Инцидентът е станал на 28 февруари, а бащата на момчето - 38-годишният Георги Тодоров, е подал жалба в Районното управление на полицията в Криводол на 7 март, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Враца.
Оттам допълват, че в жалбата на мъжа е написано, че момчето е удряно по главата и ръката от шофьора, за което е уведомен и отделът "Закрила на детето".

След побоя седмокласникът от училище "Св. св. Кирил и Методий" в Криводол Йордан Йорданов бил принуден ранен да върви пеш до вкъщи, съобщава в. "Стандарт".
"Бях в София, а баба му не посмяла да предприеме нищо, преди да се прибера", разказва бащата.

"Шофьорът Захари Димитров ме удари след дербито между "Левски" и ЦСКА, в автобуса започнахме да говорим за мача и се изпокарахме", разказа битото момче. Заради разгорещения спор Йордан пропуснал спирката, на която трябвало да слезе и решил да изчака, докато автобусът обърне и се върне обратно.
"И без това рейсът минава по същия път, какъв беше проблемът", пита седмокласникът.

Шофьорът на автобусчето Захари Димитров обаче накарал момчето да слезе на далечната спирка и след като то попитало защо да го прави, последвали ударите. "Дори не сме говорили повече, започна да ме удря с метална тръба и аз изхвръкнах от автобуса", разказа момчето.

"Децата понякога са невъзможни и нетърпими, но не е това начинът да се наказват. Могло е да му изтегли ухото и да му се скара", коментира директорът на училището Костадин Илиев. Той е информирал писмено за случая министъра на образованието Сергей Игнатов.

Работодател на шофьора обаче е кметът на Криводол Николай Иванов. От общинската администрация съобщиха, че са получили жалбата, ще направят проверка и ще я оповестят в законния срок - до 2 април.