Русия поема председателството на Съвета за сигурност на ООН

Русия поема председателството на Съвета за сигурност на ООН. Тя ще ръководи през този месец работата на ключовия орган на световната организация.

Обратно в новината

Коментари - Русия поема председателството на Съвета за сигурност на ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж нямаше.да ае кандидатира, а илиза, че.от доста.време.се е готвила. Лицемерие и послушание, но какво.да прави правителството, Световюната банка.е.сила!, Интересно.е как ще се държи Рисия в новата си роля

Уважаеми дипломати , Изпращам ви Сталинката- пеплянката. Дръжте я по-дълго там, че ме заплаши с ОЛАФ.

Сталин до последно е държал англо-френската делегация в Москва за преговори за съвместно нападение с/у Германия, ако Хитлер нападне Полша! И подписва договор с Хитлер! Това го дават по руски документални филми!Лъжата е в природата им!

Еле пък останалите едни честни, ум да ти зайде ... Душици невинни ... Политик свестен няма ...

сурбюлюк руснаци живеят постоянно в БГ/поради изключително лошите условия на живот тук/. Те имигранти ли са или бежанци? И от какво бягат? Аз в Русия, 2 лева да нямам, няма да ида!

Руснаците живеят в България, както англичани на Майорка. Какъв е проблемът? То е ясно, че нямаш 2 лева и руснаците са ти виновни...

Дийн Красно :"Русия има право на вето в Съвета за сигурност и ако все още е на позицията, че е ред на кандидат от Източна Европа да бъде генерален секретар на ООН, те напълно могат да контролират това" И по какъв начин това доказва, че Русия няма да даде червен картон на Сталинка? Та Бокова също е представител на Източна Европа и е в играта. Само кръгъл глупак може да мисли, че Бокова не се оттегля заради женски инат или накърнено самочувствие.

Не ми е ясно защо в дебата за тази позиция се обръща малко внимание на дейността и способностите на кандидатите! От коментарите тук виждам, че ниския резултат на Бокова не притеснява комуноидните й привърженици. Напротив, той затвържава видимо впечатлението, че е техния човек и убеждението им, че е правилният кандидат за ООН. Всъщност за Бокова има следните факти: снижаване ефективността на ЮНЕСКО; назначаване на ключови позиции в ЮНЕСКО на осъдени за корупция, при това осъдени в рамките на същата година; отзиви от сътрудниците й за рзрушителна комбинатовност, което означава силно негативна оценка за апратчик със стил, заимствам от стари времена. Кристалина е хвалена навсякъде, освен от плювачите в българските чатрумове, и то явно за това, защото не е комунистически прикрепена и не целува ръка на Путин. Мисля, това за добра страна на Георгиева, но също смятам, че човечеството има нужда от много кадърен лидер за всяка една позиция като ООН, а не целувач на ръце на демагози и деспоти, унищожаващи нацииите си, както това прави Путин днес. Мисля, че много плъхове са се размножили и ядат реколтата на днешното човечество с невежеството и зомбизма си. И се надявам да победи доброто, като съм убеден 100% в едно: Бокова не е доброто, а злото. Не гледай какво приказва, а какво прави - е моят принцип. И е обратното на комунистическия :-) .

За троловете и промитаците, фактите нямат значение! Те повтарят това което им е казано, без да влагат лично мислене, каквото нямат! Както на времето е имало преписвачи на църковни книги и вестоносци. Той акъл няма, той препредава казано от друг! И това е в 21 век!

sps_hrsf@abv.bg

истината, ти слеп ли си? слуховете, че следващиа генсек требва да бъде жена от източна европа се пуснаха от русиа зарад Бокова. Нешо като тва да обявиш обществена поръчка за коли на парламанта и така да зададеш изискваниата, че САМО ЕДНА МАРКА ДА ОТГОВОАРЯ НА ТЕХ! Ама конкуренциата сделала коли със същите параметрес: сега ше видат те, кат не разбират тънкиа намек. СЛЕДВАЩИА ГЕНСЕК НЕМА ДА Е НИТО ЖЕНА, НИТО ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА. СЛАГАМ СИ СИЧКИТЕ ПАРИ ПЛЮС КРЕДИТЕС КОЛКОТ ДАДАТ, ЧЕ НЕМА ДА Е КРИСТАЛИНКА. Ако си навит: ше вида кви са параметрес, слеща при адвокат и отговаряш със същата сума. посуе има всичко или нищо....диил?Да те видим колко си истински. апа и ми се печелат двойно пари за нула време.

Бокова е имала подкрепата на руското лоби и едва е шеста? Значи има шест по-силни лобита от руското! В такъв случай , за какво е кандидат?

Цялата ни политика е сведена на битово-клюкарско и махленско ниво, за кандидати без качества! А в същото време олигархията/ бивша номенклатура/ си изсмуква ресурса ни, богатее, живее и ни се хили на тъпите селски тикви!

Изморих се да коментирам и да се ядосвам на това "неумно" решение на правителството и да се чувствам страшно унизена. Ненавиждам подлостта на Сталинка и желанието да направи мръсно на друг българин. Радват ме обаче досегашните изявите на Сталинка, че ще стане лидер на света, за една седмица ще направи това, което другите правят за години и как ще победи всички. Дето викат американците тук е модерно да бъдеш "вери агресив". Дано истинските дипломати отсъдят по съвест, а не по договорки. Дано Русия ни помогне да възвърнем самочувствито от голямото унижение. За голямо съжаление по този казус разчитам на тази страна в момента, както са разчитали дедите ни, които са били под робство. Дано да и ударят звучен шамар, който да отзвучи и тук. Искрено ще се радвам, ако това бъде урок за подлостта и нахалството!

бас държа че 60така си минала неотдавна, тая риторика е за 1980г.

Риториката й е толкова мухлясала и на махленско ниво, че е ясна авторката й. Още повече, че Кристалина остави Бокова една година да опитва и едва когато й беше възложено да влезе в играта, го направи. Това е съвременен човек, който действа дисциплинирано и бързо, при това напълно коректно. Дума не беше изрекла срещу Бокова, нито че ще се кандидатира. Когато й го възложиха, пое с енергията, която се очаква от нея. Ощипаните моми от минали времена в ООН нямат работа. Апропо Бокова играе сега ощипана мома и безчестно продължава да се стиска със зби и нокти - кофти репертоар, също от минали времена. Ето това е безчестното всъщност. Вижадш мче отиваш на позиция 3-5-6-та и тропаш с крак как искаш още. Това е унизително. Оттегли се с достойнство, не може да си уникален чак толкова, да си си повярвал, че си... Бокова показва сбърканията си.

Поне стана ясно, че Кристалина няма да е Президент! Не че има значение кой ще е, за информация само.

не е ясно. мож да я предложат ден преди балотажа.

се притеснявам. Ако запретне ръкави...

Оле майко..... Терористи и убийци да поема председателството на Съвета за сигурност на ООН.

Кога бе? Обама да не се е кандидатирал?

Идеално...сега ще се разбере кой стреля по конвоя.С безпилотник ли го ликвидираха,или джагалите го изпепелиха.Мирише ми пак на совалки на Кери и предложения за ,,примирие..:)))))

Раздайте патроны, поручик Голицын, Корнет Оболенский, надеть ордена!

наконец-социалистическая революция, пиздец!

зачем нам поручик, чужая земля...

такъв е текста- ,,Зачем нам, поручик ,чужая земля", такъв е текста на белогвардейската песен, има се предвид емиграцията на руските аристократи победени от болшевиките!

Това означава,че това ще е най безполезно използваното време на световната организация защото империята на злото може да твори само зло.

Горкичкият, вече само един ли си останал.

МАНГАЛИНО СЕ ПЛАШИ ДА НЕ ОСТАНЕ СЪВСЕМ БЕЗ ХАМЕРСКА ПОМИЯ- БЕГЕЕЕЦ ИДИ ДА РАБОТИШ -ИЛИ КАРАТЕЛ ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ ПОМИЯ

са избити преди 70 години! На каква възраст трябва да си, ако не е тайна?

Еле пък до сега десетилетия тая велика ненужна организация ООН направо се накъса да върши работа! Туй Югославия, туй Ирак, туй, Либия, туй Афганистан, туй Сирия, направо ги засипа с демокрация и винаги САЩ са влизали само със съгласието на ООН! А когато не са имали съгласието на ООН, не са стъпвали на чужда територия! Да, ама само в някоя паралелна вселена ... То ясно, че Путин не е божа кравичка, ама много обичате да виете само срещу него, а големия чер к*р на Обама само да го смучите ... Буш барем беше за войната, Обама бомбардира повече страни и от него, предполагам е решил, че така трябва да действа един носител на Нобелова награда за мир .....

"Не съм променила политиката си към мигрантите"/фрог,24 часа А само преди две седмици тази жена искаше да върне времето назад ,точно по тоя въпрос.

не забравяйте ,че осъдиха много малко нацисти в нюренберг - много тях си осигориха работа в ГДР - а много и въобще след воината и командваха ГФР

Простак!

а представете си и ТРАММ стане президнент но клановите едвали ще разрешат - всичко решават те - клановете )Поните защо цру убиха кенеди

това виц ли е

ПРАВОСЛАВИЕТО ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА .... ПРАВОСЛАВИЕТО ВИНАГИ ПОБЕЖДАВА ... .................. .... ..............

Взима такси по 100 лева за кръщене, сватба, опело...Така се служи на Бога!

Пореден епизод от хибридната война Русия-Запада, а ние ще бъдем съпътстващите жертви. Руснаците ще резнат натрапницата Кристалина като кисела краставичка. Това прекрасно го знаят и тези, които я вкараха в играта. На това се и надяват. Така ще постигнат няколко цели: 1. Американците ще имат благовиден предлог да отстранят Бокова, като реванш за отстраняването на Кристалина. Най-конкурентната източноевропейка ще отпадне и така по-лесно ще наместят някой техен човек, напр.отличника в досегашните гласувания Гутереш. 2. Англо-американците ще натрият носа на Франция (Бокова е предпочитания кандидат на франсетата), която понякога се опитва да играе самостоятелно. 3.На българите за пореден път ще покажат, че руснаците не са ни братя, а гадни отвратителни копелета, които са отстранили нашата прекрасна, невероятна, галактическа Кристалина. Ще пробват и при нас украинския сценарий как да се смразят два братски народа. Да, ама не, българите не сме толкова тъпи.

Ама Бокова да беше отсранен фаворит, а тя е 6-та и без подкрепа на Русия! Оттам нататък добре развиваш теорията на големия заговор...

Ти от де разбра че Бокова е не е,,подкрепяна от Русия,,бе серсем? ....след като даже не знаеш кой как е гласувал куха лейко....

АУДИО В НЮ ЙОРК ТАЙМС ОТПРЕДИ 14 ЧАСА :)) Audio Reveals What John Kerry Told Syrians Behind Closed Doors By ANNE BARNARD SEPT. 30, 2016 ... РУСИЯ НИ СКЪСАЛА ХАЛКИТЕ В СИРИЯ :)))

Добре,че си признавате какво ви е направила русия с халките!аАма вие ако имахте за пет пари мозък за русия ли щяхте да тролите?Нещастници нещастни с разпрани от русия. .... халки!

Е сега я втасахме Лобито на Русия като избере Бокова ще потънат в земята от срам правителството

надали, лобито на Русия е няколко бивши републики и Сирия! Няма да обърнат вота, а и симпатиите на Русия са за сръбския кандидат Вук Йеремич, който е пред Бокова!

Имигрант е човек заселил се в чужда държава, емигрант е човек напуснал своята. Българин заселил се във Франция е имигрант за французите, и емигрант за България! Мигранти са двете категории/ напускащи и влизащи/ по международното право!

объркваща. От една страна ще прави референдум на 02.10.против квотното разпределение на Меркел и по принцип е против мигрантите...две огради прави...ОТ друга страна подкрепя Кристалина Георгиева която се пори за подобряването на генофонда чрез мигранти. Да се чудиш и да се маеш...

.

Виктор Орбан елегантно и тихомълком разчиства път на словашкия кандидат.

Я да кажете, къде и кога Кристалина Георгиева е казала, че чифтосването с мигранти ще стане задължително, за да ни подобрят генофонда?

"задължително"? ТИ!!!! Всичко останало беше чуто и прочетено от всички българи.

Вместо Русия да бъде изключена от ООН заради анексията на Крим и участието ѝ във войната в Източна Украйна, тя, моля ви се, става председател на СС на ООН. Докога ще търпи международната общност фашисткия режим в Русия? Пълна изолация за тях!

Дискретно : - така (при Председателстването) - Няма да имаКак да се крие ДнешенКремъл.

Ако сега изберат Тръмп , с расистките му и ксенофобски възгледи и явни симпатии към Путин, смятай че света тръгва на друга посока. Дали ше е по-добра.?......айде да не гадаем , все пак е още хипотеза!

Чак пък приятел на Путин? Всъщност, ако продължи да го афишира, може сам да си ритне столчето. Има много фактори, политически, военни и икономически, които са в състояние да влияят на един президент, па бил той и президента на САЩ.

Референдум,референдум в Крим бтая.....а в Украйна няма доказателства за бръщолевенето ти.Надявам се да е така,че както беше тръгнало укрите щяха да избият всички там до крак.Тва баби,дядовци,деца .....само по тях се целеха.

Би следвало да се Изкаже че Председателството на СС на ООН от Русия - е по План/График... Да - Е възможно че Знаейки че идва - ДнешенКремъл да е 'газирал' Напоследък. Не - Председателството-му - Няма да промени Процедирането. ....по-скоро Ще Вспомогне за Отчетливото изясняване на Въпросителните, че И до/в НайВисоките.

Тия кандидатури са като референдума за АЕЦ Белене! То няма пари , ама дайте да видим какво мислят хората. Ми то затова си има социологически проучвания! Абсурдна държава!

да бъде заместник-генерален секретар",

Щяла да има големи шансове , каква е тази опашата лъжа , някой прави нормалните Българи на неразбиращи ! Тя не е Дипломат че да я знаят коя е криСталина , пък и над 99% от Българите не желаят да чуят за нея и знаят че тя мрази Българите и България , Боко е трамплин за нейната кариера ! Дано още на първия тур я изхвърлят завинаги самонадеяната кифла на ББ !

фффф, нормалните българи в хейтърските сайтове ли ги търсиш!

Кери, както пише The New York Times, изразил несъгласие с политиката на Обама. Той подчертал, че Вашингтон е готов да подкрепи опозицията в борбата й срещу групировките Ислямска държава и Джебхат ан-Нусра, но не желае да се намесва в конфликта с лоялната към сирийските власти Хизбула. Кери признал, че евентуално разширяване на доставките на оръжие за сирийската опозиция или пряка намеса в конфликта може да доведе до неприятни последици.Русия ще вдигне мизата, Иран ще вдигне мизата; ще се нароят още Хизбули и Нусри. Саудитска Арабия и Турция ще изгубят всичките си пари и всички вие ще бъдете унищожени, казал той. Шефът на Държавния департамент предположил, че Башар Асад ще участва в изборите за президент на Сирия, ако те бъдат проведени под контрола на западните страни и ООН. В тази връзка той посъветвал сирийската опозиция да не бойкотира изборите, за да влезе в състава на преходното правителство. От Държавния департамент отказаха да коментират изказването на Кери, квалифицирайки го като частна беседа. Същевременно някои от участниците в срещата споделили пред изданието, че разговорът им подействал деморализиращо, тъй като разбрали, че не могат да разчитат на по-нататъшна помощ от страна на администрацията на Обама.

наш кандидат трябва да е генсек? Държава без ясно определена външна политика, дет се чуди накъде да се обърне според случая!

Държавата е с изключително ясна политика, член на НАТО и на ЕС! В парламента седем от всички осем политически сили споделят тази политика, или 96 % от всички депутати.

Така е на пръв поглед! Иначе 6 от тези 7 политически сили въобще нямат твърда позиция, заиграват! А и е ясно , че на ЕС и НАТО сме формален член, по документи!

Не изглежда добре все да са ваште.

Председателя води заседанията, нищо друго! Решенията се вземат с пълно единодушие!

С тия петолъчки и червени знамена нема да на бъди.

С вулкана там, а петолъчките са ви повече от всички знамена взети заедно.

А ДА ВИДИМ

Единият Чуркин другият Путин, какво да говорим повече.

a

и двете са бита карта, само се показа на света, че България е поле на сблъсък между два различни интереса! Затова и българите са разделени!

към голю босем - Българка съм и се чувствам унижена от номинацията на Сталинка. Ненавиждам подлостта и желанието да направиш мръсно на друг българин. Радват ме обаче изявите на Сталинка досега, че ще стане лидер на света и ще победи всички. Дано истинските дипломати отсъдят по съвест, а не по договорки. Дано Русия ни помогне да възвърнем самочувствито от голямото унижение. За голямо съжаление по този казус разчитам на тази страна в момента, както са разчитали дедите ни, които са били под робство.

Същото казва и журналистката в статията. Русия ако продължава да държи на генерален секретар от Източна Европа, то това може да се случи, а ако не, вицесекретаря ще е от Източна Европа.

Ако Русия не даде вето на Кристалинка, значи има висша уговорка със САЩ да й бъде дадено/зачетено нещо. В края на краищата Русия, както и всяка уважаваща себе си държава, си гледа интереса. Пита се : къде сме ние и какво печелим?

Със сигурност не печелим това, което ти е нужно! Нито пари, нито петрол, нито месо, ни картофи ще спечелим!

тая с нахалството си успя да подразни много от представителите на ООН, а навсичко отгоре не е и дипламат, а главен счетоводител - е няма да я изберат!!! и ко прай Боце ако събере по-малко гласове от Бокава??? ха ха

до българка Не си българка. Ти си мръсница която кълне българка. Впрочем ти си комунистка.

А сталинка , която лъсна с раситки коментари по адрес на собствения си народ е голяма патриот, че и демократ ли? Връзка с главния мозък имаш ли?

И кое е това расистко изказване!

Председателя води заседанията, нищо друго! Решенията се вземат с пълно единодушие!

Ние може да харесваме или да не харесваме Георгиева. Това е въпрос на лична преценка и избор. Но в интерес на истината, всички трябва да признаем, че тя е много добра. Има визия, познания, самочувствие и характер. Мисля, че ще се представи добре.. Не виждам кой и защо ще гласува срещу нея. Не допускам, че тя може да бъде бламирана точно от Путин. С руснаците сме исторически близки и никакви временни политически различия не могат да променят това. Искрено и пожелавам успех. Защото успеха на една българка, трябва да бъде успех за цяла България. Така поне би трябвало да бъде. Съветвам ви и вас да стискате палци. Казват помагало.

Санциите против Русия ли ни правят такива?

засега я бламират яко. Ше се покаже разликата МУЖДУ СПЕЧЕЛИЛИТЕ ВОЙНИТЕ И ЗАГУБИЛИТЕ ГИ. За начало - изслушване на сталинка до 5-ти НЕМА ДА ИМА. Пропуска изборъ. вайвай......

Ясно е, че никоя от двете няма да спечели: нито Бокова дори като дипломат и още повече и Кристалинка, която хептен влиза не в нейната сфера, колкото и добра тя в цифрите в евробюджета. Тя не е дипломат и дори не стояла наблизо. Митов солидно и тежко сега говори за неговите анализи (уж, били анализи) за Георгиева, колко са те били правилни, а какви са били тогава предишните анализи за Бокова? И те са били правилни отначало, а после са се развалили и се размирисали? Значи такива са им анализите (ако не е гадаене на кафе) , че били бързо се разваляли? И това не ли е провал - да объркаш собствените си анализи и кандидатури и да извадиш на показ низкия си интелектуален потенциал и интриги и да започнеш да се луташ пред световната организания. Все едно, че правиш избор на домоуправител, а не Генерален секретар на ООН.

Ако " има визия, познания, самочувствие и характер" тогава да стои там където е.Малко ли е за нея? За дипломат тя не става.Необходими са образование и опит на дипломат.

Писанията ви вонят на слагачество. И тъй като знам чий фил сте, започва да ми става ясно, кой се е обадил на Боце и му е заповядал да провали шансовете ни да оглавим ООН....

Спирам да коментирам повече бъдещия избор. Изморих се и се чувствам страшно унижена като българка. Дано господ да накаже подлостта и нахалството на Сталинка. Дано и ударят шамар ,който да отзвучи и тук. И аз искам за една седмица да стана дипломат или космонавт, но трябват години, за да станеш добър. Сталинка искала да стане най-великия световен лидер. Едно е да искаш , друго е да можеш , трето е да го направиш.

Предполагам че на първото, че дори и на второто гласуване Русия ще гласува"неутрална." Така ще остави другите държави с кандидати да вземат инициятивата против К.Георгиева. В това време Русия ще си води нейните договорки ,по нейното позициониране ... в световен план. След като се поизбистри картината с местата на кандидатите....Русия ще реши...неутрална или с червен картон. Считам че накрая ще вдигне червения картон ,но играта ще е продължителна.

другарю!Кефиш се на русия как ще провали нашата Българска кандидатура.Нали?Колко патриотично?! от Осведомен

Наблюдавам играта.

Интересна ситуация. Обществото у нас е против смяната на кандидата ни за шеф на ООН. Повечето политици и общественици са на същото мнение. "България" обаче била свалила доверието си от Бокова и го дала на 100% на другарката сдталинка. Последната лансирана от меркелица. Ами германците да си я бяха издигнали сами. Опс май не могат. Трябва им аватар. А нашето правителство е идеално за целта, пък и за нищо друго не става...

ООН да си поднови устава, не може най агресивната и опасно бедна тоталитарна феодална страна да възглавява сигурността в света, ами същата тя неотдавна окупира Крим, бомбардира хуманитарни конвои и подкрепя сепаратисти в независима Украина, това е трагично комичен абсурд.

Е те сега ,че видите, кон боб яде ли!

Следете събитията на дата 5 октомври!!!!

Искаш да кажеш цирк Балкански ? Рунд първи и последен - Кристалинка нокаут !

Тази Кристалина загуби всякаво уважение в очите на хората. Сега и за селски кмет в африка няма да може да пробутате.

Бокова има шанс! Да не забравяме, че зад нея стоят много политици. Вчера се присъедини и Елена Йончева. Пламен Оришарски, Румен Радев, Илияна Йотова, Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков, Александър Томов, Мустафа Карадайъ. От друга страна Русия също подкрепя Бокова!

Вчера, Бокова заедно с Президента на Франция, замина за Израел за поклонението на Перес. Къде ли е заминала Кристалинка ? Може би с Боко за Полски Тръмбеш ?

Ами Бокова има и френско граждантво. За майтап франсетата щи я припознаят за техен кандидат, а Боко пак ще гледа като теле.

Китай също подкрепя Бокова.

на живо препитването на К.Георгиева в понеделник,така както гледахме на живо Румяна Желева?

Едва ли за жалост. След "успеха" на Желева, едва ли ще ни подарят подобно предаване !