33-годишният извършител на убийството Ивайло Николов е задържан, съобщи директорът на Столичната полиция комисар Валери Йорданов, цитиран от "Фокус".

Скандалът е избухнал между таксиметрови шофьори от една и съща столична компания около 13.30 часа на стоянка близо до блок 350. Двамата са се скарали за клиент заради пререждане – единият взел клиент на другия.
„Вследствие на побоя, който възниква, на място е изпратен патрул. Обажда се свидетел, който казва, че има спречкване между двама таксиметрови шофьори. Когато пристига патрулът, заварва единият да лежи в кръв. Това е бил 57-годишеният столичанин Цветан Илиев", каза още комисар Йорданов.

Нападателят е ударил колегата си с лопата.

"Ми сбиха се таксиметрови шофьори и се стигна до там, че почина единият. - Нещо го е напсувал по станцията, доколкото разбрах и дойде един, в насрещното спре, взе една лопата и взе да го бие", разказа пред БНТ очевидец.

Раненият мъж успял да съобщи името на нападателя си и е бил откаран от екип на Бърза помощ в Окръжна болница, където е починал. Според таксиметрови шофьори това не е първият скандал между двамата.

След боя убиецът се качил на колата си и си тръгнал. Той бил арестуван в дома си, докато се къпе. Намерени са и дрехите му, по които имало следи от кръв. Направил е пълни самопризнания.


Вижте видео