Срещата на върха на ЕС ще търси дългосрочен подход към Русия

Лидерите на страните от ЕС се събраха в Брюксел за среща на върха, на която ще търсят дългосрочна стратегия за отношенията с Русия.

Обратно в новината

Коментари - Срещата на върха на ЕС ще търси дългосрочен подход към Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОЗДРАВЛЕНИЯ за изказването на новият председател на Европейския съвет Доналд Туск - точни думи, казани на точно място и много навреме. Поздравления отново и БРАВО!

Решението на ЕС в отношенията и с Русия не е необходимо да се търси. То трябва да е: Равноправно и взаимно изгодно сътрудничество! Без оглед на интересите на САЩ и въпреки, че ЕС е ФЪКАНА от САЩ (не еднократно).

Европа трябва да следва политическите и икономическите интереси на своите народи , а не геостратегическите интереси на САЩ

За голямо съжаление и ужас на "патриотите" обаче, политическите и икономическите интереси на Европа , съвпадат напълно с геостратегическите интереси на САЩ !!!!!

Съвпадат, ама друг път.

EС не може да има никаква стратегия за отношенията си с Русия, защото не отстояна собствените си интереси и няма своя политика, а се подчинява безпрекословно на Вашингтон. Отделно от това всяка от страните в ЕС има свои собствени интереси, които поне с досегашните похвати няма как да бъдат хармонизирани. Отделно от това значителна част от действията на ЕС и ЕК се предопределят от незнайни и некомпетентни брюкселски бюрократчета. Отделно от това Русия може би вече е изживяла илюзията, че може да има основано на взаимно доверие партньорство с ЕС и САЩ. Така че пак ще си останат с празните приказки и декларации.

Въоръжаване му е дългосрочната политика към Русия.... Иначе на Европа лошо ни се пише!

ще затрие България. Тази раболепна политика със задните части към САЩ ще изяде главите на много милионна Европа. Русия и руският народ няма да се огънат, но ще бъде предизвикан Путин и тогава тежко ни.

тебе, България е на туй дередже.

пасно и недалновидно е да се оставя външната политика в ръцете на поляк.

Особено когато в родословието му от близкото минало има нацист. Кръвта, както е известно, вода не става, а ябълката - сливи не ражда.

в ръцете на потомствен енкаведист ?

Защото Бразилия, Индия, Китай и ЮАР не се притекат на помощ на рашишкото си бриксово другарче и да залеят необятната страна с изгодни кредити ??? Да не би и те да участват в санкциите, ей тъй тихомълком ???

Туй нещо БРИКС ми мяза на притчата за орела, рака и щуката ....

Вчера вече ви писах, че прекаленото взиране в портерта на Барак Хюсейн е опасно. Не само за зрението, но и за психиката. Ето и на теб започнаха да ти се привиждат химери.

Явно на Русия такива не са особено необходими. За разлика от Кравария, която не спира да печата, неосигурени с нищо, зелени хартийки, което си е чист кредит, без обезпечение. И без особена надежда да бъде върнат. Сиреч - финансова пирамида.

кредити, защо другарчето на писин, сечин посяга към фонда за народното благосъстояние ?

Въпросът за отменянето на санкциите срещу Русия ще бъде разгледан от ЕС при условие запазването териториалната цялост на Украйна, каза Проф. Ангела Меркел. По думите й, "санкциите са били въведени в отговор на действията на Русия, и те могат да бъдат отменени, ако причината за тяхната поява бъде отстранена", предава ТАСС.

Швейцарците въвели отрицателна лихва върху депозитите на 10 млн? Какво значи това, нали банките се борят да привлекат пари, за да работят с тях, да инвестират и да печелят? Да не би да има прекалено много пари в системата, прекалено много някой денонощно да е печатал пари и сега балонът да е изтънял заплашително? Няма да се учудя ако сащ започнат да си изкупуват доларите и да ги горят.

Време е запада да се замисли за икономиката си. Реалната картинка е, че всичи започнаха да губят от ниските цени на петрола. При Русия се отрази най-чувствително, тъй като основно е зависима от природните ресурси и има огромни разходи като развиваща се държава и то супер сила. На всеки му е ясно, че балона се пръсва един ден. Какво ще кажете за Великобританя, която не малко приходи има от петрола? На практика всички са губещи от цялата работа, освен САЩ, който се борят да вкарат ГМО то в Европа чрез Украйна, която скоро плодородните и земи ще са посяти точно с ГМО. САЩ са най-голямото зло и Европа го знае, но не иска да се довери на Москва, а Москва просто иска НАТО да е далеч от границите и. На практика НАТО и САЩ стратегически са агресовни към Русия като доближи войските си до границите и. Преставете си за миг ако пуснем армията си по турската граница, а не полицията. Как ще го приеме този акт Турция?!

При Първата Студена война на Запада срещу Руската империя (СССР), особено от Рейгън насетне с политиката му на икономическо изтощаване, тя се разпадна - не издържа точно икономически! Кое дава оптимизъм на русифилистиците да си мислят, че и Втората Студена война пак няма я загубят?! Искам доводи,а не телешки възторг от Путин!

По времето на Рейгън Горбачов наивно повярва, че може да се договорят в политическо и военно отношение на равноправна основа. Например, изтегляне на 25 съветски дивизии от Източна Германия срещу неразширяване на НАТО на Изток. Примери има. Горбачов евтинко се продаде. В по-ново време Путин също наивно повярва в искреността на Запада. Путин направи много отстъпки в името на сближаването със Запада. Но има неща, които Западът не може да прости на Русия. Например, преходът към многополюсов световен модел, засилване на клиринговата търговия, изместване на долара от значителни световни търговски операции. Не може Западът да свирепо да вие от незапомнена финансова и икономическа криза, а Русия да печели. Освен това Русия запазва недопустимо голямо влияние не само върху световните ресурси, но и върху много от страните от Третия свят - политически и икономически. Русия прави планове за бъдещето, инвестира, прави съюзи. А Рейгън беше написал една книга Победа. Ама дали я е чел е отделен въпрос.

горбачов наивен, а путин - не :)

Странно, защо не помагат ва рассия съюзниците й от мощния брикс, да залеят света с бриксчета и да сринат омразния долар ???

Вместо да плещиш глупости и да пишеш неграмотно са хвани да четеш и да учиш правопис!

Да не намери Искандер!

Това не беше ли същият "Доналд",който няколко пъти заявяваше,че до часове Русия нахлува с многохилядна армия в Украйна ?

Каквото търси ще си го намери, ама после да не реве....

В големите руски градове продължава масовото изкупуване на Западна Валута и Западни Стоки, в автосалоните има обяви "Повече от Две БеЕмВе-та на човек не продаваме", т.е. Западните Производители реализират непознат досега предпразничен оборот.

Да не се реве, че русите нямат пари! Добре са си! Купуват скъпа електроника и други скъпи стоки на поразия, а баш западните хай брендове затвориха магазините си в центъра на масква, въпреки космическите наеми, защото НЕ искат да пичелят по много пред празниците! ХАХАХА

Аз съм в Питер и това става пред очите ми.

РЦБ спечели вчера от паниката 20 милиарда $ за часове!3000лв за$ и за дни 1500 говорят ли ти нещо?!

Доларите и еврата напускат расия, приятелче, путлерленд се девалутизира, топи се валутния й резерв.

да. наистина какво става на върха на ... онова де, вие си знаете.

Много е смешно какво внимание си отделят русофилите на Русия а какво говорят фактите 1. Русия произвежда и държи по малко от 3 процента от световния годишен брутен продукт 2. Търговията с Русия е по малко от 3 процента от търговския обмен за почти всички водещи ЕС икономики и САЩ 3 Райфаизен банк прогнозира за 2015 5 процента свиване на Руската икономика - а това е банката най малко заинтересована от това защото 70 процента от печалбите и са свързани с услугите които предлага там Така че колко е Велика Русия и колко загуби търпят налагащите санкции държави показват много добре някои основни икономически и статистически показатели -много по добре от интервютата на Путин

А кво каза за европата? Там колко ще е свиването, въпреки трите процента?

За русия 5 процента свиване е катастрофа и според мен е най малкото което ще се случи,за ЕС прогнозите са за ръст 1 проценти отгоре,само че Русия е развиваща се страна а не развита и има нужда от големи над 7 процента ръстове за еазлика от развитите европейски икономики където и 1-2 процента са добри резултати.

Щом казваш...Русия държи почти 1/6 от територията на земята,към 43% от световните богатства и е първи износител на фосилни горива(газ плюс петрол)Тези 43% са причината за всички глупости от една алчна измет.

Ами европейците са тези дет освободиха окупираните от чизмаристан територии на Централна и Източна Европа, които сега са Горди Европейци и Гражданите им пътуват свободно из Цела Европа !!!

Ама те и преди гражданите им си пърдяха свободно по спирките на градския транспорт.

"В същото време страните от ЕС одобриха налагането на нови, по-сурови ограничения върху европейските инвестиции в Крим, свързани с руския добив на петрол и газ в Черно море. " На фона на тази новина статията на Дира прилича на обикновена руска пропаганда......

" В основата на тази стратегия трябва да е една модерна, стабилна и независима Украйна" !!!

Европа съвсем я закъса с тоя полуадекватен образ начело. Нито езици знае, нито нещо да е поизучил. Икономиката на Европа е в голяма криза, за да се хващат с такъв мутроподобен индивид да ги вади от калта.

Че той, подходът и без това си е дългосрочен. Карл 12-ти, Фридрих Велики, Наполеон, Адолф, Барак ...

КАКЪВ ДА БЪДЕ ПОДХОДА НА ЕС , КАТО ФИНАСИТЕ И ИКОНОМИКИТЕ НА ИМ СА УТРЕПАНИ ... ДНЕСКА НОВИНА ОТ КОМУНИСТИТЕ В БИ-БИ-СИ: "ШВЕЙЦАРИЯ ЪВЕЖДА ОТРИЦАТЕЛНА ЛИХА ОТ -0.25 % ВЪРХУ ДЕПОЗИТИТЕ НАД 10 МИЛИОНА ФРАНКА" ..... :))) ДЕМЕК .. ТИ ПЛАЩАШ О.25% ЗАТОВА ЧЕ СИ ВНЕСЪЛ ПАРИТЕ СИ В БАНКАТА :))

Напълно нормално, пазя ти парите, ти за безплатен паркинг в центъра на ситито ли мечтаеш ???

на запад масово фалират фирми.вкарват масово имигранти-като бесни.целта с куба е сащата-искат нови 10 милиона потребители,и украинците.играта много загрубява.всичко зиво на запад е длазник.опасноста идва точно от там. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ха.. Кои са европейците, че изобщо ще поставят някакви условия. Нямат нищо(нито ресурси, нито ценности, нито самостоятелна политика), а поставят условия. Който е тръгнал да проявява агресия и твърдост към Русия бързо омеква.. историята го е показала неведнъж

Та казаха му го на Путин - тая война с Русия няма нищо общо с нито една война в историята на Русия и няма да бъде като като войната с Хитлер блиц-криг,а ще продължи с години икономическо изтощаване на Русия до пълния й саморазпад!Путин иска класическа война,но това няма да му се случи!Поне не докато Русия не падне в калта сама!И още нещо за Хитлер - Русия не победи сама нацистка Германия,а само защото имаше една огромна военна сила в помощ в гърба на Германия - САЩ (Британия даже не я слагам!) В противен случай СССР още от 1942-43 година щеше да бъде само спомен!Та нека руснаците и Путин да не си присвояват цялата победа, те само понесоха най-голямата тежест на войната,какъвто беше и замисълът във Вашингтон! И се чудя на телешкия оптимизъм на разни русофили тука (или просто платени тролове!) как Русия пак щяла да победи! Русия има икономика равна на една Холандия и нищо повече, ха сега познайте,ако Холандия обяви война на целия свят и изпадне в икономическа изолация кой ще победи! Путин е разбрал,че в най-оптимистичния вариант Русия ще издържи най-много 2 години на икономическата война с ЕС и САЩ и дори пускането от затвора на враговете си олигарси няма да му помогне да спаси незибежния разпад на Русия!Вижте как се топят милиардите на руските олигарси като Абрамович - за няколко дни половин милиард вече ги няма,а на другия - почти милиард! А сега го умножете това по 2 години и решете Хикса в уравнението!Толкова е безпомощна руската икономика,че само за 3 месеца се срути! И това задържане на главоломното пропадане на рублата е само временно и то много кратковременно!

(продължение) Та Путин и руснаците живеят в един свой си свят със средновековната представа, че огромната територия прави държавата им велика! Тази Русия е велика само на вид, на площ, но икономически ще издъхне много скоро. От това пък ще последват едни глобални събития и размествания,каквито светът не е виждал никога!Русия би могла да си бъде самодостатъчна,ако имаше заедно с неизчерпаемите си природни ресурси поне високотехнологичната икономика на Япония,с която и като население са почти наравно! Но коментарът тук е излишен!

Русия не победи сама нацистка Германия,а само защото имаше една огромна военна сила в помощ в гърба на Германия - САЩ" - е колко огромна беше тази сила? Колко беше амер.армия в Европа и Африка, воювала срещу Германия (не срещу Япония в тихия океан!) Я кажи една цифра! приблизителна!!! Да сравним с руската армия.

Толкова,колкото половината немски войски да бъдат ангажирани на Западния фронт и Африка, вместо да бъдат хвърлени срещу руснаците! Достатъчно,за да заклещят заедно германците и да поддържат огъня срещу Япония да не нападне тя Русия! И пак казвам - във Вашингтон и Лондон затова бавеха отварянето на Втори фронт точно с цел икономическо и физическо изтощаване на СССР! С други думи, воювайки военно с Германия, Щатите воюваха икономически и със Сталин! А днес Русия технологически е жестоко изостанала от останалия свят и само дрънкането на оръжията й я спасява от разпад още в тоя момент!

Нали се сещаш,че тук решаващият фактор "Руска зима" няма да го има,както във войните с Хитлер и Наполеон!Защото иначе без тоя фактор "Руска зима" руснаците си бяха победени и от Хитлер, и от Наполеон!

За да намали външния си дълг САЩ трябва да е агресивна , да напада и да краде. Там нация няма, има племена, а този подход е характерен за племената от памти века. Свършват да крадат тук и нападат, за да крадат там.. Елементарно Уатсън!

Пасивй отвори гугла и питай там ще ти кажа коя армия къде и колко...

Паисий

аз знам - няма какво да питам! Обаче този, дето пише глупости, явно не знае колко МОЩНА е била амер. армия! Аман от глупости и лъжи!!

ЛЪЖЕШ!

Тука деца ли пускат да коментират? "Путин иска класическа война". Че какво го спира тогава? Той не е амер. президент. На него разрешения за такива работи не му трябват, дечко:)

За каква Украйна говори този човек? Дайте да говорим по актуалните проблеми, например за Новорусия!

Дългосрочният подход, който може да даде резултат, се нарича студена война. Куртоазии и толерантности не помагат срещу червени маймуни; ние като простихме на нашите, качиха ни се на главата и отърване няма!

Само за един ден, който ние определихме като черен понеделник Централната банка на Русия спечели 20 млрд.долара/Сп.Економист от днес/. Велик играч е Путин ! Прекара ги там, където те мислеха, че го прекарват.

Вие, червените маймуни, от банкови операции не разбирате; всички държави, в които сте завземали властта, в крайна сметка са фалирали, така че не си измисляй глупости, а чети!

Путин отговаряше на въпроси , пред много медии , говореше за мащабни проекти с Азия , Индия , Китай ДАЛИ ЛЪЖЕШЕ , как мислите и така ли се лъже пред очите на всички . Отговори на всички незвисимо от коя държава му задаваха въпросите . Изтъкна и пропуските но и визия за бъдещето .

Да, така се лъже. Той е специалист - както и съпартийците му! Разходките до Индия, Китай, Турция и майната му донесоха подписване на меморандуми най-вече, от които я излезе нещо я не...Ако от тая дупка имаше шанс да изкочи заек, рублата нямаше да се срива така...

Така може да луже единствено Тапета Дидиснет и тези който го носеха на дур конче, за коня Цетанов говоря.

И ВИЖ КАКВО КАЗВА ЗА ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА В КРИМ!И СЛЕД ТОВА ПРЕДИ МЕСЕЦ ПАК ЗА ТЯХ И НЕ Е НУЖНО НЯКОЙ ДА ТИ ОТГОВАРЯ ЛЪЖЕЦ ЛИ Е ПУТИН!

Паисий

американците лъжат повече. Де са химич. оръжия на Садам?

година никой няма да му търси сметка за локумите.

Нали поляците си намериха нов пазар за ябълките-българския ?! Какво се тревожаттолкова за Русия?! Хубаво им е като изнасят български капитал, но им е кофти когато мечката диша зад врата нали?! Айде боклуци долни, и вас ще ви пребере господ.

На това му викам: Хем му се иска, хем не му стиска :) Западняците разбират, че американците ги работят мръснишки, но са в стойка бобър и не смеят да мръднат, че... А до един месец Русия ще се стабилизира, но Путин вече ще е твърдо решен да им го върне тъпкано.

ТЕ ТИЯ С МАНТРИТЕ НЕ РАЗБРА ЛИ ЧЕ НЕ ВЪРШАТ РАБОТА?ПОНЕ НЕ ЗА ВСИЧКИ А САМО ЗА ОЛИГАРХИЯТА КОМУНИСТИЧЕСКА!АКО НЕ СИ ОТ НЕЯ А ТИ НЕ СИ ЩОМ СИ НА АМБРАЗУРАТА В ТОЗИ ЧАС ДА ТЕ ПОПИТАМ ЗАЩО СЕ ПОТИШ КАТО НЕ ЩЕ СЕ ИЗДИГНЕШ НАД ТОВА!!!???

Ако ми посочиш държава от запада в която няма олигархия и корупция, ще ти пратя литър домушарка 51 градуса. Една от най-добрите ми реколти.

изключи капса! След това се напрегно с всички сили, и се сети, че то "комунизъм" идва от английското "общо, обществено", което ще рече ---- вашите пари - са общи - което ще рече --- мои! Сещаш ли се как изчезнаха милиарди (долари) в последните години от родината ни? баба цола ли ти е виновна, или бай ти тошо?

Нима не разбрахте? Толкова е просто...махнете НАТО близо до границите с Русия и всичко ще е нормално.

ЗА ДА СИ ВЛИЗА ПОВСЕМЕСТНО БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЯ ЛИ?

да внимават с подходите, че следващия път руснакът може да не напусне Берлин

ВЪПРОСА Е САМО ЕДИН : .. КАК ЩЕ ЛАПАТ ПУТИНОВИИЯ ПЕЛМЕН -:)

Нали знаеш, какво е пелмен? Едни такива малки, бели и меки! Много точно казано!

МОЖЕ ДА СЕ ЯДЕ САМО ОТ ПИЯН РУСНАК!НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ ГО БЛИЗВАТ!

щеше да знаеш, че пелмена е нещо, в което има друго нещо! Хоби ли ти е да играеш на "руска рулетка"?

Ако беше жив др. Сталин - щеше да се договори с Брюксел и да си поделят Украйна с Полша. Ще възстанови Реч Посполита. За Полша всичко до р.Днепър и даже щеше да им подари Киев. Разбира се, щеше да иска Одеса за Русия - все пак е ОДЕСА!

Ако беше жив Тимур, Сталин щеше да върви в окови пред коня му по пътя за Самарканд!

Ако беше Сталин, Грузия щеше да бъде окупирана а Саакашвили обесен на стълб в Тбилиси. Тогава американцитге нямаше и да помислят да се месят в Украйна. но Путин е по-либерален и направи грешки. Даже и сега говори-нашите партньори. Какъв партньори са Англия и Америка, освен врагове на Русия ??

Абе тея от Ес, все търсят нещо и все не го намират ... Или са некадърни или търсят несъществуващи неща .. Малко като Уса-ците с оръжията за масово поразяване на Садам. Имат там една горила дето на разни НАТО събрания подмяташе шишенца с прахчета разни..

Къде са соросите?!!

четат за Реч Посполита!

В другата тема са бранят Вожда :)

ЧЕ СТЕ ТУК НА АМБРАЗУРАТА РУСОФИЛИСТИЧНА И ЗАРАБОТВАТЕ РУБЛИ!ВЯРНО Е ЧЕ ПАДНА НО ВОЖДА ВИ ДНЕС КАЗА ЧЕ Я СТАБИЛИЗИРА НА ЦЕНА 2 СТОТИНКИ ЗА РУБЛА!ТАКА ЧЕ ДЕРЗАЙТЕ ПО 3 СМЕНИ ДА ИМА И ЗА КАФЕ КЪМ ЦИГАРКАТА!

че Путин не е педерас като тях --- иначе, както се вижда от снимките, тия отврати са се "сработили" добре

знаем как поляците "търсят път" към русия - последната полско-руска война (1920 г) - успяват да превземат Киев .. но само за 1 месец и после руснаците ги натирват!

после киев е превзет чак от Хитлер и пак само за малко... за полша да не говорим какво става!

май е най-добре Полша и Русия да си поделят Украйна по р.Днепър и да се мирнат нещата за 1 век напред. Ама не знам какво ще се справят с нацистите от Десен сектор и с бадеровците от Лвов!? Иначе въпросът с европейското бъдеше на укрите ще се реши мигом!

и ЕС е като Бг, всеки който е на власт, гледа само да краде

Васалският ЕС нищо не може да направи, особенно с ръководител като този полски цървул..

западна Европа и САЩ са правени в един калъп

а плоския цървул е само за парлама

За тези, които се съмняват каква е целта на САЩ, потърсете в нета заглавието на Daily Express от 24 Март, 1933 "Judea Declares War on Germany!". Ще ви стане ясно как се предизвиква световна война. Същите санкции, дори върху фирми търгуващи с фирми, които търгуват с нарочената страна. Що се отнася до санкциите за Крим, то по-смешни нямаше как да бъдат. Европейските компании плащаха луди пари само, за да бъдат допуснати до находищата, а сега просто нямат никакъв ресурс, заради тези цени и се маскират на обидени. Колко е зле положението за САЩ и компания говори и фактът, че опряха до малка Куба. Твърде късно и твърде малко. Кубинският народ добре знае кои са му приятелите и какво му причиниха ''великите''. Подобна беше и ситуацията с посещението на Обама в Африка, когато говори за подновяване на сътрудничеството с този континент. Всички гледаха като след реч на Борисов как ще сторим Южен поток.

Американските икономически и политически анализатори по телевизията BULGARIA ON AIR - предупреждават - ТЕЗИ КОЙТО СИ ИГРАЯТ С РУБЛАТА ДА ВНИМАВАТ . което ще рече САЩ не е виновен , Европейските Фондове да му мислят ако са те .

курсът тръгва обратно. Който е залагал на спад - почва вече да губи. Утре ще е под 60 рубли за долар!

ТОЗИ Е НЕ СЛАВЯНИН - И КАКВО МИСЛИ ВЕЧЕ ВСИКИ ЗНАЯТ