Руски боен кораб се сблъска с товарен край Кильос и потъна

Руският боен кораб "Лиман" се сблъска с товарен плавателен съд, плаващ под флага на Того, в Черно море край град Кильос, окръг Истанбул.

Обратно в новината

Коментари - Руски боен кораб се сблъска с товарен край Кильос и потъна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите като овце ще се изпотъпчат кой по голям тъпизъм да напише.

Ха ха какъвто и тъпизъм да се напише, пак едва ли може да се опише тъпизъмът сътворен от братушките: Да бъдат потопени разузнавачите им, изненадващо от тогоански овценосач на когото са отнели предимството в мъглата. Няма нормален човек в света който да повярва че това е възможно за държава, която се пише свръх сила

Те тва е разузнавателен кораб с руска електронка. Явно не разпознава овце. Голям резил пред НАТО и света.

Овце срещу руснаци = 1:0! Уджаз!

нова американска стратегия за водене на сражение с руските бойни кораби.Преграждат им пътя със старо корито,но пълни не с истински овце а с картонени овце,за по-евтино.И готово,"сблъсък" и хоп руския кораб на дъното.И вълкът сит и овцете цели.

Щом едни уфси са му видели сметката... То на рашките, всичката им работа е една такава смотана!

Много е бил "боен" корабът, щом като стадо невъоръжени овце са го потопили! По-скоро е бил ръждясало корито!

Тя нарочно е маскирала своя боен кораб като товарен и с байрак от Того.Товарен,товарен ама въоръжен с крилати ракети под овцете и охраняван от атомни подводници с надписи "Кока Кола" за камуфлаж. Примамили изгладнелите руски солдати и са им попречили да превземат овцете на абордаж.

Другият кораб пренасял овце. Каква загуба, що агнешко отиде на дъното за Гергьовден и па требе да муаме останалото непродадено от Великден и далечна братска Австралия! Само 78 били спасени по официални данни.

Отишъл да изпълнява бойни задачи при подводницата Курск

На тогоанския кораб, две от овцете тъпеят. Едната блее със силен глас, другата се възмущава: - Млъкни ма овцо! Другата овца:- Аз не пея, аз си блея -беее... И в този момент БУМ руския кораб, блъснал техния кораб. Тогава един по стар овен не издържал и им изблеял: - Те видехте ли, овце такива със вашето блеене стреснахте екипажа на другия кораб, насред морето - беее ... Всички овце заблеяли в един глас : Беее...

Мужиците са искали да издоят овцете , за да разредят бояришника с млекце . Явно повечко им е дошъл концентрирания .

Еееххх,Калинке -малинке ...Кой те излъга бе "калинчице",че това е "БОЕН" кораб бе пиле шарено ДИР-овско.... Виждаш ли нещо на борда му с което може евентуално да води някакъв си бой ? А ? Може да е ...ВОЕНЕН ,но далеч не е БОЕН ! Най обикновен изследователски кораб е при това старо корито ...

Na ambrazurata :-)

Сори, ама резила си е резил :)))

ТАСС съобщи, че тогоанските овце са блеели на руски, поради което моряците на Лиман са се заблудили, че това са техни колеги под дълбоко прикритие. После подлите соросоидни овце са атакували изневиделица! Слава героям!

Слава овцем!

забавно е. Кой да предскаже? Сега може да се случи / а може и да не се случи/ следното: 1. Русия обявява война на Того и изпраща ескадра/и, които не са потопими лесно, превзема Ломе и провежда референдум за присъединяване към майката. Отговор "Да" се очаква. 2. Того превзема Москва, но е спряна при Урал от вълците. 3. САЩ са възмутени и в двата случая! Европа налага санкции върху българските платове, защото май....има и вълна от Того. 4. ИДИЛ/ ДАЕШ се смее в Интернет 5. ООН приема 118 нови резолюции, осъждащи агресията, но нито една не е приета. Не е ли забавно времето, в което живеем?

Забравих да предположа, че американците не изпращат никаква ескадра, по никакъв повод. Те знаят, че : 1. Или ще се сблъскат съдовете, или пък ще отплават за Сан Тропе, вместо Ломе. 2. Може да отплават и да стигнат даже до Пхенян, което е малко вероятно, но е почти сигурно, че ако минат през Владивосток или Панчарево- тц,тц,тц. - не е добре.... :)

много руски корита ще отидат на дъното през лето 2017 -то!

Прочетох доста от коментарийте и много се смях. Нали обаче никой от пишещите не вярва , че на "изследователски" кораб с 75 души екипаж няма радари и не са видели другия кораб. Можем само да гадаем каква е била задачата, за да приемат удара. И той под ватерлинията.

Истината е много проста, просто не са го видели!! Никой няма да поеме удар ей така за нищо, или да си потопи кораба.

За колко $ е застрахован?

Чобаните в Того се покриха с бойна слава. Запалиха огъня на незнайната фца.

Голяма работа са рашките! Военен разузнавателен кораб, потопен от овцевоз. Страшилището Кузя се завърна с половината си самолети, без някой да им ги е свалял. Непотопяемата Курск успяха сами да си я потопят. Страхотната Армата закъса на Червения площад. Имаха един наистина великолепен военен ансамбъл, но неясно как и него го затриха.

Ясно е как , претоварили са самолета с оръжие за Сирия.

Като оставим тъпизмите на соросотролчетата,някъде там потъна преди няколко години български кораб с наши моряци.Времето беше много гадно и никой май не се спаси.

Оно па една новина! Два кораба с говеда са се треснали.

баушка пияная бьила

Баси разОзнавателната гемия, дето един радар за свяст няма.

Егати майтапа.... боен кораб да бъде потопен от.... един овцевоз .... мани другото, ами овцевоза си продължил по пътя без даже да разбере, че е прегазил един "боен" кораб .... :)))))))))))))))

Руският кораб у ударен в десния борд,значи е отнел предимството на другия кораб!

Того на стъкло, ихная мать, Отделно - бойкот на доматите им!

голям праз..отишъл е на дъното при другия скрап

"Заблеяло ми аганце" - химн на армията на Того.

заблеяло ми агънце

Овчи транспотрен кораб потопи руски военен кораб ;) Ами ако не беше овчи ами краварски ? :D

Разведывательный корабль "Лиман" проследит за учениями НАТО в Черном море. Как сообщил Интерфаксу военный источник, наблюдение за маневрами альянса ведет средний разведывательный корабль "Лиман" Черноморского флота. "Также задействованы средства радиотехнической и авиационной разведки", - добавил собеседник агентства. Средний разведывательный корабль "Лиман" несколько дней назад вернулся в Черное море из Средиземного, где он в течение почти 100 дней нес боевую службу у берегов Сирии. "Лиман" - представитель серии кораблей проекта 861М. При водоизмещении в 1560 тонн, длине 73 метра и ширине 11 метров он развивает скорость до 17 узлов. На борту установлены радиолокационная система "Дон", гидроакустическая система "Бронза". Аппаратуру радиоразведки составляют: "Ротор-Н", "Вахта-М", "Вахта-10", "Вахта-12", МРР-1-7, "Виток-АК", "Визир-М", "Узел", "Кайра" и др. Точный состав бортового радиотехнического вооружения остается закрытой информацией. Из вооружения на борту имеется лишь переносной зенитный ракетный комплекс "Игла".

Определено е мирен научно-изследователски. Хм... не видях дали е снабден с бинокъл и камбана за мъгла :-(

ЗРК "Игла" не е особено ефективен срещу овце. Ккато с еказва хич даже. При толкова много РЛС на борда трябв ада си пълен идиот за да се блъснеш в кораб-овцевоз. И още нещо. Каква е функцията на кораба за радио-разузнаване - да получава разнообразна информация от целия радиодиапазон. А ти като не можеш да "видиш" стадата овце или трябв ада си много пиян, или трябв ада си абсолютен некадърник. И тия ракети от ЗРК Игла можеш да си ги навреш..... е, занете къде

Пиян некадърник е по точно

вашта мама .....

Оня самолет с военният хор падна защото е бил претоварен с над 10 тона, оръжия за Сирия. И сега това?

Това се казва да потопиш кораб , без да дадеш и един залп!! Това ще е повратен момент в морският бой. Нов хибриден морски бой. Направо слага зелените човечета в малкия джоб.

благополучно са стигнали до Йордания. а иначе тепърва предстоят искове за застраховки и т.н. и тоже си покаже. овцете са вече в йордания - честито на печелившите.

Де да знам. Онзи ден четох, че Лиман се прибирал за да го бракуват. Някак много удобно потъна в Босфора. Сега едни застрахователи на едни оФце ще трябва да платят едни пари...

Бледа опорна точка, другарю, много бледа, чак е прозрачна.

Може, може. Ти продължавай да воюваш :)

Май руснаците са били виновни и те ще плащат на овцете.

... за причиненият стрес на животинчетата ;)

Не се ли усещаш, че с това, което си написал, в прав текст излагаш тези, които защитаваш? Защото излиза, че руското военноморско разузнаване се занимава и със застрахователни измами.

Аз например не бих се учудил.

Руския военен флот в Lloyds ли е застрахован?

Корабът Лиман е строен в Гданск, Полша през 1970 г. Не носят никакво въоръжение на борда си. Така че да се говори тук за боен кораб е абсолютна глупост. Задачата на този кораб е съвсем друга: радиолокация, хидроакустика и т.н.

боен кораб да няма оръжие. Може и да отричат, но със сигурност има и то много. Даже и търговските кораби имат за защита от пирати където има. Гледай малко NG. Има ли войник без пушка? Другия вариант е да си ходил да го видиш дали има или не. A?

пълните глупости са в главата ти, защото писах вече че това не е боен кораб. Можело било да отричат... и щом някакъв си тюфлек гледал нещо по ТВ, значи е вътре в нещата и му е ясно всичко. Още по-смешни са ми разни прошляци които не са хващали оръжие в ръцете си и не са били в армията, обаче ми разправят за войници и пушки...

Противовъздушният комплекс ИГЛА, май се води оръжие. И съм сигурен че на борда и в трюмовете е било пълно с оръжие за Сирия.

Противовъздушен комплекс? :))) абе ти виждал ли си тая Игла какво представлява? метър и половина тръба с реактивен заряд, за битка с нисколетящи самолети и хеликоптери. То по тая логика трябва да се пише и какви ножове и вилици има в столовата на кораба, също и дали има някакви пръчки или тояги.. смешник.

Поляците виновни, нищо че на почти 50годишен кораб отдавна му е изтекла 'гаранцията'. Между другото флагманът на 6ти флот Маунт Уитни е още по-стар - строен през 1966, но я го вижте как изглежда ;)

ти намери база за сравнение... боен кораб който между другото носи и цял хеликоптер на борда си, с водоизместимост над 10 пъти по-голяма от този горния - сравнен с полското корито за радиолокация?

На кораба е нямало никакво оръжие, целия е бил пълен с научни работници и самовари.

Чел си и ти нещочко някъде. Кога се върна от кораба, след като го гътна гимията с овцете ли, та да твърдиш че нямало въоръжение.

само дето между военен и боен кораб има доста съществена разлика! сам казваш, че и най- продънена гемия може да се ползва от военните, но това не я прави БОЕН кораб!!! Чети внимателно и мисли повечко, преди да пишеш. Инак е ясно, че заглавието е провокативно и сложено нарочно, за да привлича форумните дебили, които изливат вътрешните си сокове в екстаз от тази очевидно ФАЛШИВА новина!!!

Противовъздушният комплекс ИГЛА, май се води оръжие. Ако имаш ракети на борда си е боен кораб. И какво правят всичките военни на тоя кораб? Бъди сигурен че те имат оръжие.

я кажи кога ходи да го видиш тоз кораб дали има или няма оръжие. Военен кораб да няма оръжие- стига глупости, нали все пак ще да е военен с какво ще се отбранява ако нападнат тез близо 80 разузнавачи. С празни бутилки от водка ли?

Ти не си чувал руските изцепки че щели да слагат комплекси Калибър в безобидни на вид търговски контейнери (терминът в морското законодателство за това е 'пиратство' ). Виж кадри и от Карибската криза с руските 'цивилни' кораби.

"коментиращи" по долу са пълни дебили. БГ никога няма да стане нормална държава с такова население. Жалко! Сега остава дебилите да искат сащ да им отмени визите за прилежно поведение и плюеене по Русия.......

Те дебили, а ти - хоноруван професор от Оксбридж или Айви Лигата..

Както се вижда добре на снимката, а и според посоченото в текста ТОВА НЕ БОЕН КОРАБ, нито правен за такъв, нито изпълнява такива функции! Тъй, че малко понамалете патосът, чалгаджии кирливи!

Об аварии точно известно одно важное обстоятельство: РОССИЯ ОПЯТЬ ОБОCРАЛАСЬ!

Ми оня стелт кораба дето неможе да плува за колко милиарда беше 10 еле 100 ? Той него какво да го правим!

Беее рашки бееее

Всяка овца - торпедо срещу руския империализъм!

Явно коча е бил една глава с повишена трудност.

Ххаахахахахах :) направо плача от смях. Руски боен кораб, бе потопен от товарен кораб от Того пълен с овце.. :D

Тогоанската овца - враг номер едно на тутраканската селищна система!

товарните кораби по здрави от бойните....???

"Братушките" ореваха света че Нато прави учения в Черно море, а ни пращат кораби да ни разузнават. Пада им се. Сега поне знаем колко струва "великия" им боен флот - една гимия с овце и на дъното.

Бе пребарали са били петнайстина бройки, ама турците ги насвили и те ги върнали. :))

Смятайте колко вони един такъв кораб, нагъчкан с близо 10000 овце! Поне по миризмата трябваше да го усетят ватниците, ама то обонятелните им органи са атрофирали от разни козметики, махорки, вонящи сельодки и непрани партенки! Каква ли воня трябва да е било на россиянското корито, та да задуши вонята на почти 10000 овци? Хахахаха!

Едва ли някоя страна ще се съгласи да издигне тоя кораб от дъното, а както знаем руснаците нямат такива възможности.