Двамата мъже паднали от 10 метра височина, докато заварявали метална конструкция, съобщи Дарик радио. Инцидентът в завода, който е собственост на бащата на депутата от ГЕРБ Иван Колев, е станал в петък.

Кънчо Мотолов и 44-годишният му колега били в кош, закачен с текстилно въже на куката на кран. Проверката на инспекцията по труда в Стара Загора установила, че се е изместил центърът на тежестта и въжето се е измъкнало от куката, без да се скъса.

Въпреки усилията на лекарите в старозагорската многопрофилна болница да го спасят по-възрастният мъж е починал тази сутрин, каза директорът на болницата д-р Николай Колев. Няма орган, който да не беше увреден - разкъсан черен дроб, изпотрошени ребра, лицеви кости, череп, обясни лекарят. По-младият мъж също бил в тежко състояние с множество фрактури и увреждания на органите. Тъй като е по-млад обаче, лекарите дават надежда, че ще се възстанови.

Двамата работници са били на трудов договор. Загиналият е работел в „Металик” от 10 години. От завода не дадоха официална информация за инцидента, а собственикът Дечко Колев не вдига мобилния си телефон. За случилото се семействата на двамата пострадали разбрали часове по-късно от техни колеги. На фирмата ще бъдат съставени актове за нарушения на безопасността на труда. По случая разследване води и полицията в Стара Загора.