Миньорите от ”Бобов дол” прекратиха стачката

Миньорите от Мини "Открит въгледобив" - Бобов дол са прекратили протеста си, след като са получили уверения, че до края на деня ще получат по половин заплата.

Обратно в новината

Коментари - Миньорите от ”Бобов дол” прекратиха стачката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Миньорите от Бобов дол отново на стачка Не знам само , кога най-сетне държавата ще прекрати това безумие продължаващо години наред.

Кофти е да се говори така, ама като чуя, че миньорите пак стачкуват и попадам в поредното дежа вю. Тези хора са ми супер непонятни. Работят месеци наред без да им плащат. Малко преди да настъпи края им от гладна смърт започват да реват и когато си получат мизерното заплащане заспиват отново в неспокоен сън до следващия път когато пак се повтаря същия изтъркан водевил. Явно имат сили и мозък само да реват периодично, но за да се подобри животът им веднъж и завинаги това е крайно недостатъчно. Като част от обществото бих ги подкрепил ако предприемат истинска битка със собствениците на мината и с държавата, но нека не очакват, че друг ще им извоюва правото на достоен живот.

d4

решението е просто. дават на Ковачки един хляб, едно шише с вода и го пускат в мината. нищо повече. да видим колко време ще издържи. и след това дали ще се подиграва с бачкаторите.

А защо само те ? Единственият начин българите да извоюват справедливо заплащане от западните компании, които ги изсмукват и им плащат жалки заплати е стачката. Те от друго не разбират. До дупка !

в законите и налагане на радикални мерки за да не се стига повече до такива срамни случаи. И Манолова не само да си прави ПР а да свърши нещо реално наистина.

Цялата пасмина от комундета до оня ден си мълча. Но след като ББ официално състави правителство червените боклучарници и техните подлоги започнаха да се надигат - едни заради някакъв си референдум, други за заплати, трети не били доволни от изборите, четвърти не били доволни че не сме част от Русия. и всичката тази пасмина е свързана с БСП

по погрешка ви сложих един плюс. Но чукундур като вас който изпитва удоволстие от това да гледа как се подиграват с труда и семействата на едни отрудени хора заслужава нещо повече.....

Тези отрудени хора, ако имаха малко акъл в главите нямаше да са с БСП. Отдавна щаха да разберат че номенклатурата на бСП никак не ги интересуват трудовите хора. Те са яхнали трудовите хора и ги използват з апараван на далаверите си. Кой излизат на 1-ви май на митинга на БСП? Аз не видях нито един работник - пенсионери, партийна номенклатура, руско-съветски мекерета - това е състава. А нали уж 1-ви май е ден на труда - там трябв ада е пълно с работници. Ама да не са луди да ходят при БСП-то. А в Бобовдол са с БСП. Е, никой не им е виновен. След като си обичат червения олигарх Ковачки да ходят да си искат парите от Курнелия.