Камен Костадинов от ДПС напуска парламента

Депутатът от ДПС Камен Костадинов изненадващо обяви, че напуска парламента. Причината е колегата му, влязъл в НС по феномена 15/15, въпреки волята на партията.

Обратно в новината

Коментари - Камен Костадинов от ДПС напуска парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо се самообрязва? Или е станал християнин? Какво ли е очаквал от "своите"? Щом и по-старшите му приятели на "Позитано" отсвириха свой човек, какво иска Каменчо, нито пари има толкова, нито влияние в половината страна, ни бизнес с какво ли не върти, ни е убавец като мъжете и жените от Пловдив. Сега да се наспи, да се изкъпе, да си сипе едно отлежало с две бучки лед и да размисли ала Хамлет - "Ша ма бъди ли, или няма да мъ бъди?"

Понеже е сложно да ограмотиш изпростяло население, простото рещение като за прости избиратели, е в бюлетина номер 5 да няма 5ти номер, в бюлетина номер 6 да няма 6ти номер, а след 5тия да следва 7ми и пр. За да предвидиш действията на прост човек, трябва или да го вдигнеш до нивото си, което е обречена кауза, или да слезеш на нетовото и да не мислиш сложно.

Тоз еничар поне научи ли турски, езика на господарите му?

Неграмптми и с интелектуален дефицит избиратели са причината за този феномен. Където видят запаметената картинка я отбелязват.

стана ми криво, че ръководството го нарече камен, след четири депутатски мандата изгоря като бушон, той самия беше в минорно излъчване, явно е турен водач за парлама

Феномена 15/15 е най-яркия пример, че не трябва да се дава на тъпаци правото да избират. Всички партии го знаят, ама проблема го използват когато им отърва и както им отърва. Ако нямаше тъпаци да влияят на изборите, то нямаше да има и избрани тъпаци, а щяха да им държат повече сметка.

Този е втория, изместен от "петнайстия". Сигурно има мега заслуги, та водачът на листата да отстъпва мястото си в парламента на него.

За да влезе този, който трябва, подчинява се на партийната дисциплина. Циганите успяват да надхитрят и ДПС, а те смятаха, че ще е обратното.

"колегата му, влязъл в НС по феномена 15/15, въпреки волята на партията" Волята на партията не спазва изборния закон. Преференциалното гласуване е право на избирателя.

камен костадинов явно е сложен първи в листата на дпс за парлама, казано на майчин език! мюре един вид! да примамва избиратели, и дпс да има вид на неетническа партия! но в парламента е нужен дурхан мустафа а не камен костадинов!

Не е виновен Винету. Вина носят Т.Живков,С.Станишев,По.Орешарски и Герджиков.

Вожда на апаШите и неговия другар Ташунко Сапа са виновни.

ЗАКОНОДАТЕЛНА ИНИЦИАТИВА: - Хора без средно образувание / което е задължително в БГ / да нямат право на ГЛАС, те не знаят за какво гласуват...

Кандидат народни предствители: Кандидатират се само в един избирателен район. Да се въведе правилото за отседналост - кандидатират се само от избирателния район в който живеят. Преминават на психо тест и детектор на лъжата. Мястото на отказалите се от парламента остава незаето и заплащат 1/240 от стойноста на изборите. Напуснали парламентарната група напускат и парламента. Избиратели: Да се въведе правилото за отседналост. Да се въведе изискване за завършено средно образование или висше незапочнато. Максимална възрастова граница - 65г.-пенсионерите са част от миналото, а се гласува за бъдещето. Минимална възрастова граница - 21г.-под тази възраст са политически неориентирани /пример САЩ/. Държавните чиновници да нямат право да гласуват - това е корпоративен вот. Без право на гласуване да са и служители в минестерството на отбраната и вътрешното минестерство- те нямат право на политически пристрастия. Да не се разрешава на тези над 1,80 да гласуват - те гледат на нещата от високо, тези под 1,65 също - не са дорасли да гласуват , русите също - те са глупави, със сините очи - също да не гласуват освен ако са шведки.Тези с очила също да нямат право да гласуват - те гледат на света с други очи.

И къде трябва да отседнат, викаш? Може ми в училище в часовете по български език малко повече да отсядат хич няма да е лошо. И ти не е лошо да отседнеш малко в тези часове, току-виж успял учителя да ти влее нещо в кратуната

Само като напишеш образУвание, и е ясно колко си грамотен.

Блюдолизец ( по точно ще звучи с Г) Затова и искаме мажоритарен вот. За да не могат хора които не са желани да се поставят на няколко избираеми места и да са бетонирани! Не са гласували за теб, значи не те искат. А на този, кой знае какво му е обещано? Може би успешен бизнес? Има достатъчно фирми в обръча!

Спазва линията на партията.

Има решение на този феномен и то е много просто - единият списък се номерира с арабски цифри, а другият - с римски или букви.

Ами като знаеха, че има такъв феномен, да бяха си сложили най важните хора на този номер.

И за в бъдеще за да няма недоразумения, по -добре е вместо с цифри и квадратчета да се вписва името на избания кандидат.

Ето на това му се казва ДЕМАГОГ от виша класа? Ако това не е демагогия, то здраве му кажи. Щял да дава "личен пример". Да, личен пример как се прави демагогия и заблуда на нселението, това определено го можете във вашата етно - религиозна партийка. Само ,че вече не сте фактор, който може да плаши народа, а само гаргите.

Тия пък машинации "аз излизам да влезе друг" са още по-долни и нечестни. Имало е избори, "мъдрият" бг народ си е казал думата и толкова. Ами ако хората наистина са искали да гласуват за въпросния кандидат?

Не е случайно,че феноменът проявява твърдост.Няма начин да не са го стимулирали от ДПС да не се отказва.Това де факто е удобен начин Костадинов/или както там се казва на турски/да излезе от парламента без да изглежда санкциониран.Чух феномена,който дори не говори български правилно.Всички съществителни са му в среден род,като в турския.А каква грамотна декларация беше избарал само!

Аууу, напуска парламента, ауу!? Ходи се гръмни! Един от най-гнусните хора на ДПС, наред с Догана, Цонев, Пеевски и др. скоропостижно отлюспени като Местана и Бисеров!

Колко интересно я виж ти ...............................................

Това не е феномен - просто неграмотните гласуващи за тази партия не са досхванали "обясненията" за кого да гласуват.Дори и тези с написания на дланта им номер на бюлетината - нали все пак трябва да познават поне цифрите ако и да не могат да четат и пишат.

Да въвдат, че няма номер на кандидат съвпадащ с този на партията и готово. Могат просто да го пропускат (7,8,липсва,10,11) или да почват по принцип от номер по-голям от на партиите - 101, 1001. Каквото се падне.

Аман от цигани и цигания , по върховете !!!!!

Точно така! Крайно време е да се направят законодателни промени и да се преустанови този "феномен". Първата промяна трябва да е да се въведе образователен ценз и да се забрани гласуването на всеки, който няма средно образование и не говори български език. Това би решило много от проблемите в БГ...

Да не се разрешава на тези над 1,80 да гласуват - те гледат на нещата от високо, тези под 1,65 също - не са дорасли да гласуват , русите също - те са глупави, със сините очи - също да не гласуват освен ако са шведки.Тези с очила също да нямат право да гласуват - те гледат на света с други очи.

След като не можеш да вземеш шофьорска книжка без основно образование,какво пречи да се въведе образователен ценз?Гласуването по-малко отговорно ли е???

То и на дървените философи трябва да забранят да пишат глупости по форумите ама нейсе. Относно правото на глас, то се опорочава ако се прилага от групи, които могат да бъдат поставени в зависимост или манипулирани. Оттук демокрацията (управлението на хората) се изкривява и реално не се прилага.

Почна се ДПС почна да се чисти от българите в парламента

Че какъв българин е този манаф!?

явно без дурханчо парламента не ще може да работи! ценен е дурханчо! само не ми е ясно, като знаят че вкарват двама трима защо редят листи от по 14 души?? хайде да кажем резерва , две, хубаво, ама 12 резерви си са множко!

ДОСТ ВЕЧЕ СИ ИМАТ ДВАМА ДЕПУТАТИ В НС ДОГАН СИ ВКАРА АВТОГОЛ С ДУРХАНЧО

Поскам сълза!!!

КОГА ЩЕ ЧЕРПИШ В МАХАЛА ВЗЕМИ СИ ПЪРВАТА ЗАПЛАТА И ЕЛА ДА ЧЕРПИШ МУЗИКАТА Е ОТ НАС

ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ И ЦЯЛАТА МАХАЛА ГЛАСУВАХМЕ ЗА НАШИЯ КОМШИЯ ТОВА С ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ НАЛИ Е ЗАКОННО ИЛИ В ДПС НЯМА ЗАКОНИ

ДОГАН МУ КАЗАЛ ИЛИ ФЕНОМЕНА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ИЛИ ТИ СИ ОТИВАШ И ВТОРИЯ ВЛИЗА ИЛИ ОТИВАШ В ПРОКУРАТУРАТА И КАКВОТО КАЗВА ДОГАН ТОВА СТАВА НО ДА ЗНАЕШ ЦЛЯТА МАХАЛА СИ ДАДОХМЕ ГЛАСА ЗА НАШИЯ ФЕНОМЕН

след като ромът исаев реши да не изпуска кокала и след като безценният кадър дурхан мустафа остана безработен (о, ужас!), трябваше някак да убедят киряк стефчов костадинов да даде "достоен пример" с оттегляне браво соколе, перфектно изиграно!

И за стотен път да препоръчам на ЦИК да замени номерата на партиите с букви или друг символ за да се избегне гласуване от този тип 15/15. Неграмотниците няма да се научат, трябва системата да се смени с нещо, което не позволява "неволни" преференции.

Представям си колко пари е платил този, който е втори в листата в Бургас щом жертваха един от хардлайнерите заради него :) Циганина с преференциите добре ги изигра хаха

След като си представяш колко пари е платил този, сподели и ние да знаем занапред колко да предлагаме.

Няма гюлеч, няма служене "на ползу роду". Но петното ти е за цял живот, не го ли знаеш, Кирияк Стефчов. Сред най-гнусните си, сред тези, които легитимираха етническата партия. Позор ще те съпровожда до края на живота ти, и теб, и поколението ти. Така и трябва да бъде.

Писах ,че този изрод е ибрикчия,но "свободната "медия трие!!!

ChatGPT

много се кефя като изреват на умрело заради някоя преференция.

Камене, Камене, вижте се какво представлявате - избраници на тъпи и неграмотни избиратели, подкарани като стадо към избирателните урни.

Откога простащината на неграмотната паплач се нарича "феномен"?

"Дурхан Мустафа - трябва да влезе, ясно ли ти е Камене? и понеже в твоята листа е издънката, сега ти си събирай парцалите" - и понеже нашичкият Киряк Стефчо е бъзлив - се отказва! Абе и некой лев ще да е играл и това, че ще останеш помазан от господаря на в Боянските сараи....!!!!

го писах, ако трябва още 100 пъти ще го напиша, дано някой от тъпите ни политици го прочете!Има еди сигурен начин за избягване на феномена 15/15, 9/9 или там какъвто е! Срещу съответния номер на партията, в листата й да стои ...ПРАЗНО МЯСТО! Ако партията е номер 9 , в листата срещу номер 9 няма да има име-ще стои празно! Тогава неволната "преференция" е изключена, а така може наистина някой да е избран с преференция, но се приема, че е феномена....!

Мен пък ме кефи този "феномен". Това обяснява колко глупаво общество сме сегашната българска нация. И съответно този живот заслужаваме.

Ти го писа, аз прочетох обяснението, ти четеш ли или само пишеш? 123 ( нерегистриран ) 21.04.2017 11:09 не може да стане, защото първо се редят листите и после се изтегля печелившия номер. винаги ще има 15/15 при тази неграмотност.

И Карадайъ и всички от ДПС да се махат и България да си отдъхне от тях! Законите да важат за всички, ама за ДПС мааалко по-малко, като например преференциалния вот. формулата "Аз съм прост, аз съм неграмотен" не ти дава предимство пред закона! Подписаната декларация от избрания преференциално народен представител е противозаконна и е показателна за изнудването от ръководството на ДПС!

Този се опитва всички ни да прави на олигофрени!Този,ветропоказател,дето от 25-26 години се опитва да се внедри някъде във властта,независимо от коя страна на бариерата е!Сега този еничар иска да ме убеди, че той доброволно се отказва от възможността да лапа от шведската маса!Е бре оро, защо не си признаеш,че мизата е доста висока и са ти обещали доста мазна цифра,за да отстъпищ в нечия полза тази позиция!За тебе знаем,че можеш и майка си да продадеш!Преди години ДПС ли беше твоята кауза а?Калтак си ти Каменчо,еничар!Права лопата!

Този направо заяви, че избирателите възползвали се от преференциален вот са тъпи и неграмотни и не знаят какво правят. Явно народа не знае кой да го управлява, ами трябва такива като него (да не посочвам псевдоними, че да не ме трият) да ни казват. Браво на него! Машала ефенди!

Тъпи и неграмотни са тези които съставят листите. Знаят че след 4-5 место от списъка са неизбираеми, а в списъка фигурират 20 кандидати, защо? Да им кажат на всички "ние ви слагаме в списъка , ама вие трябва да се откажете ако ви изберат, вие сте боклуци и не ни трябвате!

Да бе, ама нали разбираш, че ми спускат от София някакви парашутисти да ги вкарвам в парламента с моя глас, де ни са чували за моя район, ни им дреме за него. Преглеждам списъка и като не ми хареса никой, или никой не ми говори нищо, напук на тях посочвам номер. Това не е грешка или незнание, а знак на протест срещу политическата система, която лишава загиващите провинциални градове от представяне в парламента. Техните проблеми не се чуват, не се разглеждат, а самите градове вече са на път на закриване, защото в тази държава има 3-4 града, другото е тотално занемарено. Само София, Варна, Пловдив и Бургас се гледат. Даже Варна вече е зарязана.

Искате мажоритарни избори, а се възмущавате от преференциалния вот, боло то феномен. А феномен ли беше когато Кунева не влезе в Евро парламента заради преференциалния вот.

невлизането на Пръмова в Парламента не е феномен, то е радост и щастие за целия народ....!

Не е феномен, за Св.Малинов гласувахме всички умни, интелигентни и образовани избиратели!

Гаси тъпанарите! Гласували били..

Сравнението ти направо е нелепо и показва пълна неосведоменост по този въпрос - изборът с преференция за Св. Малинов си беше напълно осъзнато действие;))

Парламента ще си отдъхне от тоя световно неизвестен борсук.