МОН изпраща психолози в 52 ОУ в София

Психолози от националната мобилна група към МОН започват работа в 52 ОУ в София в понеделник сутринта.

Обратно в новината

Коментари - МОН изпраща психолози в 52 ОУ в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една от основните причини учителите и директорите да си затварят очите и да не отдават необходимото значение на проблема с телефончетата на децата, а оттам и на дисциплината в час са именно делегираните бюджети, защото на всяко едно дете се гледа като на ходеща хилядарка......Ето защо недисциплинираните ученици се чувстват безнаказани и по този начин стават още по-нагли в поведението си, което неминуемо води до ескалация на агресията им.

На учителите най-големият проблем са телефончетата на децата. Никой не говори за агресията и за търсене на начини за справяне с този проблем.

Бог да прости детето.Признаците,че това което се случва във външния свят се отразява в децата и училището,но ние се правим на-не знам,не чух,не видях.Българското общество няма вече морал-той е показен.Ние родителите не даваме правилни примери на децата си,а напротив.Животът в България е една чалготека,която няма край.Днес,колко от вас попитаха децата си-дали са си научили,къде са били,колко от вас ще хванат децата си през уикенда и ще отидат на излет с тях.Общувайте с децата си ,обичайте ги и им посочвайте правилния път !

правилния път, да го посочим. За съжаление показваме само неправилния

Ще ти кажа аз какво правех,когато бяха малки децата ми.Имах една бедна и болна съседка-сина ми и пазаруваше и правеше ремонти в дома и,а дъщеря ми и чистеше и понякога готвеше-научиха се на труд и съчуствие.От там се почва.И сина ми и дъщеря ми тогава работиха цяло лято и заедно купиха на едно дете инвалидна количка.Не е толкова трудно да ги научим,но не го правим.Мързи ни и се оправдаваме,че сме уморени все.

От две години педагогическият съветник е работел с момчето, защото имало агресивно поведение. Било е въпрос на време да се случи нещо лошо. Учителите сами са се справяли със ситуацията в момента. Липсва медицинското лице, закъснява линейката- лошо стечение на обстоятелствата.

Този жесток случай трябва да разтърси най-вече безотговорните родители, които са оставили децата си на самотек, абдикирали са от възпитанието им и тръгват по най-лекото съпротивление да обвиняват учителите........В тази връзка крайно време е да се помисли и за училище за родители за това как да възпитават децата си

Интересно ми е, защо никой не казва и не показва кои са родителите на момчето, къде са, какво мислят те за случката, имат ли да кажат нещо на потърпевшите родители?! И на цялото общество, което преживява тоя ужас навръх светъл християнски празник?! Сигурна съм, че ако ги видим и чуем, веднага ще се разбере откъде идва такава непремерена и наобуздана агресивност, грубост, която довежда до смърт! Защото всички деца копират родителите си и в поведение, и в отношение към ценностите в тоя живот! Тяхната отговорност е най-голяма в случая, защото учителката не може да стои над главата на всеки побойник и да го възпитава непрекъснато, нито да пази всички останали деца от него! Възпитанието започва от семейството, и на 11 години е още само оттам, училището още не е оставило голям отпечатък, а за самовъзпитание и самообучение и дума не може да става ... А резултатът явно е трагедия - от възпитанието в семейството на побойника!

Бащата на жертвата ако не разстреля малкото боклуче е егати и путьото. В Индия имаше наскоро такъв случай, дето едно 17 годишно изнасилило дъщеря му. И каква беше реакцията? Върза го за дърво и му отряза и двете ръце. Ама циганите се мъжаги, а не блугарпутаньовци. ;)

Ужасно е как ВСИЧКИ вкупом - и институции, и психолози и учители и родители без да осъзнават застават на страната на насилниците!!! Жертвата сякаш е само поводът за продължителни дебати, диспути, предстоящи мерки, които ще предотвратят това да се случва отново. И ТОВА СЕ СЛУЧВА ОТНОВО. Задължително се случва отново! Защото няма нито воля, нито желание, нито реални действия за ПРОМЯНА, която би предотвратила подобни случаи!!! ЗАЩО ЛИ И КАК СТАНАХМЕ ТАКИВА????

Я стига си изливал малоумщините си тук! откъде знаеш, дали жертравата не истинският насилник? освен това подобни случаи няма и не може да се предотвратят! Такива инциденти се случват по цял свят и ще се случват, защото такава е детската природа!

Това е момиче, за Бога! Каквото и да е направила трябва ли да я удари? Ми да се сбие е да ритне така момче, ама едва ли му е стискало. Родителите сега ще се скъсат да повторят как не бил такъв.

Всичко идва от домашното възпитанието и най-вече от липсата на такова.Има много прости родители, които не възпитават правилно децата си, а за да спечелят благоволението им подаряват много скъпи устройства айфони, лаптопи. Те са до голяма степен основната причина децата да не могат да правят разлика между реалния и виртуалния свят Децата насилници прилагат в училище не само видяното домашно насилие, а и това от видеоигрите. Учителят не е ЗВЕРОУКРОТИТЕЛ и не може да се справи с тридесетина викащи и скачащи хиперактиви същества, които от 7.30 сутринта са с енергийните напитки и кафетата......ОСНОВНАТА ЗАДАЧА НА УЧИТЕЛЯ Е ДА ПРЕПОДАВА, А НЕ НЕПРЕКЪСНАТО ДА ПРАВИ ЗАБЕЛЕЖКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТЕЛЕФОНИТЕ В ЧАС.А КАКТО МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ И УЧЕНИЦИ, И РОДИТЕЛИ ПРАВИЛНИКЪТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА УЧИЛИЩЕТО ЗАБРАНЯВА ИЗПОЛЗВАНЕТО ИМ В ЧАС.

gonzales

както казваш има забрана да не се използват телефоните в час , но не се спазва. тук вина имат учителите. проблемът е защо те не упражняват контрола? и по улиците полицаите не могат да се справят с учениците-хулигани. въобще децата си правят каквото си искат с ясното съзнание , че никой не може да им прави забележки, че са над правила и закони. разбира се в дъното на това е възпитанието в семейството. но за какво възпитание може да се говори , след като половината семейства са разведени/разделени? тежестта пада предимно върху отглеждащият родител , който в повечето случаи е по цял ден на работа и няколкото часа вечер прекарани заедно с детето преминават в проверка на домашни, научени уроци и вечеря. разбира се не във всяко семейство е така и се срещат и кротки деца, но свободията често се превръща в агресия за което доказателство е и този нещастен случай. все пак не ми се вярва момчето да е обучавано в домашни условия как се рита в корем ...

Причината е точно в това чувство на безнаказаност, която идва от обществото и се пренася в училището. Друга причина е двойният стандарт, оттам разединението и липсата на здрав разум и човешка солидарност. Някои учители непрекъснато пишат забележки за ползването на телефони, но повечето се правят че този проблем не съществува, от страх, че могат да ги обвинят че не се справят. Така че проблемите са много по-дълбоки отколкото изглеждат и това са проблеми на болното ни общество в което се шири двойния стандарт и лицемерието....

Вярно си гост по темата! А какво друго да гледа една учителка освен урока и спокойна обстановка? Време е да си признаете, че им "плащате" да ви гледат безплатно децата като гувернантки, да са на топло и светло, пък дали знаете къде ходят, подготвени ли са и какво носят по джобовете си - това деликатно отминавате. А точно там е разковничето те не са ви звероукротители и заложници, но първо трябва да спрете да купувате телефончета на любимците си, защото вече почти са се зомбирали, вторачени тъпо в разни сайтове и игрички с нива, и то в час! Ха опитай да вземеш телефона на някой! Нали знаеш как при такъв опит миналата седмица една пикла забила шамар на учителката си и я напсувала?! На тяхна възраст връстниците им в големите държави работят по два часа сутрин преди училище и вечер след..... Безделието и безхаберието ще им изядат главата. Вече и почти не спортуват, маат само пици, дюнери и сандвичи. Престояват 40 минути само да избършат прахта от чина и стола и се запътват към следващия престой по програма. Ужас! Поне ги научете да си мият сутрин зъбите и да се къпят редовно, че за нула време стаите се вмирисват и се носят миязми на пот, лош дъх, чубрица и чесън. Един учител не може да подмени ролята на абдикиралите родители колкото и да се напъва. Вие ли ще му плащате болничното лечение, инфарктите, нервите, заплахите и униженията? И за да не беснеете сега, като първа мярка ходете редовно на родителските срещи, особено тези от вас на проблемните, изоставащите и наглите /странно, че точно те не се мяркат никога/ Това е видяло детето у дома - това и възпроизвежда на обществено място! Тогава пак ще говорим. И четете народни приказки, особено "Болен здрав носи"! А сега идете да ги проверите дали са готови за утре вместо да четете тук коментари и да давате мнения. Край на дебата.

Ти ако си учител, възпитател или педагог направо ужас! Направо лъха омраза и злоба от теб. Родителите не плащат нищо за да гледате децата ни. Ако заплатите са ви ниски търсете начини и си търсете правата. Не си изкарвайте недоволството към невинните деца. А и не само педагог, нормален възрастен човек би трябвало да усети кога едно дете има сериозен проблем. Но някои не виждат по далече от дъската и от урока си.

Jiveia v Usa i kogato sinat mi zapochna uchilishte mnogo se uchudihme che niama mejduchasia.Okaza se che tova e zashtoto ako ima takova niama koi da nosi otgovornost za uchenizite,i taka,ot chas v chas a po koridora dejuren uchitel.Naistina e trudno da ostane nezabeliazana agresia mejdu decata.Dano ima promeni v uchilishtnata sistema sled tozi tragichen sluchai

Разбира се, че учителката не може да следи децата постоянно че и в междучасията. Но едно голямо НО в нейният час как не е усетила унилото дете. Или си е мислела че детето се прави на интересно и го мързи да следи урока и. Ето това е честолюбието на учителите. Не могат да усетят страдащо дете. Просто учителката си е гледала само урока и да има тишина в класа.

9 пъти преброих думата , ЩЕ, ЩЕ, е какво ЩЕ ги стопли това родителите на починалото дете. Важното е да се имитира дейност......

Мога да ви кажа от какво е починало детето, като ви разкажа следния действителен случай. Един от първите руски/съветски хокеисти, които започват да играят в канадски хокеен отбор по време на т.н. перестройка, по време на обикновена хокейна среща между професионални отбори, с нормални сблъсъци на реда, получава удар в корема, но който не обръща внимание. Но лекарят на отбора забелязва пребледняването му, мери му кръвното още на скамейката, установява, че кръвното му е ниско и продъжава да пада, вика незабавнно линейка, транспортират хокеиста в болница и установяват разкъсан далак и вътрешен кръвоизив. Богатият опит на канадският спортен лекар му подсказва, че щом нещо не е наред с кървното, а няма видими белези, то вероятнно става дума за вътрешен кръвоизлив. Така и при детето - при удар в корема е получило вътрешно разкъсване, съпроводенно с вътрешен кръвоизлив. Никой не забелязва промените в детето и едва СЛЕД ЦЕЛИ ДВА ЧАСА детето споделя, че я боли коремът. Времето за оказване на помощ е изтървано. Мир на праха на бедното момиче! Нелепо е да си отидеш от този свят поради загуба на собственатта си кръв, която се събира в корема ти. Тъжно, много тъжно. Дано Госод даде сили на родителитте да преживеят трагедията.

След всяко междучасие всички деца да минават пълен лекарски преглед, вкл. мерене на кръвното? Абе чудя се, дали сте нормални дето се изхождате тук?

Що се правиш на неразбрал, та да ти се обяснява, като на дете? Човекът споделя, че при такъв удар е задължително да се потърси лекарска помощ. Детето си е казало веднага за удара, и е чакало пред стаята, сестра е имало, учителката не го е завела, не казвам, че има вина, защото не е била свидетел на удара и не е лекар! Така че не обиждай, а разбери, че затова има лекарски кабинети в училище, и не са за украса там.... Жалко за момиченцето...

Случват се всякакви нещастни инциденти. Това е част от живота. Имам спомен от преди близо 50 години.... Бяхме ученици в 3-ти клас на централно столично училище. През голямото междучасие беснеехме като отвързани, а едно дете от 4-ти клас се беше качило върху тухлената ограда, която се рушеше в горния край. В един момент започна да хвърля парчета тухли по нас (ние се гонехме из двора). Едно доста голямо парче уцели точно в темето съученик от моя клас. Детето почина след една седмица. Та стават такива работи в училищата. Едва ли може да се избегнат. Впрочем хвърлилият тухлата беше много възпитано дете, отличник. Сега е пред пенсия, преподавател по физика в Универдитета на Торонто.

Идват психолози. Тогава е нямало. Те знаят защо възпитаното другарче е хвърляло тухли. Избрали сте си го за аутсайдер и сте му се подигравали. Не сте уважавали достойнството му. И все пак, ако беше убил някого, щеше да е убиец, независимо, че вината е у вас. Затова са психолозите. не да обвинят убиеца, а да научат останалите, да уважават достойнството и да не озлобяват другите около себе си. Защото някой ще е мъртъв, друг ще е убиец, а виновни ще са всички.

Дрън, дрън, ярина! То като се обърне каруцата, пътища много! Та такава е работата и с психолозите.

Върху това момиченце е скачано, надали е само ритник или са няколко.

Освен, че сте "компетентни" по всички въпроси, очевидно те и ясновидци, щом знаете, че е скачано върху детенцето!? Аман от простаци бе!

Аз мисля ,че е крайно време някои високи чиновници в МОН да си подадат ОСТАВКИТЕ поради не справяне с проблемите с агресивни деца!

Стига свободни съчинения и злоба де!!! Кой ти каза, че децата са били агресивни? Ахмак с ахмак!

Щом тези не са агресивни, каква ли смъртност има сред агресивните, а аркадаш! Ай, ананнън ...

Има там едни, които са прегърнали идеята за толерастия. Съдят учители, които бият, бият учителки, които опъват уши и т.тн Вън! Вън! Ние сме добри, защото нашите учители бяха добри и биеха, ама яко. Когото трябва. А битият, не смее у дома да каже, щото ще получи още една кола пердах. И сериозно се замисля, дали да се опитва да обвинява този, дето му налива акъл в празната тиква.

Помня, че не смеех да си покажа бежника, за да не видят нашите забележката, защото следваше бой! Никога не ми е идвало наум да се оплача от учител, например, че се е скарал или е издърпал ухото на някого.

Проблемите с децата идват от семействата им - агресивни, проЗти, незаинтересовани. И убедени, че все някой друг им е длъжен. А тях- как и кой да ги уволни?!

В гората, никое семейство не учи децата си да бъдат жертви. Осъзнай жизнената истина.

Чакайте бре хора Как решихте че детето което е ритнало момичето е изверг който си мечтае да убие някого още от раждането си.Не ви ли минава през ума че най вероятно е нещаатен случай.Бягане боричкане дърпане бутане.Все неща правени от всички деца на тази възраст.Правени и от нас.Нека следствието каже как е станало пък тогава да съдимВъзпитание морал култура отговорност.....забравяте нещо друго.Съдба Мойте ислрени съболезнования наблизките

Само от този. Чу ли учителката, колко пъти е разговаряла с родителите?

да, да - изверг е. Това е било ритник, целящ да причини болка, а не само да върне /или предизвика/ унижение. Естествено, в никакъв случай не е целяло да убива, но и причиняването на болка е достатъчен мотив да се определи, че хлапето не е читаво. А момичето...то започнало първо, май...Е, нямам думи!

Абе комплексирани психари! Става дума за дете бе, малоумници! Не за закоравял рецидивист на 40 години!!! Айде осъзнайте се, а ако не можете търсете психиатрична помощ!

Чавдарчето е весело дете играе, пее, учи се, чете. Малките чавдарчета са добри другарчета. Чавдарчето е примерно в къщи и в клас, то помни: Пионер ще стана аз! Чавдарчето учтиво поздравява, то възрастните хора уважава. Чавдарчето труда обича, на помощ първо се притича. Чавдарчето родината свободна, обича като своя майка родна

Тези деца имат ли посттравматичен стрес ? Считате ли, че "изпълнители" на такива постъпки са крехки и непорочни душици, които ще изпаднат в стрес? Ако се направи добър психо-тест там (и не само там), от добри специалисти, може би ще имаме изненадващи резултати от липса на култура, толерантност, човещина, състрадателност, добронамереност и т.н. Вместо тях ще има изобилие от агресия, арогантност, болни амбиции и всичко, което води до точно тези резултати, които ни заливат като новини за преждевременната смърт на деца и младежи в бг.

Децата прекалено много се впечатляват от кеч, кунг-фу и се стремят да приложат наученото от ТВ екрана и компютъра. Не се спират пред никакви устни предупреждения и забрани. Тежко на учителите, ако им се случи подобен инцидент.

от една страна цялата развлекателна индустрия с милиарди оборот, от другата образованието с мижавите делегирани бюджети... борбата е предрешена предварително

ЛИЛИ - казваш че "тук възпитанието /домашното възпитание /няма нищо общо", че учителката трябвало да ги с поглед , дори през междучасието, от учителската стая, от стола или от тоалетната . Хайде да се скриеш някъде, че много се излагаш....

Като преди това сериозно си корегираш ценностната система и култура + международна култура

Повярвай, ще те скрия от света, международно!

корИгирам се пише, моляяяя

искам да допълня мои наблюдения над български деца - мнозинството да доста по-меркантилни и манипулативни от връстници в западна европа, имам 2 съседски деца на 10-на години - живо ги интересува какво работя, колко ми е заплатата и дали имам преписани наследствени имоти - не си представям 10 годишни деца в англия да разпитват за пари и имоти.

са огледало на родителите

да, мисля, че родителите ги караха да разпитват.

Възпитанието в меркантилност и сребролюбство идва точно от Запада! Това е англо- американската култура, търси се само келепира. Както безсрамно си казват нямат приятели, имат само интереси! Меркантилността, лакомията, ламтежа за пари и предателството са противни на славянската култура!!!

не намирам за нормално дете на около 10 да подпитва за заплати и преписване на имоти, дали къщата била преписана, това не са нормални въпроси за едно дете на около 10, има нещо гнило, криво, извратено в самия факт, че го вълнува.

На комунизма

както изправиха пред камерите директора и учителката, така трябваше да постъпят с ученика и родителите му, да чуем за случая от първа ръка

симо

Образованието ни е изцяло преформатирано по американски модел...Даже и по тъпия принцип,,парите следват ученика,, и ПСИХОЛОЗИТЕ....Та и резултатите са АМЕРИКАНСКИ-вижте им държавните училища а не колежите.

ИМПОТЕНТНА ДЪРЖАВА,ИМПОТЕНТНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!НЕ ПСИХОЛОЗИ СА НУЖНИ А ПОЛИЦИЯ!Както беше навремето,пращане в ТВУ всички хулигани,оттам в затвора за малолетни,като му дойде времето за казарма -в трудови войски ,да строи тунела под Шипка например и т.н.Докато не дойде пак социализма на власт в България няма оправия -нашето семе няма дисциплина и съзнание,оправя го само сопата..

Имаме и полиция. Не сме ли на първо място по брой полицаи на данъкоплатец.

Това е само началото ! Скоро ще има и убити учители ! Престъпниците , които успяха да унижат и сринат до нула уважението и респекта към учителите са начело на управлението на държавата ! Нещата са необратими , но това беше и целта ! Маймунизация на обществото !

Да изпрати ММА бойци.

Лили в голяма грешка си! Даскалиците не могат да се справят! В коридорите в междучасие и страшно, в часовете също! Учениците нямат респект към учителите! Гледа ли вчера клипа, как ученичка пита учителката, виждала ли е к*р! как да работят учителите в час, как да разтървават биещите се коридорите е навън? Полиция трябва! Крайно време е, даже МОН са закъснели! Психолози ще ми пращат?

си свършиха работата, да идват гробарите

Това трябва много красноречиво да покаже на многоуважаемите даскалиците, когато извеждат децата на двора, да си отварят очите на 10 и да ги гледат и следят, а не да се събират на входа на училището да се препичат на слънце на група и да клюкарстват, а не само да хленчат за пари, поне това не изисква усилие. Къде и била учителката като са го ритнали това дете, къде е зяпала, чоплила си е в телефона, че ще изпусне клюката, докато децата се бият абсолютно необезпокоявани. Мили даскалици - гледайте си поверените деца.

Не плюй в чинията,от която се храниш.Не е красиво и здравословно.

Нещо много се засегнахте, а ??? Не ви харесва истината? Точно това правите, виждам го ежедневно с очите си , седите си и си клюкарствате в група, докато децата на двора си правят каквото си искат. Ако всяка даскалица си стои при класа и гледа кой какво прави, а не си гледа телефона или не обсъжда с колежката сериала, може и да намалеят подобни инциденти.

В БГ няма педагози, даскалките се интересуват от турски сериали. Пухкави лелички, които чакат родител спонсор да плати някоя екскурзийка

Засрамете се Другарко "педагог" има починало дете. Не ни учете на морал и на правопис. Засрамете се и се покайте, сведете глава поне в този момент. Не бъдете нагла, не давате добър пример.

Мили майки, възпитайте си децата, ако изобщо разбирате за какво става въпрос.

като и те са пропуснали тоя етап

Какво общо имадомашното възпитание на децата в случая???? Вие от луната ли падате ???? Всички ученици до 4-ти клас се бутат, ритат и се посбийват - момчета и момичета, така е било, е така и ще бъде, затова е казано до 12 год. възраст децата да не остават без надзор. 100% съм сигурна, че когато са с родителите си никой не им позволява да се бият, но в училище - учителката е тази която би трябвало да гледа дали си удрят шамари и дали се ритат. И най-възпитаното дете да е , като го ударят - отвръща, ако учителката е била на мястото си да спре разпрата в зародиш, няма да има подобни инциденти. Тя има да обхване с поглед 25-26 деца. Това и е работата -ако не може да се справи, не е за там. И възпитанието тук на децата няма нищо общо!!!!!!

Да стават аутсайдери ли? Да порастнат притиснати в ъгъла? Или да бият и убиват, за да оцелеят? В джунглата, няма спасение за влечугите. А за да няма джунгла, трябва да има комунизъм! Докато няма, все ще е така. Само че, вместо инцидентно, ще е ежедневие. Едни ще умират, други ще траят и треперят, а победителите -единици, както във всяко състезание -безмерна власт!

Много красноречиво е да наричаш хората, на които поверяваш децата си даскалици... за теб.

Да, точно така е , от началото на годината по занималня се смениха точно 6 учителки, 5 от тях си бяха чисти даскалици, 6-тата за сега я виждаме като учителка и дано, стискаме палци да е такава. Чисто и просто има много даскалици и много малко учителки и преподаватели.

Учителката през междучасието е била първо в учителската стая, а после в стола, по своите задължения. Драга Лили, първо помисли, информирай се и после пиши глупости.

Може да е била до тоалетната или те нямат право да се облекчават...

Ами, да нашата като отиде до тоалетна или да пуши, защото и тя е човек, оставя колежка или чистачка или охраната да ги гледа, но не ги оставя сами, защото до 4-ти клас няма право до ги оставя сами.

Верно е че заплатите на учителите са мизерни. Но 90 % от това съсловие не са педагози. Не познават децата гледа да си хвърли урока и до там. Като прибавим подмазването към по богатите родители бе;кем намажат нещо.

Спрете малко да коментирате. Спрете да политизирате. Нека стане ясно какво се е случило.

симо

Не ти ли е ЯСНО????? КАПИТАЛИСТИЧЕСКА действителност и ценности......Защото сега ще започнат ПОДРОБНОСТИТЕ и ще ни удавят в тях....Да не говорим за СПОРОВЕТЕ кое е ,,ИСТИНА,,.

Мислиш ли, че ще стане ясно какво се е случило? Ще покрият всичко както винаги. Родителите ще се опитат кажат какво е станало в някой сутрешен блок и всичко ще се забрави и покрие. Керванът ще си продължи. На който не му харесва се спасява към Терминали 1, 2.

Може да ме оплюете, но по тъй нареченото комунистическо време такива неща нямаше такова нещо. Имаше уважение към учителите, не си позволявахме да се бием и ритаме в училище, имаше дисциплина, имаше наказания за отсъствия, за провинения, никой не си позволяваше да обиди учител, да удари съученик, да ритне врата в училище или каквото и да е. Сега е свобода, те се бият от детската градина, бият учителите си, лекарите си, родителите си и ние търсим вина пак в същите хора, учители, родители, лекари. Сега има психолози и психиатри, децата ни са психясали, родителите също.

Не превръщай една трагедия в предизборна агитация - по комунистическо време имаше пълно затъмнение. Като си такъв отворко, кой уби Титянова, а?

ти къде го пращаш...

Всъщност се биехме, само дето имахме страх от учителите и затова не стигахме до такива крайности. Впрочем може би е имало и такива случаи, но ги покриваха. Например единият син на Тано Цолов застреля брат си с ловна пушка.

До някъде имаш право за дисциплината и уважението. Но че не е имало такива неща не си прав. Гаменчета си имаше и те обикновено бяхо деца на едни активни борци и подобни. Учителите си затваряха очите а когато някое нещастие като сегашното се случеше (а те се случваха) нещата се покриваха а в ТВУ отиваха предимно провинилите се които нямаха "връзки".

Детето ми пострада,вдигнах скандал родителя бил депутат...Изобщо не му помогна...и детска педагогическа се намеси и го махнаха от класа. Това беше по соца... За висшата номенкратура не знам,ама тия бяха активни борци.

в Бг децата се избиват, а в Сащ вещици правят магии, на къде вървим?

На там вървим. В САЩ първо се избиват, после си правят "магии"... Нали трябва да им изповядваме "ценностите" за да им достигнем "евро-атлантическите ценности" (да се избиваме и да си правим "магии"!

По бай тошово време в казармата нямаше толкова извращения и смъртни случаи за година както сега в училищата. Вече изпращането на първолак трябва да е като изпращане на новобранец. Съболезнования на родителите. Голяма мъка. Ужас.

Нали точно тази седмица имаше ден за борба срещу насилието. Нали непрекъснато за това се говори, а ефектът е нулев. Пак и пак и пак агресия в училището... Агресия, липса на медик в училището, докато има занятия, закъснели действия на учители, закъсняване на линейката, медици в болницата, които само констатират смъртта... Поредица от грешки на всички нива... И накрая най-невинният си плаща, в случая с живота си. Прекалено често се случва това в нашето общество на всички нива - пълен рецидив до масово унищожение физичеко и духовно!

На родителите на починалото дете само писхолог им липсва...

не ми дава мира. На удар е отговорено с ритник и то какъв ритник - да спука черен дроб или далак. Помислете, къде се намират тези органи, защитени в тялото ни и какъв е бил ритникът на момче на 11 г., за да предизвика спукване. Каква е тази злоба, агресия - тази мисъл не ми дава мира.

ритникът е трениран, отработван, упражняван дълго време и накрая е излязъл шанс да бъде използван

компютърните игри и кичозните екшън филми са пълни с такива отскоци и ритници, отделно младия убиец може да е ходил и на фитнес в някоя спортна зала да оттренирва видяното по филмите вурху някое чучело ... ала момичето не е чучело и е заплатило с живота си

Психолозите са ала-бала! Уважаеми експерти в МОН, извадете си главите от задниците, помолете МВР да изпрати по един дежурен полицай във всяко училище! В тази джунгла трябва да се сложи ред, за да не умират нелепо деца, за да не бъдат бити учителите от агресивни родители, за да не бъдат унижавани учителите от невъзпитани в семейството деца и могат да преподават! Психолозите няма да решат проблема! Държавата трябва да се намеси! Иначе поколението загива!

и ко ше праии този полицай ????? много големи очаквания имаш от тези търтеи.

до всеки индивид полицай, така ли ще я караме в тая държава?

А до полицая някой, който да го наблюдава за корупционни практики и действия!

какви психолози, най-целесъобразно ще е да изпратят при психиатри, тези, които решиха да няма в училищата целодневно медицинско лице, наречено лекар и мед.сестра, а в парламента дали така са оставени на силата на съдбата,децата трябва да са грижа на държавата....

децата да се пребиват като животни, а медицинските лица да ги спасяват? не тук е заровено кучето

Медицинското лице по какво ще познае, че случаят е толкова сериозен, ако момиченцето каже за ритника след два часа, учителката не го е видяла в момента, нито може да прецени колко е сериозно и какви са пораженията, нито пък медицинското лице може да прави коремни операции в училищния медицински кабинет! Децата са прекалено агресивни, безотговорни, ненаучени да се съобразяват, нито да погледнат изобщо към околните, но затова пък от малки тренират бойни спортове и са физически силни!

По стара българска традиция винаги тичаме след събитията ала докато е било време превенция никаква. Сурово наказание за убиеца и родителите му. Бог да прости горкото момиче.

другия участник в инцидента ли?

убиеца е този който с тупаник или ритник е убил момичето .....разбра ли тъп ???

Сурово наказание за родителите, отгледали малкия убиец и това да стане публично достояние с възпитателна цел за останалите родители - да внимават на какво учат децата си. А малкият убиец ще си го получи от обществото, ако има публичност.

Мон ТРЯБВА да отделя подчертано агресивни деца от общите паралелки! Това е въпрос на време да се повтаря и никое дете не е застраховано. Сред нас има агресори, които не се социализират като се правим че ги няма . Напротив с всеки ненаказан акт на агресия стават по-смели и отиват по-далеч.

Дамянова и Кастрева-на психиатър!

забелязахте ли по телевизията какви хубави дупки красяха фасадата на иначе скоро измазаното училище, май изпълнителите на ремонта добре са се облажили

Еврикааа...

Факт.

Учителят трябва да е номер едно във всяко отношение-най-висока заплата в държавата,най-големи права и имунитет !!!Само това е шансът нещо да се подобри или тръгне в по-добра насока.Който възпитава и обучава,трябва него да гледат и копират,а не чалгии,мутри и корумпирани същества.

на побойника /от толерантност не пиша убиеца/ няма да е много читаво, щом така старателно го прикриват

Не знам дали си гледал новините, но момичето е ударило шамар на това момче, което избягваш да наречеш убиец, защото то наистина не е убиец, така че вина имат и двамата. Не бих искала да обвинявам никого, защото в училище децата се побутват, ритат, удрят. Първосигнално си помислих, че е виновна учителката, която не е била там, после си казах, абе те са на 11 години, нямат нужда от непрестанен контрол. Но и родителите не са виновни, така мисля. Как бихте възпитали детето си, да не удря, ама ако го удрят то какво да прави, да стои и да поема ударите ли. Аз уча внучката си да се бори, тя е на 4 години и съм й казала, когато тръгнат да те удрят спри ръката, ако не става, върни удара. Може и да не съм права, но другия вариант би бил да си я бият и тя да реве и мълчи.

само да не ревеш като те отупа и ти вземе пенсията

с това ставаш участник и може да пострадаш...аз толкова се зарадвах когато детето ми ритна друго в ответ на грубото отношение /ритника беше в глезена/, защото не искам детето ми да бъде забутано, обикновено /както беше и с мен/ виждайки колко си отнесен и тих, ти се качват на главата и започват да ти се подиграват. За да те уважават или да не те закачат ТРЯБВА да им покажеш /или поне така да направиш/, че да си помислят преди това...и това не е толкова последствие от нарушаване на едни християнски правила, а последствие от ЗАГУБАТА НА ТЕЗИ ХРИСТИЯНСКИ ПРИНЦИПИ.

Когато като деца се скарвахме или сбивахме...излизаше майка ни и ни врътваше по един шамер,без да пита кой крив,кой прав. Случая се разследваше по-късно.

Каквато ни е държавата, такива си ни образователната система, здравеопазването, съдебната система и прочие

Много неща трябва да се направят. Нека да се върнат към методите от соца, а те са: 1. Учиш от един учебник, а не от сто да пълниш гушките на издатели. И си грамотен. 2. Строга дисциплина в клас, без гевезелъци. Строгост и страх му е майката. 3. Здрав родителски контрол. (това не знам как ще стане, но трябва, ако не искаме децата ни да умират) 4. Работа и работни навици. 5. Много спорт. Иначе децата ни заминават. Каква е тая слободия, разпасаност и всичко е потекло из крачолите. Така не бива. Трябва да се спре с драконовски мерки. Разпасаността създаде деца-убийци.

не е убиец, то е участник в инцидент /според дира/

преди... 1/ имахме една Читанка, но не ме питай колко пъти се е променила в Питанка 2/ Имаше и неуважение към учителя /предимно в гимназията - спомням си учителката ни по биология/, но това беше към конкретен учител и конкретен ученик /все има издънки/ - не беше като ПРАВИЛОто сега да нямаш РЕСПЕКТ и всяко мамино синче да се чувства безнаказано 3/спомням си майка ми отговаряше за бележките в книжката ми, а баща ми - за забежките, пардон, за забележките :- 4/имаше тимуровси команди ! имахме желание за помощ поне, а не само да си играем с пръстчета на телефончето 5/което е много важноагитираха ни В училището да се запишем някакъв спорт и имаше бази за спортуване - достъпни за всички, а не само за професионалисти или както е сега, само за тези с пари

Случват се и инциденти. По мое време в клас имаше дисциплина, един учебник и т.н. и в междучасието започваше едно търчане, гонене по чиновете, около чиновете, борене, търкаляне, млатене и само късмет сме имали, че никой не е станал "убиец". А игрите из квартала? Винаги може да се случи нещо, за съжаление. Не е нужно детето да е "роден убиец" или с криминални наклонности. Понякога от играчка става плачка.

адвокатът Даниел Вълчев, който като министър на МОН въведе делегираните бюджети и превърна училищата в бакалии

Не знам какъв посттравматичен стрес ще им преодоляват, ама дано им набият поне малко в главите, че играта и спортното състезание не са гладиаторски борби! Плашещо е не толкова, колко много деца не го разбират, а колко много родители не го разбират и не учат децата си...

При ритник в корема е трябвало веднага да закарат детето на преглед, ама....