Първоначално жената била лекувана в продължение на 20 дни в МБАЛ-Благоевград, като състоянието и лечението й било следено от столични консултанти-вирусолози. Тестът показал, че София Иванова е болна от т. нар. свински грип.

Вследствие на вируса обаче жената развила двустранна бронхопневмония, което наложило да прекара дълго време в реанимация на механична вентилация. Тъй като болестта е протекла тежко, близките решили да бъде транспортирана във ВМА.

Пред Дир.бг пресаташето на болницата Румяна Станимирова заяви, че жената е починала минути, след като е била докарана от Благоевград.
"Тя реално е била в клинична смърт. В много тежко състояние и е починала минути, след като е пристигнала линейката", допълни Станимирова.

Вчера стана ясно, че 62-годишен мъж от Велинград е починал от усложнения, след прекарана тежка форма на грип. Преди седмица Георги К. бил приет в общинската болница в курортния град, където установили, че има белодробно възпаление. Мъжът бил изпратен за по-нататъшно лечение в болница в Пловдив. Въпреки усилията на лекарите там след 4 дни велинградчанинът починал.