38 девойки загинаха преди танца им за краля на Свазиленд

Тридесет и осем девойки загинаха, а двадесет бяха тежко ранени във верижна катастрофа в Свазиленд, екзотичната африканска монархия, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - 38 девойки загинаха преди танца им за краля на Свазиленд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам коментар към държави, където си ядат братовчедите!!

Като прочетох новината, и коментарите под нея, ми стана малко смешно... Помните ли как всички много се забавлявахме, че тъпите американци, объркват държавите в Европа... Добре де, колко от умните българи, ако им дадат карта на Африка, с границите на страните, но без имената, могат да ги напишат вярно :D

И аз като много други предполагам за първи път слушам за тази държавица в АфрикаНо много интересно ако и тя се окаже икономически по развита от нас.

не няма да се окаже по развита, това е доста бедна страна, ако гледаш от гледна точка България.... ако гледаш от гледна точка Либерия, Гамбия или Джибути, е по- добре развита страна, но все пак това са сигурно най-бедните страни в света

ти хвалиш ли се с неграмотността си или се оплакваш от ния ?

ми куца общата култура. Аз съм завършила преди 89 г. добра ученичка но за Свазиленд не сме учили. Досега се чудех защо не бягат "бежанците" в Русия, а и в Свазиленд - явно от слаба обща култура.

не ще да е от слаба обща култура (според "демократичните" смо - те всички са "академици", а според комсомолката меркел ние пък сме разхайтени пиеници, които вечно мрънкят за по-високи заплати не само за себе си, но и за учителите, да речем.), а най-вече е от това, кой, как, накъде и най-важно Защо насочва потоците от хора в определена-та посока.

А, и аз така, за Свазиленд не помня навремето да сме учили в училище. Учили сме за Патрис Лумумба и за Демократичната Република Конго, но не и за Свазиленд. Ми такава беше Генералната Линия на Партията тогава, какво да се прави. Но за щастие сега има интернет та съм се пообразовал доста. Чел съм доста за тая държава. Кралят - човек душица, какво да го правиш! Ми харесват му хубавите млади момичета, що да не си вземе някоя, пари има достатъчно. Има няколко жени (не помня точната им бройка), живее си с тях щастливо и най-интересното е че народът го обича. И да, това е туристическа атракция - който може да отиде е хубаво да гледа церемонията - много е интересно. Това е което знам.

Ако чакаш да научиш всичко само в училищеееее. . . .??? Вятър те вее на бяла кобила.

в училище се учи Африка, в атласа я има, и има всички държави там, много ясно, че няма как да бъде наблегнато на всичките, и обикновенно се набляга на по северната част от Африка, но ако човек иска да учи, и го интересува, винаги може да доразгледа атласа, и да се поинтересува, това от една страна, от друга страна много от най-малките държави в Африка са основани изобщо след 80те години, някой дори през 90те, например Еритрея, непомня баш кога беше, но ще да е било след като съм завършила училище... защото си спомням, че в новият атлас я имаше а в предишният не.... доста от държавите там са си сменили и имената - пример "страната на белият слон", в по северната част на африка се намираше някъде около Либерия, Гана... там някъде, но на новите карти не я намирам...

Да, определено има проблем, щом смяташ, че обща култура се добива само в училище....

"Досега се чудех защо не бягат "бежанците" в Русия" - досега от началото на 2015 1,5 млн. украинци са избягали в Русия. Те определено попадат в определението "бежанци", защото са отишли в съседна държава, а не там, където има високи помощи.

прави са онез, които казват, че днешният "демократичен" модел копира напълно модела "кралят на свазиленд" за което той трябва да ги съди за нарушени авторски права. и ще спечели делото. ето: ."Девойките пътували в каросерията на камион, за да участват в традиционния ежегоден Танц на тръстиките.". и за нашите "демократи" всички ние сме натоварени в камион тръстики, които трябва да танцуват по тяхната свирка. "Някои от девойките излетели от каросерията и били премазани от други превозни средства." в "демокрациите" това се смята за разхищение на тръстиков матриял, който е могъл да стане качествен цвангсарбаитер. "Правозащитни организации в Свазиленд призоваха монарха да помогне финансово на семействата..". да, както винаги след, а не преди трагедията се намесват и онез, които идват да видят: "Танцът е ритуал, който привлича туристи от цялата страна и от чужбина.". и накрая: "Мсвати Трети се възкачи на престола през 1982 г. след кончината на баща си. Той властва с помощта на прокралски парламент в една страна, в която многопартийният модел е забранен.". е, тук не може да се отрече, че баш демократизиращите имат двупартиен модел с две фамилии - буш и клинтън, което е огромен напредък за "цивилизацията". другите прилики си ги до-открийте сами. няма да ви е трудно. Бог да прости жертвите - тръстики на системата на хомо-канибалус-дебилус!

Че там имат ли МПС-та и пътища? И защо на снимката не са с "родната" си премяна - пояс от листа около срамните си части? А къде е копието с пера? По- ми приличат на людаеди.

То пък защото у нас няма такива неща, хайде-хайде! Е, не е официално и законно, но все пак се случва в някои части на страната!

МЕГАКАСТИНГ ...където разни хубавици дефилират а после на най хубавите им се полага- "плющеж" ............ нещо като нашите конкурси МИС ...ама на много по високо ниво

Само че там момичетата се предлагат от бедност и глад, а не от лакомия...

Женен за много жени, като по всяко време може да разкара някоя от жените си, си има конкретно име на български език - ерген.

Дали минават преглед? Свазиленд има сериозен проблем със СПИН, ако не се лъжа беше страната с най-много заразени на глава от населението.

Спин освен от наркотици и непълноценно хранене от друго не се хваща.

Ех, жални ми Трети, цяла година досадно лежане на стари маври, и чак подир- пресна мръвка по график от Мбабане. Понякога няколкостотин хиляди години еволюция минават незабележимо...

и вав франция го има, уважаване на религията му се казва, м....м им франсета

Преди да се присмивате на хората в тая държавица, помислете какви всъщтност са приликите между нашата родина и Свазиленд. Те си имат един полигамен крал, ние си имаме 250 царчета в парламента, и всичките са не само полигамни, ами и хетеросексуални. Там момичетата танцуват полу-голи веднъж в годината, а тук с студентски град се кълчотата чисто голи по цяла година. Там невероятно количество хора са загинали от ПТП, тук също не падаме по-долу. Там си имат Мтогобобо 3-ти, а тук МбатБоко 2-ри....така че не е хич смешно.

не си особено оригинална

Да сравняваш цар мБоко с някакъв си африкански монарх? Да не би онова пишман лидерче да е отличник на ЕС и да му се радват куп голЯми началници, като на нашето пърдарче, пардон царче?

боко.тиквонтий

Трагедията нямаше да се случи ако автомобилите бяха с включени фарове и с по един барабанчик отпред.

" запазва правото по време на танца да си хареса едно от танцуващите момичета и да се ожени за него. " Щял да стои женен цял час, а след развода ще прецени дали да го изяде или да го остави за жените си за закуска.

Ужас ! Черни негри. Канибали.

егати и варварина и всичко това в 21 век пред очите на света, който се прави че нищо не вижда, не вижда и кошмара в саудитска арабия и изобщо нямам думи

ако щете вярваите, народа си го харесва. и сте толкова лиземерни, че не осазнавате как в европа всеки муж е полигамен. ако иска.

Това е то истински баровец - да си имаш собствена държава. Горките хорица, които трябва да обгрижват един единствен негър.

Явно и там асфалтът не се яде.

е от ранга на бай Тошо, само една партия и докато хвърли топа цар на простолюдието:)

Невероятна трагедия! Но, всяко зло за добро - ще има повече храна за тържествата...

Аааа, ето защо бившият ректор на СА в Свищов си ги поръчваше само от кампуса на университета. Мисли за здравето и сигурността им, не като тоя дивак - Петкан.

Тоя крал ще да котизира добре на който трябва, иначе трудно е за обяснение защо все още не е нарочен за кървав диктатор и впоследствие демократично бомбардиран.

там няма нефт. ни злато... ни скъпоценни камъни. имат си спин и тропически болести... така че за чий да им носят демокрацията?

ужас.... Едни от най-големите проблеми за страната са ерозията на почвата, сушите и наводненията. През 2004 г. Свазиленд оповестява, че 38,8% от населението на страната е заразено с вируса на СПИН (за повече информация: СПИН в Африка). Министър-председателят Темба Дламини обявява хуманитарна криза заради комплексния ефект от растящата бедност, големия брой на заразените със СПИН и многото суши през годината.

Боже,колко мъка има на този Свят!.... Сега как ще си избере 15-тата съпруга! Добре де,като има такива хубавини в Свазиленд,защо им е западната прогресивна икономика?

Както е казал Мел Брукс: "Хубаво е да си крал" :)) Искам и аз 14 съпруги :P

Да бе! И четиринадесет тъщи...