Коментари - Бжежински: Защо светът се нуждае от доктрината Тръмп? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПО-ДОБРЕ МИРЕН СВЯТ НА БЕЗРЕДИЕ,ОТКОЛКОТО КЪРВАВ "РЕД",УПРАВЛЯВАН ОТ САЩ!!!ВСЯКА ДУША СИ ПЛАЩА ЗА ЗЛИНИТЕ И НА ТОЗИ НЯМА ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ!!!

Невероятни глупости! Китай и Русия са стратегически съюзници защото знаят, че САЩ им кроят поробване. Тая мумия започна и да бълнува. Айде, няма ли вече да скача в трапа :)

Китай и Русия сами са се оробили. Страна, в която хората са роби, няма нужда от поробване, момче младо. Знаеш ли каква малка част от "комунистически" Китай живее що-годе нормален живот и какво става в милиардната провинция? А знаеш ли, че за да оцеляват, китайците масово рботят по повече от 16 часа на две, а понякога и на три места? За да не живеят обречени на глад и болести насело... А чул ли си как живее средния руснак в руската провинция? Питал съм руснак от къде е, той ми казва "от нищото"... Та тези са длъжни да се гордеят със скалата Крим и това да е смисъл на живота им, понеже този смисъл им предложи Путин напоследък. Като се погрижи цените на алкохола да паднат, променяйки минималната цена надолу, с указ... А китайците имат за житейска цел да се махнат от село и по възможност да емигрират. Руснаците апропо също. Та кой искал да зароби тези държави?! Сега разбираш ли защо Русия и Китай не са заплашени от никого? Кой иска такава маса обезчовечени хора?!

Не споменава нищо за опасноста за Европа от Исляма на мигрантите и мераците на Ердоган за собствена диктатура и инвазия в Европа .

Натурализиран полски неграмотник.

Абе неграмотник, ама ви няма 9 републики. Сега пак си перите голия задник и пак ще ходите на пръсти. Основния ви проблем е човешкия фактор. Според аптекарите и алкохолния бранш - вски трети мъж в зряла възраст пие одеколон-между 12 и 15 милиона души, 20 процента от пазара е аптечен алкохохол, 4 пъти увеличение от войната в Украйна. Официално половин милион жертви на година от алкохол, четвърт от смъртните случай , от тях 50 хиляди от отравяне .

Русия е велика! Докато я има Русия ще я има и България!

Браво Бжежински,навременна намеса!Изключителен ерудит,дипломат,,политик и висока класа анализатор с ясна визия за международните отношения!

Бжежински трябва да благодари на руснаците, че свалиха от власт украинеца Никита Сергеевич Хрушчов през 1964 г. Ако не беше решението на Октомврийския пленум на ЦК на КПСС, то надали сега някой щеше да си спомня за САЩ. Идеята да се закарат ракетите в Куба бяха на украинския олигарх и само заради руснаците не се стигна до ликвидирането на САЩ, какъвто беше замисъла на украинския вожд.

"запознат" - а знаеш ли защо са закарани ракетите в Куба? По онова време световната общественост не е знаела, че САЩ са инсталирали ядрени бойни глави в Турция. Тогава в отговор Хрушчов, с цел запазване на военния паритет е пратил ракети в Куба. В последствие САЩ, хванати на тясно, тихомълком и по тайно споразумение със СССР си махат ракетите от Турция, а руснаците от Куба.

Руснаците не трябва благодарите на американците , че много по-рано не послушаха оня дето измисли теория на игрите, че по всички правила трябва да ви ударят. Ако беше станало шяхте сега да сте по- добре, жертвите щяха да са по-малко отколкото при нормалните по соца, щяхте да сте малко по-умни и нямаше да сте на купони и бояршьник . Ама пуст късмет да ви ударят бомби да са оправите- все не идва. Толкова сте зле, че хората се притесняват с бомби нещо да не подобри. Пловин милион на година жертви на алкохола официално, това е 10 пъти повече от три години война в Украйна или средно 30 пъти повече на година.

Приемам поста ти за "образно казано" и потвърждавам, че специално България щеше да е една прекрасна просперираща държава, ако не беше СССР и комунизмът. Такава се е заформяла преди уродите да дойдат. Била е наравно с Швейцария. А днес къде е Швейцария, къде е всяка от държавите, която се е душила под руски ботуш. Една война между Русия и Турция не е основание България да бъде васал на Русия. Други нации отдавна са забравили за войни, водени преди над 100 години. Освен това руснаците също трябва да са благодарни на българите, защото тогава царят е спечелил толкова територии от Турция, толкова тонове злато и тежкото въоръжение на Турция, толкова тона злато от Българите (32.5 т. злато сме платили на Русия), че едва ли има толкова успех в друга война за цяло столетие! А е опитвала и е била побеждавана неколкократно. Без българите НИКОГА нямаше да спечели такава война. Всъщност това е била целта на войната, а освобождението на славяни е бил флагът на войната. Да не бъркаме интересите с някакви въодушевяващи парадигми, че стават грешки. Мисълта ми е, че е вреем да оставим тази война в историята, за да заживеем сега и в бъдеще. Руснаците имат навика да зомбират с миналото, като все още и още живеят с погрома на ВСВ върху нацията им. Вярно голяма трагедия за Русия, разбира се десетократно увеличена от слабо, неспособно политическо управление в онези времена.

Влечугото нищо старо не е забравило и нищо ново не е научило ! Говори за Украйна за "неруска" ,както за някакъв сблъсък с "неруските Украйна и Узбекистан ,който дори не граничи с Русия !?? Освен това влечугото продължава да си вярва ,че без Украйна ,Русия не могла да бъде велика ,докато някой умен човек му беше казал че това е важело до средата на миналия век ,когато СССР чрез износа на зърно се индустриялизира ,а сега разчита на нефта и горивата за новата индустриализация и модернизация !

Независима от Русия,чети добре,а това че говорят руски в Украйна нищо не значи,това е бивша република! Украйна иска да е независима а не подчинена на Кримъл което е логично!Украинци и руснаци нямат нищо общо генетично,освен при смесените бракове!

Така е! Украйна нищо не значи, щото е не само бивша република, ами и бивша руска губерния! И не е Украйна, а окраина!

Бе кви са тези" руснаци " в Киев, дето ви изтрепаха 50 хиляди руски терористи. иУкраинска литература има от края на 18век-Шевченко чувал ли си или не ви го пише в опорните точки, че бащата на Гогол е писал не малко на този език украински език..

Ами тогава моля, посочете произведение от Гогол или Шевченко в оригинал на украински, че да го видим и ние този език!

НО СЕГА ВЕЧЕ Е, И ИЗКУФЯЛ :) АБЕ ТИКВЕНИК, НАЛИ ДОСЕГА ТВОИТЕ ГЛУПОСТИ СЛУШАХА, ЩО СЕГА АМЕРИКА Е В ГЪЗЪ???

ЗА ТЕБ ЛИ СТАВА ВЪПРОС, АКО Е ДА МИСЛЯ ЧЕ СИ ПРАВ. ТО НЕ МОЖЕ И БЕЗ ТЪПАНАРИ ОТ ТУК ПИШЕЩИТЕ.

Кажи си го с две думи:Революция и преразпределяне на заграбеното.

Най-вероятно, защото доктрината на Тръмп, съответства на днешната реалност! И най-характеризира, това кото нормалните по света хора искат!

Типично за еврейн, изпуска паролата ИЗРАЕЛ.Никъде не го прочетох . Тамън да повярвам,че Тръмп може да разтури ЕС и его на -изкуфелия дъртак ни приказва неща отпреди 100 г.

По-добре старото злобно поляче да се готви за вечността, отколкото да дава акъл на света, който ще продължи да се върти и след него!

Бжежински хубаво пише, но мнението му е твърде висока летва за трумп и антуража около него. Просто няма да го разберат. А троловете-копейкаджии да си лаят.

Макар и изключително умен и ерудиран човек, Бжежински е: 1. поляк и 2. американец от САЩ. И двете поотделно изключват обективно отношение към Русия, а в случая те са насложени ...

Какво друго бихме могли да очакваме от щатен служител на ЦРУ,освен да размахва "руската заплаха". На тия като него им е нужна Русия като враг, а не като партньор, за да оправдават милиардните си бюджети. Всяка една вероятност за нормализиране на отношенията ги докарва до истерия. "Предотвратяване на опасността от руско нахлуване в Европа" - за какво й е на Русия да нахлува в Европа, като мигрантите и у нас циганите вече почти са я превзели? Нищо не казва и за разширяването на НАТО и за разполагането на оръжие и войски близо до руските граници.

Ами не е заплаха , реалност- анекс на Източна Украйна, Крим, геноцид и бебанци от руското протеже в Сирия , опит ьа преврат в Черна гора, започване на хибридна война, конфликти с всички съседи.

Западната пропаганда, лицемерие и демагогия ти е промила мозъка. Скоро ще настъпи края на западната доминация над света. Неизбежно е. Само че има 2 варианта - доброволно или насила.

Много хубава статия, защото показва как мисли Бжежински: -"Макар да не подкрепяме Тръмп, той е президентът на САЩ." - иначе какво става с демократичния избор. -"Много зависи от степента, в която Америка и Китай могат да се включат в успешен диалог." - старата, белязана карта. -"В краткосрочен план Америка трябва да се стреми към специфичните регионални споразумения с партньори като Япония и Великобритания, като тези отношения ще бъдат от съществено значение за управлението на регионални въпроси." - кракосрочен? Зашо не си ходят от Окинава? Всички знаем жилищната площ на японците, а в американската база се ширят все едно че са в средния запад(америка е като сандвич: крайбрежия, а по средата почти нищо, само генно модифицирани организми на Монсанто) -"Доктрината Тръмп, всякаква доктрина повече или по-малко, е крайно необходима." - за това има право. Все още всички се ослушват, а големите показаха, че могат да чакат. За сега, по инерция се дрънкат оръжия.

В тоя анализ-Източна Европа я няма! Споменава западна и централна.... Да не ни счита за част от територията на САЩ!:))

Стига са се упражнявали на гърба на Тръмп. Той е избран напълно демократично и отговаря на промените в света.

" Светът се нуждае от Америка"- казва тази мумия Бжежински. А светът не е ли съществувал преди бандитите да открият този континент? Но нали някой нации имат нужда от място където да събират това което грабят от другите- останалото са подробности, но нека незабравяме, дяволът се крие в детайлите.

Маистина е мумия, ама все още не М.Р.Е. а жалко че дава и акъл!

Компютри, сателитни връзки, автоматични скоростни кутии, битова техника - това е Америка. А какво е Русия ? Интересно ....

А Русия е всичко това ,ама в ракети ;в ОРЪЖИЕ; най различно

Защо ми слагаш минус, в къщи имаш ли нещо руско -да не изреждам, освен калашника.Много се съмнявам ,че и той е немско творение. Питай арменците ,ако не вярваш.

Ами вземи си легни с тези кутии, поговори си с битовата техника, оплачи се и чакай помощ и чувства от сателитите. Русия това е междучовешки отнощения, хората си помагат взаимно и не очакват отплата за това. На запад единствените чувства които имат това е копулацията- всичко останало е бизнес- семейната единица е преживяла защото сметките се плащат по- лесно когато двама има интекти.

Но ако ги нямаше как щеше да ми пишеш - общочовешки как щяхме да си кореспондираме - чрез ракетите ли или чрез зелените човечета ?

Да руснаците си помагат - над 20 млн. избити от любовта им един към друг. Може и повече да са, но това е широката руска душа, нали ?

Има световен ред когато командва само САЩ?

Какво ли ще стане ако Русия командва световния ред.

Да, ама с едно условие. заедно със Сърбия. Е, тогава ще настане ;ей живот здравей,здравей ,със музиката сръбска.........

ЦЯЛ ЖИВОТ НУЧАВАМ НЕЩА .... ... ОБАЧЕ ТОВА КОЕТО МЕ НАПРАВИ ТВЪРД АНТИ-СЕМИТ НАСКОРО БЕШЕ ЧЕ ПРА-ДЯДОТО НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ - ТЕОДОР РУЗВЕЛТ - ФРАНКЛИН ДЕЛАНО РУЗВЕЛТ СЕ Е КАЗВАЛ ИСАК РОЗЕВЕЛТ :)))) А ПРА-ПРА ДЯДО ИМ ЯКОВ РОЗЕВЕЛТ - ХОЛАНДСКИ ЕВРЕИ МИЛИАРДЕРИ :))

Световния ред бил в безпорядък. А кой е виновен за тези "значителни безредици" в света? Кой доведе то тук положението!? Май бяха ВЕЛИКИТЕ САЩ и ТЯХНАТА ПОЛИТИКА! Това защо го премълчава другаря Бжежински?!

поименно: КЛИНТЪН, БУШ, КЛИНТЪН И ОБАМА

Стига си се пенявил като партиен секретар. Не ставаш по-убедителен. Всъщност въобще не си...

Лош превод на добър анализ.

чак пък лош?! Чета оригинала в Ню Йорк таймс - горе-долу пише точно това!

Както дяволът четял евангелието...

ПРОЦЕСА НА НЕГРОИДИЗАЦИЯ И ЮЖНО-АМЕРИКАНИЗАЦИЯ НА САЩ Е НЕОБРАТИМ .... ЕВРЕИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЯГАТ В АВСТРАЛИЯ ИЛИ КАНАДА ???:))))

половината от съветите на Бжежински са в противоречие с възгледите на Тръмп. Например за Китай. Тръмп следва Кисинджър. Неоконите да слушат съветите на Бжежински.

Тръмп следва само "вътрешния си глас" и интересите си.

Макар и голяма страна Америка не е по-важна от другите страни. Ккаво и дава право да се меси и да инженерства в чуждите държави и то бсе в полза на войната. Американското желание за налагане на еднолични правила е стремеж към хегемония над света и трябва да бъдат спрени. (хегемония- от нищо не ограничена опираща се на сила власт)

ЩО И БЖЕЖИНСКИ ПРОЗРЯ ЧЕ ЩЕ ИМА СВЕТОВНА РЕВОЛЮЦИЯ , СПУКА ИМ Е РАБОТАТА НА КАПИТАЛИСТИТЕ :)) .... ВАШРАШВЯНКАТА В ОРИГИНАЛ Е ПОЛСКА РЕВОЛЮЦИОННА ПЕСЕН :)) ихри враждебные веют над нами, Темные силы нас злобно гнетут. В бой роковой мы вступили с врагами, Нас ещё судьбы безвестные ждут. Но мы подымем гордо и смело Знамя борьбы за рабочее дело, Знамя великой борьбы всех народов За лучший мир, за святую свободу

На кои капиталисти- Путин, Тимченко, Ротенберг. Ще вземат сами да се пролетаризират. Или просто тази роля на капиталисти не им е по мярка , щото капитала им е от кражба, нищо не са произвели, от себе си не върви да крадат и затова им трябва властта , за да удържат капитала с точене на мужика чрез бюджета .

За съжаление Тръмп няма капацитета за такава политика. Всъщност той въобще няма капацитет да бъде президент на която и да е държава, камо ли на най-мощната в света.

Ха ха. Три трола на смяна...

На Бжежи вече му хлопа баскията! Уж за необходимостта от Тръмп пък ще прави морска блокада на Русия- кво ще затвори Скагерак и Скатегак!?

А досега, като е имало такава международна структура, способна да се справи с проблемите, да не би да се е справила... Празни приказки от хора на статуквото, тъгуващи по своята младост...

Без да харесвам Бжежински и някои негови изказвания в миналото не мога да отреча, че анализа му е доста трезвен и на място и добре описва настоящото състояние на световните дела.

Трезвен му бил анализа? Но ако беше против Тръмп или Путин нямаше да му е трезвен.

Виждаш нещо нетрезво или грешно в заключението, че САЩ, Русия и Китай трябва да играят в един отбор? Интересно ми е каква е твоята контра-доктрина.

Вместо а Тръмп да набива канчето на Путин заради зелените му чавета, старото куче Збигнев набива неговото канче , че няма план за света... Колкото по скоро разкарат Оранжевия толкова по скоро ще престанат да стават за смях.

Тази мумия не направи ли достатъчно ?

Да , направи! Доколкото си спомням една от основните му философски теории бе тази за КОНВЕРГЕНЦИЯТА! И какво стана като в края на 20-и и началото на 21-ви век, тази теория искристализира! Нищо - хаос, нищета, безсърдечност и покруса за цялото човечество, вкл.и за САЩ! Потвърждение натова е избора на последните двама американски президенти! Негър с неясен произход и ръждив бизнесмен който мисли, че да управляваш държава е все едно да си жури в конкурс за красота!!

"идеалното дългосрочно решение е такова, в което трите военно доминиращи сили - САЩ, Китай и Русия - работят заедно в подкрепа на глобалната стабилност. Америка не трябва да забравя за опасността, че Китай и Русия може да образуват стратегически съюз. Поради тази причина Съединените щати трябва да внимават да не се действа към Китай като към подчинен: това почти ще гарантира по-тясна връзка между Китай и Русия." "Желанието на президента Тръмп за конструктивно ангажиране с Русия е разумно, но трябва да има рамка на приемливо поведение, което, за съжаление, не съществува в момента." Дори ястребът Бжежински поумня за последните 2-3 години!

Цитирам една много типично американско изречение от горния текст: "...защо Америка е важна за света и защо светът се нуждае от Америка..." Нито е важна Америка, нито светът се нуждае от нея-това е истината. Типичното в случая е безмерното високомерие и грандоманство на американците-че са по-специални и по-важни от каквото и когото и да било. Това е заблуда. САЩ са страна като страна. С голямо влияние, но без да са незаменими и изключителни. На никой обикновен човек по света не му е нужна, нито важна Америка, освен за нейните граждани. Друг е въпросът че САЩ са способни да се месят, натрапват и нахлуват военно. И правят поразии навсякъде, където се появят. И не печелят войните. Пилеят милиарди напечатани от тях долари и загиват хора. Докато САЩ не стъпят на земята и не видят ясно очевидната истина, че няма изключителни и че не са център на вселената, ще ни занимават с тяхните съмнителни грандомански истории. Дори глобализмът, тяхно изобретение, което натрапват, се оказва крехко и мимолетно исторически. Имало опасност от сближаване между Русия и Китай. Не е тяхна работа кой с кого се сближава и опасност няма за никого, освен за любителите на военни действия срещу суверенни страни.

Дълго, напоително и избирателно. Забрави да споменеш за "зелените човечета".

Нямам нищо против САЩ, просто посочвам че са в заблуда, че са незаменими и изключителни. Като хора са страхотни, имам приятели американци от години. Произвеждат невероятни неща и всички ги харесваме. Дай Боже повече американски стоки на пазара. Но ми посочете една американска стока, без която не можем. Коли от Европа, телефони от Китай, дори и айфоните. Храна, дрехи, строителство-български. Важни са ни Гърция на първо място, защото там отмаряме и се чувстваме добре. Важна ни е Европа делово. Важна ни е Русия, че е способна да ни залее със суровини и инвестиции, а и стоки. И това ще стане, споко. Зелените човечета не ни заплашват, а ако дойдат са добре дошли, защото са наши хора. Мислете нормално и реално, излезте от пропагандните клишета и внушения.

Не се излагайте, самият Путин нееднократно посочва и обяснява защо е важна Америка и добрите отношения с нея. Почетете неговите изказвания, поинтересувайте се и тогава скачайте.

Путин търгува с Америка за милиарди и сега, при уж санкциите. Те са друга бира и други мащаби. Но на теб за какво точно ти е Америка, без което не можеш да живееш?

Но като свързващо звено на НАТО, Америка трябва да бъде готова да защитава Западна и Централна Европа. ХУБАВО ЧЕТЕТЕ И СЕ ОПИТАЙТЕ ДА СЕ НАМЕРИТЕ В ТЕКСТА.

d4

бих се учудил, ако изследването не беше направено от евреи...

Антисемитизъм ли долявам, или обикновен патрЕотизъм?

Шефът на най-голямата руска банка: Икономиката ни излезе от кризата и влезе в стагнация Светлина в тунела не се вижда, поне до 2034 година, смята Герман Греф Свободното падане на руската икономика завърши с приземяване в блатото на стагнацията. Така на смяна на най-силната от 20 години рецесия вече се настанява застоя, стагнацията. Това каза в кулоарите на Мюнхенската конференция по сигурността Герман Греф, шеф на най-голямата руска банка- Сбербанк, съобщи специализираният сайт Финанс. През 2017 година руската икономика ще се върне към икономически ръст, след тежката травма от поевтиняването на петрола, но темповете на този ръст ще са изключително скромни-между 1 и 2% годишно, каза Греф. Той прогнозира, че тези ниски темпове ще се запазят до 2034 година. Икономиката на страната страда много от демографската ситуация в Русия, съобщи и рейтинговата агенция Муудис. Според експертите, населението стремително остарява, а трудоспособните хора намаляват. Да се създаде икономически ръст при намаляване на трудовите ресурси може само и единствено чрез увеличаване производителността на труда, чрез внедряване на иновации и технологии от ново поколение. Но това поне засега не се наблюдава в Русия. Според данни на Сметната палата на страната, 25% от производствените мощности са остарели и неконкурентноспособни.

е чист руснак, ха, ха, ха........

Че то в русия колко ли "чисти" руснаци има при толкова републики

Чист руснак освен дървена колиба друг принос към света няма. На децата на аристикратите до 20 век са им налагали наказания в лицеите , ако говорят руски. Самата аристокрация е с татарски или немски корени и говори френски.

Изречението,че САЩ трябва да са готови да защитят централна и запдна Европа е интересно за нас. САЩ нямат друг шанс освен да подбият стратегическия съюз Русия- Китай,като настроят едната държава срещу другата. Те това го умеят,и сигурно ще успеят.

"Може и да не сме съгласни с президента Тръмп по отношение на всекидневните решения, но го призоваваме да признае, че идеалното дългосрочно решение е такова, в което трите военно доминиращи сили - Съединените щати, Китай и Русия - работят заедно в подкрепа на глобалната стабилност. " Прав е Бжежински.

този на снимката е създателя на талибаните и от там на всички джихадиски терористични движения. той твърди, че най голямата заплаха за запада е православието

Талибаните не се ли появиха ,след като един съсед се опитвашае да налага със сила на изостанало и изцяло религиозно население комунизма. А за православието - Америка толкова "мрази " православието, че православните са най-богатите от представителите на всички религии там. Има се предвид не православието въобще , а руското. Нали се сещаш- едни ченгета слуги на властта , бълващи истерии срещу Запада , преди с Наръчник на атеиста , сега с подбрани цитати от светци, с нововъведения като атомно православие, катехони , спиране на антихриста и други талибании,

От йодните изпарения ще да е и варовика във водата....не зная друго обяснение за тъпотата на този иначе голям град......а може и от трибуквената мутренска групировка да е

Сашо, не шпионирай в нета! Тук се бъзикаме с теб.