В САЩ, Франция, Япония, България има несъвършена демокрация

САЩ бяха понижени от пълна демокрация на несъвършена демокрация в индекс за състоянието на демокрацията на британски мозъчен тръст. България е на 47-о място.

Обратно в новината

Коментари - В САЩ, Франция, Япония, България има несъвършена демокрация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИЗОБЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!!БЪЛГАРСКИЯТ МОДЕЛ НА ДЪРЖАВНО УСТРОЙСТВО Е НАЙ ДОБРОТО,КОЕТО ЧОВЕЧЕСТВОТО Е СЪЗДАЛО КАТО МЕТОД НА УПРАВЛЕНИЕ В ДАДЕНА СТРАНА!!!ОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ ДА СМЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ЗЛЕ Е,НАЛОЖЕНИЯ ДИКТАТ ОТ СТРАНА НА ЕС И САЩ!!!ТОЕСТ НИЕ СМЕ ПОСТАВЕНИ В ИКОНОМИЧЕСКА ЗАВИСИМОСТ,ЧРЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ МЕХАНИЗМИ!!!ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ Е,ЗАВИСИМОСТТА НА БНБ ОТ ФЕД!!!

Бо Бо

индексът на Икономист интелиджънс юнит (eiu com) е в допълнение на за 27-те години демокрация, в които България стана: - 1-ва по отрицателен естествен прираст измеждду 272 държави в света (смъртността е около 110-112 хиляди души на година, а раждаемостта е 62 000) - 2-ра по смъртност в света. - 7-ма по темпове на намаляване на населението за 2016 г. - 15-та по ниска раждаемост от глава на населението. - Благодарение на усилените мерки на правителството по изграждане на пътна инфраструктура, България вече е на 111 място в света. Пред нас са Уганда, Бангладеш, Сомалия и почти целия Африкански сектор... (статистика на cia gov за 2016 година) България се е сринала безвъзвратно със 100% по стандарт на живот (от 32-ро място през 80-те години) до 62-ро място в света в момента. България вече най-официално е страна от Третия свят, по стандартите от края на 20-ти век (актуални цифри от ООН undp org). Честита Ви демокрация и Евроатлантика Българи!

Само дето не съм сигурен, че "Евроатлантика"-та ни е виновна за това. Управляват ни бивши ли, вечни ли, комунисти и русофили. И най-вече, българският народ спи и не взема в свои ръце съдбата си. Няма как друг някой да ни "оправи", отговорността за съдбата на всеки си е лично негова.

Оказва се, че най демократични са страните с най висок стандарт на живота. Наистина ли има пряка зависимост? Задоволените и оядени немци са свикнали държавата всичко да урежда за тях, а те да не се главоблъскат по въпроса, кое е демократично. Меркел казва не само на немците, но и на цяла Европа, че е демократично да живеем с африкански и азиятски нешественици, защото на тях им харесва това, но не и на нас. Това, което на нас не ни харесва или не желаем, а именно икономически бежанци, не било демократично. Кои са реалните критерии за демокрация?

Не мога да се съглася, че Германия е демократична държава, щом поданиците ѝ не могат да изразят свободно мнение по касаещи живота и бъдещето им въпроси - например "бежанците". Страхотна цензура и страх да не ги обвинят в расизъм съществува в публичното пространство. Дори загуба на работа при изказано на всеослушание мнение.

Държава,в която корупцията като гъбички е заразила съдиите се нарича корумпирана държава.

Като в оня виц за жена, за която лекарят възкликва: - Вие сте ПАТОЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ! И отговора й: -"Патологичен случай", а те щели да ми казват КУРВА. 27 години изпълняваме "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" - приета на московския ционистки конгрес 1988 г. и "Програмата на Ричард Ран и Роналд Ът" ... и изградихме НЕСЪВЪРШЕНА ДЕМОКРАЦИЯ, евфемизъм на МУТРО-ОЛИГАРХИЧНАТА СИСТЕМА НА МАСОНИТЕ-зидарите. Не се отчайвате уважаеми сънародници, ние виждаме същността на нашите душмани - АЛЧНИ ЛИЦЕМЕРИ. И това е ПОСТИГНАТО с огромни съпротивителни жертви и страдания. Не си мислете, че сме осиротели в днешната ситуация, на "несъвършена демокрация". Напротив, чрез това МАЧКАНЕ, Господ българина отделя Човека, от "органичните портали"-хората. Например:"ДИЗРАЕЛИ"-1876 г, Иван Вазов, БЕЗДУШЕН ЖИД.

Погледнете как е деградирала нашата древна нация, до унизителното положение, в което сме сега. Най напред имаме лошо генетическо наследство от турско. За пример давам поговорката "Преклонена глава остра сабя не сече". И разбира се помаците. До като започне да се измъква от тинята на робството, дойдоха несполучливи войни. И отново унижение и бедност. След 9 Септември, който имаше нещо го конфискуваха или го изяде инфлацията. Парчето земя на селянина, беше му отнето в ТКЗС. Когато хората отново се посъвзеха, последва обратен процес. Това, което бяха построили, беше откраднато или планомерно унищожено. Ако все пак някой къташе парици за черни дни, инфлацията ги изяде. За подсилване на ефекта, хората останаха и без работа. С две думи - отново трябваше да се започне от нулата. Хората с качества изчезнаха от България, останалите се примириха. Въпроса опираше до насъщният, каква ти тук демокрация. Така беше създадено и утвърдено нашето извратено съществуване. Бедност, липса на справедливост и переспектива. Те това е всичко по въпроса.

примириението е да се съгласиш с всичко,което паразитите ,без никакви задръжки могат да си позволят да ти стоварят на главата !!! пуснете две хлебарки у дома си и гледайте до къде ще ви докарат,ако се примирите с тях !

Тези много са изостанали.Ние това го знаем от 30 години!!!!!!!!!

и какво като го знаете ?

Това, което е избягало от вниманието на мозъчния тръст е, че в последно време демосите по света осъзнават, че демокрацията е пълна простотия. Демосът по дефиниция е неспособен да кратира. Ако беше способен, нямаше да е демос. НО така е с демократичните мозъчни тръстове - в по-голяма степен са тръстове, и в нулева - мозъчни. Време е да осъзнаем, че демокрацията не представлява никаква ценност. Въобще. По-скоро обратното. Помните ли какво беше общественото устройство на България преди 1989? Или сте забравили, или никога не сте го учили - НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ. Тавтология, разбира се, но това беше приносът на БКП към световната комунистическа мисъл - народната демокрация, като алтернатива на доминиращата съветска демокрация. Древна Гърция изобртила демокрацията, я която всеки имал право на глас. Всеки, всеки... ама всеки който е свободен имотен мъж. Изключват се робите, жените, бедните... Та така - демокрацията е простотия, предназначена да лъже тъпанарите, че имат някаква власт.

В социализма официално беше обявено, че сме под "диктатура на пролетариата".

бг политическа култура -4,38 от 10 ! как се постига демокрация от неосъзнати хора,принудени да слугуват на всички мошеници ,криещи се зад различни догми ? до 89 бг народ дори нямаше правото да мисли ,сега го има ,но никой не го учи да мисли с главата си . гледа ,че политиците плячкосват,лъжат безнаказано и си живеят на гърба на честните ,наивните и безхаберните и пред бг европеец дяволския избор: -да прави като управляващите ... -да стегне куфарчето и чао, бай-бай... -да включи мозъка си на 100% и да се опита да бъде новия Левски,Ботев, за да не се срамува от себе си . някой пита ли се наистина ,докъде ще стигнем по пътя на "прихода",каква е точната равносметка за 27 г. лъжедемокрация ,измислена и практикувана от комсомолските и парт.комунистически паразити ?

Робството и изгарянето на историята ни -архиви, крепости, храмове, е голямата трагедия на народа ни. С вековете е свикнал друг да мисли и да се грижи за организацията на неговия живот - султанът, после царят, ЦК на БКП, СССР, ЕС, Премиерът.... и така до пълното разграждане на усета, че всеки е социална единица и творец на живота и бъдещето си. Само едно не спира да ме смайва и удивлява - откъде излязоха толкова смели българи, толкова борбени и подготвени за политически искания, смело поставяни пред елита на цяла Европа веднага след Освобождението - цяло съзвездие личности, описани от Симеон Радев като строителите на България. Разбира се има причини в предисторията, но защо днес няма такива велики мъже??? Защо???

И от къде на къде някакви си Норвегия ще е на първо място, а братска Русия ще е в един кюп със С. Корея!?

ке си мерим демокрациите ли сега....?

Диктатура на мнозинството - ДЕМОКРАЦИЯ. Диктатура на пролетариата - СОЦИАЛИЗЪМ. ТОВА НЕ Е ЛИ ЕДНО И СЪЩО??? И ЗАЩО ТОГАВА ЗАТРИХМЕ ХУБАВОТО ОТ СОЦИАЛИЗМА???

Тръмп наистина е накърнил интерасите на хората от задкулисието, Кьораво куцо и сакато започна да плюе срещу него по всякъкъв повод. Дано не го гръмнат.

Дори да направят тази глупост, това не променя нещата. Тръмп не е случайност, а историческа закономерност. САЩ имат натрупали се неразрешими проблеми и повече не могат да я карат така. Духът е изпуснат от бутилката и не може да бъде върнат. Тръмп беше казал, че зад него стоят 100 млн. хора с пушки. Не каза и друго-че зад него стоят могъщи сили-банкови, индустриални, финансови. Налице е разцепление в елита на САЩ и това е закономерно. Неоконсервативният елит на САЩ ги тласкаше в пропаст, а с тях и целия свят. Някой някога трябваше да сложи край на това. Молете се да е жив и здрав и успешен.

Основното изискване за да е успешно едно общество е да има ред в него. Колкото повече ред и спазване, толкова по-успешно е обществото. Въпросът с държавното устройство е второстепенен. Демокрацията не е приложима за всички, защото исторически и културно не са подходящи всички за нея. В някои страни е налице успех при перфектна демокрация, в други при пълен авторитаризъм. Водещото и в единия и в другия случай е редът, а не външната форма на управление. Ние например не сме за демокрация, нямаме зрялост като общество. И няма да бъдем зрели никога. Демокрацията при нас означава липса на ред и оттам-закономерен провал. Бяхме относително благополучни при комунизма поради наличие на ред при него, макар и спорен. Но ред! В Норвегия е ок да е демокрация, но тя не е бивша империя, няма етнически и религиозни анклави. Които са живели в исторически каши, не са за демокрация. А за здрава ръка и ред.

не си обективен ! има хора ,които се учат от грешките в историята . има хора с или без достойнство , хора с или без сърце . ние хора ли сме или само храна за паразитите ??

Това е философията на диктатурите, само дето някои от тях са и в интерес на народа, а ние такова чудо не сме помирисвали. Благополучие при соца? Ами аз грам не го чувствам така, помня как имах по един панталон, докато не се скъса, и как в магазина имаше само хляб (но рано сутрин), един вид сирене и може би един вид салам. Кое му е благополучното? Парите ни стигаха, защото се лишавахме от всичко. Вестник "Старт" за 25 ст. се видя скъп на родителите ми - лекарка и инженер.

Затова пък, почти построихме комунизЪМа!

Някой ни е качил 20 места нагоре само защото сме член на ЕС. Само в Европа сме почти последни. Махни Русия, Украйна и това е. Свобода на словото, съдебна система, разполагаем гарантиран доход, институции, сигурност, невъзможност за пътуване. Това остави ами и ония 7 ли, 9 ли бяха фирми дето владеят 90 процента от поръчките. Бах маа му. То при социализма имаше едни мастодонти ДСО - Държавно Стопанско Обединение. Дори те бяха повече от 9 бе хора. ТОВА НИЩО. ПРЕДИ 10 ГОДИНИ БЯХМЕ ПО-ДОБРЕ при ДОган и Станишев. Пепел ми на устата, не вярвах, че някога ще трябва и това да кажа. Срам за десницата, герб, реформатори и сие некадърна пасмина.

Преди 10 години беше пика, икономическия пик на света. Никога не случвал се преди това в човешката история. А Станишев и Доган нищо общо нямат с това.

тарикатът чърчил беше казал, че няма по-добро измислено управление от демокрацията, но тя е робовладелски тип държавно управление и за такива цели сигурно върши работа; в момента това понятие се асоциира с демагогия и антинародно управление на олигарси, на което повече му прияга думата плутокрация; каквато и да е думата, типът управление предизвиква отвращение у нормалния гражданин

пфу!

Принципно откак паднаха СССР и комунистическата система капитализма се увълчи съвсем от липсата , а демокрацията служи само на империалистическите субекти - големите международни компании да крадат по-успешно, по-прикрито и по-безпрепятствено народите. Ще кажете, че съм краен. Ами то в САЩ са най-големите вълци - съмнявам се да са в първата двадесетица. Само като гледам у нас какво насътвориха американците и се погнусявам. Не може да сме в първите 50 според мен защото само в Европа почти всички са с по-работещи институции и власти от нас. По свобода на слово сме след място 60 според мен, по институции след 70, по съдебна система след 80, по икономика пред вид факта, че няма 10 фирми владеят всички поръчки сме явна непазарна демокрация - кажи го пак след място 70. Сложи 20 плюс на 47 и долу-горе, с повече оптимизъм. Реално 2007ма бяхме по-добре. Определено.

Мутро-държава мутро-полиция мутро-здравеопазване мутро-правосъдие мутро-образование мутро-икономика Мутро-премиер !!!

И как точно този анонимен "тръст" измери 167 държави всяка поотделно? Ходиха на място ли? Или си го "изсмукаха" от .........да не казвам от какво и да не казвам на кого..

То си има разни науки за целта. Аз съм инженер и като съм болен отивам на лекар, не се питам как да се излекувам с електроника, защото това знам. Има си науки, в които се казва как може да се изследва нещото и то обективно. Принципно може да не се ходи ако в дадената страна има кой да проведе проучването на местна почва, но все по същите критерии.

да бе наука, стъкмистика по метода на академик Нагласенко.

Тия хора яВно си имат методика и тя едва ли е много погрешна .... Въпросът е ЗАЩО НИЕ СМЕ НА КУЧЕТО В ГЪЗА ?! или теб това не те интересува...

Гледайки класацията ми прави впечатление че, Норвегия, Исландия и Швеция в челната тройка, са страните, построили КомунизЪма. Гледайки в дъното - Русия, Китай, Северна Корея - пак е комунизъм, само че недостроен и уродлив... Гледайки почти средата, т.е. България направо е отчайващо положението! Така че, дайте да действаме в посока западния комунизъм, че източния си е е*ал мамата! Иначе класацията си е доста точна. Само ние сме наникъде ... след толкова години.

Изхвърлете Германия от 19-те! Там медиите манипулират повече от колкото у нас.

Май има нещо такова.На моменти си личи в Дойче зеле.

Турция ми е интересно къде е?

Това пак е измишльотина и една от 47 те организации на Джордж Сорос , защо Българските евреи не му обяснят , че Българина не вярва на такива миши организации без да му платят ! Кажи му Греди !

Майната и на тая демокрация, щом е толкова калпава..

А народът - "клетници" ... Машалла Лабут Паша ... ще те запомним като най-крадливия, най-калпавия, най-вредния и най-долния!!!

Много ме интересува че някакъв си мозъчен тръст от някакъв си Лондон говори за някаква си демокрация.Това да не е като онази Сирийска обсерватория за наблюдение на правата на човека- с единствен "наблюдател" продавач на тениски.

Какво е "демокрация"? Има ли дефиниция? С пет думи казано, демокрация е диктатурата на мнозинството. Даа бе ... Само толкова? А кой го казва? А бе рупай там и не питай! Че тинк-танк ще те гази ...

Като народа ритне и баба ви меркел, в Германия също ще настане "несъвършена демокрация". "Съвършена" е само там, където на Ротшилд и кучето му сорос е позволено да крадат съвършено!

"Британския мозъчен тръст" е в състав: Яз, братчеда и още двамина соросоида...

"Think-tanks" мрежите на Сорос се активираха - британския мозъчен Икономист интелиджънс юнит....Мозъчните тръстове, наричани още "аналитически центрове", "фабрики за мисли", "резервоар за мисли" и "мислителен таран" (на английски: think tanks) са деца на Сорос заради финансирането, което получават по различни програми от институт Отворено общество, основан от Джордж Сорос. Победата на Тръмп означава замиране на финансовите потоци към досегашните think tank-ове създадени от Сорос в Европа, най-вече в Източна

Монархиите - съвършени демокрации!