Няма да подкрепим предложенията за 

С него ще имитират противокорупционна дейност. 

Това изявление Марешки направи на излизане от КСНС, като той си тръгна преди края на заседанието. 

„За това нашето становище, като същото становище беше изказано и от Лозан Панов е, че е абсолютно безсмислено създаването на нов орган, създаден от същите тези хора, които преди това са създали БОРКОР , КОМПИ, ДАНС и прокуратурата, и в момента казват, че тези институции работят много слабо. Обединихме се около това с г-н Панов, че няма логика следващият орган, който ще създадат тези хора, заради, които България е най-корумпираната в Европа, да започне да работи“, заяви Марешки. 

ВОЛЯ ще гласуват против двата законопроекта и на ГЕРБ и на БСП.

Срещата при държавния глава продължи около 3 часа, като на нея присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, правосъдният министър Цецка Цачева, главният прокурор Сотир Цацаров, зам.- председателят на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, председателят на НС Димитър Главчев, заместникът му Явор Нотев, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, лидерът на БСП Корнелия Нинова, финансовият министър Владислав Горанов и вътрешният министър Валентин Радев. 

От заседанието на КСНС по-рано си тръгнаха зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. На излизане Цветанов обясни, че причината за по-ранното напускане е среща в Брюксел. 

Заради липса на кворум прeзидентът Румен Радев прекрати Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) и насрочи ново заседание на 17 октомври от 13.00 ч.