Говорителят на пазарджишката окръжна прокуратура Снежана Стоянова е категорична, че не отговарят на истината публикации в пресата, че жената е застреляна от сръбски гражданин, предаде БНР.

Тя не потвърди информацията за намерен отпечатък върху един от патроните.

Нова телевизия съобщи вчера, позовавайки се на Окръжната прокуратура в Пазарджик, че е открит отпечатък по една от гилзите от пистолета, с който е убита Стоянова. Отпечатъкът до момента не е дал съвпадение с базата данни на МВР.

Единствено е уточнено оръжието, с което е стреляно - сигнално-газово, но преработено за стрелба с бойни патрони, най-вероятно с корпус на „Макаров“ и със заглушител.

Към момента не може да се каже дали извършителят е професионалист или аматьор.

Според полицаи многото изстрели може и да са с умисъл за объркване на разследването.

Кметът Тодор Попов вече е разпитан като човек от близкото обкръжение на Татяна Стоянова.

Работи се по версиите за икономическо, политическо убийство или по лични причини.

В момента се проверяват договорите за обществени поръчки в общината, както и движението по банковите сметки на жената.

Към момента няма следа, която да води до убиеца, твърдят от прокуратурата.

В неделя премиерът Бойко Борисов заяви, че е дал срок от една седмица за разкриване на серията от поръчкови убийства в страната и лично ще следи за развитието.

На 8 януари пред дома им в софийския кв. "Витоша" бяха убити съпрузите Митко и Наталия Дамянови. Мъжът е фалирал строителен предприемач. Вчера бе съобщено, че има заподозрян за разстрела, котйо е в ареста за друго престъпление, но се очаква да бъде обвинен за двойното убийство.

На 14 януари в Пловдив убиха Димитър Стоянов-Лудия, майстор на бойни изкуства, пред кооперацията, в която живее. Той е бивш състезател по свободни борби и има заложна къща.
Същата вечер бе застрелян и бизнесменът Орхан Изиров от петричкото село Яворница

В сряда край елинпелинското с. Доганово бе открито тялото на обявен за издирване 45-годишен застрахователен агент от Горни Богров. Мъжът е бил пребит до смърт, а 26-годишният извършител се е укрил и се издирва.

Снощи 39-годишен мъж е бил убит в центъра на Плевен. Той е бил намушкан с нож в гърба.