Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира в предаването „Седмицата” на Дарик протестите срещу приетите промени в Закона за горите.

Демокрацията не са крясъци, демокрацията е диалог. Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне да има диалог. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой. Какъв е проблемът да отиде организационен комитет и да проведе този диалог, и ако той не роди реален и правилен резултат, тогава, да, крайна мярка е викането. Ние първо викаме”, обясни позицията си министърът.

Рашидов обаче отказа да коментира подробно уличното недоволство на гражданите и мненията, които се появиха в медиите, че протестите били срещу политиката и управлението на кабинета „Борисов”.

„Аз бих предпочел България да се развива все повече и по-добре в такава форма, от която тя трябва да ползва дивиденти и за себе си. Светът и обществото трябва по някакъв начин да приемат България като една привлекателна страна. В Банско като има писти, да не би да няма гора”, лаконичен беше той.

Тази истерия трябва да е балансирана, за мен това е една истерия, винаги политически се яхва всичко. Правителствата са затова да идват и да си заминават. И то така става на всеки избори”, изтъкна още Рашидов.

„Парите са в туризма. България трябва да стане една модерна туристическа страна. И една много добра селскостопанска земя. Имаме земя като слънце, имаме море, реки, имаме планини. Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото - какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят”, заяви още министър Рашидов пред Дарик. „Парите започват да се слагат още от летището, от първото такси и първата минерална вода”, каза той.