Кюрдски бойци изгониха ”Ислямска държава” от Кобане

Кюрдските сили поеха пълен контрол върху сирийския граничен град Кобане, изтласквайки и последните бойци на "Ислямска държава" след 4 месеца боеве.

Обратно в новината

Коментари - Кюрдски бойци изгониха ”Ислямска държава” от Кобане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шапка Ви свалям кюрдски бойци- герои .... нито Вие "свалихте шапка" пред IS , нито кюрдските партизани от ПКК, свалиха шапки пред турската армия....... Евалла !!!!

Кюрдите направиха подвиг! Надвиха организация в която западът и пионката им Саудитска арабия изляха стотици милиарди долара. Надвиха ги с един автомат Калашникков, патриотизъм и смелост. А колкото до въздушните удари, те са крайно неефективен ПР за замазване на очите. За какви удари става на дума при бой в града. Ако искаха наистина да помогнат, просто трябваше да им дадат оръжие.

Винаги съм знаел, че на Кюрдите може да се разчита и никога не съм се съмнявал в тяхната отговорност, поета и към другите общности живеещи на тяхната територия. Все пак въпрос на Чест, а не на някакви си измислени религиозни изстъпления и разрушения в името на алчността. Моите по.чест.и към победителите!

изтърве. Ердоган реши да направи както Сталин когато спря армията пред възстаналата Варшава и нацистите изклаха всичките му евентуални противници

Че кой им дава на кюрдите извън Турция да гласуват! Я виж на изборите през 2014 г. колко им е % за прокюрдката им партия? Останали са източната им част само жени, деца и старци, мъжете са или по затворите, или по планините, или в Ирак и Сирия ...

значи курдите могат да побеждават исламяската държава ама коалиция от без брой много държави включително и америка не могат да ги победят,всеки който има акъл в главата нека мисли

сега куклето обама ще прати личната си гвардия да ги коли, защото сигурно от "несъгласуваност на действията" са помляли десетки инструктори на цру и мосад (те за това ходят с маски-да не ги познае половината свят)

Браво на кюрдите!

Eдоган спе4ели изборите за президент с гласовете на кур-дите а светските партии полу4иха нула гласа от техните райони в Анадола.

nobody

сега е ред на Ердоган

БРАВО НА КЮРДИТЕ ,НАПРАВИХА ГО ВЪПРЕКИ КУРВЕНСКИТЕ ТУРСКИ НОМЕРА.

спонсорите на джихада - ще ги смелят! тия кюрди знаят ли, колко струва обучението на един инструктор по рязане на човешки глави? и ако са "помляли" неколко???

... посмали малко : кюрдите били 45 милиона ?! Турция е 76-78 милиона, а на изборите се вижда че тези които се определят като "кюрди за Кюрдистан" са около 10-12 млн. Хади 15-18 ги сложи.

jingiby

Смърт за джихадистите!

ако не прозвучи много "антиеврей(тор)ско". ще добавя --- да въздадем и на спонсорите на военнопрестъпниците

По света усилено се говори, че Обонго е обещал на кюрдите самостоятелна държава, като в нея ще влизат части от Ирак, Сирия и Турция. Затова отношенията между последната и САЩ са малко обтегнати в момента. Затова турците не вземат участие в борбата с ИД. Разбира се, турците са готови на компромис, ако Обонго ги компенсира с други територии. Хайде познайте от три пъти за кои територии говорим!

Нека аз, 1-от нас, 2-от нас 3-от нас

Това една хубава вест.Браво на кюрдите.Тези хора са мачкани и водят борба за независимост от десетолетия.Радвам се за тях. А командният пункт на НАТО трябваше да е на Инджерлик ,не до Варна.Нали доктрината беше ,че нямаме врагове.ВЪН БАЗИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ!НЕ ИСКАМ ВОЙНА НА НАША ТЕРИТОРИЯ, МРЪСНИ ПОЛИТИЦИ!!!

Ами точно за това е добре да има бази на нато в България. Кой луд ще иска да си има работа с най-могъщият военен съюз! Не си сова, а патка!

"най-могъщият военен съюз!" ти сам ли си го помисли, или равинът ти - ти го втълпява от десетки години

Совите не са това,което са.

рано или късно ИД ще тръгнат против спонсора си путлер. след като бъдат наритани в цивилизованите държави няма да имат друг избор освен да поемат към московия, която вече е в тотална изолация и никой няма да иска да и помага.

То заради такива нещастници като този сме на гъза на географията. И не само ... Скапан трол.

Това е мнение на путлерист-джихадист!!

Никога! ИД и Путлер са вечна дружба! Като Хитлер и Сталин......

Бъркаш! Те вече тръгнаха срещу създателя и спонсора си - ЮЕсЕй!

калпави театрални изпълнения като 11.09.2001

Dosta she popluvat.Do togava shte im prashtame koletcheta s DRON-cheta I she gi gledame po CNN kak se vaznasjat kam carstvoto 75-te davstvenici.

Е те тук не позна! Путин както и другите ГОЛЕМИ играчи се готви за война от няколко години! Колкото до САЩ и ИД там нещата са доста по сложни! Цяла Северна Африка ще се разпредели между Китай и Халифатът! Колкото до БГ ще се молим при това БЕЗ ВАЗЕЛИН да останем в ЕВРОПЕЙСКАТА част на ТУРЦИЯ! Ако още не сте разбрали какво става, ще го ГЛЕДАТА на живо от първият ред, при това още преди краят на тази година!

Ердоган трябва да се намеси. И приятеля му Путин, като се освободи малко от ангажиментите си в Източна Украйна , /където не се намесва/, трябва да помогне на новите си приятели от ИДИЛ. Справка: Митингът в Грозни в подкрепа на ИДИЛ под патронажа на пионката на Путин

Изобщо не си в час брато! Ама никак даже! Путин няма да играе с Ердоган ИЗОБЩО. Просто в момента се изчаква, да се оформят НОВИТЕ икономически съюзи и Турция му е необходима като суровинна база за клйопачка. Когато започне сриването на пазарите ще видим кой с кого е! Путин подкрепя Иран, но не Турция. Именно поради това ще се наложи да си приготвите повечко ВАЗЕЛИН в близко бъдеще. Защото такава е съдбата на ЗОМБИТАТА и дупелизците, дето вярват че НАТО ще ги пази!

Тия от ИД не усещат как шъ ритнат кошера и като нищо могат да си докарат един малък отряд на Якудза, който да им покаже откъде изгрява слънцето.

Хм, доколкото знам, Япония има взето много желязно решение след Втората световна война да не воюва, за съжаление...

Говори се за един град на границата. Победата има значение за кураж.

Кюрдският народ доказват че изповядват ценностите на съвременната цивилизация и затова заслужават да имат собствена Държава. Една такава Държава с подкрепата на Америка би могло да бъде добър балансьор в региона.

Да живее братски Кюрдистан . Ердоган скоро ще получи ''подарък''. Няма начин да му се размине.

чак пък "братски":)

За каква държава говориш ти? Това е все едно македонците да искат да правят държава на Витоша.

От турската партия май нещо не са съгласни......

Аха, когато е в чуждата градинка става дума за спазване на права.Когато е нашата, не може.Двойни стандарти?.

Кюрдите са над 45 млн. Отделна етническа група със собствен език. Нищо общо с макетата. :) Защо да нямат държава?

Много лошо за Турция. С две думи-прекрасна новина.

Аууу Ердоган ще вие на умряло

нали Ердоган ги пусна кюрдите да ходят да се бият в Кобани.

Ден първи: Изгонихме белите от гората. Ден втори: Дойдоха белите и ни изгониха от гората. Ден трети: Върнахме се и пак изгонихме белите от гората. Ден четвърти: Дойде горският и ни изгони всичките.

От дневника на иракски партизанин: Понеделник: Прогонихме американските войници от Ум-Касра. Владеем пристанището и петролните сондажи. Вторник: Американските войски след масирана атака и с въздушна поддръжка ни изгониха от Ум-Касра. Върнаха си пристанището и петролните сондажи. Сряда: Пристигна охраната на ЛУКойл, започнаха да псуват всички и ни изгониха заедно с американците от Ум-Касра и пристанището. Военните действия се водят в пустинята.