Държавата плаща €5500 заради полицейско насилие

Правителството ще изплати 5500 евро на 28-годишната Александра Стоилова, подала жалба в Съда в Страсбург за упражнено спрямо нея полицейско насилие.

Обратно в новината

Коментари - Държавата плаща €5500 заради полицейско насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво на моми4ето, справедливостта е възтържествувала! а сега от мвр незабавно да обявят имената на милиционерите-насилници, които трябва да бъдат уволнени за назидание.

Жената е стигнала до Страсбург и резултата е само 5000 евро? Не вярвам, това е някаква шегичка.

СЪЩИТЕ ТЕЗИ ВКАРАХА 4 МЕСЕЦА СИНА МИ В АРЕСТА КЪДЕТО БЕШЕ БИТ И ТРЕТИРАН ,КАТО ПЕДОФИЛ ЗА ИЗПРАТЕНА НЕПРИЛИЧНА СНИМКА ПО ФЕЙСБУК НА НЕПЪЛНОЛЕТНА С ПОДПРАВН ПРОФИЛ И НЕРЕАЛНИ ГОДИНИ .... СЕГА СЕ ВОДИ РАЗСЛЕДВАНЕ ..5 ДЕЛА ВОДИМ ЗА СМЯНА НА МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ В ДОМАШЕН АРЕСТ ,НО НЕЕЕЕЕЕ ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ТЕРОРИЗАН ,МЛАТЕН ,А КАКВО СЪМ ИЗЖИВЯЛА АЗ ПРЕЗ ТЕЗИ 4 МЕСЕЦА ДА НЕ ГОВОРИМ ... СЪДИИТЕ НЕ СЕ ТРОГВАТ ОТ ТОВА ,ЧЕ ПРЕДИ 2 ГОДИНИ БЯХ НА ПРАГА НА СМЪРТТА И СЪМ СЪС 130 ЛВ ПЕНСИЯ ...КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА НОСЯ В АРЕСТА И ДА ХРАНЯ ЦИГАНИТЕ ЗА ДА НЕ ТОРМОЗЯТ ДЕТЕТО МИ ... И ТОВА ЗА СНИМКА В ИНТЕРНЕТ БЕЗ ДА СЕ Е ВИЖДАЛ НИКОГА С ТОВА МОМИЧЕ ... БАЩА И ГО ПРОВОКИРА И ПОСЛЕ РЕШАВА ,ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА И МИ ИЗПРАЩА ГДБОП.... ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА ..ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА ВЪВ ВЛАСТТА И НА СВОБОДА . ЧОВЕК ,КОЙТО ОТКРАДНАЛ ЕДНА РИБА БЕШЕ В АРЕСТА ПРИ СИНА МИ ..ПОЛИЦАИТЕ СА ИГНОРИРАЛИ ОПЛАкванията му ,човека повръщал кръв имал язва и на 52 години почина .. продажно правителство ,полиция ,съд ... всичко това трябва да се измете и да се вкара в затворите ... КРАДЕЦА ВИКА ,ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА .... ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА ,ИЗБИХА ДЕЦАТА НИ ,КОЛКО МЛАДИ ХОРА СЕ САМОУБИВАТ ,ВСЕКИ ДЕН ПОРЕДНАТА ДРАМА . ТОВА НЕ Е БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !

И тоя съд в страсбург мери с двоен аршин - ако подобен иске заведен в бяла държава сумата щеше да бъде от порядъкът на минимум 100 000 юро. Но за нас са преценили че са достатъчни и смехотворните 5500.

Sm3hurk0

Е на това се вика чистачка.... За една чистачка, която се опитаха да я препишат на това момиче и приятеля и - сега ще ни излезе скъпо..., но ги подкрепям ... Не знам дали помните, но освен чистачката искаха да им препишат и деяние - късане на полицейска униформа. Тази от снимката била скъсала в 01 РПУ униформата на един старшина - 2 или 3 пъти по едър от нея... Само за тези лъжи, заслужават да бъдат съдени полицаите. Парите не са всичко, но всяка клевета си има цена.

Ай ся от заплатите на милюцюнерите тези пари!!! За да се научат, че има и по-големи от тях!!!

Понеже случая е по време на управлението на Орешарски , червените рубладжии плюят по момичето и защитават полицията . Ако беше по време на правителството на Борисов - щяха да плюят полицията и да защитават момичето ! Оди ги разбери платените подлоги !

Кое "правителство" точно? Ние,с нашите данъци,ще платим за някаква кифла,която беше здраво надрусана и напълно неадекватна. Боят й беше малко тогава,щом ще плащаме 5000 евра

Sm3hurk0

Не е друсала никога и като си в неведение - трай си ! Не е кифла, за разлика от теб кроасан .... смачкан

Така е ! Да се научите да си търсите правата за всичко !

Кифла, крещеше, псуваше и буйстваше, видимо пинала или надрусана. Я да я върнат в районното за 3-4 часа, поне да си заслужи парите! А на ченгето, за толкова му стигнал акъла, да си къса сам пагона.

Sm3hurk0

Не знам дали ги познаваш хората, но си в неведение и само тролиш... А да не ти обяснявам, колко умно е момичето и къде е учило....

В какво се изразява, упражненото спрямо нея полицейско насилие? Какво са й направили?

А, да! Това е онзи случай, когато полиционерът влезе със здрава куртка и излезе със скъсан ръкав. Доста неграмотен опит за постановка. За наказание, обаче, ако не ме лъже паметта същият този полиционер го преместиха на ръководна длъжност във Варна. Всички държавни служители трябва да бъдат заставяни да плащат щетите причинени от тях от джобовете си! Не може държавата да плаща за нехайството на некадърници закачени на държавната хранилка.

журналистите да спрат да пият поне докато са на работа. три пъти вече препрочитам последните два абзаца и след всеки път все повече се обърквам: 'Едностранна декларация се прави в случаите, когато Европейският съд по правата на човека е предложил на страните да приключат делото с приятелско споразумение, посочил е сумата за обезщетение, но жалбоподателят е отхвърлил предложението. Едностранната декларация слага край на делото и със заплащане на обезщетението случаят се закрива.' последно, европейският съд предлагал ли е така нареченото 'приятелско споразумение' и дали въобще 'потърпевшата' го е приела??? ако го е приела защо изобщо се говори за 'едностанна декларация'??? ако пък е подала такава декларация, т.е. не е приела предложението защо в заглавието на статията се твърди, че ще се изплатят 5500 евро??? някой ако е разбрал, моля да обясни!

Ето как ще забогатея.Отивам при патрулката псувам полицаите говоря им глупости и т.н. като вземат да ме слагат в ред удрям се сам и после съд и потичат към мен евро.kе обичам нито полицаите нито наркоманките -ку.

Сега момичето да заведе ново дело, за отказ от правосъдие. Тези корумпирани свине от РПУ-тата трябва да бъдат съдени до дупка. И да плащат те, от собствения си джоб! Само така България ще заприлича на нормална държава. Да ги видя тези "герои" в полицейска униформа дали ще се гаврят така с някоя ромка пред тълпа мангали от Факултето или ще бегат на мама си в ............

Бахти колко мазно е написано заглавието, за да провокира имбецилните мизерни българи. Ми щом съда е решил така, ще й ги изплатят много ясно. Всеки гражданин плаща данъци, за да се ползват по съответното предназначение. Ама, когато някое прасе в парламента ги харчи за виличка в Бояна, си мълчите и продължавате да гласувате за Бойко и БСП-то и "патриотичните" отрепки, нали, мухльовци?

и тоя малоумен. а, бе, чукча, кой съд какво е постановил. ЕСПЧ е сезиран неправомерно и в разрез с процесуалните правила.

Ние плащаме за всички грешки, умишлени или не, на полиция, прокуратура, съдии, доктори и всички влстимащи. Някой да е платил от джоба си?

Малки келеши пушат тревица, викат, правят простотии... идва полиция и ги закопчава. Дотук добре. Но пиклата вади връзки и тати и помага да съди държавата. Вместо 5500 да бъдат дадени за някое болно дете, ще ги дадем на наркоманката на снимката. Дано и преседнат.

Айде бе! Ма как си се загрижил за болните деца, наистина! Ха сега си пусни клипа с джебчийките от Игнатиево, изслушай много добре какви ги дрънка там мазния ман.ал и ПИТАЙ какво се случи с полицаите, делкали парици с мангала! Ами продължават да делкат бе( стоят си на местенцата), вместо да конфискуват парите (и окошарят джебчийките) и да ги дадат на болните деца, за които си се загрижил!

Манипулират ви - и то доста успешно. Гледах репортажа на НОВАтв, тази съди държавата за пари, понеже я обиждали и били, но младежът си го осъждат за повредата на полицейското имущество и заплаща същото впоследствие. Двамата пияни минават покрай полицейски бус, като младежът чупи чистачката. Ест. веднага го арестуват, а тази почва да реве 'оставете гоо моля виии' и ест. прибират и нея. Единствената грешка на полицията е, че постъпва много емоционално и започват да ги налагат и обиждат. Ако просто ги бяха прибрали, сега и двамата щяха да са осъдени ефективно без никакви обезщетения. Обясненията на младежа: минавайки без да искам закачих чистачката и тя се счупи ;)) И как я закачи, след като е плътно легнала за задното стъкло на буса ?! Лапешк работа, добре че бащата на тази някакъв шеф, даваха го добре облечен и хукнал да спасява малката наркоманка, като онази дето и бяха УЖ бъркали в гащите, ама се оказа друго.

Това е полицейската версия,само,че момата не прави нищо...а яде калъчката....ако беше някой Тимаджия по анцунг и с мутресата,даже нямаше да слязат от буса ,а да се молят "Недей така батка"...мишоци и страхливци могат да скачат само на беззащитни...

Ооо, какви правилни черти, нежна кожа, как волно пада косичката й ...

само за gang-bang ?!

За да се научат държавните структури, че има закони, по които трябва да играят!

ТОВА НАГЛО ПУТЛЕ СЕ ОСМЕЛЯВА ДА СЪДИ РОДНАТА ПОЛИЦИЯ?

Не се лъжете от вида на рожбата! Тя определено не е светица! Разбира се и милиционерите са си превишили правата. Нека и те си понесат отговорността!

ако я набарам, такова насилие ще й упражня, четиризнаци ще роди! А сумата да се плати солидарно от негодниците, дето не си знаят прерогативите!

Правителството да плати тези пари от бюджета на полицията, а тя от своя страна да ги поиска от провинилите се полицаи. Не може европейският съд да постанови присъдата, а от МВР да си правят оглушки и да прикриват провинилите се полицаи. Или те са вече преместени на по-висок пост и затова не се съобщават имената им. А много простаци се навъдиха, да изместват въпроса, като изказват немеродавното си мнение.

чети, бе, малоумен, никакъв съд нищо не е постановил, дори и дела тук, както е по закон, двуинстанционно е нямало. кабинетъ бил решил, че и сумата е определил. проста държава с прост народ, прости милиционери и джънкита простащини правят. приятен ден.

Абе хора тези рапони в синьо не познават закона за тях НПК и НК са червената и зелената книжка....те не познават и закона за МВР.....профанирани са до откат...няма нищо общо със старата Милиция....

Който управляваше тази държава през 2013 г. да поема отговорност и да вади парите?

В щатите първо щяха да я застрелят за неподчинение...

В щатите щяха да и платят стотици хиляди или милиони, затова че полицайчетата лъжесвидетелстват, арестуват неправомерно и сами си късат ръкавчетата, та да ги натопят :) Спи спокойно, комунделско проклетио :)

защо като е имало насилие, не си е издала медицинско? И второ, защо народа трябва да плаща? Който е виновен да плати!

ще бъдат взети от народа, а не от тези които са виновни. Лошо бате лошо. Вършим ги едни, като спим - да не може да се гледаме.

Мацето е много свежо и сладко, да си харчи парите със здраве.

Да бе, ама що от нашия джоб, що не платят полицаите, дето са я "насилили" и онези, дето не са разследвали след това както трябва, а?

Ти хаир няма да видиш от тези пари дето аз и другите като мене ще ти платим без никаква вина.

А, сефте. То кой не заведе дело срещу нашите ченгесари, той не ги осъди. Лошото в случая е, че на мен като ми наложат глоба, си я плащам аз. На мильовците като им наложат глоба, пак я плащам аз, а не те.

тази кифла ако я срещна вярно ще й хвърля един бой, та барем наистина да си заслужи кинтите! Ама за 11 000 лв. и аз съм готов да понеса два три шамара в районното! Егати държавата!

Аз така като те чета май си готов за тия пари и главичката да си топнат в анала ти... сантиметър - два, не повече

Ако това е онази кифла, която крещеше и блъскаше полицаите, когато ги бяха спрели за проверка с един мухльо пред едно заведение в столицата след пиянски и нагли изцепки, да му таковам таковато на тоя съд!!! Но като оставим това настрана, щом има присъда и плащане за действия на ЯСНИ и УСТАНОВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ, май е по-редно те да платят подобна глоба от личните си средства! Ако са прави - да съдят подобни хора като каката, а не да замазват случая с плащане от общия джоб и без разследване! Аз така разбирам нещата!

99% от българите така ги разбираме, но това няма значение. Пак ще плащаш.

Значи така, напивам се като задник, идва полиция, започвам да ги псувам и да ритам по патрулката, докато ме усмиряват, на кой пагона скъсам, на кой носа разбия и заради това, че са ме проснали на земята и докато ми слага белезниците са ме понатиснали тук-там, защото оказвам съпротива и после заради синявците и охлузванията, които са ми причинили мога да изкрънкам от държавата 11 бимбарици. Е НЕМА ТАКА ДЪРЖАВА!!!!

Целия народ сега ще плаща заради идиотизма на полицаите.

в България е ПРАКТИКА в държавни структури - съда, полицията, прокуратурата, РИОКОЗ, НАП - да се действа от позицията на безнаказаност и безотговорност. Тая на снимката не е светица - със сигурност, ама и държавните "служители" си ги бива!!

Не знам случаят, но може да е от протестърчетата през 2013г. В онези протести се извършваха над 20 типа престъпления и част се предаваха по телевизията, но прокуратурата и полицията бездействаха престъпно. А тук не знам за какво насилие пледира, но трябва да може да го докаже. В Европийският съд имаше определена такса за неправомерно задържане и тя примерно бе 840 евро плюс минус 10 на ден. Максимума за който вероятно можеше да бъде осъдена България. Защо са се съгласили на повече е неясно?

Пусни си клипа - сигурно още е качен в нета-а и ще разбереш защо пак данъкоплатците бършем г.за на некадърните ни милиционери!

В САЩ при неизпълнение на полицейска заповед се бие до изпълнението и или смърт. Има си съвсем реални примери снимани на камери. Кой знае какво са правили.

Сега гледам какво пишат. Карали кола и двамата били пяни. Тази с 1.59 промила, а другият с 0.53 промила. Ако бяха блъснали и убили човек, щеше друго да се коментира. Отказала и да си даде личната карта, което значи автоматичен арест.

Искам сега да видя какви наказания и глоби ще има за участващите полицаи, за началниците им и за тези, които не са предприели нужните действия и за техните началници! Ако нищо подобно не се оповести изводът е един - цялото полицейско управление, където се е случило това е некадърно, некомпетентно и неспособно да изпълнява задълженията си, същото важи и за съответната прокуратура.

Нищо не разбрах от тази статия, съда предлага приятелско споразумение, жалбоподателя го отхвърля, обаче делото приключва с 5500 евро ипзлатени му. Също не става ясно делото за полицейски произвол ли е или за това, че няма адекватно разследване на такъв?!

Няма адекватно разледване (никакво разледване на практика), което пречи да се установи истината.

Нищо, това се нарича солидарна отговорност... Като ги търпим.. са ще плащаме

полицията в България е СБИРЩИНА ОТ ДЕФЕКТНИ СПЕРМАТОЗОИДИ. За кооето обаче, са виновни началниците в мвр.

и т.н. бизнесмени, магистрати, депутати, министри,..., произхождат от туземната популация, структурирана по отрицателни качества от азиат-болшевишкия окупатор след 9.9.44-та.

У нас е практика за нарушения на държавни органи обезщетения да плащат данъкоплатците. Ако е имало полицейско насилие, извършителите имат лица и имена, ако е нямало, за какво се плаща? За съдебни грешки също не носят вина съдебните служители. Дори политици, заради които съдят държавата, пак ни се предлагат да ги избираме в НС, все едно нищо не е станало. Пълно безхаберие, а се чудим, че децата били агресивни. Защо не, след като никой за нищо не носи отговорност? Докога ще е така?

Докато гласуваме за партии които не са заявили желание за тази корекция. Тоест всички партии в момента. Не се надявай. В България мнението на електората не се взема в предвид по никоя важна тема защото хората така или иначе възторжено гласуват без никакви уговорки.

Лъже това момиче.Ний с колегата с кафенце я почерпихме и пастичка и песничка и пяхме.Тя пък куту дигна палката и бой бой ,попиля ни.И сега кво трябва да плащаме от нашти джобове.В 97.6% се нази осъждат.Не е чесно.Бати Бойко помогни!!!

Помня добре случая, потърпевшата и нейни приятели буйстваха и провокираха полицията, тя дори риташе патрулката. Преди само десетина години ако беше това щяха доста да я посъветват приятелски в районното, ама нали Европейски съюз те на, полицаите нямат право да те пипнат. Направо срещаш убиец на пътя с оръжие в ръка и учтиво го молиш да се качи с теб в патрула да го заведете на хотел. Полицията трябва да има права в извънредни ситуации.

Ако е така, да я осъдят да плати щетите.

И кое му беше "извънредното" на този случай - щото и други гледахме как няколко полицая си правят гаргара с едно момиче, докато другарчетата им държаха момчето за ръцете - за по-сигурно! Ако мильовците бяха прави, сега нямаше ПАК НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ издънките!

поредната неграмотна статия, характерна за новата генерация медии и журналя. 1. кога са се образували и приключили делата на първа и касационна инстанция, че да се ходи в страсбург. 2. съдът в страсбург предложил, пък жалбоподателят не приел 3. правителството пък решило да плаща, и то сума дори е определило 4. какво става с производствата на инволвнатите служители от РУП, заради мърлявото носене на службата на които сега българския данъкоплатец ще плаща за нещо, с което не е свързан. може така 5.-100. да се продължи, но нема сми. апропо, да не би цецо ди иър да е бил ресорен министър по това време. не че нещо, но физкултурникът бая щети нанесе на страната баш по такива дела, по които европа глобява страната. а курвето и наркоманче няма какво да се обсъжда. ще рита тя патрулка, ало, путко загубена, тая кола е купена и се издържа от данъците ни, а не от твоя кумир тиквата проста и неграмотна

"МВР отрича" - пълна подигравка с хората!!! link

--- link ---

www vbox7 com/play:a8bf8d64de

Такова гадже беше на 24, поостаря.

Толкова чувствена и страстна млада жена. Нямам търпение да се сноша с нея.