В Аден са влезли части на йеменската армия, преминали на страната на шиитските бунтовници хуси, подкрепящи "Ансар Аллах", съобщи представител на организацията "Ансар Аллах", цитиран от ТАСС и mediapool.

Според източникa те са задържали министъра на отбраната Махмуд ас Субейхи и брата на президента.

Жители на Аден плячкосват президентския дворец след бягството на президент на Йемен Хади, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Хусите са обявили награда от 20 милиона риала (100 000 долара) за залавянето на Хади.

По-рано беше съобщено, че президентът е избягал от Аден и е поел в неизвестна посока. Предполага се, че той е напуснал Йемен. Негови приближени обаче опровергаха тази информация.

Двама висши съветници на йеменския президент казаха, че той се намира в Аден и няма намерение да напуска града.

САЩ съобщиха, че са разговаряли по телефона с напусналия Аден президент на Йемен Абд Рабу Мансур Хади, но не могат да кажат къде се намира в момента, предаде Франс прес.

"Бяхме във връзка с него по-рано днес. Той вече не е в резиденцията си (в Аден). Не мога да потвърдя други подробности за местонахождението му", заяви говорителката на Държавния департамент Джен Саки.

От Белия дом призоваха хусите да прекратят да дестабилизират страната, предаде Reuters, цитирана от Агенция "Фокус".

"Призоваваме ги (хусите) да прекратят дестабилизирането на обстановката и насилието, и да започнат да си сътрудничат с ООН по процеса за разрешаване на конфликта между враждуващите страни“, каза Джош Ърнест, представител на американската администрация.

Саудитска Арабия потвърди, че трупа войски на границата с Йемен, но увери, че това е предпазна мярка.

"Ние само защитаваме нашите граници", отговори единият от тях на въпрос дали сунитското кралство възнамерява да се намеси в Йемен на фона на офанзивата в съседната страна на шиитските милиции хуси.