Най-топло през днешния ден е било в Свищов, където градусите скочиха до почти летните 24.8, съобщи дежурният в института, цитиран от БГНЕС.

Ловеч отстъпва само с няколко десети, тъй като там най-високата температура бе от 24.4 градуса, а във Велико Търново – 23.4 градуса. Това са абсолютни рекордни температури за днешния 15-ти март.

В Силистра бе отчетена температура от 22,6 градуса, с което бе "подобрен" рекордът от 15 март 1979 г., когато е било 21,5 градуса, отчитат от метеорологичната обсерватория в града, цитирани от БТА.

Над 20 градуса бе и в Плевен, Разград и Казанлък, както и в Оряхово. На връх Мургаш също е измерена рекордно висока температура за днешния ден от 10.3 градуса, както и на връх Рожен от цели 13 градуса. Дъждът, който преваля над столицата в следобедните часове, попречи на времето да постави нов рекорд за София. Досега на 15-ти март столичани са се радвали пролетни температури от 20.9 градуса, а днес беше "едва" 17.7 градуса.

От утре облачността от запад ще се увеличава, но само  на места в западната част на страната е възможен слаб дъжд. В четвъртък обаче слаби превалявания ще има над цялата страна и ще започне проникването на по-хладен въздух, като температурите ще започнат да се понижават.