Това показва докладът на специалистите, направили експертиза на катастрофата, предаде бТВ.

Жестоката катастрофа стана на 2 март към 7 ч. в столичния квартал "Бояна" преди кръстовището на улиците "Пушкин" и "Иваница Данчев". Тогава Йосивов размаза Станислав Михайлов и Димитър Керчев, врязвайки се с джипа си в техния миниван. Управляваният от Станислав Михайлов миниван КИА се е движил с едва 47 км/ч., категорични са експертите.

Преди дни стана ясно, че разследвания за убийството на Косьо Самоковеца Йоско  е шофирал с 2,6 промила алкохол в кръвта - след сериозна почерпка в столичен поп фолк клуб. След катастрофата той беше приет в "Пирогов" с опасност за живота - със спукване на пикочния мехур, три спукани ребра и контузия на белия дроб. По-късно състоянието му бе стабилизирано.
Пострадалият бе на апаратно дишане и бе поддържан в медикаментозна кома в Централната реанимация, съобщи шефът на реанимацията в "Пирогов" проф. Милан Миланов.

По думите на проф. Миланов Йоско може да остане парализиран от кръста надолу, след като повторно изследване със скенер в края на миналата седмица откри счупен прешлен на гръбнака. Травмата е тежка, засега неврохирурзите се въздържат от прогнози и изчакват с операцията, обясни Милан Миланов, цитиран от "24 часа".