В традиционните си проблеми с българския език, официалният език на страната (и негов майчин впрочем), господин Карадайъ вероятно не знае какво означава думата фашист.

Ако знаеше смисъла на “фашисти“, щеше да е наясно, че в историята на българските патриоти има примери на героизъм в спасяването на българските евреи, например.

Вероятно, господин Карадайъ не е чувал за Владо Куртев от ВМРО, провъзгласен от Държавния еврейски институт в Израел за "Праведник на света".

Според учебниците, които и Карадайъ би следвало да е чел, една от характеристиките на фашизма е т.нар. корпоративна система на срастване на власт и икономика. Фашизмът се характеризира с пълно подчинение на обществото и създаване на врагове. Едва ли има по-точно определение за представляваната от г-н Карадайъ партия.

Карадайъ бил казал, че ДОСТ са отговорни за влизането на Патриотите във властта. Аз бих напомнил, че Патриотите направиха така, че ДОСТ да не влезе във властта. И ще направим така, че и ДПС да няма достъп до тази власт. Това са антибългарски и следователно противоконституционни партии.

ДПС изгуби ролята си на балансьор в българското общество. Тази роля бе заета от българските патриоти и това е логично, защото нашият патриотизъм е обединителен и проевропейски.

Нашите братя, българските граждани от турски произход, са пълноценна част от българското общество и партии като ДПС и ДОСТ тенденциозно ги делят от нас и в голяма степен ги държат в подчинение с механизмите, които уж публично демонизират и лепят като клеймо с думата „фашизъм“.

Това ние няма да позволим.