Не знам те оцениха ли го или не, но ние не сме забравили тези въпроси, те са наша кауза, каза той пред ТВ7, цитиран от КРОСС.

По повод коментарите, че сблъсъкът пред джамията в центъра на София е част от предизборната кампания на партията му Сидеров обясни, че ако това е предизборна кампания, значи той от 2005 г. е в такава, защото оттогава прави подписка и протести срещу шума пред джамията.
По думите му там от много време се събират фундаменталисти.

"Ако Столична община продължава да си трае, ще видим килимчета и на "Московска" (там се намира сградата на общината - бел. ред.), предупреди Сидеров и призова градския прокурор на София Николай Кокинов преди да забрани "Атака", "да хване хубавеца с ножа, който не бил само един".
Той отново заяви, че пред джамията е имало хора на лидера на нерегистрираната партия "Отоман" Али Юзеиров.

Сидеров още не бил разговарял с премиера Бойко Борисов за събитията от миналия петък. Почти всички политици, без Борисов, избързаха с коментара и с това, че ме заклеймиха, каза още лидерът на "Атака".

Междувременно пред bTV премиерът каза, че не иска подкрепата на "Атака" и не изключва предсрочни избори.

"Тази провокация, която се случи пред софийската джамия, е много сериозна. Тук става въпрос за сблъсък между две световни религии. Само като си помисля какво може да стане... Трябва да си помислим кой чия опашка дърпа и защо я дърпа", коментира пък пред Нова телевизия Али Юзеиров, който преди време опита да създаде мюсюлманска партия. Той твърди, че всеки петък ходи на молитва, живее в София от 2003 г. и 2/3 от молитвите в петък ги провежда в джамията в София.
"Не знаех, че има организиран протест на "Атака". Има една поговорка – "да би мирно седяло, не би чудо видяло". Човекът, който е бил с нож при инцидента, не съм го видял и не го познавам. Когато едни хора се молят на колене, няма как провокацията да дойде от тях", коментира той.

Юзеиров не знаел как да си обясни събитията.
"Аз лично не съм хвърлял камъни и не съм изразявал никакво нетолерантно отношение", допълни той и показа, че има рана на горната си устна от случая в петък. Той призна, че може да са се чували реплики "гяури", но това значело "човек, който не вярва".
По думите му в исляма като цяло насилието се отрича. Не е проблемът дали са били там от "Атака", а кой им е разрешил това, каза още Юзеиров.

Междувременно зам.-главният прокурор Бойко Найденов обясни пред БНТ, че той и колегите му се притесняват, че прокуратурата би могла в настоящата предизборна обстановка да бъде използвана за политическа цел.
Прокуратурата образува три производства срещу лица, участвали в сблъсъците пред софийската джамия, коментира той изканията за сваляне на депутатския имунитет на лидерите на ДПС и „Атака” – Ахмед Доган и Волен Сидеров, цитиран от БГНЕС.

Що се отнася до исканията за забрана на политическа партии, ние трябва да бъдем много внимателни, предупреди прокурорът. Найденов не пожела да коментира думите на колегата си Николай Кокинов, че политическа партия "Атака" може да бъде забранена.
Според него може да последват искания за забрана на всяка една партия.