85-годишната Надежда Куцкова бе убита на 31 декември м.г., часове преди Нова година в жилището й в столичния квартал “Овча купел“.

Няколко седмици по-късно столичната полиция задържа извършителите - 26-годишните Станислав Маламов и Велик Корчев. Целта им била да оберат възрастната жена. Младите мъже посещавали и наблюдавали адреса на жертвата си няколко пъти преди да извършат престъплението.

Докато Велик Корчев претърсвал апартамента на Надежда Куцкова, съучастникът му затискал носа и устата на възрастната жена, която починала от задушаване. След това двамата избягали. Оказало се обаче, че са забравили нож и цигари в жилището. Справка от мобилен оператор пък доказала, че Велик Корчев е бил на мястото на убийството и дори е водил разговори по това време.

Днес градските магистрати ги осъдиха на по 19 години затвор. Делото обаче бе гледано по съкратената процедура, след като обвиняемите признаха вината си. Поради това съдът намали присъдите с по една трета и така обвиняемите ще излежат по 12,5 години при първоначален строг режим, съобщи БНР.

Станислав Маламов и Велик Корчев казаха пред съда, че осъзнават грешката си и ще понесат наказанието, което заслужават. Те ще трябва да платят и по 50 000 лева обезщетение на семейството на убитата жена.

След като чу решението на съда, адвокатът на единия от обвиняемите, Кирил Маджаров заяви, че престъплението е извършено от „млади кретени” и трагичното е, че е разкрито „абсолютно случайно”, предаде Дарик радио.

Присъдата на градските магистрати може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.