Еволюцията на формата на човешкия нос е повлияна от климата

Формата и размерите на носа са еволюирали, за да се приспособят към различни видове климат на планетата, сочат резултатите от изследване.

Обратно в новината

Коментари - Еволюцията на формата на човешкия нос е повлияна от климата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Многознайковци. Като дойдат извънземните ще ви питам на какъв климат са расли.

Колеги пак сте назад. Ние откога сме открили че в Армения климатът е повлиян от формата на човешкият нос. Вятъра духа накъдето се обърне тълпата.

gonzales

ей таз новина я чакахме 100 години. браво на учЕните !!! заслужиха си и заплатките. откакто го има човека на Земята все еволюира. това се учи в първите класове. и не само носовете ги е хванала еволюцията, но и всичко по човека. в момента еволюираме заради ГМО-та и разни отрови.

Вадят пари от всичко под форма научни изследвания.Още от школни години помня как ни обясняваха защо по-дълъг нос имат живеещи на Скандинавски полуостров, тоест живеещи в студен климат.Или фенотипически особености на африканци или защо ескимоси имат тесни очи и.т. Това е улилищна програма.Подобно става с откриване на чудодействени свойства на зелен чай. Виждаш ли сега откриват новина, но аз живееща на юг, където пият само зелен чай,го знам от детството.Има описание и в мед.литература години преди.

деер

Погледнете носовете и лицата на хората, които умират уж внезапно от неизвестни заболявания - от грип, пневмония, вируси и сърдечносъдови проблеми!!!!!!Гледайте фармацията как се е разрастнала и как всички проститутки в политиката не си мърдат и малкия пръст да кажат, че не е нормално, човек да хвърля пари за здраве и да е болен!!!! Увлажнявайте си носа и турболирайте въздух в него - дали чрез физическо натоварване или ще си надувате ушите си е ваше решение, но така човек няма как да се разболее от измислените грип, пневмонии, бронхити, ларингити,трахеити,ангини и т.н. измишльотини! Климатизираният- изсушеният въздух е проблемът на хората, защото не е лесно организмът да контролира дебелината на лигавицата в околоносните зони...Кога кучето е здраво?! Когато му е влажен носа.....Така и с хората.

а на дирЪТ носа е дълъг и расте , щото лъжат като мръсни комуниди.

Интересно как ли се изменя носът на мюсюлманите, след като 5 пъти на ден си вирят гъзовете и завират носовете в задниците на нагъзилия се пред тях.

Като си пъхате носа в чужд климат...

brei, golqmo otkritie... samo deto tova zashto chernite imat kysi ispleskani nosove a skandinavcite dylgi i tynkini go obqsnqvashe oshte uchitelkata po biologiq (g-ja qkova) predi malko poveche ot 20 godini v 10ti klas.

Ти да не си възприел вече албанската азбука, като в Македония? Скандинавците имат тънки, къси и чипи носове, просто защото са друга раса, от маймуните в Африка, с носове като на шимпанзета. Понякога най очевидният и прост отговор, е най верният. Единственото вярно в статията, е това за предпочитаният, сексуален партньор. Някои жени са предпочитали маймун за партньор и така са се появили сем и хам с кривите, дълги носове.

Ти си пък съвсем откъсната.Дългите носове са необходими за живеещи на север от Скандинавия, например,тъй като студен въздух при движение в носа се топли и става комфортен и по-малко опасен за организма.

Аз

Сега да обяснят защо неандерталците, хомо сапиенс - също като нас, еволюирали във и за заледена Европа, са имали носове с калибър като на железопътни тунели.

Бая тъпи коментари, честно! Тук сбирка на селските идиоти с трето отделение ли е?

Формата на носа на пожарникаря е повлияна от лъженето.

А сега всеки да си огледа формата на носа и да отива там откъдето е дошъл.

по-тъпа статия не бях чел. уверявам ви.

За вавилонските шамани достоверността на статията не е важна, защото те не се интересуват от истината. За тях е важно безкрайното повторение на техните мантри, да не би хората за ги забравят и да се обърнат към светият Бог. Защото те нямат сила, а използват слабостта на хората които живеят в грях. Те разчитат на тях за да спечелят мнозинство с което да съборят Божият порядък и на наложат със сила и подмолна измама сатанинският порядък. Затова и се опитват да превъзпитат обществото чрез медиите и техните нпо организации в сатанинските безценности. Виж им медиите, "ценностите" и хълтурата.

Аз

Във Вавилон е имало организирана религия, така че шамани там е нямало. Между другото голяма част от юдаизма, а следователно - и от християнството, е копирана от вавилонските религии и митове.

Еволюция без прякото участие на интелигегно същество, което да осъществява своите предварително замислени планове за увеличаване на порядъкът въз физическите системи в съгласие с неговите духовни и физически нужди, чрез контролирано използване на енергия и материя, е напълно невъзможно. Статистическите процеси не могат да продуцират информация, която е основният градивен елемент във всички физичекси системи и на живите организми. Моралните и физическите закони не могат да създават порядък. Те служат само за поддържане на първоначално устоновеният от интелигентните същества порядък. В нашият свят организацията е от горе надолу. По сложните интелигентни същества в които има вложена повече информация , могат да създават по-просто устроени от тях физически системи, в които има по-малко и по-просто организирана информация. Обратното не е възможбно поради информационата и познавателна бариера. Само творецът може да създава живот чрез свотео безкрайно познание, интелект и жизнено дихание. Затова еволюционнината митология представяна в общестото като доказан факт, когато в действителност не може да разчита на нито един наччен факт, а само на пожелателно мислене и гьобелсова пропаганда от трибуната на вавилонските медии е толкова лесно опровержима. Еволюционата митология има за цел да накара хората да се покланят на телнното творение вместо на нашият вечен свят Създател, който ни дава абсолютният морален стандарт в живота ни.

А кой е еволюирал "интелигентното същество"? И като гледам, какво е създало това "интелигентно същество" мога да ти кажа, че се бъркаш жестоко, че е интелигентно въобще. По мое виждане е изключително тъпо и некадърно.

Грехът и святостта са избор. Ако човек беше създаден без свободна воля, нямаше да може да обича истински. Но Господ не иска това, защото основата на Неговият свят характер са любовтта, истината и правдата, които са също основни изисквания на вечният живот. Затова Той е дал благодатно време за покаяние на грешниците. Също Божието слово което в светлината на света, за да ни води според Неговата абсолютна Неговата воля и закон. И святата саможертва на Божият Син, Който сам без грях в мисли и дела, стана доброволна изкупителна жертва за старите грехове на света и посочи тяхната пътека към освещението и спасението. Спасението от Господа също не е задължително, а е въпрос на избор.

Аиде бе пък аз си мислех че това си е типичен расов белег . Какъв ли климат са преживяли негърките та 98% от тях са с огромни задници ????????.

А дългоносковците лихвари? Те виреят и на Марс ако има злато - като пчелички са - а носовете им са все големи. Ако човек не знаеше по-добре ще помисли че Пинокио е оживял когато види някой от тях. Също като него послъгват често без да искат.

Значи според тяхната логика хората с по-тесните ноздри не могат и не бива да живеят в страни с горещ климат и обратно?Пък сега по света настана такава мешавица, живеемв не по предназначение на природата климат,хаха и това значи ли ,че сме обречени да се разболеем, или да умрем...........?Всичко е генетично заложено според мен?!Не може на едно европейско семейство с тесни ноздри,живеещо в Египет да речем,да му се роди дете с нос,който не прилича на един от родителите.

Ами негрите?

Какво ?

Техните носове са широки - това от маймуните ли остава или от Африка жегите са се разтопили носовете им?