Русия удължи примирието в Алепо с още един ден

Русия е потвърдила пред САЩ, че е готова да продължи "режима на тишина" в Алепо, ако бунтовниците в източната част на града не активизират действията си.

Обратно в новината

Коментари - Русия удължи примирието в Алепо с още един ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Удължили с един ден защото още чакат самолетоносача"Адмирал Кузнецов" и придружаващите го кораби да дойдат до Сирия за да почнат да стрелят и бомбандирват от тях.

ХУМАННОТО РЕШЕНИЕ НА ПУТИН,ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА С ЗЛОВРЕДНО ЛУКАВСТВО ОТ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ!!!

В САЩ с търговия на оръжието за бандитите в Сирия успели вече да изкарат 5 млр.долара. Разбира се войната няма да свърши скоро.А когато свърши САЩ ще я развържат на друго място. Така и живеят за сметка на чужди страдания.

Изгледах брифинга, генерала каза още: Вчера са обстрелвани хуманитарните коридори и има убити и ранени. Също така Ахрар аш-Шам са екзекутирали 14 човека , представители на местната власт, които са приканвали цивилните да напуснат обсадата по хуманитарните коридори.

СИРИЯ, ТАМ ИМА ПРАВОСЛАВНИ, НЕ МАЛКО

Мъ кривославните са 100 пъти повече!

Една госпожа лежала на плажа, при нея идва ТРОЛ ОТ ДИРА и вижда, че на бедрото й има татуировка на Ленин и казва: - Госпожо, много обичам Ленин, дайте да го целуна. Ами целунете го. На другото бедро видял, че има татуировка на Сталин. - Ама аз много обичам и Сталин, дайте да целуна и него. Ами целунете го и тръгнала към съблекалнята и той след нея. Видял я да си сваля банските и казал: - Ама вие имате и Фидел Кастро! Може ли да целуна и него? В това време влиза мъжа й. Свалил си банските и казал: - Ааа, плешивата глава на Хрушчов, не щеш ли да целунеш?

След 12 дни флотилията от 8 руски кораби ще пристигне в базата си в Сирия. В помощ на силите на Асад ще се включат нови подразделения на иранската гвардия (доброволци) + 2000 кюрди шиити. Така че ислямистите от ИД и сие, както и да се преименуват "искат - не искат" трябва да напуснат града или "ще останат завинаги в него"!

Руснак влиза в последното отворено чейндж бюро в Москва. - Къде мога да купя 100 $? - В Минск, но ще ви е трудно с тези чували до там

Не е смешно. Съвсем.

Интересно защо по "демократичните медии" отсъства следната информация: -- Западната част на Алепо е под контрола на Асад. Тя бива ежедневно обстрелвана от "бунтовниците", в резултат на което непрекъснато загиват мирни жители. От оръжие, произведено във ВМЗ-Сопот или друга подобна фирма, платено от САЩ, СА, Катар или ОАЕ... Поради ежедневния обстрел снабдяването на града с продукти е много трудно, липсва вода и електричество и много хора гладуват...

аз па си мислих че е руско оръжие. Я прати квитанциите в които пише че е от други държави. Бе да ва таковам в големите дупки АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИЦИ. Чули една дума и я дъвчат като гума. Кой от вас провери тази информация бе????? Келеш. На всички е ясно че ИД стрелят с КАЛАШНИЦИ, а не американски автомати. Ама те хамерите решили да им купят калашници, а не да си развиват тяхната икономика... ти що си прост бе?????

А аман от лекенца. Думите изгубиха значени, за едно и също един път лошо ама наште кат го правят е много харно. Да те и в измисления българин!!!

В интервю с един от главорезите на Ал-Нусра, той се хвалеше с новото оръжие доставено от братски сащ и на заден план бяха струпани сандъците, на които пишеше "ВМЗ" и лагерче около него !

Защо в нормалните новинарски сайтове няма подобна новина? Май ще привикват руския посланик в Израел за обяснение, както го привикаха в Белгия заради руската лъжа, че белгийски самолети са бомбардирали мирни сирийци.

Руската информация винаги е с доказателства за разлика от западната ....и твоята троле!

Я, само ти ли знаеш. Много секретно.

Ще бъде колкото трябва. Когато баба Меркел удари с юмрук по масата - то Путя се напикава и слушка. Този филм сме го гледали вече в Украйна.

Сладур, да си чувал, че тези кораби са с ядрени реактори, че и по два. Имат и дизелови уредби, за резервиране. Не се заблуждавай и не заблуждавай другите! Не се оставяйте на злобата си - четете, учете се, а за Русия не се грижете, тя винаги се е справяла.

Преди разпада на СССР в един затънтен далечен колхоз, се провежда годишно отчетно-изборно събрание на ППО на КПСС. Събранието протича нормално - преизбират старото-ново ръководство с единодушие, отчитат постигнати резултати и т.н. - както си му е редът. Накрая парторгът дръпва пламенна реч: "Другари, като построим комунизма ще потекат реки от мед, реки от мляко... и на всеки ще купим по един самолет. И то не какъв да е, ами бърз, свръхзвуков..." - разпалил се той. Един чичка вдига ръка и пита: - За какво ще ни служи този самолет, какво ще правим с него? - Как за какво? Представи си, че в Москва са пуснали салам. Палиш самолета и си първи на опашката!

Това подобие на виц го пускаш за Н-ти път .Веднъж ти писах за него че по тъпо нещо не бях чел, сега ти пиша че тъпото нещо е два пъти.

Oprawdawa[ si nika

БРАВО НА КОАЛИЦИЯТА ОТ НАТО Страшно възмездие застигна кръвожадния екстремист Джихади-Толик.По предварителна информация роденият в Русия Анатолий Землянка, по-известен като палача на ИДИЛ Джихади-Толик, е бил ликвидиран в резултат на операция в Ирак. Това съобщи руският сайт Life, като се позова на източници на правосъдието.

Гледайте на видеото как "Адмирала" пуши и пъшка изхвърляйки тонове изгорена нафта през димохода - величествено !

поне да задействат гребците да не се излагат като пернишко чудо

Адмирала пуши за да го виждат от перископа на подводниците, че мърда.хахахахха

адмирала е на въглища. Пушат 2те парни турбини. Пише го в руската википедия.

Че хората си имат нафта, ако искат ще го газифицират. Кво се оглеждаш в чуждото?

той за това едвам изкарва 45 дена без да ходи да зарежда на колонката. докато някой други могат над 10 години без да трябва да ги зареждаш с гориво.

Днес "умерените" заявиха, че отказват да напуснат града . Радикалните още преди два дни заявиха същото. Притеснително е поведението на протурските бунтовници, които действат в северна Сирия-групировките Султан Мурат и Ахрар ал Шакия. Те уж щяха да воюват с ИДИЛ, а вече нападнаха кюрдите.

а бе соростутките,що се напъвате да ръсите бисери,я вижте как великите сили настъпват към мосул и буксуват в пясъка,та даже и от съседните градове им се смеят джихадите и ги бумкат както си искат,не ревете на чужди гробища,да не почнат на ваште да реват че тогава жален ви сорос

едно е да боксуваш от 2 дена друго е от година :))))

а по друго е от 2003 година ,не мислиш ли

Те драскат за да вървят на долу смислените коментари.

От вятъра в главите ви.

От вятъра в главите на такива кат теб се задвижват.

До сега не видях никъде да посрещат"руските освободители" с хляб и сол в Сирия!!!

щото не им остана нито едното нито другото. Руснаците излапаха всичко.

По западните и и българските медии никога няма да го видиш! Гледай където трябва и ако не си сляп ще видиш.

и където трябва няма..ха.ха

Вятъра си духа, но не смее да се обърне срещу корабите им....

тоя тенекионосач кузнецов е виновен за половината световно замърсяване заклевам се!!! толкова пушек не бях виждал от комунистическо време!!!

Произведен е във Фолксваген. Хахахаха

ама онея успяваха да скрият пушека а рашките не могат

ЩЕ ПРОДЪЛЖИ, ЩОТО ИНАЧЕ РУСКИТЕ ДИВАЦИ ЩЕ ИМАТ РЕЖИМ ЗА ПРАЗНИЯТ ХЛАДИЛНИК.

колко държави има в момента където управляват непрекъснато бащи и деца сирия кндр все приятелчета на путлер дори в допотопна СА се сменят фамилиите

Също като в сащ - Буш , а сега и Клинтън, само че, семейство, нали ?? Тъпа и посредствена кукумявка !

менкат се менкат се идиотиииий :)))

А някъде властта се предава по съпружество.

още един народ, сирийският, безумно заобича руснаците! също като поляците, германците, унгарците, българите, украинците, финландците, латвийците ,румънците литовците,естонците,японците,корейците,молдовците, грузинците,чехите , словаците,афганците,и .........

С цялото това облъчване по медиите мисля, че доста хора обичат Русия. Даже на Запад популярността на Путин почти се удвои последните 2 години! На фона на Меркел и Оланд той просто блести като политик... В Чехия например Путин има доста по-добър рейтиг от Меркел...

мда сирия беше готина държава където винаги управлява ал асад две поколения :)))) вървете лъжете децата с това :)))

Какво общо има кой управлява? Важно е КАК! Саудитска Арабия, Катар и много други са абсолютни монархии и ги управляват едни и същи кралски фамилии от векове! Меркел управлява Германия вече 11 години и "демократичната" система в Германия е такава, че спокойно може да управлява още 10-15, независимо от поразиите, които прави...

Ще докато дойдат корабите!

дадоха го коритото по ТВ пуши пъшка край англия като нафтова печка от 1957ма

Вече е преминал покрай Великобритания, а уж пъшкал и пушел....доста противоречив пос

Главорезите спазват примирието толкова, колкото го спазват фашистите в бивша Украйна! Да не забравяме, че зад едните и другите стои Вашингтон...

така значи филки опитвате се да кажете че в страна в която повечето са сунити а управляващите шиити ал асад - шиит - винаги взима изборите и няма хора които да са против него опозиция ???? такива лъжи и сталин не е говорил бе :))))

ти от данни на терен ли правиш тези мъдри заключения?

това са НЕОСПОРИМИ факти върни на инструктаж не са ви го написали в опорните точки за малоумни слуги

Малоумник си, и малоумник ще си останеш до гроб....Ти по добре разкажи каква демокрация цяри в първите другарчета, съюзниците на Краварника в Близкия Изток..А това са: Саудитска Арабия, Катар, ОАЕ, Йемен, Йордания, и т.н...Там където си режат тиквите на опозицията като зелки! А Сирия под управлението на Башар Асад, бе най-светската държава в целия Близък изток!!ФАКТ!!!

значи тая каша я забъркаха ония зад голямата локва на запад. Прилича горе-долу на това: значи аз съм в опозиция, да ама съседката е в по-опозиция, да ама съседа е в умерена опозиция, да ама нейната съседка е контраопозиция, значи е от наште, да ама неговия съсед е престъпник, ама понеже е негов враг, значи е на наша страна, но понеже се е съюзил със съседката, е по-умерен враг, от опозицията на нашия съсед..... Ай разбери сега кой кой е и с кого е? Значи кво иззлиза - американците са много умни бре, знаят всичко, Биг Брадър гледа, АМА НЕ ВИЖДА! Затова бой по всички!

Мдаа, колкото по-разрушена бива Сирия,толкоз повече средства ще отидат за възстановяването и.Откъде ще дойдат тез пари? От Китай през Русия.И вместо да пълнят ненаситния дефицит на САЩ, купувайки държавен щатски дълг, част от милиардите на Китай ще се насочат към Сирия.Някакъв вид план Маршал.А как ще плаща Сирия? Предполагам, има с какво.

после емисари на МВФще се появят в Сирия, после ще сключат едно споразумение за няколкодесетки милиарда с условия да се "демократизират", после ще обеднеят, сметките им ще се изпразнят, магазините ще се опразнят. Но ще бъдат "демократични"!

Ти затова не бери грижа, приятел ! Преди година норвежци са открили в акваторията на Сирия огромни залежи на суров нефт и газ ! Та борбата е и за тези богатства КОЙ ще ги преложи на пазара !

В едно интервю преди време питаха руския поет, певец и музикант Александр Розенбаум как ще изглежда Русия в бъдеще. И той рече: Ещё то ли Карамзин, то ли Салтыков-Щедрин сказал: "Что будет через двести лет? Будут пить и воровать!" Ще пият и ще крадат! Слава Богу, ние поне не пием чак така

Ммммм, дамм...Сигурно и затова, Краварника моли на колене..в поза Г Русия..Да качва лудите крави до МКС, с руските космически кораби Съюз:) Че нещо краварските Челинджър и Колумбия, гърмяха като пиратки:)

Както ти казваш е точно така.Всеки се моли за заплатата на руския лекар в Томск,за заплата подобна на учителка в Красноярск ,както и за пенсия на заварчик в Комсомолск... Всичко живо е хукнало да се моли...:-))

добре ,че си превел на български,защото феновете на Расия в България в голямото си мнозинство ,не разбират езика на Достоевски,Есенин или Гогол!!. Те са само русофили-теоретици...така да се каже за самия спор.Да не говорим,че тях рублите никога не са ги интересували,а само зелените банкноти с амер.президенти:-))

А как Ислямска държава в Сирия,се превърнаха в бунтовници?!Драскаческа сган!

с идил се бият кюрдите и сащ те са в източна сирия основно има малко около алепо но с тях се бият бунтовниците ал асад и русия бомбардират деца в западна сирия където няма идил там има ССА и сирийска опозиция

Абе >>>...Вземи си пий хапчетата братче..Че съвсем нещо изперка! Вземе ти гръмне кашона дето носиш на раменети си, и после никой от господарите ти от Козяк няма те погледне.. Ще те изхвърлят направо на бунището!

Знчи ал кайда и идил, след като ги умерят бомбите се превръщат в умерени и ние като западна цивилизация започваме да налагаме санкции на тези, които ни ги умерват. Май големи каши със ценностите се получават нещо :) ако не беше трагедия щеше да е смешно

егааати колко малоумни тролки са си напазарували толстия и кгб :)))) нали точно това ви казвам бе дураки руснаците казват че основният им опонент е алкайда а ССА нямало а според оценки на руснаците лакайда са 1 000 човека значи не могат да се справят с 1 000 човека! а ССА ги нямало! а истината е че ССА почти победи ал асад затова се включиха и хизбула и иран директно та и русия! русия не признава ССА за да може да избива бунтовниците все едно са терористи това е гнусната истина за русия

Доста си тъпичко обаче...

...Истината е, че в Сирия има над 40 групировки, от които над 80% са радикализирани ислямистки сунитски групировки. Всички те се бият срещу Асад, но и помежду си... Те биват въоръжавани и финансирани от Турция, Саудитска Арабия, Катар, директно и индиректно от САЩ, а някои са напълно извън контрол (ИДИЛ, Ал-Нусра). Голяма част от "бойците" са чужденци - от Европа, Русия, съседните арабски държави... Има две-три групировки - относително малки, с по 5-10.000 бойци - които се контролират директно от ЦРУ. 90% от журналистите повтарят като папагали мейнстрийм клишета - "сатрапа Асад", "умерен опозиция", "бунтовници". Но има и някои обективни коментари, а често в желанието си да сервилничат журналистите изпадат в шокиращи противоречия...

Драги, нещо почваш да се заекваш, да се повтаряш. Да не те треснал апоплексичен удар?

След седмица две ще има демонстрация на възможностите на ВМФ на РФ в Средиземно море... Това някак си случайно ще съвпадне с момента на най-голямо напрежение в САЩ-президентските избори там и сблъсъка на двата лагера в американския елит, когато битката за оцеляването им ще бъде във върховата си фаза и е възможно някои в отчаянието си да се опита да направи някоя величайша глупост. Путин засега изчаква, но като добър играч се подсигурява с железни аргументи под формата на кораби, там където са необходими....

Я ми кажете сега, русофобите... Може ли по силата на международното право една автономна област от една държава да гласува независимост на референдум и да бъде обявена и призната за независима или да се присъедини към друга държава?

Точно така. Примирие докато пристигне великата армада начело със самолетоносача и ги почвайте. Дотогава нека сирийците да свалят една-две дузини турски самолети и до Коледа войната ще приключи.

А не е ли време Главно Командващият да заповяда "Днес да не се вземат пленници?!"

Спокойно, Адмирал Кузнецов заедно с армадата пътуват към сирийския бряг. Ще изчакат още няколко дни, ако терористите продължават да се правят на важни, ще бъдат изринати. Този път без прошка.

Забрави да добавиш и....БЕЗ МИЛОСТ!

Цитат от статията: "... докато бунтовниците от екстремистката групировка "Джебхат ан Нусра" (преименувана на "Джебхат Фатх аш Шам") и сътрудничещите с нея бунтовници не извършват провокации..." Много бунтовници, ей?! Джебхат нещо си, не бяха ли терористи?!

Те умерените главорези и човекоядци в Алепо отдавна нарушиха примирието като убиват напускащите по оставения им от САА път за отстъпление.

Русия готова да продължи примирието в Сирия под условие Руснаците имат друг манталитет при водене на военните действия- всичко , или нищо.Действат безкомромисно и твърдо. На жестостта , отговарят с двойно по-голяма.Спомням си Иво Инджев разправяше една история от Бейрут, когато ислямисти хващат за заложници няколко руснака от посолството там. Само за два дена са освободени, след ,като руските спецслужби започват да изпращат на терористите части от тялото на техен шеф.

дрън дрън дрън накрая винаги сриват всички болници и избиват децата с тъпи бомби

Елементарно Уотсън, елементарно.

от болницата на Лекари без граници..Същата болница, която лудите говеда взривиха, уж по погрешка! А след това дори изпратиха танкове да доунищожат руините на болницата!!!А да не забравяме, че лудите крави обичат да взривяват сватби, погребения, детски градини, училища и т.н

Братушките са добри души хората! Ето дават на Джихади Джотата от ИДИЛ и Ал Кайда втори шанс....Така че терористите спонсорирани от Краварника, да си помислят МНОГО ДОБРЕ!! Защото това може да им е за последен път! Другата седмица идва руския авионосец Кузнецов, ескортиран от ядрения ракетен крайцер Петър Велики, и негови ескорт от разрушители Удалой и Современий..Ако към тях се прибавят и ракетния крайцер Москва, ракетните корвети Буян М, въоражени с крилати ракети Калибър ... И най-накрая, китайския самолетоносач Ляонин с неговия ескорт!!!Нещата наистина яко ще загрубеят в Алепо, за ислямистите и техните инструктури - лудите крави от ЦРУ !

Да вярваш на обещанието на руснак все едно да вярваш на циганина че няма да краде.

ама ние не искаме от тях да си спазват обещанието! ние искаме братушките да изтребят чалмите. пък как ще го направят- това си е тяхна работа

ЕХ,Лиляно,Лиляно, мисли с главата преди да напишеш нещо, а не с гъ..а.Щото като гледам как си се изходила, определено туй,миризливото е продукт на антиглавата ти.

Колко малко познаваш руснаците значи... Явно промиването на мозъци е много, много успешно! Още Бисмарк е казал навремето, че "с руснаците или трябва да се играе честно или човек изобщо да не се занимава с тях!" А за спазване на обещания можем да кажем следното: "НАТО няма да се разширява на изток!" - Ханс-Дитрих Геншер, 1990-та "САЩ подкрепят териториалната цялост на Югославия, с разширена автономия и зачитане на човешките права на провинция Косово" - Бил Клинтън, 1999-та

ЕС полу-прикрито заплаши русия с още санкции и лавров почна да се прави на добряк :))) ал кайда според сащ са 900 човека според русия са 1000 нали лавров не казва че една година не могат да се справят с 1000 човека :))) опитват се да предстяват ал кайда като основният играч от бунтовниците ама това не се връзва изобщо! и да - отчитат се пред сащ вие какво си мислехте :)) не виждате ли че сащ си летят над сирия както си искат и русия не смеят копче да им кажат

ал-кайда били 900 човека? искаш да кажеш, че 900 човека 15 години разказват играта на непобедимата американска армия?

ал кайда в алепо

Интересно защо Русия осигури коридор за хората от Алепу. Ако са терористи - защо ги пускат, ако не са терористи - защо ги бомбардират

пускат терористите за да може непобедимата американска авиация да ги изтреби от въздуха с умни бомби на открито, без да се опасява, че ще удари цивилни. ха сега да видим ще стане ли!

Пич, ти нещо от военно дело разбираш ли? Какво означава да превземеш един град? Целта е Алепо да бъде превзето и ще бъде. Кого ще пуснат и кого няма са неща от третостепенно значение

на децата като играят им е интересно бегейц,на теб не ти е ясно щото си си протестърче

Бе геец, отдава подозирах,че вие,фобите не мислите, а кендзате.Защото хиляда пъти хората обясниха-има два коридора за терористи, по които Ан Нусра и т.н. групировки имат шанса да напуснат Източен Алепо в посока Идлиб, контролирана и до днес от терористи.За цивилното население има коридор-3 броя по линията на съприкосновение на двете враждуващи страни, по които цивилните граждани да преминат в Западната част на града.Разбира се, цивилните могат да използуват и двата западни коридора, докато терористите не могат с оръжие да преминат в Западен Алепо.

Причината за този вой и тежките преговори е банална. Тя е като в Дебалцево, когато опълченците от ДНР бяха обкръжили няколко хиляди украинци+няколкостотин инструктора и наемници. В Алепо е същото с една малка разлика - брадатите държат инструкторите като заложници и не ги пускат да избягат... Разбирате ли колко е кофти ситуацията сега и колко е виновна Русия....

Дебальцево, нещастник, руските войски бяха обкръжили украински въоръжени сили. Украинците се държаха до последно и се изтеглиха с достойнство и организирано. След което руснаците не посмяха повече да опитват настъпление

БУАХАХАХАХАХА

Не, за съжаление. Изтеглиха се само спец.честите от САЩ и Франция. Останалите ги изпекоха....Украинските войничета бяха пожертвани от Порошенко Това ще го пише някой ден в учебниците по история

Бее,Геец, да не си наследник на Бандера?

Мбуухахаха аве тупикъл, как се се изтеглили укрите от деИбалцево бре? Изпълзяха от там като ускубани плъхове, посрани и упикани, а голяма част от укрите там и останаха за винаги!

русия великодушно дава още няколко часа време на американските инструктори в едно техните приятелчета-ал кайда и ал нусра, да напуснат чувала в който се оказаха запореден път до Алепо.Ако не -то ще стане като миналата седмица-удари по американски секретни база за обучение на терористи на границата с Йорданияи вътре в самата Сирия