на биологията и че випуска бяхме почти всички кандидат-студенти за всичко свързано с биология, в това число и медицина, стоматология и фармация. Номера е да НЕ вярвате на собствения си здрав разум, а да вЕрвате на тия, специализираните в естествените науки светила с медицински знания. Бетер сляпата вяра по времената на средновековието, ужас.

Dimi

В доста развити страни календара не е задължителен, НО се спазва... на доста места въпреки, че не е задължителен не те допускат до детска градина ако не си имунизиран... а там няма кой лекар да си рискува практиката за да ти даде фалшива бележка... просто в развитите страни те задължават по по-рафиниран начин - чрез икономически стимули, а не чрез задължение...

с тая логика дай сами да си поправяме колите, да си печеме хляба (кой-знае с какво ни тровят), да си гледаме зеленчуци (стига сме яли пестициди), да правим техническа проверка на самолета преди да излетим.... глупости. Баш на хората които се занимават с тази тема се доверявам, а не на някакви всезнайковци които нищо не разбират.

и понеже проблема обикновено е в живака, интересувайте се колко живак се съдържа в една ваксина и колко салати с риба тон трябва да изядете за да приемете същото количество живак. Гаранция, че за една година консумирате в ПЪТИ повече живак отколкото се съдържа във ваксината.

доколкото знам, в организма пътят на живака от ваксината и този от храната , не са идентични; също така, никой не дава на 1-месечно или новородено детенце салати с риба тон или ракообразни...или?

Когато ваксинирате децата си не спазвайте графика на джипито а закъснявайте. Няколко месеца закъснение е добре за вашето дете - то ще е по-голямо и вероятността ваксината да му понесе добре е по-голяма.

Никой не знае причината за аутизма, обаче всички доктори са обединени против теорията причаната да е във ваксините. После противниците на ваксините били "коне с капаци"...

никога не са така прости, както на всички им се иска. Що касае аутизма, до момента медицината няма сигурен отговор, каква е причината, а също и защо заболеваемостта се увеличава. Не мисля, че изследването на 12 случая, ако е извършено правилно, е шарлатанство. При положение, че не всички ваксинирани отключват аутизъм, логично е да се допусне, че има специфика в организма на тези, при които се случва, която сама или във взаимодействие с компонент на ваксината предизвиква болестта. Значи е съвсем правилно да се изследват точно само тези случаи. Да се изследват здравите е губене на време. Само че, вместо да се отрича, трябва да се продължи напред и да се разбере точно каква е спецификата. Така преди ваксина, ще се правят изследвания и тези, които я имат(спецификата), няма да бъдат ваксинирани и ще намалим или прекратим разболяването на децата.

бива, добро решение. въпросът е- как може да се знае каква е спецификата на реакция спрямо ваксините на едно детенце, на което му предстои ваксиниране? значи, пак си трябват сериозни повсеместни и рутинни изследвания за чувствителност. съответно, документация и гаранция,че на детето може да му се постави ваксина безпроблемно.

проблемът с ваксините е нежеланието да се отчитат индивидуалните особености на организма и начина му на живот, а се действа на принципа всички под ножа, пардон под спринцовката

ама иди изпуши едно поро ма, дърт мисирак

И какво става в държавите от третия свет, където било немало ваксини? Разможават се като луди (едно от последствията на ваксините е масов стерилитет.....между другото...) и погледни Африка, дето огромната площ на континента практически е недостъпна ....и където хората си живеят като преди векове, ми баш там си се размножават с бесни темпове, а вие измирате, дето ви бият ваксини на легане и на ставане? Защо тека, МММММММММММ???? И са по-силни и здрави физически от вас, и са по-напористи, енергични, спортни, и мотивирани? А вие измрехте, масово стерилитет, нема и по 1 дете на двойка, и вечно болни? това щото ваксините са страшно полезни?????? ММММММММ?????????

За последните 50 години, наеселението на Африка се е утроило. Сами си пресметнете: 50 години, средно дава 3 поколения, как са се размножавали, та да се итрои. Това прави по средно 6-7 деца на жена за един човешки живот. В дивотията, африканците немат ТВ да ги държат с промити мозаци и ефективно си се ебът сека нощ. Немат ваксини да им причиневат стерилитет. немат дофтури да им израждат децата и децата не им се повреждат. Немат химми в храната, живеат на органик храна, макар и оскъдна, но немат масово химии и консверванти. Кото има в природата, това ядът. И за пейсе годин - са се утроили. А вие, за пейсе годин, намалехте с наполовина. Това, щото ядете най-хубавата храна и се ваксинирате, и сте 'цивилизовани'..... Масово сте болни - защо ли?

Dimi

С малката подробност че от 6-7 деца я отцелеят 3-4 я не... малка подробност... в развитите страни проблема с малкото деца не е стерилитета, а това, че жените (пък и мъжете) не искат деца преди да направят кариера и имат сносни доходи за да ги издържат и току виж станали на по 35 години когато вече е далеч по-трудно да имаш деца пък и време няма за повече от 1-2... та причината не са ваксините, докато в африка е като при циганите на 20 години вече има три деца...

И секс не правите, страх ви е да не забременеете ...не че забременеват де....ама вас си ви е страх ...а кой убеждава африканкитее да ги е страх от забременеване???? Не сте ли забелезали, че никой не убеждава африканките да използват предпазн исредства и не ги учи да не забременеват? А вас защо ви учат и толкова ви карат да се страхувате от имане на деца? Защо ви е страх от имане на брак? Африканката кой я убеждава, че брак е нещо лошо? И точно щот онемат дофтури, които не истиска, измира - а тоя, който устиска, е здрав и остава. Естествен подбор, в който който оцелее, е драстично по-силен, здрав и способен. Природата не трае размножаване на негодни екземпляри. нариче се естествен отбор. А вие, 'цивилизованите' ...насърчавате секи негоден да тежи на обществото, и да бъде крепен и толериран, да се размножава и да подтиска здравите и способните, да им тежи на ръцете и да определя живота им. Ето тека беха размножени негодните цигани, ето тека страната се напълни с болни хора. Защо нема здрави и способни? защото здравите и способните беха заробени да осигуреват болните и негодните....циганите и утайката, която обикновено природата чисти...... Нарекахте го хуманизъм - ама това не е хуманизъм ,а издевателство над Бог и природата. Тека изкривихте естествения отбор и сега си берете последствията - болно общество, болни хора, а здравите беха погубени да слугуват на негодните.....

Причината е водата. Ново проучване твърди следното. Изложили 100 човека на редица грипни вируси. От тях само един бил заклет алкохолик. В крайна сметка всички се заразили, но какво било по-интересно. Бройката заразени хора, които консумират само алкохол била едва 1%. Докато тези, които консумират вода били 99%

Ами така е- вируситена алкохолика се натаралянкали и тотално забравили, за кво са влезли в тоя организъм...

loyola

За съжаление напоследък има доста неграмотни майки, които в съчетание с покупни джипита пишат фалшиви ваксинации на децата си. По този начин застрашават живота им и този на околните. Болести, които бяха изчезнали по времето на лошия тоталитаризъм се завърнаха с пълна пара в наши дни...

Как ги застрашават, бе зад*ик? Нали по думите на белите престилки ваксинацията предпазвала ваксинирания?

Dimi

Задн*ка явно си ти... вземи се образовай малко и ще разбереш как... в белите страни за подобна фалшива бележка на лекаря ще му отнемат правото да практикува доживот ама в нашата татковина всичко е позволено...

СЗО манипулира статистичните данни и умишлено създава паника

тъй като виждам, че има остра нужда от ограмотяване на населението относно ваксините, проучванията за тях и къде е информацията, ще дам мястото където може да се намери информация. Европейска Агенция по лекарствата уеб сайт: www dot ema dot europa dot eu find medicine public assessment report Давам за пример Церварикс- ваксина срещу рак на маточната шийка. приятно четене, за който знае английски.

това вече е обсъждано- има сериозни съмнения в ползата/вредата от съответната ваксина... Явно има аргументи както ЗА, така и ПРОТИВ ваксините и явно е време тези аргументи да бъдат претеглени и да се стигне до някакъв вид консенсус межу про-и анти-позицията в медицинската гилдия и обществото.

Какъв спор? Между учени и форумни експерти?

Вярвате ли, че Христо Бисеров е невинен?

линк към мотивите на съда, на български са

има хора, които отказват ваксинации. най-вероятно същите, които вярват, че прах от рог на носорог лекува всичко- от миризливи крака до рак.

забавно-понеже медицината точно тия 2 неща ги лекува изключително успешно...

лично познавам 4 човека напълно излекувани от рак от съвременната медицина. но не познавам никой, излекуван от хомеопатия например

Поредната платена статия.

Пожелавам на децата на всички анти-ваксъри успешно, бързо и безпроблемно лечение на детския паралич, коклюша, рубеолата и другите болести. Апропо, срещу детски паралич много добре помага топенето на краката в метална кофа, пъна с живи речни раци. Знам го от баба!

А пък аз, като родител на дете с аутистично увреждане именно вследствие на ваксина, препоръчвам на родителите повишено внимание и профилактика/постваксинационно лечение с хомеопатия-поне това помогна при нас, макар и не 100%. От последвал опит с близки деца знам, че хомеопатията може до голяма степен да неутрализира вредното влияние на некачествена ваксина, като колкото по-рано се приложи, толкова по-голям е ефектът.

Ти тролей 19 ли си?

Dimi

Може ли да ви попитам как установихте, че именно ваксината е отключила аутизма? А не е някакъв друг фактор включително възрастта на която сте родила детето си, мдикаменти които сте приемала, храна и прочие...

link Изгледайте това и тогава коментирайте. Просто е, тези които вярват в ефективността на ваксинините, няма защо да се страхуват от това че някой до тях може да не е ваксиниран...

link

Нещата се решават лесно с една непредубедена статистика: какъв е процентът на заболелите ваксинирани и какъв е процентът на получили увреждания вследствие на ваксиниране? По-високият процент решава автоматично политиката на про/анти-ваксиниране за масовия случай. Проблемът е,че има масирани обвинения в укриване на истинските данни.

Винаги има нещо скрито и потулено, брат - нещата никога не са такива, каквито изглеждат на повърхността!

А ти Ангеле какво разбираш от ваксини та цапаш форума? Кой си и защо налагаш мнението си? Правителствата, а не фармацевтичните компании са загрижени за здравето на своите населения защото лекуването на болни излиза по-скъпо от профилактиката и е по-лесно да ваксинираш хората отколкото да ги лекуваш и раздаваш инвалидни пенсии. Откъде тръгна тая мода на млади родители да отказват ваксини за децата си не знам, но със сигурност тя ще приключи зле. Една от многото моди на преситените от лесен живот млади хора.Вижте какво става в страните от Третия свят в които няма безплатни ваксини.

сотави го ти ангелчо. след като мож е да зададе тъп въпрос от рода на 'какви проучвания се правят на ваксини' и да говори за 'статистическа извадка' работата е ясна! изглежда не е чувало момчето, че всяко лекарство и ваксина преди да бъде одобрено от Европейската Агенция о лекарствата задължително минава през клинични проучвания, които траят с години. За 'статистическата извадка' няма да говорим. Само ще добавя, че съм почти напълно сигурен, че не би могъл да обясни разликата между абсолютен и относител риск без да трябва да го гугълва.

пък наш'то