Русия: Турция не се съобразява даже и с НАТО

Действията на Турция противоречат дори и на препоръките на НАТО , заяви постоянният представител на Русия в Алианса.

Обратно в новината

Коментари - Русия: Турция не се съобразява даже и с НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквото и да си говорим, Турция не отива на добре. Това определено не ме радва, защото, когато мечката играе в двора на комшията е въпрос на време да дойде и при нас! Честно казано Ердоган допреди 2-3 години ми харесваше. Действаше твърдо и направи много неща за Турция. Като се започне от инфраструктурни проекти и се стигне до качеството на живот на хората. Но на каква цена? В аферата Енеркон го оправдавам, защото опит за сваляне на законно правителство се потушава точно по този начин, но още от протестите на площад Таксим, Ердоган прекрачи една червена линия. И от тогава влезе в спиралата на насилието. Очевидно анадолския чакал още отдавна е кроил шапката на Асад и на политическите си опоненти, но след намесата на Русия показа истинското си лице и анадолските си номера. За много кратко време след като смъкна руското СУ арестува журналисти опоненти и застреля адвокат, който е против него - правя уговорката, че не го е направил лично, но кой друг би имал интерес от това? Оттук нататък Турция я чака много насилие. САЩ и НАТО определено не са доволни от средновековното му поведение и се дистанцираха, и имам съмнението, че и кюрдите ще се вдигнат съвсем скоро. А това стане ли, мамата си трака - отцепят ли са, следващите са шиптърите в Косово и половин Македония и оттам нататък става олеле!

Давитуглу иска Турски халифат не до Виена а до Франкфурт . Не случайно удрят ЕС в сърцето с тези живи вълни . Добре, че Путин е на ясно и е готов да смачка на змията главата.

Хапчетата, бре...

МОЖЕ И ДА Е ТАКА,НО ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С РУСИЯ ЩЕ И СЕ НАЛОЖИ!!!

Така е и Обама каза така и наистина всяка държава има право да си пази границите... НО как точно руснаците са застрашили Турция с какво??? със самолет може би прелитащ за няколко секунди . Това турското си е чиста неоправдана с нищо агресия. аз не подкрепям Путин с неговите войни, но много мрязя разни политици да ме будалкат с разни общи формулировки...

Пред възможностите за разпад на две империи като българин избирам и двете !!! България не дължи на никого нищо !!! Всеки чуждофил е българофоб!!!

Ердоган е политически пътник за никъде. За да се сваля руски боен самолет се иска и малко акълец. Който съвсвм липсва в дебелата анадолска глава. Чашата преля. Ердоган за четири години не можа да се справи с Башар Асад и вече е ненужен. Великоимперските му амбиции пречат на всички. Хамериканците не могат да го търпят и го пуснаха на пързалката ... А руснаците го дебнат на всеки ъгъл.

Стига с тая помиярска дезинформация :( Това да не ви епохата на работническо дело. Всеки може да провери какво действително са казали от НАТО и от САЩ. Пуснете Изявленията на Солтенберг и на Обама. Обамата го каза в прав текст- Турция има право да пази границите си.

Като имаш интернет - вземи провери в колко часа кой самолет в обхата на кои радари е бил и за колко време. В минути и секунди траекторията на всеки от тях. Има такава информация. И най важното - какво правят турски изтребители в Сирия?

Има три въпроса: Главният по темата тук е: дали НАТО застава на позицията на Турция.. Вторият: дали предупрежденията на на Ердоган за нарушаване на турското въздушно пространство преди свалянето на самолета и многократните предупреждения към СУ24 са достигнали до ушите на руснаците.... Третият въпрос : кой лъже руснаците по традиция или турците :) Не отговаряш по същество - по главния въпрос :)

С такива съюзници врагове не ти трябват. турция, с. арабия и катар са трите стълба на ислямския тероризъм. Четвъртия е оттатък океана.

И като се събуди се оказа, че си отвит и настинал....

Така ще бъде, докато Русия бомбардира туркменски села. Грушко нищо не казва за ООН и унищожаването на туркменски села с касетъчни бомби. Сирийските туркмени обявени ли са от ООН за терористи?

Туркменските села са си точно турски терористични села

Ще станат когато ООН обяви това, а не когато за целите на Путиновия политически авантюризъм това е удобно.

Сирийските тюркмени от селата отдавна ги прехвърлиха в Турция (предполагам те са по лагерите им). Никой не знае колко са. Тези, които се бият и се водят опозиция са внесени от Турция, Ирак и кой знае още откъде, преди това обучавани в турски лагери на партизанска война. Там са, за да не допускат кюрдите и да пазят турската граница за преминаване на товари и хора.

Виж какво! Туркмените са преди всичко граждани на Сирия, не на турция, фес смотан! Те са задължени да пазят мира и сигурността на своята родина от турците, фес смотан. Турчин сккапан и мръсен! УУУУ! Едно време ни отнехте одринска Тракия, изедници с изедниците, требехте арменци, требите кюрди, сирийци, руснаци, готвите се да требети и бългаори. Смърт на Турция! Да живее свободата!

Ердоган е като дупе в коприва колкото по мърда толкова по жили.

Това е точно по темата, цензоре. Да не вземеш да го изтриеш?

Ти на радара ли беше та знаеш че го е нарушил , умнико ?

Комисар Грушко мълчи по въпроса за военните престъпления на Русия? Защо?

Русия да вземе и да спретне еди5н международен трибунал за този цървул Ердоган, после да осъди итурската държава на подпомагане на геноцид срещу човечеството, накрая да вкара тия двама мръсници Ердоган и Давутоглу да се шубат заедно в затвора и да пуснат Йожджалан. И тогава Турция ще се оправи.

Какъв смях. Руските херувими заклеймяват турските слуги на дявола, с международно право. Кога и къде се съобрази путнизма с тези правила? В Крим, Грузия, Чечня, Украйна, Сирия? Къде? Точно руснаците ли имат морално право да отправят такива обвинения?

Лъжеш като циганин. Крим - имаше местен референдум за отделяне от държава, където преврат е нарушил конституцията на държавата. Украйна - етнически руснаци се бунтуват срещу превратаджиите. Нормална подкрепа на Русия срещу хунтата, която гори хора. Какво е нарушила Русия? Чечня - тя си е в рамките на РФ. Какво е нарушено там? Грузия - усмиряване на убийци на руски миротворци. Какво е нарушено там?

Турски Хитлер.

За да не си го изкарва на Путин, Ердоган днес е наредил ареста на трети турски журналист (Ертугрул Йозкьок - коментатор от турския вестник "Хюриет") в обвинение за обида на президента. Материалът на Йозкьор от септември тази година е със заглавие "Хей, големецо, засрами се". В него журналистът критикува Ердоган без обаче да споменава името му.

Ето го доказателството на това, което написах по- долу. Държава, където се арестуват журналисти за критично мнение няма място в цивилизования свят, и е опасна както за всички останали, така и за себе си!

И това е статия преди вторите им избори. Тази медия се води проправителствена. Но месеци преди това изпочупиха витрините на редакцията, а след това нападнаха главния редатор на новините. Наложи се собственикът (милиардер) да излезе да защитава медията, а то какво било. Преди време казал някъде си, че четвъртата власт сваля и издига правителства. Абсолютна истина! И вместо да подържа казаното, той се извинява, че не бил казвал такова нещо. Милиардер, ама Ердо като нищо ще го направи просяк с огромната репресивна машина, която има. Това е положението в Турция, за съжаление. Страх, страх ...

А на Ердоганчо вече почна да му пари стола - всеки ден си променя реториката, вече запява съвсем друга песен, защото подкрепата за него в собствената му страна доста намаля след свалянето на самолета! Днес Ройтерс вече съобщава, че на митинг на неговата партия в град Балъккесир казал: "Ние наистина сме много огорчени от този инцидент! Надявам се, че подобно нещо няма да се повтори!" Но в руския Сенат (Съвета на Федерацията) считат, че той е "огорчен" не толкова от унищожаването на самолета, а от реакциите на Русия и по-точно, от възстановяването на визовия режим между страните, което беше обявено за 1 януари 2016 г. и всевъзможните ограничения за бизнеса, който губи страшно много. Русия е основният доставчик на пшеница за Турция, а 70 % от природния газ, който Турция потребява, идва от Русия по газопроводи! СТрои се първата атомна централа (засега не е спряна, но и това е възможно да се случи!), работи се по трасето на Турския поток, за туризма и търговията с хранителни стоки от Турция за Русия (главно плодове и зеленчуци), съвместните предприятия в строителството и преработката на храни в самата Русия - да не говорим - там е пълна катастрофа! Проблемът е, че за турците тези проекти са много важни и значими, а за руснаците не е фатално, ако не ги правят с турци - могат и сами или с други нации, за тях обемите не са толкова впечатляващи, защото Русия е огромна (население - двойно на турското), има съвсем друго финансиране за семейни фирми, по-гъвкаво и много динамично в момента - от различни източници. Така че - турчолята (малките им фирми) губят всичко, руснаците си го местят ... в другата банка и пак си имат и партньори, и клиенти, и кредити, и особено огромни пазари! Все си мисля, че няма дълго да се задържи Ердоган с лъжливите си приказки и агресивна политика на власт! Неговите хора ще го свалят и ще го бутнат в затвора, барабар с всичките му крадливи синове и дъщери! И това ще бъде правилно!

Желателно е коментари по темата да пищат хора с повече умствен багаж

През цялата ВСВ ,при цялата и жестокост няма случай при ,който да е стреляно по спускащ се с парашут пилот ,защото на практика е беззащитен и се явява пленник ! Тези диваци ,които се оказаха турски граждани и разстреляха пилота ,трябва да бъдат съдени като военно-престъпници . Турския циганин Ердоган не може да разбере още ,че именно заради това са бесни руснаците и няма да му простят...той си мисли че е за сваления самолет....

Точно така е. Има Женевска конвенция, която третира стрелбата по напусналите свален самолет като престъпление. През ВСВ наказанието за такава постъпка е било, разстрел. За това и не е имало такива случаи.

Да не забравяме Катин

Ми по тази логика да не забравяме и ослепените самуилови войни.

Гледах видеото как се гаврят с трупа на загиналия пилот. Тези маймуни са получили каквото са заслужили - убити са!

За съжаление не си прав, ето едно старо мое мнение: "През ВСВ пилотите които са скачали с парашути много често са ги разтрелвали още във въздуха, от другите самолети. Първите жертви на войната са честността, спрведливостта, правосъдието едва след това идват човешките жертви." Такива факти има и от нашата история и са посочени в биграфичната книга на нашия най-голям ас от ВСВ Стоян Стоянов в "Ние бранихме тебе София".

Двама се карат-третия печели!! Ердоган новият 'султан" вироглав и непослушен ,несменяем ще си замине,като и за турската икономика от евентуалното руско ембарго ще има последици.(никак малки) И руската икономика ще усети действията на ембаргото-няма начин.Двете страни са силно обвързани икономически....и горе-долу с еднакъв ик.потенциал.От друга страна пък разполагането на ЗРК в Сирия,увеличаването на руския контингент там ,увеличаване на интензитета на полети ще увеличи разходите на РФ от 3.5 на около 5 милиона долара дневно!!!А както се знае Русия не е с безкрайни валутни ресурси в момента. Та кой печели от тази ситуация??Кой е подшушнал на Ердоган ,че ще е зад гърба му??Дори и след такава страшна и преднамерена простия като свалянето на руския СУ над Сирия?? Отговорът е само един. Има и друг печеливш си мисля и това е България.Дано този път имаме малко по-далновидни управници!!!!

Съгласен съм, но това изисква много умела дипломация и мъдри управници, които да мислят за доброто на народа си, а не толкова за бързото пълнене на банковите си сметки. Такива поне аз не виждам. За съжаление.

Аз само си разсъждавах на глас. Иначе големият печеливш е...САЩ.След като Ердоган си замине като нас..ан ,след като войната в Сирия започне та тежи на бюджета на РФ и това ще се усети от руските граждани ,чичо САМ ще може да се развърже коня свободно в района!!!Първо ще хванат на строг повод новият турски президент.Може и намордник да му сложат даже.След това спокойно ще могат да си избират(купуват) съюзници.Русия няма да има тази възможност. Що се отнася до нас...искрено се надявам на разум!!!Но това си е една гола надежда!!

агенция КУмерсант. Ние като страна от НАТО не получаваме инфо, но като 16 ре-публика - да.

Е как да се съобразява с НАТО? Поискаха "зона забранена за полети", НАТО и ЕС - не! Само наш ББ ги подкрепи и им стана ментор в ЕС (пълен глупак, от страх за бежанска вълна). Нато в един момент реши да помага на сирийските кюрди и ПКК за Алепо, Турция отиде да ги бомбандира! Лошото е, че руснаците не бяха цъфнали още, та да ги свалят над сирийска територия. А откакто са там, на Ердоган му се нарушиха всички мечти !!!!! Нервите му не издържаха и реши да покаже кой е тарторът в региона???

Това ще му излезе през носа на Ердоган!

полски капки за нос на еФтини цени от аптеките.

Смятам, че не само през носа.

Аз мисля, че трябва и пресгз!

Да върне трупа!!!

Те, умерената опозиция, са канибали. Може и ермангал, да се е доредил.

За мене е крайно неприемливо всичко , след запалване на самолета, особено приматите с пушки на земята и какво правеха с --- трупа!? Тоо затова и на другия ден командирите на звена изразходваха всички налични запаси от "фойерверки" и .. сега чакат да им подвозят!?

Стани "по- добър" , и няма да те трият!.. преебаваш се сам!...

Ам'че ти си бил голем тургач бе??? Неоткрит талант с яко аналитичен ум... смао дето сивото вечество или го няма или от мислене е прегряло и прилича на мозък пане ...

Жириновски ви показа "светлото "бъдеще за Турция!Териториално разпадане на Турция!Преди да пишете минусчета за които не ми дреме да попитам какво щяха да направят американците на мястото на руснаците!???Ердоган сега щеше да бъде съден от американски съд и с присъда 500 години!Ако обжалва ще получи нова -обесване!Така най-силната държава респектира мини диктаторчетата!!!Русия на сълзи не вярва!!Не е важен поводът а имиджът!Ако прости в цял свят ще я смятат за втора ръка държава!

не е за минусчета. На там вървят нещата. 20 милиона кюрди направо си искат една територия колко съседна румъния. И ще я имат разбирасе. Ако не ... въоръжаването им е на път да започне. А и кой да ги обучава как си требе има.

Давутоглу - Евнухоглу Ердоган - Манафнасран

Помни, НАТОвский петух, Что клюёшь ты только мух. Если клюнешь ты МЕДВЕДЯ, ПРЕВРАТИШЬСЯ В ПРАХ И ПУХ!!

Няма никакъв смисъл, за българите да се делим на русофили и русофоби. Особено за този случай. Турция, особено под мъдрото ръководство на Ердоган и Давутоглу е опасна за България. Нищо против обикновените турци, които са работливи и радушни хора. Опасни са османистките амбиции и непрестанното радикално ислямизиране в последно време. Много усилия струва на турския народ да започне да превръща държавата си в нормална и светска. Тези я тикат назад и са опасни както за нас, така и за цивилизования свят. Опасни са и за НАТО, и за собствената си страна.

Българите не се делим, само няколко соросоида от "международната общност" се опитват под прикритие на "българи" да създават впечатление на делене, в медиите.

Пенсионерите и партийните функционери сте на свършване.

Русия е не по-малко опасна, дори е много по-опасна, защото турските агенти са ясно, кои са, а руските - са навсякъде. Освен това не Турция е изкупила 500 000 имота в България. Руснаци са - а това никой не безпокои май, особено след Крим???

Ей, го тукашния.

Да. Отдавна Русия не е този комунистически Съветски съюз. Много недотам явни инвестиции и собственост има на руски олигарси, както и на други от САЩ и къде ли не. Никой от тях не работи в интерес на народа, бил той български, турски или друг. Така , че за съжаление врага е много хлъзгав и точно това цели: да се борим по между си. Разделяй и владей.

Кой каквото ще да казва, Русия винаги побеждава. Този смешен Ердоган ще стане на мармалад. Това казвам аз - OZZI. Вече ставам твърд русофил

Айде, докато е време, че ще има Народен Съд.

аа не си ozzi-то, аз го познавам от едно време и той е турчин дето няма как да признае че греши

Сега съм по-добре. Вече обичам Русия и ставам твърд и непоколебим РУСОФИЛ

Прав си - никога не е късно да станеш за резил.

Направо върха на сладоледа! Руснакът си позволява да мисли от името на НАТО, да назидава НАТО и да поучава НАТО. Ега ти елементарното поведение и нескопосан опит да вбие клин в НАТО. Но от руснак - толкова.

Щом трябва...та НАТО не виждаш ли , че е една пенсионерска организацийка! НАТО беше едно време, та те сега дори при евентуален конфликт мислят различно! САмо думата НАТО, няма да реши проблемите....вземете една Франция!

а дали страните членки на нато биха заявили , че един човешки живот струва 17 секунди ??? дали нато би била съгласна ако гърците започнат да свалят турските самолети които постоянно навлизат в гърция??

съседната партийна организация. Тя определя цените.