САЩ и Северна Корея обтегнаха отношения заради кибератаката

САЩ и Северна Корея обтегнаха отношенията си заради кибератаката срещу компанията "Сони пикчърс". Северна Корея заплаши с военна акция.

Обратно в новината

Коментари - САЩ и Северна Корея обтегнаха отношения заради кибератаката | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кибератаката на Северна Корея още малко и ще се определи като Акт на война, обаче безпочвените санкции срещу Русия са си в реда на нещата! А кога изобщо сащ извади корейците от списъка с държави подкрепящи тероризма? Защо са ги извадили - заден ход ли дават нещо? И колко десетилетия ни убеждаваха, че Северна Корея нямат какво да ядат и ровят в калта, а супер хакери се оказаха точно севернокорейци! Абе, каква е тая Северна Корея, че предупреждава великите сащ с военен удар?! Не ги ли е страх? Защо не са смазани икономически и на колене? Аз пък ще ви кажа друго. Северна Корея е протеже на Китай, а сега и Русия може да засили износа си като им продава топ модерни балистични ракети. Ако работата няма да стане без бой и сащ се опитат да завлекат целия свят, то нищо не пречи Северна Корея да нанесе първите ядрени удари. А за измислените санкции питайте Беларус. Не само санкции ами ес и сащ им бяха наложили и дипломатическа изолация, а сега тя отпадна. Всяка страна има право на национално достойнство и да работи за своите граждани, а не за шепа олигарси отвъд океана. По цял свят хората се събудиха и наистина жалко, че ние нямаме свестни политици.

ега ти, този форум е станал свърталище на червени боклуци, които,естествено, са безумно тъпи и се радват на тъпотата си. дерзаите

ЦРУ са им промили мозъците и са ги накарали да мразят САЩ, за да са най -бедните на планетата след побратимите си от СК.:))))

погледнете "Washington post" - мерките, които се взимат срещу Русия, т.нар. санкции в съответните области, са минали също точката на пречупване. Т.е. в момент те по-малко влияят негативно върху Русия, отколкото върху САЩ и Европа. Вече започват да се чуват и нотки на неодобрения и промяна на политиката. Освен това с възстановяване на отношенията на САЩ с Куба, следва падане на ембаргото в Иран, а Куба и Иран са приятели на Русия. Това е много сериозен знак към Путин. НАПРАЗНО НИ КЪСАХТЕ НЕРВИТЕ ЖАЛКИ И БЕЗДАРНИ ТВАРИ! ГОСПОДАРИТЕ ВИ КЛЕКНАХА!!!

абе, какво стана с Боинга, свален в Украйна?

Някой някога да е атакувал САЩ?! Много интересно защо ли света мълчи когато СК заплашва. Споделете, не се ли надявате тайничко СК да нападне САЩ? Ама честно :-)

голяма реклама си направиха на тъпия филм...

Някой да забрани американците, please ..... !!!!

Американците си търсят повод за да атакуват КНДР. Причината за тези действия не е кибер атаката, а поканата на Путин към Ким Че Нун да посети Москва през 2015г. А другата причина е че трябва да се оправдате военният бюджет от 517 милиарда долара. Някой може ли да си предтсваи за какви целили тези 517 000 000 000 $ ще се използват. Това е брутният продукт на България за десетилетия, който ще се използва за разрушение, а не за съзидание. С този бюджет САЩ започнаха на практика ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.

Това им е бюджета от 30 години. Дори сега е малък. Тъпоглавец като тебе да не си мисли че третата световна е почнала прези 30 години?

РУСИЯ ИСКА ДА ПОСТРОИ ГАЗОПРОВОД ОТ РУСИЯ - ЮЖНА КОРЕЯ ПРЕЗ СЕВЕРНА КОРЕЯ .... ... В МОМЕНТА СТРОЯТ ЖП ЛИНИЯ ЗА ТОВАРИ РУСИЯ - ЧЖНА КОРЕЯ ПРЕЗ СЕВЕРНА КОРЕА ... В МОМЕНТА ЮЖНОКОРЕСЙКИ КОНЕЙРОВОЗИ ЗАОБИКАЛЯТ СЕВЕРНА КОРЕЯ , РАЗТОВАРВАТ ВЪВ ВЛАДИВОСТОК И ОТТАМ ДО ЕВРОПА С КОНТЕНЕРИ НА РУСКИ ЖП ВАГОНИ Е 10 -15 ДНИ ПО-БЪРЗО И ПО-ЕВТИНО ОТКОЛКОТО С КОРАБИ :)))

Мога ли да доУточня, първо... газопровод северна Корея, южна Корея, Япония и северна Америка. След това, година или две, ж.п. линия по същото трасе. Лек ден.

По-големи терористи от САЩ няма. Те сами си създават врагове за да имат причина за войни. Обучават терористи в Косово, Йордания, Турция и тн. Ал Кайда и ИДИЛ са техни отрочета. На Северна Корея продадоха ядрена технология преди 14 години, даваха оръжия и на Садам навремето.

Северна корея държи първо място в света по подводници.Може някоя да изникне в центъра на белия им дом и да стане черен .

Ако света живееше в мир, си помислете колко американски компании за производство на оръжие щяха да фалират. Колко болници и фармацевтични компании. Ако САЩ искаха реална конкуренция с енергийните ресурси, то нямаше да замразят добива на петрол и полезни изкопаеми за срок от 300г. Нямаше да има войни в държави в който има петрол и газ. Ако САЩ не искаха да има войни, ако не искаха да унищожат Русия, то приятелски държави на Русия нямаше да са обкръжени с ембарго. Я обяснете, за какво и е на САЩ 1.6 милиона професионална войска и 56 милиона запас след като континента им е стратегически така разположен, че на практика САЩ нямат пряка заплаха за сигурността си?! Айде .

САЩ са с 1,4 милиона армия,при 350 милиона население. Русия е с 1,3 милиона с население 140 милиона. САЩ добиват петрол и Газ в САЩ и затова падна цената по целия свят. Това с 300.те години са твои бони фантазии на нещо дочул но не разбрал малоумник. САЩ ако искаха да унищожат Русия щяха да я оставят на Хитлер, но решиха все пак да и дадат ресурси и храни за да оцелее, като същевременно разрушиха германските заводи. Всъщност след 2-рата световна война САЩ си разпуска почти цялата армията за разлика от Русия и когато СССР (чрез Северна Корея въоръжена от Русия) напада Южна Корея се налага на САЩ да почнат отново да градят армия. След като виждат агресивната политика на СССР правят армия е я разполагат по цял свят за да могат да реагират на време. И Воини има навсякъде и това не е свързано с петрола, освен в тъпата ти кратуна. Примерно Сърбия, Афганистан, Сомалия, Виетнам, Корея и т.н. Както и в момента руската агресия срещу Украйна, не е петролна, нито газова.

Много точен коментар. Дано те разбере. Ам, едва ли.

Целият пост е пълен с полуистини. По друг начин казано-дезинформация. Че са си замразили добива-така е! Не са помагали на съюза, а на населяващите западна европа. Изключително удобен момент да сложат ръка на тихия океан. Неслучайно не се взимат мерки за пърл харбър, въпреки разузнавателната информация за нападението, за да може да се събуди "справедливия гняв на нацията" и да се получи подкрепа за военни действия. Помоща към русите варира между 8-12 %. Това, че са си разпуснали армията си е техен проблем, те по същата причина нямат и совалка, нямат и нови ракети /стратегически/. Относно армията към момента не ми се говори-каква бойна готовност има и каква мотивировка/академици/.

САЩ никога не е разпускала армията си! Напротив разполага войска в редица страни по света, а в Европа и до днес има американски войски в Италия, Белгия и най-много в Германия! Всъщност Германия и до днес си е окупирана от американските войски! А основната цел на поддържането на войни по света е нефта! Американският долар се крепи на нефта и затова е петродолар! Американските войски и агентите на ЦРУ предизвикващи преврати и хаос са винаги там където мирише на петрол и газ! От 252 войни след ВСВ 204 са предизвикани или разпалени от САЩ като 92% от жертвите са цивилни! Това е лицето на американската свобода и демокрация! Това е един израждащ се народ от гейове, садисти и убийци, които се самоизтребват в собствената си страна!

Всеки трябва да е наясно с истината и тя е, че България щеше да е Югославия номер две, ако след промените не следваше инструкциите на запада. Ние на практика се унищожихме без бой. Всички политици осъзнават, че ако не сме лакей, бедни и зависими, България щеше да е разпокъсана. Без борба плащаме същата цена, която щяхме да платим и да се бяхме били. Разликата е в това, че мъките на хората щяха да са по малко и България разпокъсана. Общо взето варианти много няма. За това България трябва да започне да се гради отново камък по камък с ясни стратегии: силна войска и собствено производство, инвестиране в науката и високи технологии. Ние понесохме удари за това, че бяхме най-верния и глезен сателит на САЩ, а реално хората искаха право на избор и продължаване градежа на България. Огледайте се и вижте резултата от 25 г. зависимост от САЩ и Европа. Това са новите ни братушки.

Ти какво сега? Усети, че може да ви резнат еврофондовете, а руснаците вноса и реши да започнеш кариера на политически анализатор? Епа пробвай да публикуваш анализи в като статии в Дир, а не като коментари във форума :D Дир няма да ти откажат, щото са са от вашите червени пъпчиви кухи тикви.

magit@abv.bg

А ти какво предлагаш само не разбрах? Като дърта мома или по скоро като дребен пинчер само критикуваш и когато нямаш факти-обиждаш. Кажи нещо смислено подкрепено с факти и събития, а не да се вживяваш на умрел тюфлек у форума, който може само да мърда пръсти.

и какви са били инструкциите на запада?

magit@abv.bg

от резултата който виждаш, можеш сам да си отговориш. Ние не сме щат на САЩ, че да не можеш да сравниш последователната унищожителна политика на САЩ. Самите студенти от харвард го казаха: САЩ са най-голямата заплаха за световния мир. Американците сами произвеждат бедност в световен мащаб, изроди и тероризъм. Нали са най-големите производители на оръжие? Трябва да има кръговрат, нали?

Къв САЩ, бе малоумници! Сега видях, какъв е тоя филм... група евреи артисти-комици, известни с дебелашко-просташки хумор, които се бъзикат със сериозни личности и събития. Не е истина, колко сте зле, Красние шляпочки! :D

диктаторите (путин и др.) си отиват, америка (и приятелите и) остава

Byzon

Ами Щатите си търсят боя, дали ще са джихадисти, руснаци или корейци явно няма значение за тях..

Абе тия дето бият американците през последните 100 години, на един убит американец, дават по 50 убити от своите. Не че се смятам за некадърен редник, ама не бих се бил срещу американците, особено ако съм въоръжен с руско оръжие. :D

88 или 89 г. не си спомням точно, когато въведоха санкции срещу Либия, живота започна да става по лош. Либиеца започна да обеднява, а бедния народ най-лесно се манипулира и купува. Така и започна "великата" революция. САЩ имат нужда от бедни и послушни държави за да си правят каквото си искат. Благодарение на стратегическото положение на Иран и СК и подкрепата на две велики сили, тези държави все още съществуват. Всичко останало е пропаганда и спекулация. СК е велик народ, който беше силен и богат. САЩ не остават друг избор на такива държави освен да въведат краен тоталитарен режим за да оцелеят. Това го разбират държави потърпевши исторически от западната агресия.

а защо им въведоха санкции

Ти пък откъде помниш, нали беше младеж :D Па да си беше спомнил, че Муамара беше един от големите спонсори на терористи, които се бореха за срутване на Запада? Май не си толкоз млад, а те гони деменция старческа!

magit@abv.bg

на 10 годинки имам доста спомени и сега мога да преценя. Кадафи не е спонсорирал тероризъм. Либия бяха близки приятели със САЩ. Мъките започват след като Либия отказва американски компании да контролират петрола. Либия до 88/89 беше четвърта по износ на петрол. Ответните удари на Либия бяха продиктувани от ударите на САЩ. Народи като Либия показаха, че няма недосегаем. Кадафи искаше да го остави САЩ на мира. Просто, ясно и конкретно. Всичко останало е пропаганда.

е не е вярно.какви ги бъркаше в сомалия?чии самолет свали над локерби?изобщо се изживяваше като велик диктатор.

по-вероятно да си оня смотаняк от кинтекс. и никът ти е такъв ицо, ти ли си?

За сетен път Обама си испуска нервите ИМАТЕ КОЛОСАЛЕН ДЪЛГ ОБАМА и сте затънали яко във всички държави , режат ви главите като зелки в чужбина а отскоро и всекидневните убииства на полицай в САЩ. ЦИТИРАМ : Обама уверен: Путин не е надиграл нито мен, нито САЩ . Икономическата криза в Русия доказва грешките на този гросмайстор . Икономическата криза показва ,че руснаците са пълни с пари видно е от покупките който тези дни направиха . Отиваш си Обама а Путин остава и онзи от "Интервю" също .

СК е това което е, защото се опитва да оцелее. И в Иран е така. И в Турция щеше да е така. Никой не иска държавата му да заприлича на Либия и Сирия. Бил съм 4 г. в Либия. Не мога да намеря причина да бъде унищожена. Кадафи даваше всичко на народа си и живяха спокойно. Подсъдно беше употребата на алкохол и режеха от лентата на някой филм, ако двама души се целуват. За тази цел си купуваш сателитна чиния и гледаш 600 програми от цял свят. Алкохол на черно имаше колко щеш и то оригинален. Злато, храни, автомобили, петрол за стотинки всичко си имаха. Все още не мога да намеря причина защо трябваше да бъде унищожена тази държава.

питай либийците, които възстанаха. и не си бил само ти там, и аз съм бил, но не като тебе в техноекспортстрой

по-вероятно да си оня смотаняк от кинтекс. и никът ти е такъв ицо, ти ли си?

Не СК се опитва да оцелее а малоумния сатрап Ким Чен-ун!

Чудя се ,кой по рано ще им боцне ядрена глава у задният двор-китайците или американците! Е тогава ще видят и филм и чудо!

Като се замисля колко много китайски фирми са навлезли у нас а сигурно и северна корея това са апле,самсунг,сони,филипс,ситизен оливети,хюлед пакард,моторола,абе няма да ми стигне ноща да ги изреждам

Тва сега шега ли беше? Коя от тия фирми е китайска :D

Въобще корейците знаят ли че има такъв филм или тука журналята само разтягат американски дъвки?

Да знаят те имат черно бели телевизори с една програма ,нямат компютри интернет а кина имат две.Ало те са до китай и ония не са ги изоставили.Правят самсунг и го продават в северна корея

явно хакерите им знаят

момчета, много сте забавни. да сравнявате с. корея с уса е все едно да сраввнявате каруца с кадикак (ок, в кааруцата има компютър)

списъка със страните, подкрепящи тероризма съм турил обонговците от както техното посолство изпрати протесно писмо подкрепящо цингите след протестите на българи за изнасиленото дете в училище.

ееее, не е честно, много плюсчета си слагаш

Какво е едно изнасилено българче,колега? Тук по волята на САЩ трябва да има Халифат, вие за едно ликвидирано психическо българско дете надигате глас? Я питайте Мони Паси какво мисли по въпроса,а?

В Северна Корея марихуаната е позволена! И да си набереш райграс за да се нахраниш -също, стига да не е от градинката пред някой паметник!

Само това ти е пред очите ,нали вчера се върна от там.

В Северна Корея няма ток за сфетофарите и има милиционерки с къси полички дето размахват палки,даже и да няма автомобили!

Все пак ръководството на Северна Корея е разрешила на дамите да носят дънки и да карат велосипед.

Друго кво видя пични корейци риещи в кофите за парче оризова питка .Голем умник си бил.

Аз пък видях много бутилки сталичная въргалящи се по улиците хахаха

Зомбитата от Северна Корея си мислят, че щом някой гражданин на САЩ изкаже някакво мнение (или направи филм, изказващ някакво мнение), това е официална позиция на САЩ. Изобщо не допускат възможността някой гражданин да има различно мнение от официалното. За тях това е немислимо. Това, че някой си е направил произведение на изкуството (художествена измислица), което изобразява убийството на някого не значи, че държавата, граждани на която са актьорите одобрява това, което се случва във въображението на сценариста.

Четири зомбита са ми цъкнали минус. Обяснявам като за малоумни: Иван написва произведение на изкуството - художествена измислица. В него пише за въображаем герой, който става таен агент на България, и отива под прикритие в Замунда (като репортер), където да убие вожда на племето. Трябва ли вожда на племето да обяви война срещу България? Това, че някой си побъркан писател си фантазира някакви неща, значи ли, че фантазиите му са официална позиция на държавата, на която е гражданин? И ако в държавата, където се намира е законно да се създават произведения на изкуството (художествена измислица), какъв е проблема?

ами ако за теб направят филм че си обратен и дават как някой те е налегнал

този, които по-долу е писал за бензина в уса, че е 50 ц/литър. не вярно, бензинът там е 51 ц/литър

Бати глупостта, вчера заредих на 2,34 за галон, като го обърнеш в левове прави левче за литър. Плюс това тук няма газ, както в БГ.

Отделно карам по 100 км на ден да ида и да се върна от работа, на месец харча около 300 долара само за бензин и толове.

като е поевтинял бензина в България, понижиха ли се цените на хляба, транспорта и други стоки, чиито производители и фирми за услуги вдигнаха цените с претекст, че са поскъпнали горивата.

Ако корейците от севера са решили да атакуват уса, редно е да им се даде термоядрено оръжие, за да се приключи с казуса и да няма замърсяване от това мръсно място.

Особения вкус на "западното" общество е напипан с "високо бюджетен филм за....Ким Чен Ун!!!!!!????????" Ама че смешка. Та дебилите от САЩ не познават географията и не знаят къде се намира нито една от Кореите, а още по малко познават ръководителите на тези страни. И правели високо бюджетен филм. Ако обществото в САЩ се състои от идиоти, в източна Европа нещата са различни.

Абе оставете ги корейците и американците, я кажете С РУБЛАТА КАКВО СТАВА?

Докторе, какво става? Ти започна да поставяш диагнози без да си видял пациента. Кажи къде е златното покритие на долара? И защо рублата трябва да се сравнява с долара? Могат ли САЩ да върнат руските доларови запаси в злато? Ще откажат, отново ще бъде въпрос на санкции. Докторе, поставяй си диагнозите и не ни занимавай с простотии.

и аз не бих сравнявал рублата с долара :)

Американците отново си съчиняват, а българските медии копират като слепи.

И Северна Корея и Русия са от един дол дренки.

"Убийствено интервю скара Северна Корея и САЩ......" ...Руските путкинови хакерчета си свършиха прекрасно работата! Браво!

Чудя се кое зло е по-голямо: Северна Корея, чиито управленци са лоши с народа си или Уса, чиито управленци са лоши с почти целия свят?

Европа и САЩ дават най-много пари на бедните народи и държави, както и спомагат с програми за образование и развитие. Управниците не знам, но като хора са супер.

Cтoлюбoвъ

Шегуваш се, нали :)

а на кой на гърба печелят тези пари Европа и САЩ?,не е ли на бедните народи...

Мили родни комунисти, бързо стягайте багажа, в бой за идеали чисти отидете във Корея, Позитано щом ви каже.

Съгласен. Да заминават като са толкова кадърни със сигурност ще успеят там и лидера Ким ще ги награди. :)

Теб те чакат в фъргюсън и бруклин. Побързай.

Никакви санкции, не могат да измъкнат северно-корейският народ от дълбоката омраза,която таят срещу САЩ! И гладни да са,и да имат най-жестокият диктатор,който да ги управлява,щом е срещу САЩ политиката му е правилна! Такова антиамериканско обединение светът не познава! Та Северна Корея е от близо век в почти пълна изолация от света!

...от близо половин век в изолация!

Не близо, а точно 66 години.

Има ли народ, та дори и правителство на държава, което да не мрази САЩ?????? Дори да е поставено от американците!!!!!!

Да, така е, всички мразят САЩ и всички се редят пред американското посолство и играят за "зелена карта" Хайде марш в северна корея и при путин

Северна Корея откога имат мерак на Южна, но нямат нито възможностите, нито смелоста да ги нападнат. А пък иначе на Америка се заканват. Жалко е че на юг хората проспериат и създават, а на север братята им гладуват и гният по лагерите.

Интересно, кое в този коментар не е вярно таму слагате минуси...

пуделчетата слагат минус

заглавието на филма е Интервюто. как може да го преведеш Убийствено интервю?

червени български платени тролчета да коментират уса е като няколко пуделчета да джaфкат след кервана

дя-до

Този път едно на нула за дебилите от Северна Корея. Хамериканците се оказаха по-големи дебили. Не можеш да си правиш безнаказано бъзик с всичко и всички, а ти само през три месеца да спасяваш света на кино и на яве. Кофтито е само, че се откри нова терористична ниша - сега други ще ти казват какво можеш да гледаш в киносалоните и какво не.

Мдам, според мен и при праославните християни трябва да е така. Който се гаври с христос трябва да изокчат монаси и попове и да го колят незабавно!!!

"САЩ обмислят дали да върнат Северна Корея в списъка със страните, подкрепящи тероризма" Бахти нахалството! Най големият терорист сащ си правят списък.....

Най-големият терорист си ти. Тероризираш българския народ, който има нужда от примери на успели.

Въпрос на време беше..... Та колко стават враговете,да ги преброим...

По-малко от теш на Путин все още :)

Скараха хахаха....то понеже досега бяха в цветущи....