Радев: Изборът за нов изтребител е разписан в пътна карта

Изборът на нов многоцелеви изтребител е разписан в пътната карта към проекта за инвестиционен разход, който е приет с решение на парламента миналата година.

Обратно в новината

Коментари - Радев: Изборът за нов изтребител е разписан в пътна карта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже тука се пишат доста аналогови простотии, само да ви светна че Грипен е най-дигиталният самолет в света, след като смятате Миг-29 за архаичен, тогава за ф-16 от 1978г не знам какво определение трябва да използваме

Браво. И за да те разберат рендетата давам пример за тях: Грипен е работно конче като Фолксваген и Опел, а не лигня като Лексус. По-семпъл, но върши същата работа. Не напразно Бразилия и Индия го въвеждат на въоръжение.

ОСВЕН ПРЕКАЛЕНО СКЪП Е И НЕДОМИСЛЕН,ПРЕХВАЛЕНИЯ Ф35!!!ДОРИ ИЗРАЕЛСКИТЕ ПИЛОТИ РАЗКАЗВАТ ЗА РЕДИЦА НЕДОСТАТЪЦИ И ИНЦИДЕНТИ С ДОСТАВЕНИТЕ ИМ"СУПЕР"САМОЛЕТИ!!!

ДА ПОЛУЧИМ ИНФОРМАЦИЯ ОТ ЧОВЕК ВЪТРЕ В НЕЩАТА!ЯВНО СИ ПИЕТЕ КАФЕТО С НЯКОИ ОТ ИЗРАЕЛСКИТЕ ПИЛОТИ!

Радефф, нито си летец, нито си генерал, нито си президент, ти си само ПРЕЦЕДЕНТ.

БРАВО!!!В ДЕСЕТКАТА!!!

'ПРЕЦЕДЕНТ' Е ЗАПАЗЕНА МАРКА ЗА ОНЯ ЧИФТЕК ПЛЮВНЬО

1/3 от българския народ-нашите майки и бащи - пенсионери умират от глад и болести поради ниските под прага на бедност пенсии, а управляващата клика харчи милиарди за глупости. Кого ще уплашите бе льольовци с 8 самолета, само ще разгневите враговете да ни унищожат напълно. Не са но нужни нито самолети, нито кораби, нито генерали-дебелосерковци.

грипен сааб е сие много добар за нас,ама не 8 нуздаем се от 20 *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

оставİ ф-з5,старİте мİг,не мİслİ като военен, а се сисредоÇİ вирху полİтİката. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ех бедни ми, бедни Радев, много си тъп бе пич - НА РАМО ДА СИ ТЕ НОСЯТ, ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ КРЕТЕНИ, ПОВЕЧЕТО КОМУНЯГИ, КОИТО ТЕ ИЗБРАХА НА ИНАТ...!!!!!! Та ти какво разбираш от тази техника - ти евентуално поназнайваш нещо АНАЛОГОВО като архаиката МиГ 29, но света днес бедни ми Радев Е ЦИФРОВ... Като този връх на самолетната индустрия Ф 35...!!!!!!

valentor

алооо дирът : целеви или многоцелеви ще да е авионЪт ?

Този ли ТЮФЛЕК,който е пред самолета на снимката ще ни пази от ВРАГА??????? Майко мила като си спомня какви стегнати войници бяхме и като гледам този ПЛОНДЕР, веднага мога да отговоря на Корнелия Нинова КАКВО НИ ОТНЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ::,ПАТРИОТИЗМА,СЕБЕУВАЖЕНИЕТО,САМОЧУВСТВИЕТО ЧЕ СМЕ ТЕХНИЧЕСКИ НАПРЕДНАЛА НАЦИЯ която беше немислимо да се сравнява със Занзибар,Бурунди и др. Сега сме страната на ОХО БОХО,БХ, ТОВА Е!!!!!

СЛЕД КАТО БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО СЛЕД 1944 Е УНИЩОЖЕНО ОТ АРМИЯ ОКУПАТОР - БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРЕСТАВА ДА СЪЩЕСТВУВА КАТО ТАКАВА!ИМА НЕЩО КОЕТО САМО Е НАРЕЧЕНО ТАКА НО ВСЪЩНОСТ НЕ Е!ТА ДО НАШИ ДНИ Е ВСЕ ТАКА!НЕ ПОМНИТЕ ЛИ КАК ОФИЦЕРИ И СТАРШИНИ ПОКРИВАХА НОРМАТИВИТЕ ГЛАВНО С ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТАКИВА КАТО ТРУДНО СЕ СПРАВЯХА С ФИЗИЧЕСКИТЕ?!

Един веднага купи нови пожарни камиончета, друг си стои на пистата заблеян в небето...Ако ме изберете, като зидаро-мазач ще накупя за всеки по пет безплатни мистрии! Хайде действайте. Аз не можах, но вие учете, хора, да разбирате от повече и належащи работи и проблеми, не така тесногръдо и на дребно. Рейгън все в Холивудските студия и хангари ли си стоеше?

"в авиобаза Граф Игнатиево, където наблюдава демонстрация на военновъздушни способности, представени от екипажи и самолети на Военновъздушните сили на САЩ"

русофилите и руснаците, Америка си остава ненадмината във всяко едно отношение.Това самолетче е изпреварило времето си поне с 15 години.Цената му е 1,30 трил.$ и е направено в страната САЩ която е изпреварила страната Русия поне с 50год.Достатъчно е да се разходи човек по цяла Русия и след това по целите САЩ, за до го осъзнае и види разликата. То и за това всички се натискат да живеят в САЩ и никой не ще да живее в Русия.

valentor

бедна,алчна и нагла европа е поне 20-25 години назад от сащ, а Ростоу пише за 70

Умеете ли да сметате един нов USA самолет казаха че струва сто и педесет милиона а Радев ще даде милиард и половина за осем стари ! Според мен можем да вземем 10 нови ама няма да могад да откраднат някой лев

1. Осем НОВИ Грипен 2. Парите са не само за самолети, а и за съпътстващите разходи - обслужване, въоръжение, обучение и т.н. 3. И да искаме и можем да купим Ф35, намя как да стане - опашката за производството е до след 15 години, а и 100+ милиона е само самолета. Със съпътстващите разходи цента става поне двойна.

valentor

около 85-90 млн в зелено е сега. Уж бил провал казват лошите новинари. Къв беше принципът : лучше менше да лучше. по добре малко Ф35А отколкото 16 развлекателни грипенчета

Абе мурзилки, това ли е големия американски провал?

Разбираемо е защо всяка мурзилка притръпва от панически ужас при споменаването му. На Путьо москалски и пасмината му ще им трябват поне 20 години, за да го копират и да му направят що-годе приличен аналог.

valentor

ъхъ , с германските радиолампи от 1945г

снимка 5: - Ще дадете ли едно кръгче? - шегувайки се, попита Радев. -Ще дадем, ще дадем. - шегувайки се му отговориха.

...този от снимката е американски очилат хомопедалист пасивен обслужвщ предимно афроамериканци !

Само тази простотия ли успя да измъдриш, докато се посираше от яд, че тъпаците от РФ няма да имат подобен на него следващите 20 годинки?

...ми да си го карат...а ти какво си излезил език ?!...даже да го измиеш няма да ти дадат !..а ти на RF не и бери гриjaта !...те си ги и правят и си летят с тях ,че и американски задници ритат..когато се наложи !....лошото е че така нареченото от теб "хубаво cамолеTCHе " се е приземило на наша територiя !...на сащата територiя краварите си направиха 4 военни бази !...тези кравари заплашват Pусiя !...трупат воиски и техника на наSHа територiя !...и нали се сещаш като на руснаците им кипнат чаиниците какво се случва с тези дето им се репчат ?!...лошото тогава ще е ,че ние го отнасяме ...защото сме тапаци и предатели !.....като краварите са толкоз отворени защо не им се репчат от краварiя ???

Ради Плиткия е на всяка манджа -мерудия

Този ли ТЮФЛЕК,който е пред самолета на снимката ще ни пази от ВРАГА??????? Майко мила като си спомня какви стегнати войници бяхме и като гледам този ПЛОНДЕР, веднага мога да отговоря на Корнелия Нинова КАКВО НИ ОТНЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ::,ПАТРИОТИЗМА,СЕБЕУВАЖЕНИЕТО,САМОЧУВСТВИЕТО ЧЕ СМЕ ТЕХНИЧЕСКИ НАПРЕДНАЛА НАЦИЯ която беше немислимо да се сравнява със Занзибар,Бурунди и др. Сега сме страната на ОХО БОХО,БХ, ТОВА Е!!!!!

Кви стегнати войници те гонят бе, разправяй ги тея на децата, родени след 90-та. Добре, че никой не ни нападна тогава, сами щяхме да се избием. И с тая савецка техника, дето зимата никога не палеше

ДРИШЛьО,дришльооооооо, ПЪРВО:по минусите ти личи колко си прав. ВТОРО:служил съм 17 месеца в Крумовград и знам много по добре от СКАТАВКА като тебе каква е била техниката€Ама ти сигурно си метял канцеларийките и си се кланял наофицерския състав. ТРЕТО:вярно нашата задача беше да задържим турците или гърците,ако ни нападнат за до 3 часа,докато от вътрешността та страната дойдатдругите дивизии,които пък трябваше да се държат докато дойде помощ от СССР.Затова покове като нашия ги наричаха ЧЕРНИ.Ама сега НАТО няма да те защити така,както Варшавския договор. ЧЕТВЪРТО:ЩО ли си губя времето да обяснявам тези неща на ТЪПО ПАРЧЕ като тебе.

Достоен Президент има вече България!! Много точно и балансирано изказване!! Сега очаквайте Ненчев да коментира!!

Те и Щатите няма да ги имат - прекалено скъпи и неефективни

...абе какво му се превазнасяте на този ф-з5....ууу страшна работа ?!?...някои в бои виждал ли го е ?!!...никои !!!...те и стелтовете бяха уууу...пак сарбите им набраха лаиката вав воината !...ма бил свален само един и то сас сaвеTSки зенитни установки !!!...а е само един защото един е паднал на срабска територiя и сарбите го показаха...а другите не са и за това ги скриха !...та и сега и това прхвалено високо технологочно американско прескапо струващо говно (защото те от пентагона сащо крадат и лапат много )...било кацнало у нас !...Pадев се подмокрил !

Кукииии... Нема ли кой да те обърне бееееееееее?

...тапако ,отговорих ти ,но ме изтриха !...щеше да ти даржи влага за известно време !

Льотчик и недоразумение като теб няма да имаме скоро.

Не продавай краставици на краставичар. Президентът от друго може и да не разбира, но от самолети точно.... :)))) Хайде, обади се да плачеш на пудела Плевню.

За Ф35 пари нямам и не ми трябва, но да му имам разкладката на охраняващия самолета войник.

ще те отведат далеч.

Той и президент, който да не е национален предател, скоро няма да имаме май! Как може служебното правителство да решава нещо, което ще ни струва 1.5 милиарда? Много ясно че мошеника Радев ще подкрепя подобни далавери! Всички гости на демонстрацията на БЛАТО са национални предатели, от до!

Браво

'ба тоя стелт, 'ноо добър! Нищо не виждам на пистата, освен един домуз в хамериканска униформа. Дали не можем да си изкрънкаме една ескадрила? За 1.5 млрд колко можем да вземем? В краен случай може да добавим и един стар, но реставриран мерцедес. гаражен, ваден само, когато собственика ходи на избори!

Не може да се каже,че шведския избор е най-добрия. Има доста самолети,които са съизмерими като цена, но с по-добри показатели. ИЗБОРЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ, А НЕ ПРАГМАТИЧЕН! Казали са ни,че самолетът трябва да е натовски и ние изпълняваме. И едно допълнение. F-35 не е самолет от пето поколение. Той е 4+++. И освен това не ни е по джоба.

Грипен-а си е много добър, даже! Маневрен, с добър ресурс и само зависи с каква електроника ще го вземем, за да е с макс. далекобойност и засичане...

4+++ е руски термин, ама ако ватниците бяха направили Стелт с АФАР и безфорсажен свръхзвук щеше да е 5+++. Те всичко знаят за 5тото поколение - също като 'експерта по секс' който само дето не познавал жени..

Хе-хе-хе! Налага се малко да те светна. Кажи отворко, по каква причина в САЩ е забранен за излъчване клип с демонстрационен полет на СУ-35С? Аз лично го гледах, клипчето е само малко над 5 минути. От това което ще видиш ще получиш комплекс; направо ще ти паднат очилата! Затова са го забранили в САЩ! А този самолет не е пето поколение. Той е 4+++. Напиши на чичко Гугъл "самолет Т-50", влез и чети! Ограмотявай се! Това вече е самолет пето поколение! Истински! А не измислен като F-118, който бил невидимка /по технологията "Стелт"/,ама сърбите без проблем го очеткаха. Затова го спряха от производство!

Значи след едноминутна проверка в гугъл, установих че Грипен струват 61млн долара на бройка, а има и по евтини за 31млн. Значи 8брх61млн =500 млн. долара, да кажем. Много по малко от 1.5млрд.... Ф16 са малко по скъпи. Дори F22 Raptor, който е някакъв супер самолет струва 250млн

Този ли ТЮФЛЕК,който е пред самолета на снимката ще ни пази от ВРАГА??????? Майко мила като си спомня какви стегнати войници бяхме и като гледам този ПЛОНДЕР, веднага мога да отговоря на Корнелия Нинова КАКВО НИ ОТНЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ::,ПАТРИОТИЗМА,СЕБЕУВАЖЕНИЕТО,САМОЧУВСТВИЕТО ЧЕ СМЕ ТЕХНИЧЕСКИ НАПРЕДНАЛА НАЦИЯ която беше немислимо да се сравнява със Занзибар,Бурунди и др. Сега сме страната на ОХО БОХО,БХ, ТОВА Е!!!!!

По-добре нови Грипени от колкото F16 трета ръка! Е,някои ще си загубят комисионните и затова вият на умряло.

тоз пухчо де ги пази тез невидимите да взема КАЛОРЕКС

Не ни трябват самолети с такива продажни патриоти! Цели 8бр. как звучи гордо. Също така гордо звучеше и две подводници - подарени и после нарязани на скраб. Демокрация по европейски - децата. Ви роби в проспериращите страни. Ще развиваме автоматизацията и IT сектора МИ то и двата водят до намаляване на работни места!

обели и дума за "безаналоговите" съветски фърчила. Дори и той не е толкова тъп, че да харесва разните му там мигчета и суховици!

СМРАД пак цензурира българите, в Козяк ли е редакцията?

съгурно ще да е била дълбока мисъл изразена в културен и възпитан тон, щом са решили да я скрият мръсниците :Р

една ескадрила такива самолети струват колко цяла България:)

А бе Радев, не знаем за изтребители но всички се надяваме скоро да те няма. Не ни трябва на България руски мижетурки , едно да говорят в Европа , а у нас да действа по комунистически .Хайте да си ходиш при руснаците да си караш мигчета.

Няма такова нещо, объркал си се. Истинските и образовани българи виждат качествата на Радев и го подкрепят.

F 35 Са една измама струващи на килограм 3 пъти повече от златото.А как се свалят невидимки питайте сърбите.

Удари си сега 2йна доза РТ и ТВзвезда да се успокоиш.

КАК СВАЛЯХА ТАМАГАВКИТЕ В СИРИЯ.

е самолета, точно като тюфлека пред него,:))))))))

Погледни го пак. И отблизо - като излят е ;) Няма нитове, няма '1 пръст' толеранс и панели бити като с теслата като руските ;)

Абе Радев ...Какви са тези карти? Пътни ,безпътни или сметки без кръчмаря.... Я ме отвори и мене , да си разпиша една такава карта ,ама не за изтребител ,а да заменя старата си кошница пред дома ,с нещо "по-така" на 4 колела ! А !

Човека мисли на английски -roadmap, и ти превежда :)

Най-обичам гането да се изказва дали този ф35 или някакво су35 или миг 50 или нещо подобно е супер а другото е кофти. Гането ги е виждал на картинка, прочел 5 реда от общодостъпната техническа спецификация и вече се изказва като авиоинжинер. Смешна и жалка родна картинка. Това е като вица: попитали радио ереван може ли мъж и жена да правят се.с в къщи. И радиото отговорило: по примцип може ама като знаем че българина разбира от всичко най -вероятно се.са ще бъде прецакан.

Заради това, че много други преди нас са го поръчали и трябва да изчакаме! Все пак това ще е бъдещия най масов самолет вместо Ф 16!

И не разбрах ЗАЩО да нямаме самолети като този F35А??? Вместо 8 Грипен да купят 4 модерни F35A, толкова ли е трудно да се стигне до подобно решение, а все правят компромиси с качеството, за да е уж по-евтино, ако може да се каже, че 1,5 млд лева са "малко" пари...

Добре де, тези с минусите да обяснят ЗАЩО, най-лесно е да праснеш някакъв минус, ама мълчиш като пукал... Не е ли по-логично да купиш 4 свръхмодерни самолета пред 8 компромисен вариант???

С 4 или с 8 самолета, ако ще извънземни да са, война не се води. В този смисъл, по-добре 8 грипена, да им за поддържане на летателна годност на някакъв минимален състав и за патрулиране, в очакване на по-добри времена.

нема и да разбереш..американците не продават такива самолети и военни технологии на ненадеждни ,русофилски и мафиотско-мутренски държави като България !

То това, че сме мутренска, пък и русофилска държава си е така, ама те продават оръжие общо взето на всички, дори на ислямиситите от Саудистка Арабия за обещали да продадат от тези Ф35...

смисъла на 5то поколение и т.нар. 'net-centric warfare'. F35 е брънка от комплексна верига - дронове, летящи радари, бронирани машини и пр. свързани със система за предаване на данни в реално време. Ние нито имаме подобни 'активи', нито сме доказали че може да ни се има доверие да ги ползваме ;).

То какво доверие ни се има е ясно, но пък американците поставят на тезгяха определена технология, ако имаш пари - купуваш, ако нямаш, купуваш нещо евтино. И все отнякъде трябва да се почне - ако трябва с дроновете и летящите радари, но да се купуват осма употреба F16 е срамота...

Ф 35 Мълния....странна"птичка".Първи полет-2006г.Иначе е "последно",пето поколение.Цена на Програмата-1.3 ТРИЛИОНА ЮСД.Със сигурност,от "Локхийд-Мартин"са много щастливи. Защо ли изобщо трябва да ги имаме!? Патриотично и теоретично съм абсолютно ЗА това,че трябва да имаме авиация.Прагматично се питам от къде и за кога?

Де разбрал наш тролю, де не, ама готов да брои чуждите трилиони..

Такива като тези си заслужава да имаш ама 150-200 бр. Отделно на това и при тази бройка едва ли ще ни свършат по-добра работа от някои други. По простата причина че всичко вътре е интегрирано с други родове войски, спътниково разузнаване и т.н. Така излиза и че всичко останало от армият то трябва да е на 6.

нека вземем по неколко ферарита за дупедатите ,по неколко ламборджинита за роднините на дупедатите да се фукаме не за друго .