Президентът на САЩ Джо Байдън се пошегува, че му се иска бившият президент Доналд Тръмп да беше последвал собствения си призив и да си беше инжектирал малко белина като средство за борба с коронавируса, предаде Ройтерс.

По този начин Байдън припомни едно от най-шокиращите изказвания на експрезидента.

На събитие за набиране на средства за кампанията за преизбирането си Байдън заяви, че президентското управление на опонента му републиканец е било хаотично и че избирателите трябва да имат това предвид.

Социологическите проучвания сочат, че резултатите на Байдън и Тръмп са близки преди президентските избори през ноември, отбелязва Ройтерс.

"Спомняте ли си как той каза, че най-доброто нещо, което може да се направи, е просто да си инжектирате малко белина в ръката? Точно това каза. И го мислеше. Иска ми се той самият да беше пробвал малко", каза Байдън.

През първите месеци на пандемията през 2020 г. Тръмп заяви, че инжекция с дезинфектант като белина или изопропилов алкохол, поставена в човешкото тяло, може да помогне за защита от вируса.

Байдън се пошегува и с това, което определи като "любовни писма" до Тръмп от севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Тръмп се е срещал с Ким и е разменял с него редица писма, копия от които съхраняваше в папка в Овалния кабинет.

Засега няма коментар от предизборния щаб на Тръмп.

Байдън и преди е осмивал коментара на Тръмп за белината. Миналия месец той се пошегува, че Тръмп си е направил инжекция и "всичко е отишло в косата му".