Нова система за етикети на храни - в цветовете на светофар

Нова система от етикети за храни с цветовете на светофара ще се появи по магазините до няколко месеца.

Обратно в новината

Коментари - Нова система за етикети на храни - в цветовете на светофар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредната измама маскирана под надслова "грижа за човека". намаляваш грамажа на палмовото масло и светофарът свети зелено. а какво става с всички "Е"-та в продуктите, а с генномутираните продукти? това е един измамен един начин за това - продукти, които са пълни с отрови да светят в зелено, само заради малко наличие на сол, мазнини(какви?) и захар, за да дават вид на "здравословни" храни. поредното лицемерие на хунтата.

Хората нямат пари да си купуват храна, те цветни дъги и светофари щели да правят по щандовете.

То етикетите им са лъжливи вие сега и цветове за замазване на лъжите ли ще слагате

Ми, честно казано, звучи ми доста глупаво. Щото няма как да се обозначат по този начин продуктите, освен ако не са единични порции готова храна напр. сандвич). Щото, в един хляб, в 1 кг сирене напр. може да се съдържа дневната норма от сол. Но колко ще изконсумираш на ден си е индивидуално. Ами напр. в 1 шоколад от 200 гр. дали ще има дневната норма на захар? Ами в една баклава, паста, боза? Има и друга страна на въпроса - тези "норми" на СЗО са нещо доста имагинерно и непостоянно. Преди години, ни учеха, че да се пие вода по време на ядене е вредно, после - че е обратното, много полезно било... Подобна е ситуацията със солта, мазнините. Те впрочем не са еднакви - растителни, животински и нормите са различни. Ами ако е комбинация, кво правим? Като са толкова загрижени, що не вземат да сложат "светофари" за безбройните Е-та?

Поредната идиотщина като фандъковите звезди на бременни..Незнам защо има толкова институции дето трябва да следят качеството и годността на храните та сега и като на малоумни цветни етикетчета или просто необразованите са станали мнозинство...

Всички храни в България трябва да имат един едиствен цвят - ЧЕРЕН!!!

на мене сфетофари не ми трябват... тия номера ги придавайте на британците - нали имаше изследване, според което половината от тях мислеха, че чушките и доматите растат по рафтовете на суперите.

А СТО КОГА ЩЕ ЗАБРАНИ ВРЕДНИТЕ ХРАНИ???????

значи всичките ще светят в червено)))): а да видим дали 1 стока ще има, маркирана в червено! Като знаем в Абсурдистан как е...

Червените салами нагъва бай Иван...

Скоро хранителните стоки ще заприличат на коледни играчки.

аз на магазини дето продават червени етикети не им вярвам за зелените такива...

Ще свети в Червено Стоката, която е най-пресна и е докарана скоро. Ще свети в Зелено тази с изтичащ срок на годност.

ГЕРБ не одобрява червения цвят.Ще продавате сини домати

салам направен само от 60% месо и 40% сланина плюс добавена сол за консервиране ще свети има 2 червени точки , а друг колбас направен от гребени ,кожи,пера черва кръв и други плюс боя ,изкуствени добавки за вкус и консерванти ще има зелени точки понеже няма сол,много мазнини

Вече ще едем само покълнало жито като харе кришна!Аман от дебели,недоклатени трътки със здравословни претенции!Да се чудиш какво са яли тези векове преди нас -в луканката няма ли сол и захар,? А в шкембе чорбата? А в мешаната скара ?Ми затворете и кръчмите тогава!

Повече от дневната доза? Ами то зависи колко много ядеш.

Да копуване още по големи боклуци.Примерно колата с захар ще свети в жълто.зколата с аспартам в зелено,щото е зиро нали.Вобще що заидиьот трябва да си да си купиш нещо с надпис зиро,т.е в утре няма нищо но ни захар ни кофеин ма ти си плащай.Истината е че солта и захарта са естествени консерванти и са по малко вредни от всичко останало.

преди да коментираш. В кока кола "зиро" няма аспартам. Тя е със стевия - естествен безвреден подсладител. Тази, която е с аспартам е "лайт", а на "зиро"

Много ясно че мултинационални компании ще въведат поредната глупост и че нашите предатели ще им ходят по гайдата!

Системата е сбъркана следва да е: Произведено от мултинационална компания:червено, произведено от същата за източна Европа, черен етикет с череп и кости. Жълто произведено в промишлени условия, но отговарящи на норматива на СЗО. Произведени в градина или на пасище по традиционен способ зелено.

По-лесно ще е да свети полезната храна в зелено.

Щастливи кокошки , 27годишно месо , стандарт ''Стара планина'' ....

То тогава целия магазин ще свети в червено.И това доживяхме.

Това означава , че всички хранителни стоки в България , ЩЕ СВЕТЯТ В ЧЕРВЕНО .

И тогава съвсем ще станем разногледи кое е седмична промоция, кое месечна акция и кое просто вредно.

Това, което трябва да е обозночено в храните като опасно, са не мазнините, а консервантите, овкусителите, пълнителите и оцветителите, които са наистина вредните съставки. А иначе ще излезне, че зехтинът е вредна храна, а лъжеколбасите с пълнители и соя са плоезни.

СВЕТОФАРИ НА ХРАНИТЕ,,,а на кръстовищата СУДЖУЦИ ли ,а бе БДС

Вече съвсем ни взеха за идиоти. Вярно, че се влоши образованието, но чак такива идиоти не сме, че само по първична система да реагираме на цвят. За времето цветни кодове, за храните цветни кодове, за какво още ли ще ни ги натресат.

В един най-обикновен салам, в най-обикновени бисквити и др. има по 20-30 съставки. Кой, по какъв начин и с какви цветове ще ни уведомява за тях?

На всички салами ще свети ЧЕРВЕНО

Де да беше само салама ... дори хлябът ще свети в червено.

А помните ли стандарта Стара планина?!?

Всеки си носи светофара в главата и сам избира дали да работи, да мига жълто или да не работи. С опаковките на цигарите има ли ефект? Не. Да бягаш далече от шарените опаковки на мултинационалните компании избираш сам.От продуктите с голяма трайност също.

Ако купуваш пакет захар, какъв етикат ще трябва да се слага? И не е ли твърде малко да са само 3 възможни стойности? Ще подгонят ли ГМО-тата, разни там модифицирани нишестета, аспартама и други подобни?

Е, хубу - светофара шъ свети кармазъ, ама не разбрах миналите на червено шъ ги слагате ли на трубчета или шъ си карат , както си знаят?;)

нема нужда - всичките етикети ще трябва да са червени...

"..обясни Николов.." ! Или си е кретен, или му плащат за да бъде кретен. Във всеки случай, това е поредната "регулация" с единствената цел, някой да печели още повече от масовата продажба на отрова. Съвсем и изобщо не става дума за някаква защита на лумпеният потребител.

Бе, то добре, ама на мен неми трябват тези глупости, а Е-тата и ГМО-то. И има нужда от контрол, дали всички съставки се изписват на етикета и дали е коректно направен. Защото в големите вериги има залепени етикети с български текст, който е самочаст от цялото съдържание на продукта!

Сякаш пък това ще реши проблема с вредните храни! Пък и за тясното сътрудничество между Световната здравна организация и мултинационалните компании всички вече знаем! Сигурна съм, че техните продукти изведнъж ще се окажат качествени и здравословни!

Най добрата храна произведена в моя двор. Стига с тези маркети.

ами тогава гмото от канада трябва да е със знак за радиация или активните потребители ядът само шишарки

Вредно = евтино. Полезно = скъпо. И лампички да им сложите, това няма да ти даде възможност да се храниш само с добри храни. Ако имаш тази възможност, ти и сега не купуваш буклуци.

В България ПОЛЕЗНО НЕ Е РАВНО НА СКЪПО. За ПРИМЕР, давам Сирената

Щом е евтино, е спорно дали е сирене.

Щом качествено сирене за 18 лева и кашкавал за 26 лева са ви добре като цена...

А кой ще ги поставя тези етикети? И каква ще е цената на това удоволствие.

а вибраторите в розово ли ще бъдат?