Заради силния вятър дърво рухна в коритото на реката в "Обеля" в района на автогарата и метростанцията, съобщи "Фокус". Постъпили са и сигнали за наводнени къщи в квартала.
Голяма ламарина надвисна от жилищна кооперация на ъгъла на ул. „Неофит Рилски” и ул. „Г.С.Раковски”, непосредствено над пътното платно, съобщиха от МВР. 
Изгнила топола премаза лек автомобил "Опел Вектра" на столичната улица "Д-р Любен Русев", предаде Булфото. Пострадали при инцидента няма. Колата е била паркирана и в нея не е имало хора. По думите на очевидци, дървото се огънало под напора на силния вятър, прекършило се в основата и паднало върху автомобила. За щастие в този момент по улицата не е имало минувачи или други превозни средства. Движението по улицата остана блокирано, докато Гражданска защита отстрани дървото.

Служители на Областно пътно управление – Кюстендил отстраниха паднали камъни по пътя за Рилския манастир. От валежите и силния вятър се  активизира свлачище в района на Двете реки в Осоговската планина. Огромна топола падна и върху платната на булевард „Георги Раковски” в Кюстендил. На място екипи са обезопасили мястото. Наводнени са мазета на жилищни сгради в Кюстендил и Дупница.
Вятърът в областта е бил със скорост до 15 метра в секунда.

Вятър със скорост 17 метра в секунда
премина и в Ямбол и областта. Въпреки силния вятър от „Гражданска защита” съобщиха, че няма сигнали за нанесени щети.

В Смолян обаче заради бурята отчетоха чести прекъсвания на електричеството. Токът в централните градски части е прекъсвал най-малко 10-15 пъти.

До 16 метра в секунда пък достигна скоростта на вятъра в Благоевград. През изминалата нощ на територията на областта най-голямо количество дъжд е паднало в Сандански и Петрич. 14 литра на квадратен метър са отчетените количества валежи за района на Сандански, в Гоцеделчевско са отчетени 10 литра, а в Благоевград около 5 литра на квадратен метър.

Гръмотевична буря с градушка и силен вятър със скоростдо 20 метра в секунда връхлетяха Силистра в късния следобед. Няма информация за пострадали хора. Буквално за минути над Силистра се изсипаха около 5 литра на кв. м дъжд. Бурята причини поредица от токови удари.
Градушка с големина на грахово зърно валя в Сливен.
*Новината е актуализирана в 17 часа