Той е седнал зад волана с 2,6 промила алкохол в кръвта. Това показват данните от направената кръвна експертиза, съобщи bTV. Анализът не е установил наличие на наркотици в организма му.

Жестоката катастрофа стана на 2 март към 7 ч. преди кръстовището на улиците "Пушкин" и "Иваница Данчев". При удара двама мъже - единият от които 53-годишният Димитър Керчев, бяха убити на място, а други двама ранени. Втората жертва е собственикът на размазания от Йоско автомобил - 31-годишният Станислав Михайлов от Разлог.

По непотвърдена информация преди инцидента Йоско, който бе сред задържаните за убийството на Косьо Самоковеца, е бил в популярен столичен фолк-клуб. До няколко дни се очаква автотехническата експертиза, която ще покаже с каква скорост са се движили двата автомобила - бронираният джип "Мерцедес", Г-класа на Йоско и ванът „Киа” с благоевградска регистрация, в която пътуваха двамата загинали мъже.

Междувременно шефът на реанимацията в "Пирогов" проф. Милан Миланов съобщи, че 42-годишният Йосиф Йосифов е стабилен и е в съзнание. Пострадалият е на апаратно дишане и е поддържан в медикаментозна кома в Централната реанимация. След катастрофата Йоско беше приет в "Пирогов" със спукване на пикочния мехур, три спукани ребра и контузия на белия дроб.