Гутереш остава начело, Бокова е шеста в надпреварата за ООН

Гутереш остава първи и след 5-ото гласуване за генерален секретар на ООН. Бокова е шеста, аржентинка е пред нея. Очаква се реакцията на българското правителство

Обратно в новината

Коментари - Гутереш остава начело, Бокова е шеста в надпреварата за ООН | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И двете български кандидатки за ООН са червени баби.

Тази комунистическа утрепка е подкрепяна само от пияните руснаци и приятелите им от Северна Корея и Венецуела. Ще гледат всичките червени гниди такъв пост през крив макарон :) Цъкайте минуси, червени тролове :)

Успех Ирина! Вярваме в теб!

Сега ще видите, че за да дадат урок на просташката ни външна политика със смяната на кандидатките, главно действащите при избора ще гласуват за Бокова и безсрамната КриСталина ще остане извън играта. не си играйте с огъня бе простотии. така не се прави външна политика. Непрекъснатите хвалби за качествата на Георгиева са твърде безпочвени. Като европейски комисар не съм забелязал да е направила нищо значимо. Същото може да се каже почти за цялото ръководство на Европейската комисия начело с Юнкер, които се провалиха напълно в редица важни за ЕС въпроси и най-вече в проблема за бежанците.

До кога,ще я показвате,бе?!

Премиерът Бойко Борисов обяви, че издига кандидатурата на еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН. Това е положението, Бокова, приключи! и няма да осмърдяваш повече! И вземи се изкъпи, че вониш!

Бокова, ти си боклук! Махай се! Бокова, ти си срам за България! Скрий се и не се показвай, мършо!

Колкото и кусури да има комунизма той е граден от хора, които са заложили живота си за да го постигнат. Годините от 45-80 все пак имат нещо общо с идеал с борба с риск да загубиш всичко. Втората генерация никога не са поставяли живота си на карта, получили са всичко на готово. Плуват на повърхността като мазни петна и продават на дребно идеалите, които са ги поставили на върха. И ако идеалите бяха откровен капитализъм това би било допустимо. Но когато идеалите са били да направят системата социално справедлива а пред погледите на всички са се възползвали и превърнали в олигарси нещата излизат извън границата. И как с тази история може човек да застане пред събранието на ООН и откровенно да каже, че ще изпълни безкористно мисията която му се поверява?! Бокова е лицемерна лъжкиня и трябва да бъде съдена!

Когато си дъщерята на един от най-големите престъпници в българската история е най-нормалното нещо да се води негативна кампания, дори щеше да е напълно нормално да я накарат да се скрие в миша дупка и да не се показва пред хора, вместо да се пъчи на високи постове в международни организации. Как има очи тази мърша, която е дъщеря на убиец и крадец дори да се възмущава. Бокова е срам за България.

ПАК Е НАПРЕД ЩОМ Е ШЕСТА -- ЗНАЧИ ИМА ПО ГОЛЕМИ БОКЛУЦИ И ОТ НЕЯ

Когато си дъщерята на един от най-големите престъпници в българската история е най-нормалното нещо да се води негативна кампания, дори щеше да е напълно нормално да я накарат да се скрие в миша дупка и да не се показва пред хора, вместо да се пъчи на високи постове в международни организации. Как има очи тази мърша, която е дъщеря на убиец и крадец дори да се възмущава. Бокова е срам за България.

Сталинка е гнус

Можеше много елегантно да получи подкрепа от цялото ни общество, ако беше организирала юбилейна изложба на райко алексиев, и беше отслужила някаква панихида в негова памет. Тогава всички призраци на бащиното й минало щяха да отминат от само себе си. Но жената е атеист.

Ти от къде си сигурна какче че баща й има нещо общо и защо трябва да се вярва на толкова долнопробна кампания след като всички разбраха игрите на задкулисието?

Дъщеря на убиец и крадла цял живот плюска на наш гръб - да мре!

Стига с тази тъпня, комунисти -фашисти, приличате на оня македонстващ идиот с чука говорещ на сръбски в скапаното си спортно предаване. Бокова е професионалист с реални шансове. Според мен тя ще е. Китай САЩ Великобритания, Франция и Русия се събират на Балканите.

И к'во прайш сега?! Сталинката ще я изкараш ли, за въшка на челото на Бълхария

Журналист от Euractiv: Цялото българско правителство работи срещу Ирина Бокова

И правилно! Браво на цялото българско правителство! Децата на убийци нямат място в световната политика!

Някой може ли ясно дакаже: Имаме ли БЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО и БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР Имаме ли БЪЛГАРСКА КАНДИДАТУРА Имаме ли БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕС от това ....... ..... или .....

ирина не разбра ли че Путин ще предпочете сръбския кандида. Руснаците винаги са предпочитали сърбите пред нас.

Каквато попара си забъркаш, такава ще сърбаш!

Стига с този сърбин,не гледай че е напред!Той е краен националист и няма да го изберат!

Долу Бокова, какво още да чакаме, последна ли да стане??? Не на тази нахална, комуноидна кариеристка!!!

БРАВО! Браво Росси! Само така! Ето така се прави!

Въх,давайте тролове,кухи лейки!"Учителката се обади да окуражи новоизлюпената служителка на агенцията!Нивото е много много ниско

Време е да го скрият този руски комунистически боклук! Кой изобщо си помисли, че бяла държава ще допусне мекере на Путлер да оглави ООН?

Глупака Smith, Ирина Бокова в момента е втори мандат Генерален директор на ЮНЕСКО, а ти си оставаш все същия манго свиреца, без перспектива да напуснеш циганския квартал.

Транс пенис мио.

от товарищ Путин да намали лихвите за "Белене",а той е обещал да не сменя Бокова с Кристалина за следващите турове за шеф на ООН.

а сега да оплескат и кристалината и таман да освободи местото за роско

Постояно се мъчех да се сетя на коя ми прилича тая Бокова и днес се сетих - ами на партията-столетница

Ако имаше малко достойнство Бокова трябваше сама да се откаже още при третото гласуване. Тя очевидно е загубила всякакви шансове и то не защото й е виновен някой друг, а защото не съумя да се представи добре. Бойко Борисов обаче ще направи огромна грешка, ако се опита да я замени с Кристалина Георгиева, защото вече ще е много късно тя да се кандидатира, шансовете й да спечели са равни почти на нула, въпреки задкулисните игри на големите, а всички негативи от един нейн неуспех ще се стоварят върху главата на Бойко Борисов и това може да се отрази зле, както на резултатите от президентските избори и дори да му коства властта. Струва ми се, че и непрекъснатите хвалби за качествата на Георгиева са твърде безпочвени. Като европейски комисар не съм забелязал да е направила нищо значимо. Същото може да се каже почти за цялото ръководство на Европейската комисия начело с Юнкер, които се провалиха напълно в редица важни за ЕС въпроси и най-вече в проблема за бежанците.

Павле изборите за ООН е сложен процес, некомпетентните ти разсъждения са пример, как всеки си мисли, че разбира от всичко.

Това пише във Фейсбук журналистът Георги Готев, главен редактор на сайта EurAktiv: "Ето какво стои зад падането на "рейтинга" на Бокова. Освен чутото и видяното, включително речта на Плевнелиев, в която той не й произнесе името, когато каза, че България има силен кандидат. Посланикът Георги Панайотов е звънял в секретариата на ООН, за да пита каква е процедурата, за да може България да си смени кандидата. Това се знае от мнозина в ООН, представете си дали това помага на Бокова? А Митов е звънял на външните министри от Съвета за сигурност, постоянни и непостоянни членове (същите, които гласуваха днес), за да ги уведоми, че България ще номинира Кристалина Георгиева. Хайде сега да видим, какъв резултат ще има Бокова? Пак си е много дъбър, ако ме питате мен, след всичката тази мерзост. Бокова е като направена от желязо и тя свети със собствена светлина. Послепис. Процедурата за оттеглане на кандидат не се е харесала на Митов и компания, защото тя изисква Ирина Бокова да подаде молба да се оттегли."

симо

То Митов наистина е ,,ВЪНШЕН,,,министър.Това е предното доказателство.

И сега кой е виновен на Бокова, че била шеста в класирането? Поне да можеше да говори добре английски, а то едни празни кухи изтъркани фрази.

ДНЕС Е ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И ДОСТА ЛОШ ЗА ПРЕСТЪПНАТА БСП-БКП И НЕЙНИТЕ РАЗКЛОНЕНИЯ

Тука се зачетох малко в архивите на вестник капитал. От добрите стари времена 94-96 година. Боков, Луканов, Жан Виденов, Топ Енергжи, Газпром, Рем Вяхирев, Мултигруп, убийства ала бала. Промениха се нещата. И същите тези хора (поне оцелелите) са на дневен ред. Единствен от бившите апаратчици Тато не е представен в политическия ни живот ако не се брои бодигарда му.

И друго ми се върти в главата. Колкото и кусури да има комунизма той е граден от хора, които са заложили живота си за да го постигнат. Годините от 45-80 все пак имат нещо общо с идеал с борба с риск да загубиш всичко. Втората генерация никога не са поставяли живота си на карта, получили са всичко на готово. Плуват на повърхността като мазни петна и продават на дребно идеалите, които са ги поставили на върха. И ако идеалите бяха откровен капитализъм това би било допустимо. Но когато идеалите са били да направят системата социално справедлива а пред погледите на всички са се възползвали и превърнали в олигарси нещата излизат извън границата. И как с тази история може човек да застане пред събранието на ООН и откровенно да каже, че ще изпълни безкористно мисията която му се поверява?!

... освен ако не признае, че не комунизма и идеалите свързани с него, а личното облагодетелстване и създаване на потомствена клика е била целта на родителите им. Това е въпрос, който всеки трябва да си задава. Освен ако не сме в Азърбайджан или някое арабско емирство. Да в щатите има политически династии, но никой от политиците от тези династии не е идвал на власт с комунистическа идеология и в последствие променял към либерална. Там има последователност и никой довел страната до национална криза не бива преизбиран. Кой допусна източването на държавните активи и десетилетно финансиране на частни фирми с парите на държавата. Унищожаването на перспективата за българите в България. И именно тези, които са имали отговорността имат наглостта да пращат децата си да живеят в чужбина докато продължават да се бутат в управлението на страната чийто потенциал са изцедили лично.

Ех, сега ако можеше да фалшифицираме изборите, както тези с червените ботушки и техните наследници от ГЕРБ умеят така добре, щяхме да сме първи! Червената Баба Яга не можа да се докопа до кокала!

Бокова се представя все ''по-добре''...Досущ като местните другари, които все тръгват аслани, а после...как беше там...

Бокова няма шанс. Тези които са гледали поне едно интервю с нея на английски знаят какво имам в предвид. От друга страна не знам защо смятате, че Бокова е пионка на Путин и Китай? Двете и деца живеят в САЩ. Като външен министър в правителството на Виденов допринесе (в крайна сметка) за края на комунизма и началото на необратимия процес на евроинтеграция, валутен борд контролиран от запада и т.н. Има ли някой аргумент освен това, че е дъщеря на бивш функционер на БКП и това че е учила в Москва в годините, когато никой не е имал избора да учи на запад?

Това ООН вярно било пълна пародия - десетки предварителни гласувания. Много пошло шоу. По-зле и от биг брадър!

Чисто и просто цирк! Нали знаеш: Храна и зрелища за простолюдието! Че като станат пошли зрелищата и некачествена храната...простолюдието се превръща във варвари и империята рухва!

Ирина Бокова е достойния кандидат за ООН от България. По-нагли и долни противници-българи като Митов и сие е нямало до сега в нашата история.

Той не е българин! При вземането на американското си тескере се е отрекъл от всичко българско, че и се е подписал под нарочна декларация! ...Че ще защитава само и единствено интересите на новата си родина, САЩ! Това са фактите! Интерпретациите си ги правете сами!

Америка позволява двойно гражданство и не се изисква да се отричаш от други гражданства. Германия например изисква да се откажеш.

щерката на Боков, Станишев джуниър, Батето добро или нищо за него. Ако не го бях видял с очите си как се пазари за пари за олимпиадата нямаше да повярвам колко лесно може да бъде подхлъзнат. Не може хора от това котило да бутате за ръководители на международни организации без значение колко пара налива Путлер и купените му олигарси. "Кой" "Кой" еми Пеевски, Доган, Орешарски, Първанов ... да изброявам ли още. Тръгнали ООН да превземат?!

Ай млъквай!Да ти имам котилото и празната кофа!

023212 ли си къв си. Ако исках да млъкна нямаше да пиша в форума. Ти ако искаш просто не го чети.

пропуснал си да отбележиш, че и кралски особи в Англия правят същото, а тия дни и Сам Алардайс. Батето направи толкова много за спорта, колкото сегашните влечуги не могат в следващите 200 години.

Батето уби морала. Отношението на ръководството към поверената отговорност. За квартален ерген не беше лош, но аз го сравнявам с генерал Стойчев, проф. Дражев, проф. Стайков и т.н. Ето това са ти дейци на спорта които ако не знаеш какво са направили за българския спорт нямаш база за сравнение.

Знаете историята за казана и българите. Сутринта гледах повторението при Милен Цветков. Един"писател" сто пъти каза, че от една година пише навсякъде и в чужбина, че Бокова е наследница на комунисти, че в екипа имало хора от ДС и т.н. Представяте ли си този ненормалник как по цял седи и пише до световни институции колко е лоша българката. Това сме ние българите. А искаме други да гласуват за нас? Е как ще стане?

Добре кого сме спряли. Румънците направо си ги разстреляха номенклатурата. Ние сме ги направили единия шеф на ЮНЕСКО другия шеф на ПЕС. Батето и него щяхме да го направим шеф на МОК ако не го бяха заснели как се пазари за пари. Шуробаджанащината ни е проблема иначе от казана дърпаме само талантливите. Станишев, Батето и Бокова никой не ги закача.

Той не е ненормалник, а честен човек и прави това, което всеки достоен човек трябва да направи. А Вие какъв сте, след като мълчите. не ни ли учеха как капитализмът загива и е престъпен и т.н. Защо сега тези се бутат в ООН? Имат ли грам морал? НЕ!!!

Е, правилно са ни учили! То се оказа истина! Престъпен е капитализма и "демокрацията"! И много правилно, тогава, такива "честни" българи, готови за 13 сребърника и майка си да продадат, ги събираха да чукат камъни... да ги приучат поне малко на честен труд!

на тая тема...и трепереше от злоба.

комунистите ако бяха човеци,трябваше да си направят сепуко, а по Закон те са престъпници за бг нация ?големият въпрос е защо не са наказани и защо ги избираме до днес...да си довършат престъпленията ли ??

Ето какво стои зад падането на "рейтинга" на Бокова. Освен чутото и видяното, включително речта на Плевнелиев, в която той не й произнесе името, когато каза, че България има силен кандидат. Посланикът Георги Панайотов е звънял в секретариата на ООН, за да пита каква е процедурата, за да може България да си смени кандидата. Това се знае от мнозина в ООН, представете си дали това помага на Бокова? А Митов е звънял на външните министри от Съвета за сигурност, постоянни и непостоянни членове (същите, които гласуваха днес), за да ги уведоми, че България ще номинира Кристалина Георгиева. Послепис. Процедурата за оттегляне на кандидат не се е харесала на Митов и компания, защото тя изисква Ирина Бокова да подаде молба да се оттегли.

прибързани изказвания на неопитни държавници могат да объркат една силна кандидатура. Дори и да се смени кандидата което ще е тотална грешка тоий не би имал по голям шанс за победа.

Колко съм хитър сложих срок и сега мога да си измия ръцете. То няма време за друга кандидатура, но за да не ме цакат мога да се откажа от Бокова. Найс, а?

Слабоумни ли сте или сте станали такива впоследствие.Когато синът ти получи двойка в училище ти ли си виновен.След като Бокова не се представя както трябва Борисов ли е писал заданието и.

кандидатурата на Евгенчо Михайлов. Хем е путк, хем е от изтока, хем е с документирано доказателство за устойчивост на главата му. Една стринка преди време беше го челосала с една празна тенджера, от което само се беше поизкривила тенджерата.

Ама извинете! Как си представяте, че е подействало на "слушателите" на изслушванията за длъжността по отношение на кандидата Бокова "подскачанията" на "българските" реформатори и сие американски послушници по повод евентуална нейна "смяна" с американското протеже Георгиева? То затова в Ада на българския казан няма пазачи - ние сами си се "варим"! ...и всичко това по заповед на са щуката!? Идиоти!

Ако сега предложим друга кандидатура, няма ли да станем за смях? Няма да коментирам качествата на Бокова. Добра или не, България и по-точно българското правителство предложи нея. Какво направи след това държавата ни в нейна подкрепа? Как реагира, когато хора с българско гражданство сипеха хули по Бокова? Правителството просто проигра шанса на България.

Премиерът не може да смени Боково, а чисто вербално да изрази позиция , че Българското правителство е оттеглило кандидатурата и. Въпросът е дали Бокова ще се откаже.

Няма как да си изтегли подкрепата, както и ти не можеш да си изтеглиш дваисетте лева, които си ми дал (защото не си ми давал де).

Тая ако имаше поне капка достойнство, вече щеше да си е направила харакири. Ама де в комунделите достойнство?

Тая селска пръчка само пречи. Дори да се оттегли, заради поста й в Юнеско и другата предполагаема кандидатура е неизбираема. В момента играе ролята на плашилото за отвличане на вниманието и отклоняване на огъня от реалния кандидат на Русия - сърбинът.

На чий пилешки мозък му минаваше идеята за някакви шансове на тая сушена цаца....

зоолози и риболовци като тебе..

Представянето на Бокова е достойно, а недостойно е държането на българските институции воглаве с ББ и други местни слуги на чужди интереси. Не виждам тази луковица Сталинка може да получи по-голяма подкрепа. Няма никаква визия, а единствените и качества са, че е протеже на САЩ

Протеже на отиващите си технократи на ЕС,като гна Юнкер и прочие които тупат по рамото когато имат нужда,и после нищо!С най малки субсидии е БГ и в нелоялна конкуренция!Но след тази мръснишка кампания за да издигнат буцата Сталина,се вижда че хората зад нея са много много нечитави,за да се мисли за подмяна!

Глупаците български няма да се свършат.Абе будала знаеш ли на какъв принцип се определят субсидиите на страните от ЕС.Защото ако знаеше нямаше да пишеш тези неистини.Парите се определят от големината на БВП.СЛЕД КАТО СТРАНАТА НИ ИМА НАЙ НИСЪК ТАКЪВ ЕСТЕСТВЕНО И ПАРИТЕ ЩЕ НИ БЪДАТ ПО МАЛКО.И от там и вноската ни е по ниска.

Бокова е човека на Путин за да прикрива престъпленията му в Сирия и Украйна .Значи е добра кандитура.

Абе, бодил, като имаш доказателства ги дай на международния съд или поне ги изпрати на сегашния председател на ООН.

и за КИЛЪРИ.. Да я прикрива за ИРАК.. Нъл си прочел, че и тя си каза - ГЛАСУВАНЕТО МИ ЗА ИРАК БЕШЕ ГРЕШКА. А сега си прочети в НЮ ЙОРК ТАЙМС - какво е направила за Бокова..

Шило

Адаш, дай съображения, що е на Путин. Аз твърдя, че не е, защото има други кандидати, които много повече отговарят на този профил.

Има много мъка на тази земя, но нашата е глупостта на управляващите от ГЕРБ. Словенец или сърбин е изборът за гл. секретар на ООН. Четете внимателно и мислете, ако можете господа от ГЕРБ.

То направо цирк. 7-8 гласувания, на кого е нужно това ? И като го изберат какво ще направи ? Ще се пребори със световната бедност както я борят бедността Мис Вселени-те ?

го прави - Льо КОМЕДИ БАЛКАНЕЗЕ БАНКЯНЕЗЕ.. ООН си приела една процедура за избор на шеф и СИ Я СПАЗВА!! Не чака да отмине РЕТРОГРАДНИЯ МЕРКУРИЙ, та да доведе новото си МАГАРЕ или МАГАРИЦА..

Ми виж сега, то орел, рак и щука няма как да се оправят, всеки дърпа в неговата си посока. Та с едно гласуване няма да могат да изберат и чистачка на кенефа в сградата в която ще гласуват.