Престъпници, свързани с Москва, изпрали $20 милиарда за 4 г.

Руски престъпници, свързани с правителството в Москва и бившия КГБ са изпрали зад граница поне 20 милиарда долара от януари 2011-а до октомври 2014 година.

Обратно в новината

Коментари - Престъпници, свързани с Москва, изпрали $20 милиарда за 4 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пере,нивга няма да се разбере!Тъй било е минало недавно,тъй ще бъде в бъдещето славно.

Айде пак фалшива новина!

В Русия не е ясно дали тези изнесени пари са "откраднати" и ако са откраднати, кой ги е откраднал, докато у нас си е напълно ясно не само че са откраднати, но и е ясно КОЙ ги е откраднал. Те затова и не пишат за България - така и така си е ясно.

Това показва само, че в Русия има пари, независимо от санкциите. И да предположим се "изпират", то е от тези пари, които са изкарани и благодарение на работата на ръководителите на Русия. Защото у нас се краде и се краде от тези пари, които са изкарани въпреки некадърното ни и крадливо управление. И то излиза, че според Бойко Борисов, той е единствения честен управленец в България. И приближените му де. Те са като дванадесетте апостола. Направо да ги канонизираме за светци ...

Що не вземат малко пример от нас - Бойко преди 2 - 3 години изнесе със самолета 6 милиарда, после КТБ гръмна с 3 .... Още примери - богато - санирания, тройно завишени цени на строежа на магистралите, 16 милиарда заем миналата година - не се видя! Това руските мафиоти като невинни ученички били пред нашите! Да се неначудиш !

Защо не се пише, че от изпирането на парите от гориевата печелят Швейцария и швейцарските банки?

дано поне знаеш къде се намира Швейцария. Чул си че има банки в Швейцария и вече бълвочи. А знаеш ли че в момента най-много банки има в Люксембург???

Това не са бълвочи, а реални изследвания за връзките на руските компании и фирми при търговията с горива и начинът на осъществяване на сделките.. И не виждам какво общо има броят на банките в Люксембург с далаверите. Но като си рекъл... - толкова ти е капацитетът.

да беше проучил малко или да бе се замислил - щеше да разбереш че е изпиране на пари през Английските банки. Тези 20 млрд за които Путя рева 2014та година ако не помниш.

какви престъпници, бе? това са новите богаташи, олигарси, милиардери на Русия, собственици на нейните богатства и вършители на нейната съдба! Които Европа ( богатата) и светът приемат и не експулсират. Престъпници са тези , които крадат кокошки.

краде се съобразно възможностите на страната, на икономиката, на природните богатства. За нашите условия у нас се краде безобразно. У нас - Курнелия - хитро - чрез Костов, Пеевски чрез ДПС. Верно - Пеевски и Прокопиев сигурно водят класацията, но крадла е и Курнелия - накраде се от приватизацията на Техноимпекс, на Булгартабак. Винаги се питах защо журналистите мълчат - мислех че са яко купени - но не - просто ги е страх, ЗАЩОТО БСП НИКОГА НЕ Е ИЗЛИЗАЛА ОТ ВАЛСТТА.

Алчността, завистта и злобата ще погубят света.

20 милиарда долара - дребна сума за великата Русия. С джобни пари не може да очерните другаря -няма да му напиша името, да не ми напишат моето име на мраморен камък.

...и Се 'чудя' - кога ли Ще излезе че В това Има И-неща от катеБейщинката... И Дори от зуките 1.2 милиАрда...

Малко свенливо и неразбрано заглавие от дира. Какво значи с Москва, Москва е голяма. Напишете си го точ в точ с Кремъл или с Путин.

Интересно защо не се казва колко милиарда комисионни са гушнали английските и американски банки от това "пране" на пари .

Те не са гушнали само комисионни, гушнали са и реални пари защото участват в далаверата за да си изперат своите парички.

Че то само ний сме изпрали повече! Я виж - цялата ни държава е изпрана...

Само не ми е ясно с какво точно участват банките и защо руските ги третират различно от споменатите британски и американски? А и някой да има в банка пари и да прави трансфери, не означава, че банката има прако участие и знание за операциите. Банката може да е в Брюксел например. И как определят схемата за корупционна? За да е такава, трябва да се подкупва обикновенно държавен служител. Кой е подкупеният такъв? Сигурно е друга врътка. И как така запада се бори срещу офшорките, а разните държави си държат офшорни зони тип Британски вирджински острови?

Дискретно : - мигар очаквате че съответният Вагабонтин би 'пропуснал' Да има Съответна 'легенда' ?!

Статията започва с 20 милиарда долара, по надолу се споменава за 80 милиарда долара, а през английските банки "минали" само 740 милиона? Щом източникът е анонимен, тури си го на онази работа!...

...

Дървосекач, кажи нещо задунайците

Батко, здравей! Исках да измеря, колко е дълга пастата за зъби и я изтисках, дядко каза, да те питам теб как да я прибера обратно, щото ти си най- умния от родата!

преди време си хортуваме с ДобърПознат ...той от Големите Руски Родове...и дълбаем ЗащоАджеба 'става' Същото И у Нас И у Тях .. - казвам : - ами Имаме Си 'наште' и те Така Са Се окопали, И Локално И Глобално...и Доят...и Свинстват...и така Йощ от 44та - отпива Скромно Руснакът (от пол-литровката ;-) и казва : - ми те вашите 'наште' хем са Ученици на 'наште', хем 'наште' са Много поМного, хем 'творят' Същото ама доейки+свинствайки от Много МногоПовече И Хора И места....Е, пък Ако-и-Когато им Трябват 'бушони' ил 'бушмени' - пускат И от вашите 'наште'.

Затова трябва двустъпковата и тук и там, ама е късно вече, няма и матрял.

Не мога да Ви разбера.Щом Русия и по специално Путин са толкова велики , що не се изнесете там.Да но извън анонимността на форумите какво ли представлявате !!!!! И как ли си мечтаете за някоя загнила скандинавска държава . От известно време чета коментарите и почвам да си мисля че съм в руски пропавителствен сайт а не България.Е може да почвате с коментарите какъв съм що съм , но надали ще го направите лице в лице.Щото като гледам всички сте върха ама анонимни !!!!! Аз лично съм обикновен човек от дълбоката провинция както казват софиянци.И ако наистина сте толкова интелигентни русофили може да го видите по ip ама надали .Лек ден на всички !!

Веднага ще те изкарат соросоид.

Глупости -името и адреса му са обществена тайна ,но тука спазваме етикета и така трябва.

че ще определяш кой къде да се изнася? Я ходи ближи соросоидния гъз на българските олигарси, пък за руснаците не се кахъри. Това не е твой проблем, а на руснаците. Ти си гледай осрания задник дето те шибат както си искат българските олигарси и ти викат дръж там и лай срещу руските.

форумите за това - да разменят мнения хората. Ако дразни думата Русия - просто не публикувайте статии с тази дума. Ама то кажи-речи всеки ден на първа страница.

Той е нормален човек и един от малкото, форумите са за платени тролове да зомбират и пропагандират. Защо някой трябва и длъжен ли е да харесва разбойника и окупатора Путин. Ти кажи кой по света го одобрява.

Това е голямата Ви грешка. Не ме дразни нито Русия, нито САЩ, нито Япония. Аз съм техник и през половината си време съм в руски технически форуми, но това не означава, че харесвам политиката на Русия. Мога да се хвана на бас, че знам повече руски сайтове от 80% от пишещите в тези форуми.

и аз не мога да те разбера - вече за трети път пиша, че в дир-а освен плюнки за руснаци и българи, друго не се пише. И естествено хората пишат и те за това - както и ти. И стига с това изнасяне, тук противопоставянето просто се провокира и ако не си съгласен с писаното не значи, че си русофил и защитаваш Русия. Ако лъжите са демонстративни и тъпи и все по адрес на Русия- което е явен факт, много ясно, че ще се подразниш и ще се дърляш заради самите лъжи, а не заради Русия. Ти да си чел публикация в дир-а на руски медии за западно пране на пари и западни ПРЕСТЪПНИЦИ? Само не ми казвай, че такова животно на запад няма.

Спокойно! Нинова ще сложи вето на санкциите за руски олигарси и ще изперат още 200 милиарда!

Защо не казват за Бойко Борисов колко е откраднал през офшорките на Цветелина Бориславова ???????

Защото нищо не е откраднал.

lu4ka

Кажи, че си добре.

В сравнение с Путя все едно е краднал близалки.

Ми, тези ширини всички са престъпници. Нали са строили социализъм цели 70 години...

lu4ka

Те, Москва и Лондон, са почти на една и съща ширина.

Руските кагебейци и нашите комуняги от едно тесто са замесени. Ограбиха родината за сметка на народа.

А западните олигарси да не би да не ограбват народа или според тебе те трупат милиардите от вятъра, а?!

На запад стандарта е добър и хората живеят нормално, добри заплати взимат и имат права.

Пак лъжат ! 24 карата лъжа не е лошо някой да ги съди за разпространение на лъжи ! Хибридната война е лошо нещо , защото 7 пъти я казаха по радиото един маймун с натъртване на думите , както каза дядо да хване декиш ! Скоро ще кажат че е грешка , но лъжата остава ! В книжката на Телеграф пише как се води хартиена война първата от миналия пониделник ! На радио София ще кажа на Велев че от както е шеф нищо ново не направил !

Тези пари са сигурно от спестяванията на Путин

Тези пари? Какви пари? Чии пари? Някой анонимен казал в неустановено разследване. Нека този анонимен предстане с цялото име и организация, , да посочи колеги с които правил разследване. Иначе имам чувство ,че се връщат сталинските репресии. По анонимен донос да пращат в лагер.

Раша тудей Щом има дворяни нормално е да има и крепостни селяни

Ама точно на място.

Поредната порция "необосновани предположения" с характеристика на чисти лъжи ала евро-атлантически ценности (свобода на лъжата и измамата, начин на живот)!

Ако да съм честен в Исландия премиера си подаде оставката веднага. В Русия това е абсолютно невъзможно,тъй като тази страна носи и бремето на 2-ия полюс в Света.Няма как да стане, не се надявайте изобщо.

Не бери грижи за Русия, не плачи на чужди гробища! Оправи първо своята кочина!

Моята Кочина ,предполагам е и твоя ,освен ако не си Българин.Ще я оправяме заедно ,само не се вживяй в ролята на пастрок и да ми казваш защо и как с Русия искам да имам мнение. Разбрах,че от Руската Мафия нямаш страх -Браво,но това не е доказателство за мен .......гуууд

Пари перат не само руснаци, а цял свят. Тази статия е пак поръчка. Защо няма доказателсва , а само думите на накви анонимни източниците?!! Това е смешно.

И ЗАТОВА РУСНАЦИТЕ ЖИВЕЕЩИ ИЗВЪН ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ КАТО МОСКВА И ПЕТЕРБУРГ ЖИВЕЯТ КАТО В 18 ВЕК.

lu4ka

То и Лондон е извън Москва.

си ходил там? Защото ако си ходил там, още 20 минути преди кацане щял си да видиш какви красиви модерни къщи-вили до реките и езерца са построени от червени тухлички... Нито е видял, нито е чул, ама зяе лъжи като пьяна селска тетка!

Тия, Гардиън са сериозни! Изпрали 20 млрд., ама може да са и 80 млрд. Все едно са 20 или 80 лева.

Последната серия "Индиана Джоунс и златото на КГБ"

Защо си в Бг а не седиш като крепостна селянка в кочината. Колко ти плащат?

Ти пък намери какво дя питаш! Жената благославя деня в който е успяла да омотае нещастника, съгласил да я доведе в България! Иначе тя по-добре знае от теб какво е да се живее в кочината!

lu4ka

Нито е първата, нито е последната.

Откъде бившия губернатор на Чукотка и приближен на Путин Роман Абрамович 25 милиарда долара. Много ясно от откраднатите диаманти. Откъде приближения на Путин алуминиев магнат и притежаващ рафинерии Олег Дерипаска има 40 млрд долара. Естествено всичко е от руските природни богатства за сметка на боярщниците.

Ама го приеимат с охота в "демократичен" Лондон Абрамович с всичките му пари, нали... Защо не се разграничат от такъв "престъпник" ингилизките лицемери?

Къде не приемат хора с пари?

и плюят ли плюят Путин, ама мълчат като п...и за фактите, че са извършени над 70 000 банкови трансакции реализирани чрез банки във Великобритания и 373 чрез банки в САЩ. В престъпната схема участват най-известните британски банки Ейч Ес Би Си (HSBC), "Роял бенк ъв Скотланд" (Royal Bank of Scotland), "Лойдс" (Lloyds), "Барклис" (Barclays) и "Кутс" (Coutts) и над 730 други банки в повече от 96 държави. Но за всичките тези западни "демократични" мошеници не обелват и дума.

... а дали банките нямат задължение да проверяват произхода на парите, а само да ги "препират" с кеф... Статията е за пълни м.лоумници, които никаква представа си нямат за банковата дейност, вкл. задълженията на банките да не приемат такива пари! Всички се досещаме в коя "демократична" част на света са тези банки, които не се гнусят от тези пари!

ами явно не си изпълнили задълженията за да си напълнят гушите с "омразните" им руски пари бе бунак. Парите не миришат и нямат рождена дата. Западните олигарси лапат всичко и нарушават законите за банките, които те са създали защото тяхното лайно не мирише, ь ухае няь рози защото е "демократично", а техният бандитизъм е налагане на "демократични принципи". Така че най-големите далаве4ри стават при тези "най-демократични държави", както се вижда от банките, които лапат милиарди от схемата.

БРЦК

Парите ги изпрали Английски и Американски банки, собствениците им са анонимни, журналята викат ,че са руски. А що да не са американски?

от 18 милиарда заем боко колко пари къде е наместил и от 2 милиарда за уж саниране неговата лилянка колко е отделила, за какво?

Гардиън: Анонимен деанонимизиран служител, участващ в неуточнено точно разследване, със съдействието на известни неизвестни, именити, безименни, ненаименувани детективи, под неприкритото прикритие на тайни собственици, с незабележимо забележими методи, съобщил, че има неустановено установени, скрити покрити, рационално ирационални, теоретични предположения, за закупуване на неизвестен брой перални за пране на пари.

+100

"поне 80 милиарда" се превръщат след няколко реда в "дори 80 милиарда" класифицирани като "очевидно или крадени, или с престъпен произход". Корупцията не е измислена от руснаците и ползва целия съвременен свят- примери много! Такива недоносени статии предизвикват само презрение.

И най-големия световен престъпник се явява ботоксовия путин.

Путин - най-голямата заплаха за всеки гей-парад и най-злият враг, на всяка хомо-дружинка.

и за всички соросоидни изроди.

"Анонимен служител, участвал в неуточнено разследване" :)))) "Една баба на пазара каза" звучи доста по-авторитетно и правдоподобно. :)))))) Аз си мислех, че синдромът на малоумието е обхванал само българската секция на DW. :)))))

Това са руските фашисти

Сигурен съм... и те насила, гадно и подло те принудиха да обърнеш резбата. :))))))

англичанчета зареваха пак. след березовски и абрамович не са виждали свежо изпрани милиарди и обърнаха палачинката от страната на морала...иначе си трайкат ако има и за тях:)под формата на инвИстиции...пълен ташак и имитация навсякъде:)

Ами защо мислите Норвегия произвежда от три до пет пъти по-малко нефт и газ от Русия има спестени в фонда за благоденствие от нефта 800 милиарда долара, а бандата на Путин е оставила спестени на държавата 70 милиарда . След скока на цените на горивата 10 пъти в сравнение на управлението на Елцин в Русия влязоха сумарно над 4 трилииона долара повече и руснакът е пак на бояршьник и купони.

Затова Норвегия има отличен стандарт, защото парите от петрола се разпределят между хората, а в рашата ги крадат десетки хора.

смърди на вмирисана риба дето миеш коритата...

Това е крадливото руско племе

Майтап ли си правиш да сравняваш Норвегия и Русия по добив на нефт и газ.

Оказа се че прането на пари не е монопол единственно на британските банки. Имало и други играчи...

Банките нямат задължение да следят и докладват, ако няма съмнение, че парите са от тероризъм, наркотици и др. престъпни дейности. В случая няма доказателства за такъв произход - само клевети под формата на инсинуации от опитни английски измамници. Които с удоволствие се препечатват от българските им сродни души.

Има и филм в тубата за Путин и приближение му олигарси. "Тайное богатство Путина"

Имат пари - перат. А зза споменатите чужди банки явно парите не миришат и си ги въртят без скрупули.

Абе изпрали не руснаците, а престъпници банкирите от Англия, САЩ и ЕС.

Неизвестни източници, анонимни не знам какви си - това ми прилича на "гласове от мрака". Може да го наречем и задкулисието, както ви харесва. Анонимно "обвинение" == клевета, което е от най-гадните проявления на човешката природа.

и аз не знам защо. Но това и за малките деца е вярно. Крадат като болшевики. Това е истината. Иначе защо най-богатата страна в света на залежи е най-бедната, ами защото се краде, ама много се драде!!!

Руския народ беден и гладен в провинциалните градчета и села с пенсия и заплата равносилна на 150 долара, а приближените на Путя и властта ограбват природните богатства с всички залежи на менделеевата таблица и крадат милиарди. Позната картинка.

Позната е още от Монархията,така че може да си спестиш Комуняги и кагебейци.Прочети за златото на Колчак.

от статията оставам с убеждението, че единствените престъпници в света са руските, всичко останало е СЛУЧАЙНО попаднало в крадливите им лапи, заедно със западните офшорки и британските банки. Между впрочем на ЦАРЯ синът не работеше ли в банка и то британска???? Отново статия за лошите руснаци - в рамките на 1 /един/ час - вече колко станаха?

Не са единствени, но са най-опасните, най-големите и най-безнаказаните.

по "господари на ефира" пуснаха римейк от някакъв американски филм, в който героят обясняваше на друг, че "в този квартал бандата е от българи и дори руснаците не минават оттук". Не запомних филма, но ей богу, чух го със собствените си уши - така, че ...... и за това не си прав.

Пред путин нашия пеевски е един беден честен дебеланко

А българските изроди, част от които владеят медиите колко са изпрали...