Съветник на Тръмп обвини Германия, че спекулира с еврото

Главният търговски съветник на американския президент Доналд Тръмп обвини Германия, че използва “грубо подценено“ евро, за да спечели предимство пред САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Съветник на Тръмп обвини Германия, че спекулира с еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото пъти сме били с Германия, толкова пъти сме стигали до катастрофа

Същото и за Русия. Само с едно изключение, но то пак стига до разруха. Т.е. изводът е, че трябв да намираме нашите решения. Днес сме с ЕС, в който доминира Германия, но не значи, че сме с Германия само и с Германия точно. Всеки случай България е в икономически ръст, 30% ръст на износа, 7.1% безработица, което е под обещаното от БСП, но го изпълни ГЕРБ и за това е по-добра цифрата. Имаме 14 милиарда резерв и тегленият кредит е почти толкова, колкото е сумата на изтегления нов заем. Другият е предоговаряне на старите, натрупани от 15 години насам. Та забележката ти не е съвсем на място. Да знаеш.

Ясно е, че Тръмп не иска конкуренция от ЕС и то начело с колонията Германия. Работата тръгна надолу, още когато се премахна покритието на парите и сега целия свят има да пати. Малко са валутите, които имат частично обезпечение и една от тях е швейцарския франк. Те сега вече, ще се види как лакомо дупе кръв сере в крайна сметка дотам опряха нещата. Дали е рано или късно много скоро, ще се разбере, както на Запад така и на Изток. То не напразно Китай и Русия драстично предвидливо увеличиха златния си резерв, а пък американците не искат да върнат златото /дали не се готвят за война, тези страни да бъдат пожертвани или да служи за натиск/ на доста съюзни страни стига да го имат в наличност въпреки, че те трябва да имат най големия златен резерв. Всички вече разбраха лицемерната роля на борсовите и финансови спекуланти, а пък на рейтинговите агенции няма смисъл да говорим чии интереси защитават. Идва търговска война особено на валутите, но дано не се стигне до гореща такава, каквато е била предишни столетия. Очевидно е, че Русия и Китай са в по изгодно положение спрямо запада и САЩ, ако го погледнем от гледна точка на това, което притежават, и което е в пъти повече. Вече има голям проблем с парите хартийки едни подценени други надценени, но хартийки. Идва нов век на икономически взаимоотношения и съответните разплащания може би в национални валути. Вече никой няма да има вяра особено на долара и еврото, а вземането на кредити в пари едва ли, ще е изгодно, а тяхното връщане, още по неизгодно. До една две години, ако не и по рано, ще стане ясно как, ще потръгне новия ред и взаимоотношения между държавите, но ще бъде доста стресово. Дано се избегне нещо много по лошо, а това някои безумци го желаят без да ги е еня, за каквото и да е.....

Има два вида държави-с ресурси и без. И докато първите, чиито най-ярки представители са Русия и САЩ, не си дават много зор, то за вторите като Германия и Япония, оптимизирането на производството и технологиите са въпрос на оцеляване. И с течение на времето предимствата, които ти е дала природата те довеждат до абсурдната ситуация да си изгубил битката с интелекта.

чело всичките му приказки сЕ в полза на рашистан и срещу Запада ? Нещо зЕ много да смърди на азиат-болшевишки партенки ?

Хиляди американци настояват докторите да диагностицират Доналд Тръмп със заболяването нарцисизъм. В САЩ вече тече петиция, в която хората се подписват с цел преглеждането на кандидат-президента за нарцистично разтройство.

Нещо много бързо се забрави за диагнозата на Путин, ще са интересни години с тия двамата луди.

на ТРЪМПУТИЗМА.

само рублата сжхте спаси планетата от финансов и икономически колапс. сега цял свят е влерил поглед натам, към кремъл.

Ах, летете ескадрони! В устрема ви милиони погледи са приковани със надежда и любов. Свил десницата корава, целий свят се днес изправя стреснат, трогнат, очарован от победния ви зов.:))))))) На крак от парии презрени....

N. S.

Разбойницииии, разбойничкиииии, от вси странииии, сплотете се .....

Eврото наистина няма покритие и при една международна проверка ще иде по дяволите.Tака че Tръмп е много прав.

путин ще направи проверка, а?

сигурен ли си,че можеш да четеш...или си объркал статията

Съгласен съм, едно евро трябва да стане 10 долара; тогава един лев ще е пет долара, и аз ще се преселя да си харча пенсията в САЩ, амин дай боже!

Колко време мислиш, че би могъл да получаваш такава пенсия? Това бюджентните плъхове нямате никаква мсилена връзка с икономическите реалности.

Глупако, ще продължа да получавам 400 лева пенсия, но ще ги сменям за 2000 долара, научи се да четеш имбециле, преди да се изхождаш тука!

Мерките на Тръмп май са закъснели ... Няма спасение от нова инфлация и няма излизане от дълговата криза. Светът се подготвя за това. Не е възможен и сценарий, предизвикал ВСВ, защото Русия няма да го допусне. Руснаците имат предостатъчно стратегически ядрен арсенал и всичко необходимо, както и горчив исторически опит. Либералният мултикултурализъм погълна националните черти и патриотичните идеи на народите в Европа. ЕС е беззащитен ... На всичко отгоре САЩ създадоха Идил с последвалата бежанска вълна ... и т.н. ... Сега Тръмп разиграва много карти - китайска, руска, европейска,близкоизточна с цел да намери изход ... Вече цака с един коз - тихоокеанското сътрудничество

Какво спасение от нова инфлация, при положение, че те се опитват да предизвикат точно инфлация, ама от доста време не им се получава?

За какво спасение от инфлация говориш? Че тя е съзнателно търсен ефект! От 9 години сведът дава мило и драго за малко инфлация. Ма моля, мислете преди да пишете и се информирайте.

Pesh0

Отделно да не забравяме че американските Банкери , се учат , от Германските от началото на 19 век . :))) Което си е истина

Pesh0

прочетете какво е ставало в германия в началото на 19 век с валутата и ще разберете бъдещето ... :)

Pesh0

Погледнато строго , търговския съветник на тръм е абсолютно прав . НО САЩ Сама обезценява долара , като непрекъснато печата долари без покритие . И същервеменно се опитва с военна сила да го запази като световна валута . На всички не им остава нищо друго освен да обезценяват парите си , спрямо мерилото .... ДОЛАР (иначе ставан неконкурентоспособни) или трябва да се смени мерилото . Да се възстанови доверието в долара и САЩ да си върне дълговете е прекалено късно според мен .

жабите изглежда имат нужда от нови правила ,а в нашето блато има повече крокодили отколкото жаби ...

Тръмпи се опитва да съживи американската мечта. Да заздрави средната класа, да направи малкия и среден бизнес отново проспериращ. Трябва му инфлация. Трябва му контрол над дълговата катастрофа. Трябват му пазари (първо вътрешния естествено). Трябват му стимули за местното производство и т.н. Практически света от доста време на сам си мечтае за инфлация. Така че действията на президента имат разбираема и адекватна цел. Ще видим тепърва дали начините му са правилните. За издърпването на ушите на Меркел какво друго да кажем, освен че 3/4 от Европа ще го адмирира. Подготвяйте и тук някакви протекционистки мерки. Какво друго?

това е най-голямата простотия за днеска.

Цитирай аргументирай. Иначе верно нямаше до тук по излишна реплика от твоята.

бъркаш го с путин.

Какви протекционистични мерки да приложим тук? Най-добрият протекционизъм е отслабването на месната валута - действа във всички сфери пропорционално! Ние сме във валутен борд. За да можем да защитим икономиката си, трябва да премахнем валутния борд, иначе как ще отслабиш лева?

добре, че е рублата, та да балансира световните и други финанси!

да... става за баласт на везната да не се обърне :)

Тия чак сега ли се усетиха? То това беше ясно отдавна. Не може да има сравнение между хартийките без покритие, които се печатат като тоалетна хартия и еврото, което беше стигнало стойности до 1,47 спрямо долара и което го сринаха изкуствено за да върви износа на ЕС!

САЩ вече са трета икономическа сила в света и слизат все по-надолу. Това завещаха на ТРЪМП демократите Клинтън и Обама.

Русия къде отиде?

Хо хо хо... ще ви смачкам долара обезценен.

Мале мила с какъв клоун се сдобиха за президент щатите. Как точно немската икономика - пъти по-малка от тая на щатите - успява да излъже пазарите та да им е недооценено еврото поне да бяха обяснили тия гении.

ЕЗ и ЕЦБ в частност са си достатъчно мощни. Намеква се за някаква доминация над ЕЦБ и ЕС от страна на Меркел с чисто меркантилна цел. Издърпване на ушите ли да го наречем, как ли?

ЕС е по-голяма икономика от щатите, да. ЕЦБ е също силна. Но немците ако и да са с най-голямо влияние (споделено с Франция поравно) не могат да правят каквото си искат. И Тръмп със сигурност няма ресурса да дърпа уши, няма да мине дълго и всичкият му ресурс ще отива в това да се удържи в кабинета си ако кара с това темпо на гафове и глупости, в които се впуска. То от Никсън насам никой не е изритван оттам, може би му е време и такова шоу да видим.

СВЕТЪТ НА ЗАПАДНАЛИТЕ СТРАНИ СЕ ГРАДИ НА ГРАБЕЖИ И ФИНАНСОВИ СПЕКУЛАЦИИ НО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ЗА ВРЪЩАНЕ КЪМ РЕАЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО И ТОВА СЪЗДАВА ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ,НА ИНАЧЕ МОНОЛИТНИТЕ"СЪЮЗНИЦИ"!!!СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНИ И НА ПИРАТИТЕ ОТ ОСТРОВА НЕ ИМ ХАРЕСВА,ЧЕ ОПИТЪТ ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО СЕ ОКАЗА ТОТАЛНА КАТАСТРОФА!!!ИЗЛИЗАНЕТО ИМ ОТ ЕС Е ОПИТ ДА СЕ СПАСЯТ ПО ЕДИНИЧНО ОТ НЕСПОЛУЧЛИВИЯ ПРОЕКТ!!!СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА САЩ,СТРЕМЯЩИ СЕ ДА Е ЗА СМЕТКА НА ЕВРОПА!!!И ДОКАТО ЗАПАДНАЛИТЕ СЕ ОПИТВАТ ДА СИ ПРЕХВЪРЛЯТ КРИЗИТЕ,ОТ ИЗТОК СЕ ВЪЗРАЖДА ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ,КОЙТО ЩЕ ПОСТАВИ ИКОНОМИКАТА В СВЕТА НА РЕАЛНА ОСНОВА!!!НА ИЗТОК СЕ ИЗГРАЖДА НОВ ПО ДОБЪР И СПРАВЕДЛИВ СВЯТ!!!

Кофти ли ще е сметката? Дано нас ни пощадят и без това сме бедни та се не трае. И на мен ми мирише на плащане на разни сметки....

Русофил

ДА СИ ПРИЗНАЯ,САМО ГОСПОД МОЖЕ ДА НИ ПОМОГНЕ!!!

Пий си редовно хапчетата! Нета не ти понася, по-добре го спри!:))))))) Може пък и да ти олекне...

Русофил

ОЛЕКВА МИ,КОГАТО СПОДЕЛЯМ ФАКТИТЕ И ПРОДАЖНИК КАТО ТЕБ,ИЗРАЗЯВА СВОЕТО БЕЗСИЛИЕ ПО ЕЛЕМЕНТАРЕН НАЧИН!!!

Не можем да повервам, че доживех деня, в който некой "голем" ше каже за експлоатацията, която упражняват гирманците над останалата част от Европа! Досега всички мълчаха, като "таковата"!

Топло. Това е част от съобщението. Чичо Сам мъмри Меркел. Тя отговорила - ние нямаме юрисдикция над ЕЦБ. Ама остава съмнението за неформално влияние... Нататък става по-интересно.

Ха ха, в момента има 6 мурзилки на смяна, които бранят опорната точка Тръмп. Жалки рубладжии...

Коя е тая опорна точка? Верно че не прочетох нищо интересно до тук по тази важна тема, ама опорности не забелязах май.

Не съм им чел излиянията но ако са разнопосични значи просто орките от руската тролеферма са оставени на собствена мисъл и карат на принципа "тоя е наш-оня е враг" и докъдето им стигне акълът (което обикновено е на нивото на умствено изостанал писач).

Тоя Наваро наистина е идиот. Всъщност нещата започват да стават наистина опасни. Тръмп се обгражда с "Тръмпчета"...

Тъпако не виждаш-тои иска да направи така че богатия да не е толкова а бедния да е по добре пълен обрат трябва света е стигнал дъното.

LOL, агитката милиардери дето се нахърдаха във властта около белия дом начело с Тръмп ще спасява пролетариата. Отде ви изравят бе.

На кривата ракета космоса и пречи. Ясно е че Тръмп иска перфектни условия за САЩ във всичко. Затова и посегнаха на ЕС чрез Великобритания. Само че Германия и Китай също не обичат да пасат трева.

Валутите и борсовите спекулации с тях са измислени от евреите глобалисти за далавери. Най-големия валутен спекулант е евреина Сорос, които разбива икономики за да печели от сринатите им валути! Китай също дръпна много напред с игра с валутата си и затова подкрепя глобалистите и е против Тръмп! Крайно време е страните да преминат към златен стандарт, което ще изравни цените и ще спре спекулациите.

До месец, Тръмп ще е скаран с всички на майката земя и ще отправи остри критики към Марсианската общност. За дето играят донка на американската икономика и пречат на междузвздната търговия.

Представете си за колко манипулиран пазар, било валутен, било всякакав друг става въпрос!И то кой го казва! Баш манипулаторите. Хората заради които няма нормални пазари от десетилетия. Милите те, жертви, ей.Всички искат да ги смучат, усучат и набучат, ама то отдавна няма какво да се смуче или усуче. На голия им тумбак, чифте претенции.

Казвал съм го и преди - САЩ ще направят с Европа това което ЕС направи с нас. Обама се опита чрез ТТИП а Доналд ще го направи по старомодния начин.

хранителна верига

ето,една дума на доналд тъмп и европеиската валута катапултира нагоре!

това е лошо за нас, за нас е добре лева да е евтин Така събираме повечко пияни руснаци и англичани

Позна. Ама и на тях им е изгодно да си предизвикат инфлация. Света се нада на инфлация от години.... Може да си преизчислим левчето, да напечатаме повечко артийки и да удвоим заплатите?

това означaва,че и утре доларът ще пада!тези искат да продължaт да печатат долари!

това означава, че утре еврото , ЕС и НАТО изчезват...

И сега гледайте какво ще стане - американците ще предизвикат инфлационна вълна, която като домино ще обиколи целия свят. А когато се върне отново при тях - ще си вдигнат заплатите на едно по-високо ниво! Само така се бори криза и огромен външен дълг...

е те това се опитват да го направят от 8 години, но дълга не ще и не ще да се обезцени

Мазникът му с мазник, като класически комунист - обвинява другите, че са се сетили преди него . . .

кой е класически комунист? обама? да, той е такъв, както и клинтън, а за меркел и сорос да не говорим... :-)))

дет се вика на Меркел не и остава друг избор, освен да си поиска златният резерв обратно от форд Нокс, че чичо Тръмп кат нищо ще подпише указ за национализациата му :)

тя може и да иска, но без помощта на Путин няма да си го получи

те зарад него го държат в САЩ Щото много се натиска да помага в броенето :)

Преди 40 и повече години франсетата даже кораб пратиха, познай дали си прибраха нещо?

Да не се окаже, че кюлчетата във Форт Нокс са боядисани в жълто. ;)

значи да направи обратното на това което помага на икономиката и?

Не еврото а рублата застана между тях !!! И едните и другите искат да си бършат задници с лика на Ленин а скоро и на Путин !!!

ти с ятагана (по твое, незабравимо изказване) да не си си закачил портрет на путин на стената и срещу кревата? за да можеш още със събуждането си да го видиш. :-)))

Немците ги разбирам - Ленин все пак ги е завлякъл с милиони марки, отпуснати му за пропаганда от немското правителство по време на ПСВ.

тъпите бюргери

Нима е изненада, че евро зоната си защитава икономическите интереси ? Това на бизнесмена Тръмп ли трябва да се обяснява - хахахахахаххаа

евро зоната си защитава икономическите интереси? като щеше да подпише ttip, както пързулна сета без съгласието на европейците и с помощта на лобистите на концерните? смешно, наистина.

Щеше, но ..котка му мина пътя - хахахахаха

Когато се заговори за пари най= малко немците ще се вържат на подобно внушение. ФЕд напечата около 700 трилиона долара и отдавна в САЩ трябваше да има инфлация, но се оказа, че нищо няма, а сега поредният мошеник иска да накара европейската банка да си произведе сама дефлация. Хайде де! Това е разорително внушение, в което американците ще трябва да се блъснат челно.

"ФЕд напечата около 700 трилиона долара" бреиии, еи ти човек от кухнята на фед. това инфо лично роцхилд ли ти го даде?

Що не провериш, а после ме поправи?

като се има предвид,че утре американската централна банка ще решава за основния лихвен процент,които би трябвало да се повиши,ако това стане доларът би следвало още да поскъпне! ето тук е заровено кучето на раздора!

кучето е точно по средата между печатащите долари и печатащите евро

Gacony

Повишението на лихвения процент, може да се окаже "отиграно" и да не окаже особено влияние. повишението просто се очаква. Ако обаче оставят лихвения процент "unchanged", ела да видиш как долара стремително ще тръгне надолу.

вярно,вичко е възможно,заложил сам на дълги позиции за еврото! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

отсам капитализъм, от там капитализъм, да се избият, да се изядат, хич не ми пука, без капитализъм светът ще бъде едно добро място за живеене

Що не работиш без заплата бе ахмако?Нали нямаш нужда от капитал!!!

защото живея в капитализъм, ти защо през зимата обличаш палто? само че капитализмът не е обективна даденост като зимата

ето кое ме озадачава-веилкобритания-беше втората по значимост икономика във еу и напусна,другите държави гърция,италия,португалия,испания,са затънали във дългове,а еврото продължава да поскъпва!ето защо е откачена работа!

са като религиите, фикция за манипулиране на стадото

ама тия почват да се осират. изглеждаха едва ли не по нормални, но явно външният вид лъже.... сега подпукаха официално немците, Фийон вече го опукаха с бърз скандал за жената и други глупости, разчистват неугодните им европолитици.... Льопенката не е много глупава, но не знае кога да спре и поради това ще я използват като носна кърпичка докато изтика франция от ЕС, после следва развала на ЕС....

Като знам кои са световните лихвари и банкери та не ме учудва такова изказване.Сега ще се окаже, че България не само е готова за Шенген, но и да приеме еврото- това според политиците- така овцете са вкарани в кошарата и само чакат да стане Гергьовден. Опичайте си акъла на време, защото трудностите ще бъдат неимоверни.

Аха, това ли е най-новата опорна точка?:)))) Шанген - Опасност!!! Викаш по-добре със забраните на Шенген, отколкото без тях? Ей това комундетата спирка нямате!!!

Шенген беше основната задача на Боко. От 2009 досега нищо не свърши.

ти пък къде видя шенген? за едни има, а за други няма, точно като на битака.. :-)))

вярно е,че всички европеиски страни (българия,турция,албания,румъния,унгария,чехия полша и от останалата част на светът държави със по слаба икономика и корупция работят и са зависими от немската икономика! тук поне почти всеки работи или се кани да работи във германия!затова тръмп казва европеиски съюз ли?та това е само германия!

в груб, ама много груб превод това ще рече: Немската стока е предпочитана от американският купувач. Ако негрото има възможност ще си вземе Мерцедес вместо Кадилак

Не! При превод това означава, че подцененото евро ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на негрото да си купи Мерцедес.

може и така Всъщност проблемата е че в САЩ може да срещнеш Мерцедес, докато в Германия и Европа американските возила трудно се пласират. Освен за Черокито за друго не се сещам в момента

Естествено, че е подценено еврото, което играе идеално за огромния търговски излишък на Германия, в комбинация със замразените дълго време заплати на бачкаторите. После, ще се запитате - къде отиват всичките тия средства от търговския излишък? Много просто - немските банки сипват с голямата лъжица стотици милиони на разни гърчоля, италианци, испанци и други периферни държавици, докато в един момент някой не изпищи, че дългът му е станал "взривоопасен". Но пък американите не са и напълно невинни, щото техни банки със счетоводни фокуси и камуфлажиране на дълг успяха да "вкарат" страни като Италия и Гърция в критериите за участие в еврозоната.

Еййй, ма много ги разбирате "счетоводните камуфлажни фокуси", беее!!! Ами като толкова ги разбирате, правете ги и вие и ще сте !!!! Боже, колко мъка има по този свят, Боже.

да беше само това. германия основно спекулира с новините и е един от главните износители на фалшивите новини, цензурата и омразата към инакомислещите..

Бойкот на всичко хамериканско! Всяка ГМО царевица е враг на народа!

ДОКАТО ВАС ВИ ПРИСПИВАТ С АМЕРИКАНСКИ ИСТОРИЙКИ , ЕДНИ МУТРИ ЧУКАТ МАЙКИТЕ ВИ :))) ...... Дългът скочи с €2 млрд. за година и с €0.5 млрд. за месец 12:40 31 януари 2017 Политика / Редактор Георги Брандийски / обновено преди 4 часа Виж 1 снимка Спрямо ноември дългът нараства с 557, 8 млн. евро, а спрямо година по-рано - с 2,1238 млрд. евро Сн.: link Дългът на България към края на декември 2016 година възлиза на 13,7619 млрд. евро, което е 29.4% от БВП, отчете МФ. Нарастването е с 500 млн. евро за месец. Спрямо ноември дългът нараства с 557, 8 млн. евро, а спрямо година по-рано - с 2,1238 млрд. евро.

И к`во? Дългът расте по във време, когато лихвата на ЕЦБ е отрицателна - плащаш на банката, че си държиш парите при нея. Та лошо ли е да вземеш кредит при най-ниските лихви които са съществували някога???

Какво знае той за подценена валута !? В България за ушиването на едно мъжко сако на цехчето в забутано родопско село му дават 10 евра. Шивачката взима 4 лв. Сакото се продава в България за 120 лв. - има материали, транспорт, печалби, много неща. Дотук добре. После същото сако, качествено, българско, не китайско, отива в Германия и О! Чудо! - изведнъж става 190 евра. Е как става тази работа, нали сме една държава, един съюз ? Къде отива разликата ? Сакото дип си е едно и също, фирмата - износителка (гръцка най-вече) е една и съща, мита няма. Чудесата на пазарната икономика. Само с един фокус. Обаче обратно не е така - една Опел Инсигния както си струва 19 хиляди евра, така си струва 38 хиляди лева в България, не струва примерно 15 хиляди лева. Либерална демокрация, браточка. Либерализация и яка глобализация. Ние работим, те карат нови коли и носят нови сака. Ние ги караме като ги изхвърлят.

Ами направи ти фабрика, ший ги и продавай саката в Германия за 190 евра. Кой ти пречи?!

ти казваш, че цената на нашето българско сако трябва да е еднаква на територията на Европейския съюз, защото важат едни и същи правила и няма мито, - така е, на забравяш, или пропускаш нещо малко - гръцката фирма износителка - това е търговска фирма все пак.

"еврозоната изпревари по растеж тази на САЩ" ето това много вбесява набедения за биснесмен тръмп. Този ако не разпали война-ще го свалят с камъни.

Това е абсолютна истина