Това разказва пред в. "Стандарт" Анжелина Бъчварова - най-близката приятелка на 22-годишния студент Мартин Григоров, който преди два дни застреля своя съперник в любовта Георги Шопов на 20 г. След това студентът в Техническия университет се простреля в главата и лекарите не дават шансове за живота му. Той е в клинична смърт във ВМА, където поддържат живота му изкуствено.

Когато бил на 6 години, майката на Мартин починала от рак. Отгледали го бабите му, които също починали. С баща му не били в много близки отношения и от години не живеели заедно.
Досега имал две по-сериозни връзки с момичета, но според Анжелина за първи път той бил истински влюбен в ученичката от техникума по приложни изкуства Деси. В последния разговор с приятелката си от детство споделил, че има чувството, че любимата му ще избере именно него.

"Намерих за какво да живея. Къде ми е Нобеловата награда?, написал той на стената си във "Фейсбук" няколко дни преди инцидента. Приятелката му смята, че вероятно тогава Деси е съобщила, че избира него пред Георги, с когото също имала връзка.

Два дни по-късно обаче, явно ученичката е променила мнението си, защото Мартин изведнъж започнал да пуска различни тъжни песни със сълзички в социалната мрежа.
"Най-неприятното е, че си е постнал датата на смъртта - 22 август", казва още Анжелина.

"Момичето, за което са се карали, живее в съседния вход. От деца се знаят", разказа пред в. "24 часа" пък дядото на Мартин Григор Григоров. Мартин заедно с баща си и майка си живеели при него в кв. "Красно село" до преди 15 г., а след като се преместили, той често идвал на гости на дядо си.
"Виждах Мартин и момичето да си говорят пред входа или в колата му, но никога не са идвали у нас", споделя възрастният човек.

Дядото и бащата на студента нямат представа откъде е взел пистолета, с който уби Георги и се простреля.
"Чувал съм, че има газов, но за боен не е ставало дума", обяснява Григоров.
Според него Мартин не бил агресивен, предишния ден преди убийството почти цял ден били на гроба на майка му и подготвяли плочата, за да сменят снимката.

Близките на убития не желаят да говорят.
"Рядко срещано сплотено семейство. А Георги беше изключително възпитано и добро момче, живееше с родителите си, дядо си, баба си и семейството на чичо си", казва съседка в кв. "Гоце Делчев".