„Операцията по търсене на тела е към своя край. В процес сме на предаване на обекта на областната администрация и ще напуснем обекта до 14 часа във вторник”, заяви ръководителят на спасителната операция, бригадирен генерал Сидикул Алам пред АФП, цитиран от "Фокус".

След като миналата седмица бе открита жива жена, оцеляла 17 дни в руините, по думите му няма повече тела. Военните премахват  автомобилите и техниката.

Междувременно официалните власти разрешиха на работниците от сектора за производство на облекло да организират свои профсъюзи в заводите, без да се изисква разрешението на собствениците, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Днешното решение на правителството е взето ден, след като кабинетът обяви план за повишаване на минималната заплата на работниците в шивашката промишленост.

Рухването на сградата привлече световното внимание върху отчайващо ниските заплати и опасните условия на труд в страната, в която шивашката промишленост прави оборот за 20 милиарда долара и осигурява стока за търговски вериги по целия свят.

Правителственият говорител Мошараф Хосаин Бхуиян уточни, че правителството е одобрило изменение на трудовия закон от 2006 година, което премахва ограниченията за създаване на профсъюзи в шивашкия сектор и в други отрасли. Старият закон предвиждаше работниците да получат разрешение, преди да могат да се обединят в синдикат.