Блокираха Околовръстното заради пешеходна пътека-убиец

Десетки жители на квартал „Видните” и Казичене в София излязоха на протест на Околовръстното шосе в памет на загиналите на пешеходни пътеки.

Обратно в новината

Коментари - Блокираха Околовръстното заради пешеходна пътека-убиец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако има подпочвени води, може и НАДЛЕЗ да направят, за него няма да има извинения....

Пешеходната пътека по околовръстното е подигравка с живота на хората.

За смях сте бе дами и господа,пътували сте по-вече от мен и не знаете надлезите над магистралите в Италия,Германия..... Минаваш по надлеза над магистралата и отиваш да пазаруваш в отстрещния магазин.... Стоманена конструкция и това е....някой трябва да я конструира.

Наистина е хубаво да има подлез или надлез ,но защо ми се струва че дори и да се построи някакво съоръжение на това място поне 90% от протестиращите пак ще пресичат през платното за по пряко.

най-важното е какво има между ушите. после всичко останало.

Ако се построи една хубава покрита отгоре и зарешетена отстрани добре осветена и поддържана пасарелка (НЕ подлез!), обществото в лицето на държавата или общината ще е изпълнило функциите си по-добре, отколкото чрез пешеходната пътека. Оттам нататък - всеки пешеходец според акъла си, но всеки сам ще си носи отговорността.

Как може на магистрала да има пешеходна зебра? Не зебра, а пасарелка трябва за пешеходците.

Другари. АКо упраим пътищата и няма проблеми с тех, нема вече евромъни! Ко ше праат децата ни?!

Вече всеки си мисли, че може да си прави каквото си иска и да пречи на другите. Има крещяща нужда от ред. Достатъчно е прокуратурата и полицията да спазват закона и да не си затварят очите, като почнат да арестуват извършителите на престъпления. И да няма никакъв страх от обвинения в политически, расистки или други нетолерантности, а да почнат да действат.

Какво са ти попречили хората?! Закъснял си да предадеш краденото желязо на пункта ли..?!

ше напраим подлеза у Дръндар

..и надлез щом ,,има,, подпочвени води. Така ще излезе и по-евтино. В Япония например надлезите преобладават пред подлезите. А няма и да мирише на урина,тъй като подлезите са и места за такива цели.

Жалко за пострадали и загинали на пешеходни пътеки и пътища. Малко по малко, Българина се научава на ред и дисциплина на пътя без значение дали е пешеходец или водач на МПС. Това ще търпи още време докато успеем да достигнем някакво ниво на добро поведение на пътя. Съмнява ме обаче дали ще бъде решен проблема с подлез или надлез както някои от писалите дават мнение. Свидетелка съм на доста места където има изградени подлези и обновена, повтарям обновена разделящата ограда между двете посоки платна с по две и по три ленти всяка. Свидетлка съм как се изгражда това съоръжение с цел да се предотврати преминаването над а не през подлеза и как хората масово правят нарушение, в това число и жени(бабички) на по 60-70. След седмица отново бе поставена разделителна ограда на мястото на изкъртената и точно тези бабички се прехвърляха през нея като световни шампионки.

Това е международен път за 25 години само кръпки се правят и яко се краде. Завчера даваха репортаж от кап.Андреевво където казват че дневно минават по 6000 турски гастербайтери с леки коли е по 10 лева винетка на кола и в продължение на месец в едната посока ,а после месец в обратна посока и това два пъти в годината къде отиват тези пари и без да броим камиони и автобуси които плащат по големи такси ,с тези пари не с асфалт ами с златни плочки трябва да е пътя от кап.Андреево до Калотина............

Колко пари прави това бе, палячо..?! 6000х10 лева - колко пътища ще направиш с тези пари, смехоране..?!

да нормално е да се спре проекта...някои си е подсилил сметката с витаминчета...ако наистина причината е подпочвени води,проекта може да се обарне веднага да се направи надлез...но защо като може да се присвоят паричките от него? всички изроди в затвораа!!!

Браво!! така се прави, крайновре ме е идиотите на власт в мвр, и въобще, да разберат че на магистрала или околовръстен път НЕ МОЖЕ да има пешеходни пътеки. а не да вдигат глобите в пъти, и прочее идиотизми!

наи лесното е и евтино да се сложи ограничение 60 в раиона на пешеходната патека и да се сложи един светофар...

Най-лесното вече е направено и се вижда какъв е резултата. Даже има камери точно над пешеходната пътека и ограничението е 40 км.

"...кортежът на служебния премиер..." Как звучи само ;-) бЛизнашки с кортеж ли се движи?

Прави са хората. Много рядко минавам по ония край, но всеки път се удивлявам на "пешеходните пътеки" там.

по начало , малоумие е да има пешеходна пътека на магистрала...такива има няколко на Цариградско шосе след Горубляне посока Пловдив. Много по-евтино е да сложиш знак 40км и да разчертаеш пешеходна пътека вместо да се построи надлез.

и след знака ч0км по магистралата да се крие автопатрулка зада поздравява шофиорите

имало, било води?! Ми праснете надлез бре! Хем по-евтино, хем да можеш да се изпикаш на теферич връз некое кабрио.

хората по света копаят стотици км тунели по морета и океани а нашите са затруднени с 20м подлез

+1 Въпреки, че темата е сериозна и съчувствам на хората, искрено ме развесели! :))

Пешеходна пътека-убиец? Или камион убиец? Не! Убиец е малоумният чалгар зад волана.

данко , по магистрали не би трябвало да има пешходна пътека не можеш да караш с 120км/ч и рязко да намалиш до ч0км/ч .това го има само в бг .затова хората са измислили подлез и надлез.

така е данко,прав си...а за съжление в България чалгарите преобладават вече...

А помисли малко.Кога е по малък шанса за нещастие?С пешеходна пътека или с надлез?Простичко е. А като познаващ терена, ще добавя,че е редно да се оправи и пътя под моста.Недопустими са пешеходни пътеки на шестлентови пътища.

Ами, да направят надлез тогава! И това е решение. Дори много по-икономично и с по-бърза реализация!

vuio

Само в България може да има 3 лентови платна с пешеходни пътеки... пък и даже предложения за гърбици. По един надлез или подлез и всичко се решава мирно и тихо.

по евтино е да се направят няколко последователни гърбици!

Само,с протести можем да постигнем нещо .не трябва да си мьлчим .Успех и да но ви чуят

И аз съм на мнение, че не трябва да се мълчи. Има толкова нередности и ако искаме да се отстранят, трябва да вземаме нещата в свои ръце. Решението е сигнали до институциите и следене, как си вършат работата, а в краен случай - протести като този.

Като има подпочвени води,направете надлез!

Взема ми думите от устата:)))

Браво!!! Така се създава гражданско общество, не с псувни от кръчмата!!