КЗК глоби ”Булгаргаз” с над 23 милиона лева

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция от 23 377 600 лева на "Булгаргаз" ЕАД за злоупотреба с господстващо положение.

Обратно в новината

Коментари - КЗК глоби ”Булгаргаз” с над 23 милиона лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а кога ще глобат себе си и корабостроителня завод в русе за згодини тимаджиите смениха имото на завода з0 пате не се ли крие нещо зад това ,,,,,,,,,,,, затова сте да проваравате като сте им разрешили да купат завода изпалават ли договори те си нама един кораб за строене и вращат порачките защо ,,,,, защото цветан василев тегли кухи кредите за корабня завод в русе,,,,,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Запознат съм с тези таблички и това беше проблема правиш прогноза за 1 година и нямаш право на корекции .Сега се усетиха и от 2014 г имаш право на корекция месечна ,седмична дневна ...Лошото е ,че тези санкции ще ги плащаме всички данъкоплатци.

Част от санкциите срещу Русия - най-напред Южен Поток, после - КТБ заради ВТБ, сега глоба на Булгаргаз заради доставките на газ от Русия

Нещо не схващам - става въпрос за периода 2010-2012 година, а се говори, че тези таблици можело да доведат до евентуални санкции. Е довело ли е или не е довело? От тогава са минали няколко години. От друга страна не може да няма процедура за корекция на тези заявки. Поредното натягане на КЗК преди изборите...

Като прост инженер разглеждам новината по прост начин. КЗК/държавата/ вижда действията на Булгаргаз но кротува.Булгаргаз също знае, че КЗК знае но си действа.Е след като са се събрали /неправомерно/ едни 47 милиона идва време разделно т.е. да си ги поделят държавата и Булгаргаз. След подялбата отново старата практика до новата подялба.А за електоралните единици важи " бития бит, е..." и да продължават да пускат стотинки в касичките на избаниците си, както и бюлетини в урните.

Точно това е станало - държавата си преместила едни пари от единия в другия джоб, а ощетените - за тях нищо!КЗК да си глобява колкото си иска Булгаргаз, но да върне първо парите на ощетените!

А какво ще направят за договорите с промишлените потребители на ЕРП-тата - и там е същата боза - трябва да заявиш колко ел.енергия ще ползваш предварително, а после плащаш глоби и ако я превишиш. и ако не изразходиш толкова - дано спрат да се почесват и прозрат че всички монополи в БГ дерат колкото кожи могат и от когото могат без срам - и от фирми, и от граждани ...

Първо се запознай с нещата после пиши. Тока е стока, която не може да се складира в склад и затова се налага да се планира. Всички по веригата го правят. А от 01.07.14г. и битовите клиенти ще заплащат допълнителна цена за небаланс (точно разликата от заявеното и реално потребеното), само че при тях не се планират количества за всеки по отделно, а общо. С въвеждането на свободен пазар всеки трябва да заявява количества и процедурата по корекцията на заявените количества е доста по-тежка от преди.

Бате - да си построят хранилища Булгаргаз и то по възможност по големички!И да ги използуват по предназначение на база прогнози от изминали периоди!Да си напреднат аспиринити -всеки иска да му е лесно в тази държава.Като не могат -да се омитат!Взели стоката -вдигнали цената с 100 левчета и давай да върви - и аз искам така!

Нещо добро да прочета .През 2010 спорих със служителката от Булгаргаз точно за тези таблички . Казах и некоректни сте защото сте монополисти .Опита се и да ми повиши тон и тогава чу репликата на Христо Стойчков ..

А КЗК защо не глобява Топлофикациите, които въобще нямат договори с клиентите, а ги ръбят както си искат! Или - няма договор, няма проблем! Отваряю партавеля и плащай колкото ти кажат! Кого защитават КЗК, явно монополиста!

Защо толкова малко?

санкциите към Русия имат ли нещо общо ? Или ние сме си мазохисти

Не може само да си търсиш правата,трябва и задълженията да си плащаш! Спряха газа на един виден престъпник и хоп КЗК се събуди?!?Къде спа КЗК в периода 2010-2012?

Ако този булгаргаз е държавен то тогава... а,бе шменти капели.От единия джоб в другия.

Фашистката хунта в Киев и хамериканците са виновни! Искат да ни разсипят икономиката!

много Простотия и Глупост бродят по тая земя, а ти си типичен техен представител...

За състоянието на икономиката имат вина предимно Помияри като теб.

български каскети, командвани от руснаци, какво може да се очаква...

Извършват безсмислена дейност - спокойно може и без тяхното посредничество; харчат огромни пари за издръжка; работят на загуба - продават по-евтино, отколкото купуват; а на всичкото отгоре и си изнудват клиентите; - типично социалистическо държавно предприятие.

Не може, защото те преразпределят в партийната касичка.

Голям разбирач, колямо нещо

Не, просто имам добра памет. Помня, че си бяха наели хотел вместо офис; помня, че ДКЕВР ги задължи да продават газа на по-ниски цени, отколкото го купуват; освен това помня, че купуват газа на границата и го препродават, т.е. клиентите като Топлофикация могат направо да си купуват газа на границата.

Е хотелът беше на булгартел

АМАН ОТ ЛУМПЕНИ И РАЗБИРАЧИ! От къде се пръкнахте, мамка ви хлебароидна?!

Боже, какво ли не правят изборите... само че очаквам да бъдат глобявани ЧАСТНИТЕ монополисти, а не ДЪРЖАВНИТЕ! Защото това е от единия джоб в другия... Висша демагогия... Чакаме глоби от тоя размер на ЧАСТНИТЕ ИЗНУДВАЧИ с договори с малки буквички и извиване на ръце от рода на - навсякъде е така...

Проблемите са в държавните монополисти: НЗОК, НОИ, НЕК, Топлофикация София (общинска), Булгартрансгаз, Булгаргаз, ВиК извън София. А от тези най-вредни са НЗОК, НОИ и Булгаргаз - тяхната дейност не е естествен монопол, а монопол изкуствено създаден от държавата. Частните монополисти (ЕРП, Софийска вода, Топлофикации извън София) работят по цени определени от държавата (ДКЕВР).